זלבך 2015
-
זלבך 2015
לאחר התלבטויות ובדיקות החלטתי השנה על בניית חבילה לבד.
האתר שנבחר:
זלבך אוסטריה.
הסיבות: המלצות רבות בפורום (מסלול אדום), הדרכה ואחרי עשר שנים היגיע הזמן לבקר באוסטריה.
מתי: 17-24 לינואר.
ההרכב: אני וילד בן שמונה שזו תהיה הפעם השניה שלו.
טיסות:
אוסטריאן לזלצבורג, חיבור של 50 דקות בוינה (גם בהלוך וגם בחזור). 1000$ לשנינו. מקווה שלא יהיו בעיות עם ה CONNECTION. כרטיסים נרכשו בסוף אוגוסט.
לינה:
Apartments Ulreich .SKI IN SKI OUT. הכי קרוב למעלית KOHIMAIS, אחת משתי המעליות המרכזיות בזלבך, ממנה גם יוצאים ומסתיימים שיעורי הסקי. 700 יורו לדירונת עם מטבחון (לא כולל ארוחות).
http://www.landhaus-ulreich.at/1_e_index.shtml
זלצבורג לזלבך:
השאיפה רכבת + אוטובוס. יש עוד זמן לקבל החלטה אם בכל זאת לשכור רכב.
הדרכה: יש עוד זמן. נבחר את ביה"ס הנוח יותר מבחינת הלוגיסטיקה (כנראה SNOW ACADEMY) ולאור מחירי השיעורים הפרטיים נרכוש חבילה של שיעורים + ציוד. להערכתי ביום או יומיים אחרונים נוותר על קבוצת ההדרכה ונגלוש ביחד. לילדים: תמורת תשלום של 13 יורו המדריך יהיה גם בייביסיטר שלהם בהפסקת הצהריים וידאג לארוחה. השיעורים כוךך הפסקה: 09:30 עד 15:30).
שאלות:
- למי (מלבד מסלול אדום) יש ניסיון עם הטיסה הזו וה CONNECTION הקצר?
- http://forum.lametayel.co.il/forum_msg/goto-3331362
- הסיפור ההזוי שהיה לי עם אוסטריין
- עוד מישהו מתכנן על טיסה זו? באותו שבוע? שבוע אחר?
- טיפים להגעה ברכבת מזלצבורג ל ZELL AM SEE ומשם באוטובוס?
-
גם אני על הטיסה הזאת שבוע מאוחר יותר....זה מנחם??
-
זלבך 2015הקונקשיין מסוכן! גם אם תצליחו , כל הטיסה תהיה במתח. ככה מתחילים חופשה?
ואם תאבד מזוודה ויקח הרבה זמן למצוא? (לי זה קרה עם אוסטריאן לווינה)
יש עוד 2 אופציות:
לשכור רכב בווינה ולנסוע בשקט נפשי לזלבך. יצא יותר זול מהטיסה עם הקונקשיין ויש לכם רכב צמוד. זה מה שאני הייתי עושה.
אופציה נוספת זה רכבת לזלצבורג (יש קו "חדש" ומאוד מאוד זול אם מזמינים מראש 19-29 אירו) ומשם רכבת נוספת , רכב שכור או אוטובוס.
-
קונקשן בעייתי - מסכים עם ינאיעשיתי את זה פעם אחת. לא יכול לומר אם זה טוב או לא, כי טיסת ההמשך התעכבה והגעתי בזמן לבורדינג, אחרי שרצתי בשדה כמוכה אמוק. כל זמן הטיסה הראשונה (ולמעשה - יומיים קודם לכן) המחשבה על לפספס את הקונקשן לא עזבה את ראשי והפריעה להנאתי מהסקי.
שמעתי שבשנה שעברה קבוצה של ישראלים פספסה את הקונקשן בוינה, למרות ההבטחות של מארגני הקבוצה ש"המטוס יחכה", והתעכבו שעות רבות.
אם אתם לא לחוצים בזמן (לפחות בהלוך), הפתרון של רכבת נשמע טוב יותר.
-
זלבך 2015ראשית פעמיים יצא לי מעבר כזה של 45 דקות ולמרות החששות יצאנו גם עם ציוד מלא ולא היו שום בעיות.כבר בטיסה לדילות כתוב על פתק על כל טיסות ההמשך,לא בושה לשאול אותן יענו באדיבות .בעיות של קונקשן יכולות להיות בכל טיסה.ידועה וקראתי את הבעיה שהיתה למסלול אדום ולא מאחל לאף אחד להתחיל כך חופשה.השרות שלהם נהדר.יש שרות מוניות נהדר מזלצבורג לזלבך כ 40 יורו לכל כיוון.אין צורך בזלבך לרכב.
