נורווגיה דרך הים
-
רגע של עבריתאיריס וקיפודה,
תודה. הנושא מתחיל להתבהר. אחרי שכבר פסלתי את נורווגיה בגלל המרחקים, איריס הגעת עם רעיון הקרוז ושוב נדלקתי. אמנם אני אוהבת לטייל בסגנון "עומק", אבל במקרה הפרטי של נורווגיה קרוז נראה לי יותר מתאים להרכב המשפחתי. בקרוז גם דיי ברור עניין העלויות, לפחות בחלק העיקרי.
-
רגע של עבריתהי איריס
השלמתי קריאה, נהניתי מההנאה שלך.
נורווגיה ונורבגיה - שתיהן בסדר גמור.
לפי כל הסיפורים כאן, נראה שהעיקר הוא ההנאה מהשיט באניה גדולה, הנוף והנמלים נמצאים במקום שני. למרות שאני לא רואה עצמי בשלב זה נהנית מטיול כזה, בעיקר בגלל השעות הרבות באניה, אני בהחלט אוהבת את השילוב שעשית בין "המאורגן" של השיט לטיולים העצמאיים בעגינות. נראה לי כמו שאמרתי לך, שעשית יופי של עבודת הכנה!
שמחתי לראות שוב את התמונות המדהימות של אורי, ורוצה להגיד ששוב לא מסכימה איתך - לא הנוף, ולא דגם המצלמה חשובים אלא מי שמצלם! ראיתי לא מעט תמונות מאותם נופים עצמם שלא נראים כל כך מזמינים.... אז שוב תודה!
רבקה
-
רגע של עבריתהי רבקה.
ממש תודה על הקומפלימנטים ומי אני שאתווכח עם צלמת מקצועית ונפלאה כמוך.
הבאתי את הצילומים האלו בכדי לעשות תיאבון לנורבגיה גם בקרוז ובזמן הנכון.
אני כן יכול לחלוק על דעתך בעניין העניין בקרוז .
אנחנו בניגוד לך ,כבר נסענו בכמה קרוזים ובמרבית המקרים בסוף כל יום טיול אינטנסיבי,כבר לא היה בכוחנו ,לנצל את אפשרויות הבידור באוניה.כך שאני מעיד מנסיון ולא מדעות קדומות או השערות.בעיקר לעניין היתרונות לילדים שאכן די מתעייפים מהנוף יש להם בקרוז תעסוקה מלאה אלטרנטיבית ואיריס בודאי תוכל להוסיף עוד. בטיול רכוב בנורווגיה העניין הזה ממש בעייתי.תרשי לי לחלוק על דעתך על מרכז העניין בטיול באוניות. כמו בכל דבר זה תלוי בנוסע עצמו ומה הוא מחפש.
האוניות מגיעות בבוקר לנמל ואז ברוב המקרים יש יום שלם של טיול שזה מאפשר לראות בשבוע וכל יום אפילו יותר מאשר בטיול העצמאי .בסוף היום ,הרי יש עוד התארגנויות אוכל פרוק אריזות וכ'ו ענינים שהאוניה חוסכת לך.אני מביא כאן דוגמא של דיל שמצאתי בוקיישן טו גו מאמסטרדם שימי לב כמה זמן טיול יש בכל מקום כמה מאמץ חוסך הקרוז ובמקרה הזה אפילו מאפשר להגיע לצוק המטיף שאף פעם לא הצלחנו להיות בו.והמחיר חלום.
אפשר אפילו לקצר במחיר הזה לשבוע לטוס לברגן ולחזור מסטאוונגר ואיין סיכוי בעולם שמישהו יצליח לראות עם המכונית בשבוע בלבד כל כך הרבה ובנוחיות על.
-
שטחי או עמוקמאד מסכימה אתך אורי. אמנם , לא הייתי בנורווגיה בטיול רכוב אבל חשבון פשוט מראה שלמי שנוסע ברכב יש הרבה פחות זמן נטו טיול.
זה סגנון טיול אחר וזה בסדר. אני יודעת שבטיול שהיינו היה בעייתי להגיע לעומק המדינה כמו דרך פר גינט ואזור לילהאמר.
היו ויתורים והיו פספוסים חלקם קשורים במזג האוויר.
כמו שכתבתי קודם גם את צרפת ונורבגיה לא רואים בחתיכה אחת. קצת צורם לי שחלק מהמגיבים רמזו שזה טיול שטחי והציעו לי לחזור לטיול עומק.
אני מאמינה שעוד אחזור בצורה זו או אחרת . כל צורת טיול לגיטימית ואני חושבת שרק מי שניסה את שתיהן לפחות יכול להעיד.
