אנדלוסיה ואזור מדריד
-
קזורלה סיירה נבדהעודד, קודם כל תודה.
לגבי קזורלה, המסלול שאני מדברת עליו מתחיל ב loma de maria angela, שזה לא רחוק מ hornos . אני מצאתי עכשיו את שתי הנקודות גם ב via michelin וגם ב google maps בגרסה באנגלית. בעיקרון ממליצה לחשב זמנים בויה מישלן שמדייק יותר מהיסיון שלנו, לפחות באירופה.
כאן יש תאור די מפורט באנגלית ובTA יש חוות דעת והמלצות על המסלול. נכון הוא די תיירותי אבל בכל זאת שווה.
לגבי הסיירה נבדה-אם יש יום יפה ועדיין ניתן לעלות ל trevelez ממליצה לעשות את אחד המסלולים משם. אנחנו עשינו מסלול ארוך אבל זה נראה לי נחמד, צריך לחזור באוטובוס. מניחה שיש גם יותר אפשרויות.
גם המסלול זה נראה לי מאד מתאים לסתיו.
-
תודה לנירית -
ל - יוסיאלףתיקון קטן. 446 היא מפה ישנה. המפה העדכנית נקראת 578
-
אני מחיה את השרשור על ספרדטוב חברים
לקח לי זמן לעבד את כל הקישורים והחומר למחשבה שנתתם לי
והגעתי לתוכנית הבאה :
בהמשך יש לי שאלות ספציפיות.
יום 1 - טיסה דרך וינה ונחיתה במדריד ב-4 אחה"צ
סיור ובילוי ראשוניים בעיר.
ימים 2,3 - מדריד
יום 4 - בבוקר השלמות מדריד ובצהריים רכבת מהירה לסביליה. הגעה
קרוב ל- 4 אחה"צ
סיור ובילוי ראשוניים בסביליה
ימים 5,6 - סביליה
יום 7 - בבוקר השלמות בסביליה. בצהריים לקיחת רכב מחברת ההשכרה
ויציאה מסביליה לביקור ב- Sanlucar de Barrameda וקדיז
והגעה ללינה ב- Jeres de la Frontera
יום 8 - Jeres de la Frontera כולל מופע סוסים בבי"ס לרכיבה
נסיעה וביקור ב- Arcos de la Frontera ונסיעת טיול דרך פארק
גרסלמה עד ללינה ברונדה.
יום 9 - רונדה וכפרים לבנים לידה (Grazalema,Sahara de la
Sierra,Olvera,Setenil,Elburgo,Jusicar)
יום 10 - נסיעת תיור לכיוון גיברלטר, ביקור בגיברלטר כולל שיט צפי דולפינים, נסיעה
ל- Tarifa לצרכי תצפית. לינה באזור.
יום 11 - קוסטה דל סול כולל ביקורים קצרים במרבלה,פוארטו נואבוס (הנמל),מיחאס,
בנדלמדנה, טורמולינוס..
עליה צפונה לתיור בקניון ה- Choro וסיבוב סביב אגם הפלמינגו Fuente
de Fiedra. לינה ב- Antequera.
יום 12 - פארק טורקל. ירידה חזרה דרומה לביקור קצר במלגה, מערה ברינקון דה לה
ויקטוריה, Nerja (מרפסת אירופה), מערת Nerja. ארמון ערבי
ב- Salobrena. נסיעה ללינה בגרנדה.
יום 13 - גרנדה (כולל האלהמברה שמוזמן מראש)
יום 14 - טיול בהרי סיארה נוודה ונסיעה ללינה בקורדובה
יום 15 - קורדובה
יום 16 - ,תיור דרך שמורת Sierra de Andujar,
Baeza,Ubeda והגעה ותחילת תיור בשמורת קסורלה. לינה במקום
ימים 17,18 - השלמות בשמורת קסורלה ויציאה לנסיעה ארוכה לכיוון מדריד
פה אחד משניים : או ביקור יום שלם בטולדו או תיור בחבל הארץ של
דון קישוט וביקור ב- Aranjuaz,Chinchon ו- lcala de henares.
בצהרי היום ה-18 החזרת הרכב בש.ת. מדריד וטיסה דרך וינה הביתה.
אודה להערותיכם אם יש.
ועכשיו מספר שאלות ספציפיות :
Jeres de la Frontera - מישהו יכול לתת לי מסלול לסיור קצר בעיר?
Ronda - שמעתי על מסלול הליכה לתחתית הגשר החדש ושזה אורך שעתיים.
מה דעתכם האם שווה?
גיברלטר - הבנתי מקריאה בטריפ אדוויסור שכדאי לא להכנס עם הרכב אלא
להשאיר בחוץ ולהיכנס ברגל עקב זמני כניסה ויציאה ארוכים עם
רכב. מה דעתכם? האם אפשר להסתדר בלי רכב אם רוצים
סיור מקיף גם מעבר לצוק?
Tormolinos - שמעתי שבסביבה יש Acquarium בשם Sea life.
