ספארי בקניה או טנזניה ??? !!!
-
אני חזרתי לפני כחודש מספארי בקניה ונופש בזנזיבר.
המסלול נבנה ברובו מבוסס על המלצות וטיפים מאתר זה.
לאחר בדיקה יסודית החלטנו על ספארי בקניה. מבדיקת האתר בחודשים אחרונים, אין כמעט התיחסות לספארי בקניה וכולם נוסעים לטנזניה.
האם זה מוצדק ?? !!
החלטתי לעשות ספארי בקניה מהסיבות הבאות:
1. אוגוסט זאת העונה של הנדידה הגדולה בשמורת מסאי מרה.
2. הנסיעות על השמורה וחזרה יותר קצרות בקניה, לכן יש פחות זמן מבוזבז על נסיעות.
3. הדרכים יותר טובות בקניה. לאחרונה טיפלו בהם ודרכי האפר יחסית טובים מאוד.
4. בשמורה אפשר לנסוע גם מחוץ לשבילים, וכך רואים יותר אריות, שמסתתרים בצל לא תמיד ליד הכביש הראשי.
5. עלות בכניסה לשמורות יותר נמוך בקניה.
6. באזור יש אטרקציות: אגם נקורו, אגם נאיוושה, עיר אמיתית ניירובי.
המסקנה שלי היא חד משמעית:
ספארי בחודש אוגוסט בזמן הנדידה הגדולה זה החוויה המרשימה ביותר באפריקה
מה דעתכם, האם אני צודק ?
למה כולם נוסעים וטנזניה אם הספארי בקניה הוא לפחות באותה רמה ובתקופות מסוימות אפילו יותר טוב ??
-
ספארי בקניה או טנזניה ??? !!!קודם כל, באופן אישי, גם אני נהניתי יותר בספארי בקניה מאשר בטנזניה.
וכמובן, ששניהם מצויינים, ובסופו של דבר יש גם המון עניין של מזל ומדריך טוב.
עד לפני כעשור, מבחינת תיירות ישראלית, לדעתי דווקא קניה הייתה יעד יותר פופולרי, בעיקר בזכות הטיסות הישירות מהארץ עם אל על, בוודאי לתרמילאים.
כמה דברים ששינו את זה היו:
- הפסקת טיסות אל על למדינה
- הפיגועים במומבסה
- המשבר הכלכלי וההפגנות האלימות במדינה ב 2007-8 - http://en.wikipedia.org/wiki/2007%E2%80%9308_Kenyan_crisis
בנוסף, לטנזניה יש גם יתרונות נוספים - אפשר להשאר באותה מדינה ולטפס על הקילימנג'רו או לנפוש בזנזיבר.
וחוץ מזה, כמו בכל דבר אחר בעולם, יש גלים ותנודות, שנובעים גם משיווק, גם מתופעת העדר וגם סתם, בלי הסבר.
גם באירופה - שנתיים כולם טסים לאוסטריה, ופתאום כולם ברומניה.
-
ספארי בקניה או טנזניה ??? !!!אתה צודק, סה"כ אין הבדל מהותי בין המקומות שניהם מדהימים, רק קניה נותנת תמורה טובה יותר לכסף.
אבל יש אופנה, היום והפופולריות של טנזניה יותר גדולה, לכן רוב המטיילים מגיעים לשם. הטרנד הזה כנראה שקיים ברוב העולם המערבי.
בטיול שלנו לפני כחודש בקניה פגשנו הרבה סינים ומעט הודים שהחליפו חלק גדול מהתיירים המערבים.
-
החל מדצמבר: "קניה איירוויס" טסה לארץאולי זה ישנה את המצב כי קניה אירוויס מתחילה לטוס לארץ מדצמבר
הלינק לכתבה:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4570881,00.html
-
בשעה טובה!גם טיסות ישירות לקניה, ובשאיפה גם הורדת מחירים! ככה פותחים שנה חדשה