ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טיול זוג+תינוק להולנד

פורום טיולי משפחות
    3
    5
    2271
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • adibar24
      adibar24 נערך לאחרונה על ידי

שלום, זקוקה לעזרתכם.. אנחנו זוג פלוס תינוק שיהיה ב"ה בן שנה ו3 חודשים בקיץ הבא מתכננים טיול להולנד לתקופה של 8-10ימים. אשמח לדעת כמה טיול כזה אמור לעלות בערך בכדי שנוכל לתכנן חיסכון בהתאם.. בנוסף שמעתי על המון כפרי נופש שמותאמים למשפחות אשמח לשמוע המלצות ואם מישהו ביקר בראביט היל או hoeve nieuw batelaar. וכן על אטרקציות שאסור לפספס שמותאמים לפעוט בגיל הזה..והאם ניתן לשלב יום באמסטרדם בטיול?

תודה רבה:)

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • ?
        משתמש שנמחק נערך לאחרונה על ידי

טיול זוג+תינוק להולנד

שלום עדי,

אני לא יכולה לתת לך מספרים לגבי עלויות, זה תלוי בכמה גורמים, בעיקר: טיסות, מקום/מקומות הלינה שתבחרו, המקומות או אטרקציות בהם תבקרו, וכו'. אבל אני יכולה לתת לך כמה כלים שיעזרו לך לחשב בעצמך:

1. טיסות - בדקי מחירים לתאריכים המועדפים עליך. כשמטיילים בהולנד הכי נוח לטוס לאמסטרדם, אבל יש כאלה שבוחרים לטוס דרך בריסל או דיסלדורף להוזלת מחיר הטיסות. זה יתבטא בהארכת הנסיעות, וצריך גם לבדוק השלכות על עלות שכירת הרכב (כשאני בדקתי הטיסות לבריסל היו זולות יותר משמעותית, אך שכירת הרכב היתה יקרה יותר בבלגיה מאשר בהולנד). לצורך תקצוב הייתי לוקחת בחשבון כ-500$ למבוגר (תוכלי אולי למצוא בזול יותר), תבדקי כמה לתינוק.

2. לינה - אנחנו היינו בכפר הנופש דה-אמהוף ונהננו בו מאוד, אבל הילדים שלנו היו בגילאים 8-15, ואני לא בטוחה שהוא היה הבחירה המועדפת עלי לו היינו זוג עם תינוק/פעוט. וזאת משום שהאטרקציות שבו, ובמיוחד פארק המים השווה מאוד, לא ממש ינוצלו על ידכם בצורה שתצדיק את העלות.. בהולנד תוכלו למצוא לינות בחוות שיכולות מאוד להתאים לכם - עם חצר ובעלי חיים שהפעוט כנראה יהנה מהם יותר מאשר מפארק מים מפואר, ובעלות נמוכה יותר. מציעה לך לבדוק את הנושא לעומק.  

3. רכב - כאמור, תלוי איפה, תבדקי באינטרנט בהתאם לסוג הרכב המועדף עליכם,  התאריך ומקום השכירות.

לגבי אטרקציות - בגיל שנה ו-3 חודשים אטרקציה לילד היא גינת משחקים עם נדנדה ומגלשה, ולהאכיל ברבורים וברווזים ליד האגם. לכן אתם צריכים לבחור מקומות ופעילויות שמעניינים אותכם ויאפשרו לכם להנות עם הפעוט, ולשלב אתנחתאות בטבע עבורו. לא יודעת אם הייתי מבקרת באפטלינג בהרכב הזה, אלא אם אתם פריקים של לונה-פארקים. מדורודאם יכול להיות אופציה טובה.   

אמסטרדאם - בוודאי! עיר מקסימה ונהדרת בכל גיל. נסו לתפוס יום שמשי ויפה, יש בה גם פארק מקסים. לא יודעת איך הילד שלכם יתנהג (אולי גם אתם עדיין לא...) אבל אני אישית, בהתבסס על איך שילדיי היו בגיל הזה, הייתי גם מבקרת במוזיאון ואן גוך (אם אתם אוהבים) אם הילד רגוע וסבלני בעגלה.

• adibar24
          adibar24 נערך לאחרונה על ידי

טיול זוג+תינוק להולנד

היי תודה רבה על כל ההסבר המפורט עזרת לי מאוד !!! אכן מה שאני מחפשת הוא כפר נופש עם בעלי חיים שמסתובבים ואולי אף בריכה השכרת אופניים ודברים כאלה שאני מניחה שיש בכל כפר נופש בהולנד.. לגבע מחיר מה המחיר הממוצע לארוחה בהולנד? אני אתן לך דוגמא כשהיינו לאחרונה בצפון איטליה טיול של כ10 ימים עלה לנו כ18000 שח האם אלו סדרי גודל גם בטיול כזה?באיטליה היינו כל לילה במלון אחר שהזמנו דרך בוקינג כמובן כולל רכב שהשכרנו וטיסות דרך אל על..

• ?
            משתמש שנמחק נערך לאחרונה על ידי

טיול זוג+תינוק להולנד

תראי, היינו גם בצפון איטליה, אבל גם בהרכב שונה וגם בצורת לינה שונה, כך שלא ממש יעזור לך אם אגיד לך כמה עלה לנו כל הטיול (האמת אני גם לא בדיוק זוכרת...). מבחינת עלויות אוכל - למיטב זכרוני צפון איטליה והולנד די דומות זו לזו בעלויות ארוחות במסעדות (ודומות גם לישראל - אני מתכוונת בטווח מסעדות שנע בין מקדונלדס למסעדות ברמת מחיר בינונית - מסעדות יוקרה לא בדקנו).