-
זלבך 2015עשיתי את הקונקשן הזה אבל לאינסברוק, הכל היה בסדר גמור
לפני שנתיים הייתי בזאלבך, ישנו בצל אם זה אבל היינו עם רכב שכור אז לרוב עשינו את הנסיעות לאתרים איתו ושילמנו על חניה (8-10 יורו)
נתראה על הטיסה הלוך - 6:20 בבוקר אבל היעד הוא קצת יותר מערבה לקיצבהיל

-
זלבך 2015לנו אישית לא היו בעיות עם הקונקשן הקצר.לפני שבוע הבת שלי חזרה מאינסברוק(שבוע בסולדן איתנו)עם קונקשן של חצי שעה ולא היו בעיות.המעבר קל מאד וברור.גם לי היו פעמים מעברים כאלו בוינה.לגבי המעבר מזלצבורג יש שרות מוניות טוב מאד.לפני כ 4 שנים עלה לכל צד בסביבות 30 יורו שרות משדה התעופה למלון.במחיר זה גם החזיר אותנו.בזלבך לא צריך רכב.חניה בעיתית.יש חניות ענק בתשלום קרוב למידרחוב.
-
שלג בירושלים וגשם בזאלבך -
שלג בירושלים וגשם בזאלבך -
להגיע עם סקי או בגדי ים? -
עדנה לחרמון...עוד מעט תגיע תיירות מזלבך לגלוש בחרמון...
-
זלבך 2015לדעתי צל אם זי נמצאת אחרי זאלבאך. כך שאני לא בטוח למה שאלתך מתייחסת. יש סקי בס שמחבר בין האתרים אבל המרחק הוא קצת גדול 10-15 דקות נסיעה בפרייבט למיטב זכרוני. לפחות. באוטובוס ייקח לפחות חצי שעה עם כל העצירות.
-
זלצבורג לזלבךנראה שהאופציה הנוחה ביותר היא:
From € 44,00 per person from the terminal to the front door of your hotel.
אני רק מתלבט אם להזמין מראש או על בסיס מקום פנוי (כלומר: לסמוך על ההגעה בטיסה ללא תקלות ועיכובים). בהזמנה מראש אם לא הגעת בזמן - הפסדת.
-
-
זלצבורג לזלבךככל שמתקרבים אני יותר אופטימי, מה גם שהשלג חוזר.
את ההסעה הזמנתי ל 12:30אם נפסיד את הקונקשן: הוכנה תוכנית רכבות וסוכם עם שרות ההסעות שנעלה על הסעה מאוחרת יותר. נקווה שלא נצטרך. -
זלצבורג לזלבךאז ספר לנו איך היה?

-
אז ספר לנו איך היה?הלכתי לישון ב 04:00
עכשיו בעבודה
בערב אשתף בשמחה
-
סיכום בשתי מילים: רוצה עודהיה מעולה.
- CONNECTION: הוכנה מראש תוכנית רכבות מסודרת בתקווה לא להשתמש בה. הטיסה יצאה בזמן, תהליך הנחיתה החל בזמן, חיוך גדול של הצלחה וכשראינו את המסלולים מהחלון תוך כדי טלטולים עזים המראנו מחדש לסיבוב של 15 דקות עקב רוחות חזקות. בנוסף: המטוס לא עצר ליד שרוול, ירדנו לאוטובוסים. אוסטרים הם כידוע יקים, עד ששני אוטובוסים לא מתמלאים (כל המטוס) לא יוצאים לטרמינל. לא עזרו תחנונינו. יצאנו ראשונים מהאוטובוס, ראשונים בביקורת הדרכונים, ראשונים בבדיקה הביטחונית, טיסה לשער העלייה ו....יש! עשינו זאת. בחזור גם כן דפיקות לב, יציאה באיחור של 20 דקות, המטוס עבר מקלחת בגלל קרח על הכנפיים, אוטובוס שצריך להתמלא וטיסה לשער, ושוב עשינו זאת.
- הסעה: שרות יעיל ומומלץ ביותר. אוטובוס עד לאתר ומשם פיזור מהיר במוניות. גם החזרה הייתה מהירה ויעילה. שווה.
- בהתאם לתכנון היינו בזלבך כבר ב 14:30. יש מספיק זמן ושעות אור לטפל בבירוקרטיה של קבלת מפתחות לדירה, השכרת ציוד, רישום לשיעורי סקי, קניית סקי פס וקניות ראשונות בסופר.
- ביום ההגעה ירד שלג, לא משהו אבל יותר טוב מכלום. כמה ימים לפני הבטיח SNOW FORCAST כ – 60 ס"מ שהצטמצמו לאיטם במהלך השבוע עד לכעשרה ס"מ בודדים. קיבלנו אתר לבן. לפי המדריכים בביה"ס לסקי, עד לשבת הזו האתר היה ירוק. מסלולים מתוחזקים בצורה נפלאה. על המסלולים היה קשה להרגיש במחסור בשלג. תותחים עבדו כמעט מסביב לשעון.