האם שווה גם למי שראה כבר כמה אקווריומים בחיים ואנחנו מטיילים
זוג ללא ילדים?
El Chorro - האם פשוט נוסעים בכביש ויש נקודות תצפית או שצריך להכנס לכל מיני
כבישים צדדיים כדי לראות את הנופים?
קורדובה - יש שם מקום שנקרא בית ספרד. האם שווה ביקור?
גרנדה - הקדשתי לה יום ומתוכם קרוב לחצי יום האלהמברה. לא כל כך הצלחתי
להבין מהרשימות שלכם מה עוד כדאי לעשות בגרנדה ואני
מניח שיש. מישהו יכול לעשות לי סדר באתרים והמקומות שכדאי
לבקר שם מחוץ לאלהמברה.
לגבי האלהמברה האם התור להוצאת הכרטיסים המוזמנים מראש במקום
עצמו ארוך ומצדיק הוצאת הכרטיסים ממכונות שאמורות להיות בערים
השונות באנדלוסיה?
כללי - איזה כבישים הם כבישי אגרה?
תודה מראש על המידע שכבר נמסר ועל זה שימסר
-
אני מחיה את השרשור על ספרדאני אתייחס למקומות שאני הייתי בהם (וזה לא הרוב):
בעיני רונדה זה מקום יפהפה וכשלעצמו שווה ביקור. אם אתם מאוד רוצים טיול בטבע אז אתם יכולים לרדת למפל. הירידה והעליה תלולות, מן הסתם, כי מדובר בצוק. הדרך למפל והמפל עצמו דומים למקומות מקבילים בארץ, נניח בגולן. יפה, אבל לא משהו שלא ראיתם בעבר. בעיני שווה ללכת אם תרצו קצת ללכת בטבע, לא כי רואים שם מי ישמע נופים מרהיבים. רונדה עצמה הרבה יותר יפה ומיוחדת. מצרפת תמונה של רונדה ככפר לבן.
גיברלטר - יש שם אוטובוסים עירוניים ואפשר להגיע לכל מיני מקומות. אוטובוסים בגיברלטר. חוץ מהצוק ואיזו מצודה ישנה עם גישה בעייתית אין המון מה לעשות שם. זאת מן עיירת נופש אנגלית, ליד החוף. יש שם מסעדות ופאבים אנגליים, חופים ואתרי נופש. שמעתי שזה מקום טוב לקניות, אנחנו לא טרחנו. בכל מקרה, אני מציעה לך לבדוק עם חברת ההשכרה שתשכור ממנה אם בכלל מותר לך לעבור עם הרכב לגיברלטר, לנו לא הסכימו כי זו מדינה אחרת.
-
אני מחיה את השרשור על ספרדמתוך ההכנות שלנו לטיול
1. JEREZ - ביקור ביקב שרי. אנחנו בחרנו את זה כי קרוב לאלקזר (ולמלון שלנו).
2. ברונדה - אני לא חושבת שצריך לרדת רגלי. תראה בבלוג של רחל איך אפשר לרדת לתחתית הערוץ עם רכב.
3. בחצי יום בגרנדה אנחנו מסתפקים בשוטטות בעיר (סביבות PLAZA NUEVA) וביקור ברובע אלבסין. אולי נעשה סיבוב ברכבת התיירות, לראות את מה שיש לראות בעיר
.
-
אני מחיה את השרשור על ספרדלמיטב זכרוני מאיך שנראה תוואי השטח בפועל, אין אפשרות להגיע למפל ברכב. אפשר אולי להגיע לתחתית הצוק, אבל לא למפל. עוד לפני המפל עצמו יש בריכות מים גדולות,סלעים, עצים עתיקים וכד׳. אבל שוב, בעיני זה שווה אם רוצים קצת ללכת בטבע. כשכבר מגיעים למפל זה לא נראה מאוד שונה מנחלים מקבילים בארץ.
-
אני מחיה את השרשור על ספרדמעט תשובות לגבי מקומות שהיינו בהם:
חרז דה לה פרונטרה - בגדול זאת עיירה מאכזבת יחסית. עם זאת, מגיע סיור קצר לאלקזאר שלה, לכיכר המרכזית שלידו ולקתדרלה הגדולה שקצת מתחת לו. ביקור באחד מיקבי השרי רק אם אתה מתעניין בזה מאד.
רונדה - ממש אין סיבה לרדת לתחתית. כפי שכבר נכתב לך. היופי הוא בעיר עצמה, בשני צדי הגשר הידוע, ובמיוחד בצד הדרומי העתיק.
טורמולינוס - לא תפסיד כלום אם תוותר עליה... כן תעלה למיחאס, למרות המסחור שלה.
קורדובה - לא זוכר משם בית ספרד, אבל האתרים העיקריים, שהם המסקיטה והאל קזאר והרחובות של המרכז העתיק ביניהם פשוט נפלאים (יש שם גם מוזיאון קטן אבל מעניין וקצת לא נעים של האינקוויזיציה). ללכת על גדת הנהר גם נהדר.
