ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טיול לחודש מזרח ומערב

פורום צפון אמריקה
    2
    4
    1681
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • hillyw
      hillyw נערך לאחרונה על ידי

אנחנו זוג בסוף שנות העשרים אני מצרפת את המסלול זהו השלד הסופי אחרי הרבה מידע מהפורום ועזרה . 

נשמח לקבל חוות דעת על המסלול - כמובן שהכל לפי הספק ובגגל זה לא הוזמנו מלונות במסלולים עצמך - אנו יודעים שהוא קצת עמוס.

( למעט בדטרויט וסן פרנסיסקו )

בנוסף מספק שאלות : האם כדאי לעשות את AAA?  

האם יש טיפים קטנים חוץ ממה שכתוב באתר?

האם מבחינת השלכת או בכיוון ובזמנים .

ומה הכי מומלץ מבחינת תיעדוף במערב ( איזור הפארקים ) , ומהיכן אפשר להיכנס לגראנד קניון הבנתי שהחלק הצפוני סגור כאשר אנו עתידים להגיע.

29/9 ניו יורק נחיתה ב18:30 לוקחים את הרכב ויוצאים לכיוון ספרינגפילד (משפחה) (בין 3 ל4 שעות (שעת עומס ) במידה וניהיה עייפים אנחנו עוצרים איפה שאנחנו ללינה)

30/9 יציאה לכיוון בוסטון (האם אפשר לוותר על ניו פורט, קייפ קוד, פליימוט?) במידה ולא נוסעים משם במידה וכן ישר לבוסטון ( שעתיים נסיעה +-) חניית הרכב מחוץ לבוסטון וכניסה לעיר ברכבת.

שביל החירות (5-6 שעות +-), מוזיאונים (מה שנספיק). חזרה ללינה בספרינגפילד (אלא אם כן נראה ששוה להישאר באיזור בגלל מחירי הלינה נראה לנו מיותר)

1/10 נסיעה לבוסטון (שעתיים לערך )  חניה מחוץ לעיר וכניסה עם תחבורה ציבורית שייט ליוויתנים, ויציאה לכיוון ההרים הלבנים לינה בדרך.

2/10 יום קניות יש שני אווטלטים בדרך גם של טנגר וגם של פרימיום אווטלט ולהגיע לקראת הערב או ללינקולן או לnew Conway ללינה.

3/10 ההרים הלבנים – התחלה בהר וושינגטון ( כמובן שנבדוק מזג אויר לפני ) ולאחר מכן  sabbaday- Lincoln – barylett -  twin mountain carroll – Gorham – glen ellis falls  כמובן שהכל לפי הספר ומה לשא הספקנו היום יעבור ליום אחרי – לינה לפי איפה שמגיעים.

4/10 מה שלא הספקנו מההרים הלבנים ומעבר לכיוון ברלינגטון
       . sugar hill – bath – morshfiled - Groton – Montpelier – stown – Burlington)בנסיעה ישירה 3 שעות ) לינה בברלינגטון .

5/10 יציאה מברלינגטון מעבר במעבורת לכיוון לייק פלסיד עם עצירה ב High Gorge Falls – טיסה מעל האגם ( לפי כל הביקורות מומלץ מאוד )
      נסיעה לכיוון אתיקה לינה לפי היעד שאליו הגענו (נסיעה של 5 שעות )

6/10 הגעה לאתיקה – אונ' קורנל פארק ווטקינס גלן , buttermilk fulls, taughannock falls state park.

7/10 עליה לכיוון מפלי הניאגרה (4 שעות ), עצירה בקורנינג (שעה לקורנינג)
      שייט לתוך המפלים .

8/10 יציאה ממפלי הניאגרה לכיוון וושינגטון בדרך עוברים, בהרשי ויורק  ( 6 שעות נסיעה)

9/10 וושינגטון (לינה אצל חברים)

10/10 וושינגטון  (לינה אצל חברים)

11/10 – 15/10 נסיעה ל N.Y   (לינה בג'רזי אצל משפחה)

האם יש שעה מועדפת (מבחינת תנועה)?

16/10 טיסה בבוקר לדטרויט להופעה .