אנחנו ממעיטים לאכול במסעדות, ובאיטליה הסופרים סביב אגם גארדה היו זולים יותר מבישראל, בהולנד אולי קצת יותר יקרים מאיטליה ודומים יותר לישראל.

בשורה התחתונה, כשמסתכלים על הוצאות מזון בטיול ביחס לעלותו הכוללת אני חושבת שההבדל בין צפון איטליה להולנד זניח. בתחום האטרקציות אנחנו הוצאנו הרבה יותר בהולנד (באיטליה היה יותר טבע ונוף ובהולנד יותר אטרקציות), אבל אצלכם זה בהחלט צפוי להיות שונה כי עוד אין לכם ילדים בגיל הרלוונטי (סביר להניח שלא תשלמו על התינוק ברוב המקומות).

• אנשיםטובים
              אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

טיול זוג+תינוק להולנד

אני מבין שזה הילד הראשון שנולד לא מזמן (אם לא - תתעלמו מכל ההודעה הזו Smile)

אז קודם כל מזל טוב

חשוב להבין למה אתם נכנסים. טיול על ילדים (כולל גם פעוטות) הוא דבר שונה לגמרי מטיול זוגי.

הקצב שונה, המסגרת שונה, מבנה הלינה שונה. באופן גס (כי כמובן שכל משפחה היא אחרת)- מסעדות אאוט, מוסיאונים אאוט, נופים אאוט. שלולית לקפוץ בה אין, לונה פארק אין, כרכור בלתי פוסק מסביב לילד אין וכו'.

ברור שכל משפחה היא שונה, וכל ילד הוא שונה. ועדיין זה לא כזה פשוט Smile והחיים הם לא סרט הוליוודי.

בנוסף, ברור שלכל גיל יש קושי משלו, אבל ספציפית הגיל הזה של בערך בין שנה לשנתיים קשה במיוחד בעיניי. יש להם כבר רצונות ויכולת לבטא אותם אבל אין להן יכולת ממשית. כלומר הם בהחלט רוצים כבר ללכת ברגל, לעשות דברים כמו גדולים וכו', אבל הם עדיין ממש לא יכולים ללכת יותר מ-100 מטר, לעלות על נדנדה של גדולים וכו'. אבל שוב - מספיק גדולים כדי לא לשבת במנשא חזה למשל כשעולים במדרגות התלולות של טחנת הרוח.

שוב, כמו שאני אומר לכולם - זה לא אומר שאי אפשר לטייל עם ילדים ופעוטות (זה פורום משפחות לא?) אבל צריך להיות מודעים. יש פה רבים שבחרו לא לטייל עם ילדות אחד, אלא רק כשלפחות חלק מהילדים מתבגרים טיפה.

ואחרי שהפחדתי אתכם כמה מילים על הולנד - רבים מהמטיילים בהולנד עושים טיול אטרקציות. החל מלונה פארק גדול (אפטלינג), דולפינריום, שיט בחינטהורן, מוזיאון רכבות, מוזיאון פתוח וכו' אלו אטרקציות שמאד מתאימות לילדים ואפילו לבני נוער.

סגיל של התינוק - האטרקציות הללו פחות מתאימות. בלונה פארק כמעט שום דבר הוא לא יוכל לעשות, בשיט תחזיקו אותו חזק חזק ותפחדו שלא יפול למים, מוזיון רכבות או  מוזיאון פתוח די גדולים עליו וכו'.

גם כפר נופש - באופן כללי הבריכה זה בסדר (אם תרגילו אותו למים כי לפעמים הם מפחדים), אבל המגלשות פחות, מועדון ילדים לא נראה לי, פעילויות מיוחדות או ספורט לא נראה לי וכו'.

לעומת זאת לכם - קשה לי לדמיין אתכם הולכים לבריכה וכל כמה דקות מתחלפים מי ישמור על התינוק ומי ילך לבלות, יושבים בערב במסעדה בכפר כשהוא ישן לידכם בעגלה וכו'. לא שזה לא אפשרי, אבל לא טריוויאלי.

מבחינת מחיר - התינוק עולה בערך כמו מבוגר. כלומר הוא כמעט ולא עולה - לא במחיר הטיסה, לא במחירי ארוחות, ולא בכניסה לאטרקציות. אבל בפועל התינוק משנה את כל שיטת ההתנהלות שלכם ולכן הכל יותר יקר.  לא ישנים יותר במלונות עלומים ונידחים בעליית גג קומה רביעית בלי מעלית, אלא במקומות מסודרים יותר, מרכזיים יותר, מרווחים יותר וכו'. לא נוסעים בפיאט פנדה כשהמזוודה עך המושב האחורי, אלא ברכב יותר גדול שיש מקום לילד מאחור, עגלה ושתי מזוודות. לא חוטפים רק אוכל ברחוב, אלא מקפידים על ארוחות יותר מסודרות ויותר יקרות.

בסך הכל בעיניי ההבדלים הללו עליכם מייקרים את הטיול בלפחות 50% ביחס לטיול זוגי, כך שבעצם את התינוק אני סופר כמו מבוגר.

• 1 / 1
              • פוסט ראשון
                פוסט אחרון