התמצאות ללא GPS
-
שלום לכולם,
אנחנו מתקרבים לטיול המיועד

רציתי לשאול לגבי התמצאות ללא GPS. אנחנו מטיילים מניו יורק, אלבני, אדרינאק, וורמונט, הרים לבנים וחזרה לניו יורק.
עד כמה קל להתמצא בכבישים? איך אתם ממליצים לי לעשות זאת במידה ואנחנו לא לוקחים GPS?
תודה
רוני
-
התמצאות ללא GPSלמה לא להשמש ב GPS ? זה משהוא אידאולוגי ?
אם יש כלי שעוזר... מדוע לא להשתמש בו ?
אפשר פשוט להוריד/לקנות אפליקציה לטלפון וזהו
-
התמצאות ללא GPSאפשר לנווט כמו שעשו עד לפני 10-15 שנים, עם מפה. תקנו מפה של aaa בממסי או בכל חנות טיולים אחרת או שתתכננו מסלול עם הוראות נסיעה בגוגל מאפס ותדפיסו.
אבל לצורך גיבוי אתם יכולים להוריד לסלולרי בחינם תוכנות ניווט שלא דורשות חיבור לאינטרנט כמו osmand לאנדרואיד או city maps2 go לאייפון. לא מזיק שיש.
-
התמצאות ללא GPSאני טיילתי בכל המקומות הללו לפני 20 שנה ללא GPS ( עוד לא היה נפוץ אם בכלל ) עם מפות.
הסתדרנו בטח.הגענו לכל מקום שרצינו - ללא ספק.
השאלה למה?
-
התמצאות ללא GPSלפני 10 שנים טיילנו בכל צפון אמריקה (8 חודשים בקרוואן) רק עם מפות. GPS לא היה לנו.
הסתדרנו מעולה עם המפות של AAA. לקחנו כל מפה אפשרית, כולל מפות ערים.
נכון, זה לוקח יותר זמן כי צריך לתכנן מסלול לפני היציאה, אבל היה מצויין.
גם היום, כשאנחנו מטיילים עם GPS, אני אף פעם לא מוותרת על המפות, בעיקר בערים, שם לוקח ל GPS זמן להתכייל.
אושרה
-
התמצאות ללא GPSאני חושב שאין שום בעיה לנווט עם מפות. לצורך כך הכי נוח לעשות מנוי לממסי, ולקוות שיתנו לכם מפות ב AAA.
ב AAA ישמחו גם לייעץ לכם, ולשרטט מסלולים על המפה.
אפשר גם להדפיס מפות ו/או הוראות מגוגל, או סתם לקנות מפות (מומלץ באתרים בחו"ל שגם אחרי המשלוח מחירי המפות הרבה יותר זולים).
בכל מקרה - מחוץ לעיר יחסית קל להסתדר גם מפות, כי הכבישים ראשיים, השילוט טוב, ומבחר אפשרויות הניווט והכבישים קטן (נסיעה של 3 שעות ברקץ עך כביש אחד זה לא דבר נדיר). כשמתקרבים לערים או לעיירות זה יותר קשה כמובן, אבל ממש לא בלתי אפשרי.
אבל כמו שנאמר לפני - בשביל מה? ה GPS הרבה יותר נוח בעיניי.
ניווט עם מפות דורש הרבה עירנות, ולרוב עזרה לא קטנה של מי שיושב ליד הנהג. צריך להביא בחשבון פה ושם טעויות ניווט ('ברבורים') שאולי נחמדים לעיתים, אבל יכולים להיות מעיקים במקרים אחרים. ניווט עם מפות דורש הרבה תכנון מראש, ומקטין בהרבה את הגמישות.
-
התמצאות ללא GPSמפות AAA אפשר להשיג בארץ בחנויות של מ.מ.ס.י בעלות שפויה.
המפות האלו הן חובה גם אם יש GPS.
כפי שאמרו לך ,לימוד מוקדם ווהכרה כללית של הנתיב המיועד,הדפסה של מסלולים יומיים בגוגל מפס(כולל מפה מוגדלת), ובמקומות יעודיים לעגינה ,הגדלה של איזור העגינה.
במידה ומתעקשים ללא GPS,הצעה ידידותית -להימנע באיזורי הטבע מנסיעות בחשיכה אם מתרחקים יותר מרק מסעדה או חנויות קרוב למלון.
מוני
-
התמצאות ללא GPSבכל הטיולים שלי בשנים האחרונות (אולי 10) לא לוקח בדל של מפה.
כן מסתכל מראש על הנתיב בכדי לדעת מה המסלול האמור להיות.
סומך ב 100% על ה GPS.
וליתר דיוק על .. כמה GPS.