16-17 דטרויט

17/10-19/10 – סן פרנסיסקו נחיתה ב13:10 הגעה לעיר אלקטרז גשר הזהב – וכל האטרקציות ורלוונטיות.

19/10 יציאה לכיוון מונטרי ( כמובן עם רכב ) – כביש 1 – מורו בי , סן סימון לינה בדרך איפה שיתחיל להחשיך.

20/10 מה שלא הספקנו בדרך - הגעה ללוס אנג'לס טיול בעיר .

21/10 יוניברסל סטודיו

22/10 דיסני / סיקס פלגס – מה עדיף????

23/10 יציאה לכיוון הברייס קניון פארק (נסיעה של עשר שעות ??) האם הגיוני בכלל והאם יש אפשרות לצאת לילה לפני (מבחינת בטיחות) לקדם לכיוון .
      אם הצלחנו באותו יום מעולה ואז לינה בפייג' (נסיעה של שעתיים )

24/10  (אם לא הספקנו יום לפני ברייס מוקדם בבוקר ונסיעה לגראנד קניון ישר) יציאה מוקדמת לפרסת הסוס – גראנד קניון – נסיעה לווגאס

25/10 ווגאס ביקור בסכר ההובס

26/10 ווגאס

27/10 ווגאס טיסה לילה צריכים להיות בשדה ב21:00.

28/10 מיאמי – בטן גב בלי לעשות כלום

29/10 בערב טיסה הביתה לת"א.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • dhz
        dhz נערך לאחרונה על ידי

טיול לחודש מזרח ומערב

הערה ראשונה - אני חושב שאין אתרי חובה.  לאנשים שונים תחומי ענין שונים ולכן האתרים בהם הם ירצו לבקר שונים.  למשל, אני חשתי ענין רב בביקור ב- Little Big Horn Battlefield בדרום מזרח מונטנה ונסעתי לשם במיוחד.  זהו אתר הקרב שהתרחש בין הגדול של קאסטר (סגן אלוף בצבא הסדיר וקודם גנרל במיליציה במלחמת האזרחים) בו הושג נצחון משמעותי של לוחמי ה-לאקוטה סיו עליו, כשהשמידו את כל הכוח האמריקאני.  רוב המטיילים ההאחרים מדלגים על אתר זה.

ועכשיו להערות על התכנית עצמה:

1) ביום הנחיתה - אני מבין שמדובר בטיסת יום.  אינני יודע מתי אתם יוצאים מהארץ, אבל אם מדובר בטיסת בוקר מוקדם, אז אני מניח שתהיו די עיפים.  נסיעה עד ספרינגפילד עלולה להיות קצת מעיפת, ולכן הגיוני לחשוב על לינה בדרך.  אין צורך במקרה זה בהזמנה מראש.  בירידות מהכביש המהיר יש פעמים רבות שורה של מוטלים ותוכלו למצוא באחד מהם חדר.

2) אם הגעתם כבר לספרינגפילד במסצ'וסטס, נסיעה לחוף קונטיקט ולניופורט היא יום טיול אחד לפחות.  כמו שציינתי, אין בכך חובה.  אם יש לכם יום פנוי, אפשר לעשות זאת.  אם לא - אז בטיול הבא תסעו דרך שם.

3) בבוסטון על תוותרו על איזור אוניברסיטת הרווארד בקיימברידג'.

4) ב- 1/10 - אין כל הגיון בכניסה לבוסטון לצורך שיט צפיה בליויתנים בלבד.  מציע לכם לנהוג במקום זאת ל- Gloucester שבקייפ אן, מצפון מזרח לבוסטון.  יש שם מספר חברות שעושות שיט כזה.  אני יצאתי עם חברה זו:חברה לשיט צפיה בליויתנים

ספציפית יש להם שיט בוקר ב- 8:30 ושיט צהרים ב- 16:30

5) לינות בהרים הלבנים נמצאות בדרך כלל משני צידי רכס ההרים: למשל בלינקולן בצד המערבי או ב- North Conway בצד המזרחי.  מרחק הנסיעה לרוחב ההרים הלבנים איננו כזה גדול.  למרות זאת, כדאי לחלק את הלינות בין שני הצדדים.  הייתי מתחיל מהצד המזרחי ולן ב- North Conway ומבקר באתרים המזרחיים (כמו הר וושינגטון) ואחר עובר מערבה על כביש 112 ולן שם, ומתרכז אחר כך באתרים המערביים כמו באיזור Franconia Notch.

