אוקטובר פאסט
-
אני וחברה שלי נוסעים לברלין בין התאריכים 27.9-4.10 רצינו לקבל קצת מידע על אטרקציות מסעדות ומזג האוויר, חוץ מזה רצינו לדעת אם כדאי לקפוץ למינכן לטובת פסטיבל הבירה המפורסם. אם כן, מה הן דרכי ההגעה המומלצים והזולים ביותר מברלין למינכן ובחזרה...
תודה...
-
אוקטובר פאסטבברלין לא הייתי בכלל. אם תחליטו לנסוע למינכן אז בעיני רק בטיסה, כל אופציה אחרת תגזול מכם המון זמן. לי יצא להיות זמן קצר באוקטוברפסט לפני כמה שנים במסגרת חילופי משלחות, ואני מודה שדי התאכזבתי. זה ארוע ענק והמוני, בעיני הוא הרגיש בעיקר כמו לונה פארק של שיכורים. יש אוהלים לכל המבשלות באזור, אבל עם תורי ענק, במיוחד מתי שאתם תגיעו, שסה הסופ״ש האחרון של הפסטיבל. אצלנו זה היה בסדר גודל של שעה המתנה כדי להכנס לאחד האוהלים ואנחנו פשוט ויתרנו. אם תבואו עם הרבה סבלנות לתורים אז זה יכול להיות נחמד, אם כי בכל זאת צפוף ויקר. חוץ מזה יש במתחם דברים רגילים של לונה פארק, מתקנים וכאלה, יש דוכנים שונים, יש דוכנים שמוכרים אוכל ייחודי לאוקטוברפסט.
בשלב הזה יהיה לכם קשה למצוא לינה באזור, בטח במחיר סביר. כלומר, הדבר האופטימלי מבחינתכם היה לטוס מברלין בבוקר, להיות שם כמה שעות ולחזור בערב לברלין.
-
אוקטובר פאסטהיינו באוקטוברפסט לפני שנתים וגם אנחנו לא התלהבנו. האווירה היתה די מאכזבת וסתמית. לא משהו שהייתי מתאמץ להגיע אליו במיוחד מרחוק. מחירי הלינה גבוהים בתקופה הזאת.
-
אוקטובר פאסטהייתי באוקטובפסט באוקטובר האחרון והיה ממש כיף.
אבל צריך לדעת מתי להגיע- בערב ובסופ״ש מאוד מאוד עמוס. אנחנו היינו באמצע שבוע והגענו למתחם של הפסטיבל בשעות הבוקר המאוחרות עד אחר הצהריים המוקדם (11:00-16:00).
היינו 3 ימי במינכן וכל יום היינו בערך 2-3 שעות בפסטיבל ואז טיילנו במינכן. החוויה מאוד טובה בפסטיבל, המקומיים מתלבשים בתלבושות המסורתיות יש מוזקיה מגניבה באוהלים, מלא דוכני אוכל ומתקני שעשועים. ממש כיף!
לקחת בחשבון שהכל מאוד יקר (ליטר בירה עלה כ-10 יורו, ארוחת צהריים מגיעה בקלות לכ-30 יורו לאדם, פרצל עולה בערך 5 יורו) וגם הלינה מאוד יקרה.
אנחנו נחתנו במינכן, אחרי 3 ימים לקחנו רכבת לילה לברלין, היינו בברלין עוד 6 ימים וטסנו בחזרה לארץ מברלין.
אם לא הזמנתן לינה במינכן אז אין כמעט סיכוי למצוא לינה במחיר סביר. בנוסף, מינכן וברלין מאוד רחוקות אחת מהשנייה וצריך להשקיע יום (או לילה, אם לוקחים רכבת לילה) בכל כיוון.
אם מראש הייתם מתכננים כמו שצריך (נחיתה במינכן והמראה מברלין או ההיפך) זה היה מצויין. במקרה שלכם, אני לא יודעת אם זה כדאי ובכל מקרה זה יוסיף הרבה עלויות.
התמונות המצורפות הן מהאוקטובפסט.
קישור לדברים מומלצים בברלין קישור
-
אוקטובר פאסטהיינו לפני שנה והיה נפלא
חשוב לא להגיע בסוף שבוע.
הגענו בשעות אחר הצהרים- עוד לא מפוצץ
מאד מענין
לינה- היינו עם קראון כך שלא היתה לנו בעית לינה