כמה להקציב לאתונה?
-
הקצבתי לי 4 ימים באתונה, מתוך 25 ימים ברוטו ביוון היבשתית.
האם הגזמתי? עוד אין לי מסלול ברור, אבל רציתי "לסגור" את אתונה. מסביב לה אעשה ברכב.
בינתיים אני לומד את התאורים הנפלאים באתר (אורית, zkt ועוד, וכאלה שעוד לא גיליתי. אשמח להכוונה מרוכזת של הכותבים המוכשרים).
כמו כן, האם יש עדיפות להשכרת רכב מן הארץ או לנסות במקום?
-
כמה להקציב לאתונה?אתונה נהדרת.
.לא לפסוח על מוזיאון בנקי הקרוב לפרלמנט כניסה חופשית ביום חמישי. וכן על המוזיאון לארכיאולוגיה הגדול יש שם אוסף מרשים של הפסול היווני תערוכה של אוניה שניטרפה והועלתה ליבשה מרהיב. ואוצרות זהב -ענק! היכנסו בבקשה למוזיאון היהודי הקטן יש בו 5 קומות כל קומה תצוגה ממש קטנה אבל שבו וצפו בסרט כשעה על יבדות יוון. כמו כן מוזיאון המוסיקה המקסים. הכניסה חינם. אישית לא הייתי טורחת ואיני ממלחיצה על המוזיאון החדש של האקרופוליס יפה מבחוץ גדול אבל האוסף היותר מרשים נימצא במוזיאון הארכיאולוגי. השווקים נהדרים מלא טברנות אבל הגדולות בספק אם פועלות באוקטובר. תיכנסו לאתר של הזהוב ויש בו את לוח ההופעות באתונה. טיול בפלאקה ברובע פסירי נהדר בכל שעות היום והעיר בטוחה גם בלילה. אנו לנו במלון AMALIA. אבל כל מלון 3 כוכבים הוא טוב.נסו בסביבת הסינטגמה ורחוב מיטרופולאוס....תהנו
-
כמה להקציב לאתונה?גם לדעתי 4 ימים אפשר למלא בתכניםת אפשר להוביף יום לנמל פיראוס והסביבה, רק לא ביום ראשון שהאזור פשוט ריק מאדם והכל סגור, לעומת מרכז אתונה מונסטיראקי והטיילת עמובים במבלי סופ"ש והכל פתוח.
תשומת לב נדרשת אם אתם מטיילים בשווקים שבאזור אומוניה, המלצה שלי לא להגיע בערב, אין מה לעשות שם. וכשמטיילים ביום פשוט להצניע מצלמות ולשמור עירנות.
בכללי אתונה בטוחה והתחושה טובה.
בהלוג שלי פרטתי על סופ"ש ארוך בה.