6) המסלול שלכם מסן פרנסיסקו ללוס אנג'לס לא מאפשר זמן לביקור במונטריי.  אני ממליץ על הוספת יום לדרך זו.

7) ה- 23/10 - מציע לשבור את הדרך בלאס וגאס.  שוה לשקול לחלק את הביקור בלאס וגאס לשניים.  החלק הראשון (יום, יומיים) ב- 23/10 וההמשך בדרך חזרה מערבה.

Cool כדאי שתקחו בחשבון מזג אויר קר באיזורים הגבוהים - ברייס קניון וגרנד קניון.  אני נתקלתי בשלג בברייס קניון בתאריך מוקדם יותר.  זה לא הפריע לי.  להיפך, הוסיף נופך בלתי צפוי לביקור.  גם אם לא יורד שלג, עלול להיות קר.  קחו זאת בחשבון.

9) לגבי הגרנד קניון - גדתו הצפונית.  אני מציע שתראו בדיוק את המצב באתר האינטרנט של הפארק.  חלק מהשירותים בגדה הצפונית נסגרים באמצע אוקטובר.  הפארק נשאר פתוח עד שיורד שלג, כך שאם לא ירד שלג, יש אפשרות להגיע לשם.  במקרה זה, אפשר לשקול לותר על פייג' ולהוסיף את פארק ציון במקומו.  בכל מקרה, לטעמי הגדה הדרומית של הגרנד קניון יותר מרשימה.

11) אני רואה שלא כללתם את פארק ציון בתוכנית.  יש כאלו שיציעו לכם לותר על הגרנד קניון ולבקר בפארק ציון במקומו.  כמובן שעדיף לבקר בשניהם, אבל לדעתי הגרנד קניון הוא תופעה משמעותית בכדור הארץ בעוד שפארק ציון הוא פארק יפה עם מסלולי הליכה יפים, אבל לא תופעת טבע משמעותית כמו הגרנד קניון.

12) אם יש לכם כרטיס לאומי קארד, מציע לצרף מועדון ממס"י, שהוא חינם בשנה הראשונה.  זה יאפשר לכם להנות משירותי AAA והנחות למחזיקי כרטיס Show Your Card & Save הניתן עם החברות בממס"י (מאפשר לקבל תעריף AAA במלונות).  תמיד ניתן לבטל את המועדון עם החזרה לארץ, אם אינכם מתכוונים לנצל את שירותי ממס"י לאחר הטיול.  אינני יודע אם יש מספיק זמן להוציא כרטיס לאומי קארד חדש ולצרף לו את מועדון ממס"י.  כדאי שתבדקו כמה שיותר מהר עם לאומי קארד.

חברות בממס"י ללא כרטיס לאומי קארד עולה כ- 200 ש"ח, למיטב ידיעתי.  תעריף AAA הניתן ברוב רשתות בתי המלון וההנחות בכניסות לאתרים כאלו ואחרים וההטבות הנוספות (כמו שירותי דרך מוגבלים, שמהם כבר "זכיתי" להנות) מצדיקים לדעתי את העלות בטיול המשלב קטעי נסיעה ארוכים.

• hillyw

טיול לחודש מזרח ומערב

תודה רבה על התשובה המהירה ! 

אנו נשקול את התוכנית ואת העצות עזרת מאוד.

• hillyw

טיול לחודש מזרח ומערב

ישנו שינוי קל במערב 

23/10 ווגאס - מה הדרך המומלצת לנסיעה מדסני.

24/10  נסיעה לגראנד קניון לינה בינו לבין הברייס קניון .

26/10 ברייס קניון וחזרה לווגאס

27/10 ווגאס טיסה לילה צריכים להיות בשדה ב21:00.

• 1 / 1
            • פוסט ראשון
              פוסט אחרון