-
טיול חלומיהיי איריס,
ממש התפעלתי
מהרעיון של הקרוז בכלל ומהטיול המהמם שלכם בנורווגיה
ואפילו מתחילה לחשוב על הכיוון בשבילנו
תמונות נפלאות! הייתי רוצה להגיע לכל המקומות הנהדרים שהבאת כאן..
תודה על השיתוף וההשקעה הגדולה
נהניתי מאוד

-
טיול חלומיתודה רבה לי. שמחה שיש עניין.
ראי את ההצעה שאורי הביא. נראית מצויין ויש תאריכים נוספים. ( אם כי יותר יקרים).
שבת נעימה
איריס
-
שאלה קצת טכניתהי איריס,
נכון שיש דעה כללית הטוענת שמילים לועזיות ניתן לכתוב בכל מיני אפשרויות והרבה פעמים זה גם נכון. האקדמיה ללשון העברית קבעה כללי תעתיק לגבי שמות פרטיים (הכוללים גם שמות מקומות) ועל פי כללים אלו צריך לכתוב נורווגיה (וגם שוודיה, למשל).
יחד עם זאת לגבי כתיב שהוא כבר "ותיק" יש די נטייה להשאירו לכן נהוג עדיין לכתוב בשמחה גם נורבגיה וגם אני "לא עקבית" בכתיבה.
ממשיכה לעקוב בעיניין אחרי הדיון והתמונות היפות.
שבת שלום וגם שנה טובה לכולם.
-
שאלה קצת טכניתאיריס,
כמה זמן נמשך הקרוז?
ואם אפשר לשאול, בני כמה ילדייך?
הבנתי שלילדים בגיל עשרה יש תעסוקה באנייה. האם זה נכון גם לגבי ילדים קטנים? ראיתי שיש בריכה אבל לא תמיד ניתן להיכנס אם קר בחוץ. איך אפשר לבדר ילד קטן ביום שיש רק הפלגה?
-
שאלה קצת טכניתערב טוב
הקרוז נמשך 10 לילות והיו 2 ימי ים חוץ מימי העליה והירידה שהם ימים חלקיים.
הילדים שלי גדולים 13,20. יש עוד אחד עוד יותר גדול שלא נסע אתנו.
יש ברכה מקורה ומחוממת כך שזה פתרון ליום חורף. כמו כן כבר ציינתי שיש מועדון ילדים. אפשר אפילו "להפקיד" ילד בבוקר ולקחת אותו רק לקראת הערב והצוות דואג לו לפעילות לכל אורך היממה. אבל , אני חושבת שכדי להרגיש בנוח הילד צריך לדעת אנגלית או ספרדית שהיא השפה השנייה הכי נפוצה על האנייה. לילד קטן שמדבר רק עברית מועדון ילדים בעייתי , אלא אם כן אחים גדולים מתלווים אליו.
היו גם ילדים קטנים על האנייה שלנו אבל לא ישראלים.
הפלגות אחרות בים התיכון מלאות בילדים ישראלים ואני מניחה שנוצרות חברויות ובילוי משותף.
הילדים שלי כאמור גדולים ולא השתמשנו באופציה של מועדון ילדים. להם הספיק מופע ערב , ברכה , סרט ומכון כושר. ממילא לא קמו לפני 12 בצהריים בימי ים.
באניות אחרות - יש גם קיר טיפוס, באולינג , משטח החלקה על הקרח , פארק מים. נסי לחפש אנייה שתתן לכם אופציות לבילויים כאלה.
-
שאלה קצת טכניתאיריס, תודה. ראיתי כי בכל קרוז יש יומיים של ים שצריך לבדר ילד. אם יש מועדון ילדים זה נחמד. לא הייתי משאירה שם את הקטנצ'יק לבד אלא הייתי נשארת צמודה אליו. קצת בריכה, קצת מועדון, קצת עם הגדולים. נראה לי שאפשר להעביר יום ממש בכייף.
-
שאלה קצת טכניתאיריס הגעתי מאוחר ( נימצאת יותר בפורום צפון אמריקה לאחרונה ).
מודה שהתבאסתי בשבילך בגלל מזג האויר. ניראה שהרס חלק ניכר מהטיול. אני כשירד גשם שוטף פשוט ויתרתי לא רואה את עצמי נהנית לטייל במבול הערפל.
אבל ניראה שלמרות הכל נהנים וברור שכדאי לחזור
רשמתי לעצמי את אופציית השייט , ניראה רעיון מעניין ביותר ומאוד אחר.
תודה על הסיפור -
שאלה קצת טכניתwow
איריס מה עשית לי. את בטוחה שכל זה אמיתי.?