- ביה"ס לסקי שנבחר: SNOW ACADEMY. יום ראשון בבוקר מיון לקבוצות. גם אני וגם הילד בקבוצה של שבעה. המדריך שלי מהדור הישן שזכור לי מלפני עשר שנים, והוא בכלל סקוטי שמגיע ל 4 חודשים בשנה. המדריכים של הילדים, ילדים (טוב קצת יותר – בחורים/רות צעירים) שמזכירים את המלווים של סקי-דיל. נחמדים, מלאים רצון טוב אבל איפה המקצוענות, הניסיון והכרת האתר שזכרתי ממדריכי ה ESF של CLUB MED. שיחה קצרה עם זקן השבט שהודה שאכן יש להם בעיה, הדרכת סקי אינה אטרקטיבית והיום זו תחנת רכבת של נערים/רות לפני "תחילת החיים" (מה שנקרא אצלנו ב"שנה שאחרי הצבא". יש תחרות של הרבה בתי ספר לסקי שנותנת את אותותיה. חבל.
- אני הייתי בקבוצה עם מדריך טוב – המבוגר בחבורה. החוויה הייתה חיובית בכל היבט. הטכניקה השתפרה ובהחלט היה ניכר שאכפת לו. מעבר לזה אדם חביב, מלא הומור שהיה פשוט כיף לגלוש בהדרכתו. התחלנו 7 בקבוצה, עלינו ל – 10 וירדנו ל 4. השינוי בהרכב מאחר וניתן להזמין על בסיס יומי. אחד היתרונות בהדרכה כזו, מדריך שמכיר את האתר (מה שאמור להיות מובן מאליו. "מכיר" הכוונה שליטה בכל פינה נסתרת, מצב המסלולים, בתפריטי המסעדות ...), חרשנו את כל האזורים, כל יום באזור אחר.
- הילד היה בקבוצה של 6 שהצטמצמה ל 3 (שבוע שני שלו). אפילו הוא ציין שהמדריך האיטלקי בשנה שעברה היה הרבה יותר טוב. במשך חמישה ימים הם עלו באותה גונדולה וירדו את אותו מסלול (עם שינויים קלים). ילדים לומדים מהר, הוא כבר גולש באדומים יפה ואוהב מוגלים. בחלק מהימים גלשנו ביחד קצת לפני השיעורים שהחלו ב 09:30 וגם לאחר שהסתיימו ב 15:30. את הילדים לקחו למעלית בהסעה של רכבת לונה פרק קטנה.
- היו חמישה ימי הדרכה עם שמש נעימה וראות נפלאה, שלג טוב על המסלולים ולבן מסביב (ברב המקומות). מה ניתן לבקש עוד?
- יום שישי הוקדש לגלישת אבא ובן. השמש נעלמה. ערפילים כיסו את האתר החל מגובה 1500 מטר בערך. שלג קל ירד ובשליש (או חצי) העליון של המסלולים לא רואים ממטר. הנוהל: ממתינים לקבוצה של גולשים שמכירים את הדרך וגולשים אחריהם עד לגובה שבו מתפוגג הערפל ואז ממשיכים רגיל. אחרי שבשנה שעברה הילד היה עם ששה ימי שמש, ושבוע הגלישה הנוכחי החל עם חמישה ימים בהירים הילד למד שאפשר גם אחרת. הייתה חוויה. נצפו שני פינויים אוויריים (מהמסלולים שלנו) ועוד אמבולנס אחד. נדמה לי שהם לא היו היחידים. הסיבוב מזלבך להוכאלם וחזרה התחיל ב 09:00 והסתיים ב 16:45. סיפוק עצום.
- אוכל על ההר: ידוע ונידון פעמים רבות. יופי של מרק ב 7 יורו (מסלול אדום).
- פעם ראשונה באוסטריה:
- לא מבין את אילו שממשיכים לפאב עם נעלי סקי ונשארים עד שמונה ותשע בערב (הזדקנתי). לכו לעשות מקלחת אחר כך תצאו.
- אני חובב של SKI IN SKI OUT. באוסטריה (בזלבך?) הולכים המון ברגל. איפה החיבורים שהתרגלתי אליהם מצרפת. סחבתי מגלשיים יותר מאשר בכל עשר השנים האחרונות.
- מעליות עם פתיחה וסגירה אוטומטית של הבר - שיהיה. אבל כורסאות עם חימום לטוסיק - זה כנראה רק אוסטריה.
- תורים למעליות: מה זה? הארוך ביותר, אולי דקה (נתפשר על 70 שנית).
עד כאן סיכום ראשוני. פעם ראשונה שלאחר ששה ימי סקי הרגשתי שאני רוצה עוד. זה אומר הכל.
עכשיו להשלים שעת שינה.
-
סיכום בשתי מילים: רוצה עודאיזה כייף לכם!!
אני ממש שמחה שהספקתם את הקונקשן, החזקתי לכם אצבעות

יצא לכם יופי של מזג אוויר, הלוואי שיישאר ככה.
תודה על הדיווח!