קורקובדו בעונה הגשומה
-
שלום רב, אני כרגע מטייל בקוסטה ריקה ונמצא בחוף הפסיפי. אני והשותפה שלי רצינו לרדת דרומה לכיוון קורקובדו כי שמענו שזה הנקודה הכי טובה לראות טבע בקוסטה ריקה. מבדיקה שלנו הפארק עצמו פתוח אבל היבנו גם שלא שווה להגיע לשם בסוף ספטמבר כי אי אפשר לראות חיות ולהנות מהטבע. רצינו לדעת האם באמת לא כדי לרדת לשם לקראת סוף ספטמבר??? ואם כן מומלץ להגיע האם עדיף בעונה זאתי טיול של שלושה ימים או טיול יום?? אין לנו בעיה להירטב קצת!!!
תודה רבה עמית ואסנת
-
קורקובדו בעונה הגשומהאני עשיתי את הקורקובדו בסוף ספטמבר תחילת אוקטובר. חיות לא מובטחות בשום מקרה. עדיין ראינו תוכים ( סקרלט), קופים וצבי. ועוד קמת בע"ח קטנים. המסלול מאתגר והנוף יפה.
בחורף המסלול של לה סירנה-לוס פאטוס סגור אם האגם שם מציף אותו, המסלול לה סירנה- סן פרדיליו סגור כל העונה הרטובה. ככה שעושים מקרטה ללה סירנה וחזרה.
שימו לב- אני שומע יותר ויותר על סגירה של הפארק לכל חודש אוקטובר- אבל עדיין לא מצאתי לזה אישור באתר רשמי, או מה זה אומר ( תחנות סגורות או ממש אכיפה של אי כניסה?). אז שימו לב שאתם ממש מתכוונים לסוף ספטמבר ( שכבר לא נשארו הרבה ימים)
כדאי להקצות 2 לילות ללה סירנה- אחד להגעה והשני למסלולים בסביבת התחנה.
וכהערת אגב- אני לא בטוח שלראות חיות הקורקובדו הוא המקום שנותן את התמורה המלאה, מנואל אנטוניו, קאנו נגרו, טורטוגרו יכולות לתת יותר ( לנו למשל זה היה בשייט לטורטוגרו שראינו הכי הרבה בע"ח ביחס לזמן שבילינו שם)
-
קורקובדו בעונה הגשומהבהנחה שהפארק פתוח (ראו הערת גדליהו), כדאי לעשות גם בעונה הרטובה.
עשינו את הטרק באוקטובר, קרטה -לה סירנה הלוך חזור + טיול יום באזור לה סירנה.
כבר מאזור לה -סירנה הכל היה מוצף במים, כך שלא היה רלוונטי להתקדם, ולכן חזרנו לקרטה.
נתקלנו בכמות עצומה של חיות - להקות קופים, תוכים ענקיים, וכו' וכו' + תנינים בנהרות שמצפון ללה-סירנה (לא נהרות שצריך לחצות בטרק עצמו).
מאוד מאוד מומלץ. אחרי עשרות רבות של טרקים בכל העולם, קורקובדו נשאר אחד המיוחדים שעשינו.