איך אני רוצה גם. מסוג החלומות שרוצה ולא יכולה. אני מאלה שלא מרגישים טוב בהפלגות. ביאכטות יש לי בחילה כך שלא היה לי אף פעם אומץ לקחת הפלגה.
ראיתי שענית לשמוליק שלא הקיאו וכאלה. אני רק מהסיפורים שלך על התנודות התחלתי להרגיש לא טוב
.מעניין לשמוע משהי שלא מרגישה טוב כמוני האם בקרוז זה בא לידי ביטוי.
עשית לי חשק לטייל בנורווגיה ולעלות לקרוז להציץ.
המגירה מפוצצת . לא יודעת מתי נמצא מקום. בכל מקרה יש הרבה זמן לחלום.
טיול מדהים. זה מסוג הטיולים שחייבים לספר ולא שומרים בבטן .
רק איזה באסה הגשם הזה.
הנופים מדהימים.
-
מחלת יםבוקר טוב ותודה לכן אילת וגלי.
גלי - לגבי החשש מהים , גם לי היה אחד כזה מאד מבוסס . לפני שנים בטיול יום בספינה בינונית ביוון לא הפסקתי להקיא ואת כל הדרך כמעט ביליתי במאוזן.
אח"כ שטתי בין איי תאילנד ושוב זה קרה.
אבל אין בכלל מה להשוות בין האניות הגדולות לספינה או יאכטה. אז נכון שהיו ימים שהרגשנו את הים. אבל זה שהרגשנו את הים , לא אומר שהרגשנו רע.
כמו שציינתי יש היום אמצעים לטיפול והקלה במחלת ים. את המדבקה שמתי מיד כשעלינו לאניה כדי שמחלת ים לא תתפתח בכלל .
לי זה מאד עזר. צריך לנסות ואני בטוחה שתהיני.
שבת נעימה איריס
-
ועכשיו הבלוג.. -
ועכשיו הבלוג..הי איריס,
ממש תודה על התיאור והתמונות - יופי של נופים למרות תעתועי מזג האויר. למשפחה שלנו יש חשבון פתוח עם נורווגיה. טיילנו שם לפני כעשר שנים, טיול מתגלגל עם רכב כמו שאנחנו אוהבים. נפלנו על מזג אויר כל כך מזעזע שכמעט ולא ראינו כלום. לא משנה מה ניסינו, להשאר עד שיתבהר, לברוח לאזור אחר, לא חשוב מה, תמיד נתקלנו בהמון גשם וערפל שהסתירו הכל. לדעתי זה הטיול היחיד שבו פשוט הובסנו. הבטחנו שעוד נשוב לסגור את החשבון, בינתיים עוד לא יצא.
הפלגה נשמעת כמו צורת טיול שצריך לנסות פעם. נראה לי שאנחנו קצת נטפס על הקירות אם כל הטיול יהיה כזה, אבל בטח אפשר חצי-חצי, חצי ברכב וחצי בקרוז. אולי כיוון אחד צפונה עד ללופוטן ברכב ואז חזרה דרומה בהפלגה, אולי טיסה לאיפשהו בצפון הרחוק, שבוע ברכב ואז הפלגה, משהו כזה. יום אחד זה עוד יצא מהמגרה...
תודה!
יובל
-
ועכשיו הבלוג..תודה יובל... עכשיו כשגמרתי עם החובות יכולה להגיע גם לטנזניה.
שבת נעימה
איריס
-
לאיריסנהדר לקרוא את הסיפור שלך, למרות הגשם... ואיזה תמונות!
בריקסדל יחכה להזדמנות אחרת.
העיקר שנהניתם!
ומה לשנה הבאה?

-
לאיריסהי פנינית , תודה רבה
אני מאד רוצה לאיסלנד אבל הח׳ברה התרגלו לפינוקים ורוצים עוד קרוז . כנראה בים התיכון . אז חלום איסלנד יחכה קצת ויהיה לי הרבה זמן להכין אותו.

בין לבין תהיה בודפשט בחנוכה ואני מקווה שאוכל להגניב עוד יעד באביב . אולי גיחה לדורדון ... חלומות יש מלא הטנא.
שרק נהיה בריאים וניסע
שנה טובה
איריס
-
לאיריסתודה גדולה על השיתוף ועל התמונות האפורות והנפלאות.
בתור חובבת חורף, עננים וגשם זה נראה לי פשוט מושלם!
זו הייתה הצצה מרתקת למשהו אחר לגמרי

-
לאיריסתודה רבה קטי ושתהיה שנה טובה !!