אנפורנה נפאל
-
אהלן לכולם, אני וחברה מתכננות לצאת לאנפורנה אחרי יום כיפור, שזה יוצא ב-6/10 אם אני לא טועה. רציתי לשאול אם ניתן לעשות את הטרק ב13 יום. הבנתי שאפשר לשלב ג'יפים וכאלה. מה אתם אומרים?
-
אנפורנה נפאלהיי נופר,
ניתן לסיים את טרק אראונד אנאפורנה (עד ג'ומסום) ב- 11-13 ימים.
מג'ומסום ניתן לצאת בטיסה או ברכבים.
אם לחוצים בזמן, ניתן אף לצאת עם רכב מוקדם יותר, במוקטינאת וקאגבני.
טיול מהנה,
-
אנפורנה נפאלבהחלט אפשרי, כן.
אבל,
א. עדיף שתסעו ברכבים עד הנקודה הפנימית ביותר. אני לא בטוח מהי הנקודה כיום.
ב. חשוב להקפיד להתאקלם לגובה בהתאם להמלצות. התקדמות מהירה מדי בטרק יכולה להיות מסוכנת מאוד. אם אתן מגיעות מאוקלמות - אין שום בעיה, תוכלו להספיק את הטרק כולו בהרבה פחות מ-13 ימים.
ג. להערכתי תחת לחץ זמן לא תוכלו להספיק גם את הטרק-הצדדי לאגם טיליצ'ו וחבל. האגם הזה, בעיניי, הוא החלק היפה ביותר בטרק כולו. נסו לראות איך זה מסתדר.
ד. הטרק מסתיים בכפר בשם מוקטינאת. במרחק קצר ממנו, בהמשך הדרך, נמצא הכפר ג'ומסום שבו פועל שדה תעופה קטן אשר ממנו יוצאות טיסות לפוקרה. אם אתן מוכנות לשלם עבור הטיסה הזאת - בערך 100$ למיטב זכרוני - זה יקצר משמעותית את הדרך חזרה ומכאן את אורך הזמן הכללי.
ה. במידה ובחרת שלא לטוס לפוקרה - תוכלו לעשות את הדרך חזרה, כולה למעשה, באמצעות רכבים. הם פועלים במקטעים שונים כך שתדרשו להחליף מספר הסעות, וכל הנסיעה ממוקטינאת לפוקרה תארך בסביבות יום וחצי או יומיים. כלומר, את הפאס אתן צריכות לחצות כבר ביום ה-11 בערך.
ו. בנפאל, כמו בנפאל, חשוב לכבד את מזג האוויר וכדאי לקחת בחשבון שהוא יכול לשתק תנועה באזורים מסוימים בהפתעה מוחלטת. זה נכון גם לשבילי ההליכה בטרק וגם לדרכי רכב ונתיבי אוויר (השדה בג'ומסום, לדוגמה). כלומר, רצוי שלא לקחת סיכון ולהכניס ללו"ז המתוכנן יום או יומיים כמרווח ביטחון. לכן: אם ביום ה-14 אתן צריכות כבר לעלות על טיסה בינ"ל החוצה מקטמנדו - הייתי תוחם את הזמן לטרק ב-11 ימים.
בהצלחה.