יש לי GPS יעודי שבו אני בדרכ משתמש עם IGO.
יש סלולרי עם waze ו sygic.
הכנה מספקת מראש לגבי נקודות הציון (והצלבה בין הכתובת למיקום האמיתי ע"י גוגל מפס) מביא אותי בהצלחה לכל מקום שרציתי. גם בארהב וגם באירופה.
-
התמצאות ללא GPSמפות מממסי
ואפילו מהבית לתכנן ורשום את המסלול
אני מוסיפה את זה למסלול שלי רושמת מדפיסה הכל ויוצאת אם GPS וויז ליתר ביטחון רושמת לי את ההנחיות בדף המסלול מנדוקה לנקודה כביש מס, צומת
הכל ברור במפות
-
התמצאות ללא GPSברור שאפשר. את רוב נסיעותי בחו״ל ובארה״ב עשיתי בעזרת מפות כשמכשירי הניווט עדין לא היו בנמצא, או כשהיו יקרים. היום, הרבה יותר קל עם gps ובעלויות שלו היום, אינני יכול למצוא סיבה מדוע שלא להשתמש בו.
-
התמצאות ללא GPSאפלקציות OFFLINE כמו SYGIC הן מצויינות. מפות נייר - לגיבוי ובדיקה.
תתקדמו.
-
התמצאות ללא GPSבכל אופן, אם משום מה אין לכם GPS
ניתן להדפיס הוראות נסיעה מגוגל מפס , לוודא שהן נותנות את המסלול המתאים לכם
(למשל כביש מהיר , כביש אגרה , מעבר בנקודה ספציפית)
ואז לנסוע באמצעות המפות והשילוט.
דוגמא : אם בהוראות צריך לצאת מכביש 80N ביציאה 23B ולהתחבר לכביש 157W , עוקבים אחר השילוט ליציאה זו, וביציאה עוקבים אחרי השילוט לכביש המתאים.
השילוט בארה"ב מדויק למדי ובשילוב אם הוראות הנסיעה , ניתן להיות רגועים למדי.
בכל אופן אין כמו GPS , וכדאי להתאמן עליו מעט ולהכיר אות צורת הפעולה ואת ההכוונה שלו בזמן תנועה.
-
התמצאות ללא GPSאני טיילתי ועדין מטייל ללא GPS. זה לא ענין אידאולוגי, אבל אני מסתדר בלעדיו.
אני משתמש במפות של ה- AAA בדרך כלל. לפעמים גם במפות שמחלקות התחבורה של המדינות השונות מוציאות (ואפשר למצוא אותן ב- welcome center של המדינה. בדרך כלל על כביש מהיר בעת הכניסה למדינה).
השילוט בדרך כלל די טוב, אם כי המפות דרושות.
הבעיה העיקרית היא בנווט עירוני, שם הצורך ב- GPS באמת רב. מצד שני, ימי הנסיעה העירונית שלי בארה"ב הם מעטים לעומת הנסיעות הבן עירוניות, ושם לא ממש צריך GPS.
-
התמצאות ללא GPSלמי שיש סמארטפון - ניתן להשתמש אולי ב- Waze או ב- iGO.
למי שאין, אז GPS איננו זול במיוחד, אם מדובר רק לצורך הנסיעה. העלות שאני בדקתי ב- Wallmart לפני מספר שנים היתה באיזור ה- $130 - $140.
שכירת GPS גם היא לא ענין זול במיוחד, לטעמי. בקשו ממני $16 ליום באוויס בניוארק לאחרונה.
-
התמצאות ללא GPSלפני שבועיים חזרתי מטיול רביעי בארצות הברית. בכל הפעמים השתמשתי ב gps וחלק לא מבוטל מהצלחת הטיולים אני זוקף לזכות מכשיר הניווט. בטיול האחרון בגלל חוסר במפה ב gps שלקחתי איתי מהארץ נאלצתי לרכוש מכשיר gps בארצות הברית.
-
התמצאות ללא GPSברור שזה עניין אידיאולוגי .
שהרי מחיר המכשיר לא ימוטט אותך, ואפשר למצוא גם באיביי ב 50$ מכשיר סיני שעושה את העבודה.
זה בדיוק כמו השימוש בכרטיסי חיוג וטלפונים ציבוריים.

השימוש לדוגמא ב IGO מעבר לזה שאתה יכול לראות מראש את תואי הדרך (פניות , כביש מתעקל וכו), הוא גם מזהיר אותך על המהירות המותרת,
יש POI באם פתאום רוצים עצירה לאוכל וכו.
ימי האטלס והדפים המודפסים עברו מהעולם .. . .
זה כמו בגדים ווינטג'