טיול לפארקים
-
טיול לפארקים - .סתם המלצה- ביום של מסה ורדה- תצאו ממש מוקדם- שאולי תוכלו לרכוש כרטיסים לאותו יום לסיורים המודרכים ( לפחות אחד מהם)- מדובר במקומות מדהימים בשמורה
אם אתן יכולות לעבור ביום לפני ( נדמה לי שמוכרים רק ביום לפני...) בכלל טוב- אבל אני לא בטוח שאתן ממש קרובות מדורנגו לשם.
אלא אם אתן ממש לא בעונה- ואז יהיה לכן סיכוי להיכנס לסיור על המקום.
ילוסטון- כדאי מאוד את היום השני גם- לנו 3 לא הספיקו, אז שניים זה מעט- תצטרכו לבחור על איזה איזור לוותר מ-3 המרכזיים.
נסיעה טובה!
-
טיול לפארקים - .סה"כ המסלול יפה, אבל ממליצה בחום רב לרווח אותו בכמה ימים, אם תהיה אפשרות, כדי לאפשר לכן עצירה ארוכה יותר בכמה נקודות. הטיול הזה מאד מתגלגל וזה בסדר אם זה מתאים לכן, אבל בהחלט אפשר גם לרווח בכל מיני נקודות, להצטרף לסיורים מודרכים (חינם בפארקים לאומיים) ופעילויות וכד'.
יום 1. הגעה ללאס וגאס
יום 2. לאס וגאס, לקיחת מכונית
יום 3. ציון פארק כ 3ש נסיעה לינה בפארק או סביבה. (לינות יש רק בספרינגדייל, צמוד לפארק, שימו לב לעיתוי, אם סופ"ש או חג, חשוב להזמין מראש).
יום 4. ציון פארק, המשך נסיעה לברייס (דרך 89?) כ-2ש לינה בברייס
יום 5. ברייס קניון, נסיעה לסאלינה ללינה כ 2ש
(נסיעה למואב כ 5ש ואנו לא אוהבות לנהוג בערב, מה דעתכם?)
כאן הייתי מרווחת ביומיים לפחות ומשלבת נסיעה בכביש 12 הנופי. מסלול הרבה יותר יפה ותוכלו לשלב גם את עמק הגובלינים המקסים. עוד על כביש 12.
יום 6. נסיעה מסאלינה לפארק ארצס, ובילוי של היום בפארק.
(נעשה את הדרך ברכב עם ירידות קצרות ברגל) לינה במואב
יום 7. קניונלאנדס (אם יש זמן את 2 הכניסות, נראה במקום) לינה במואב
יום 8. ממואב דרומה לNATURAL BRIDGE כ2 ש נסיעה ומשם לדורנגו כ 3וחצי ש נסיעה
יום 9. דורנגו נסיעה ברכבת לסילברסטון. האם כדאי רכבת הלוך חזור, או רכבת חזרה באוטובוס? יש 2 מופעים עם ארוחות בדורנגו מומלץ? האם כדאי לנסוע ל TELLURADE
ולחזור לישון בדורנגו?
יום 10. מסה ורדה. לינה דורנגו
מסה ורדה יוצא לכם בדרך לדורנגו. הייתי משלבת אותו ביום 8 במקום ה-natural bridge וממשיכה ממנו ללינה בדורנגו. לגבי ההופעות בערב, תבדקו ביקורות בטריפ אדוויזר. אלו יכולות להיות הופעות מעולות, או שלא. אני יכולה להמליץ על מופע chuck wagon של מוזיקה וארוחה בעיירה ג'קסון בוויומינג. לגבי, נסיעה ברכבת לסילברטון. זו נסיעה לא זולה, ולמרות שהתוואי הוא לא על הכביש ובוודאי מאד יפה, אתן תגענה לסילברטון גם ברכב. אז לשיקולכן, לפי התקציב.
יום 11. דורנגו קוורי ל בליק קניון כ2ש נסיעה, להמשיך לרויאל גורג לינה בקנון סיטי
אתם משלבות פה את כביש 550, ושווה לתת לו יום שלם, לא שעתיים. הייתי משלבת את סילברטון כאן. טלורייד זו כבר סטייה רצינית יותר מהדרך. לא ריאלי להספיק את הרויאל גורג' ואת כביש 550 באותו היום. יש לכן פה המון שעות נסיעה, עם נהיגה מאתגרת בחלקה, ועם לא מעט עצירות בדרך. בכלל, לדעתי, וותרו על הרויאל גורג'. הוא ממוסחר וחביב אם הוא על הדרך, אבל לא שווה את הנסיעה שאתן מקדישות לו פה. הייתי מקדישה יותר זמן בבלאק קניון של הגניסון, בכביש 550 ובאספן. אם לסכם את ההצעה שלי להמשך הטיול -
יום 8 יציאה ממואב, ביקור במסה ורדה וסיום היום בדורנגו
יום 9 כביש 550, כולל עצירות ביוריי וסילברטון. לינה במונטרוז. פירוט לגבי הכביש ונקודות העצירה.
יום 10 - מוותרת כאן על סולט לייק ומתחילה בנסיעה לכיוון ג'קסון וויומינג. עצירה אפשרית היא בגלנווד ספרינגס לביקור במערות. הייתי מחלקת את הנסיעה ליומיים ונהנית מהדרך ועצירות בעיירות קטנות.
יום 11 הגעה לג'קסון, וויומינג. בערב ארוחת צ'אק ווגון ו/או סיור בעיירה (מקסימה)
יום 12 פארק גרנד טטון והגעה לילוסטון
ימים 13,14,15 ילוסטון
יום 16 נסיעה לסולט לייק סיטי
יום 17-18 נסיעה לוגאס (כדאי לפצל את הנסיעה)
אני גם ממליצה בחום רב באמת לברר לגבי דמי החזר בסולט לייק. גם אם מדובר בכמה מאות דולרים, עדיין תחסכו עלות של יומיים מהטיול, כולל דלק, רכב ומלונות, ובעיקר תחסכו זמן שתוכלו לפנות למשל, לטובת כביש 12.