הסיירה נבדה זה מדרום לגרנדה, כך שהגיוני יותר לבקר שם בין נרחה לבין גרנדה ולא אחרי גרנדה.
האלהמברה - לנו לפחות, התור להוצאת הכרטיסים שהוזמנו מראש היה קטנטן. יש לציין שהגענו על שעת הפתיחה בבוקר ובחודש מרץ, כך שאני לא יודע עד כמה זה מייצג. בכל מקרה, אני מזכיר שוב את החשיבות להגיע בזמן שנקבע לכניסה לארמונות הנאסרידים, שהם לב העניין במתחם האלהמברה. הרעיון הוא שהמתחם מחולק לאזורים נפרדים שבהם בודקים שוב לחוד את זכות הכניסה שלך לכל אזור.
בגרנדה, מחוץ לאלהמברה, נחמד לטייל לאורך הנחל ברובע אלבסין העתיק, וכן לבקר בקתדרלה הגדולה שבלב העיר וברחובות ובכיכרות הנחמדים שלידה.
יש קטע מסוים באוטוסטרדה לדרום, לפי זכרוני מדרום-מערב לסביליה, שממנו והלאה היא הופכת לכביש אגרה. תבדוק את זה במקום, כי זה משולט היטב.
-
אני מחיה את השרשור על ספרדתודה על התגובות
שקד - לגבי גיברלטר, יש אוטובוסים לצוק ולעיר איך שעוברים את הגבול?
אגב מעבר הגבול פתוח כל הזמן?
שמעתי על אתרים בגיברלטר שלא ליד הצוק והם כביש Devils tower
תצפית פונטה גרנדה דה אירופה וכביש Europe road. הם לא כדאיים?
ריקי - רשמתי את היקב. לא בטוח שנבקר. אולי רק נסתפק בטעימה.
לגבי גרנדה - החצי יום אני מניח זה מחוץ לזמן המוקדש לאלהמברה? כלומר
סה"כ יום שלם לגרנדה כולל האלהמברה זה סביר.
משה - אנחנו מבינים שחרז וקדיז לא אטרקציה יותר מדי גדולה אבל אנחנו בסביבה
אז החלטנו להקדיש לכל אחת זמן קצר.
אין לי כוונה לבקר בטורמולינוס. שאלתי רק לגבי האקווריום שבסביבה.
אתה צודק לגבי הסדר בין גרנדה לסיירה נוודה אבל הסיבה שאנחנו עושים
הפוך זה שהזמנו כרטיסים לאלהמברה בבוקר של יום מסוים ורק אחר
כך כשהתקדמתי בתיכנון ראיתי שלא נוכל להספיק את הסיירה נוודה
לפני ההגעה לגרנדה אז שינינו סדר. סה"כ זה לא תוספת של יותר מדי
קילומטרז'.
אגב אתם ממליצים לעלות לרובע אלבייסין עם רכב או עם תחבורה ציבורית?
קניתי את המלצתכם לא לרדת לתחתית הערוץ ברונדה.
-
אני מחיה את השרשור על ספרדמייד אחרי מעבר הגבול יש תחנת אוטובוס, צריך את קו 5. הוא נוסע למסוף אוטובוסים בתוך העיר. משם לוקחים איזה קו שצריך. אני מציעה לך שתחליט לאן אתה רוצה לנסוע בתוך גיברלטר ותדע איזה אוטובוס נוסע מהמסוף, אחרת מתחילים להתברבר מאוד בתוך העיר, שזה מה שקרה לנו. ככה הגענו ל-europa road במקרה. לא שמנו לב שזה אתר תיירות מרשים במיוחד. תשמע, אם אתה כבר מעביר חצי יום בגיברלטר אפשר ללכת לעוד מקומות חוץ מהצוק, אבל אל תצפה לאיזה אתרים סופר אטרקטיביים. זאת עיירת נופש בריטית.
-
אני מחיה את השרשור על ספרדקצת השלמות.
אנחנו אהבנו את קדיז יותר מאשר את חרז, יש משהו בזה שהיא על האוקינוס האטלנטי עם כל ההיסטוריה שלה. יש בה גם סידור נחמד של מסלולי הליכה ברגל שמסומנים בפסים צבעוניים על המדרכה. לוקחים חוברת במשרד התיירות, בוחרים מסלול (אנחנו לקחנו את הירוק...) והולכים. זה מעשיר את הביקור.
לגבי גרנדה, אז גם אנחנו הסתפקנו ביום אחד, אבל כמעט כולו היה ברגל. קודם האלהמברה, ממנה ירדנו ברגל לתחתית רובע האלבייסין. עלינו בעליה מתונה מאד לאורך הנחל, חזרנו רחוב אחד יותר למעלה לכיוון הקתדרלה וביקקרנו בסביבתה. את הרכב השארנו ביום הזה בחניה של המלון והשתמשנו בתחבורה ציבורית רק כדי לחזור מהעיר למלון.
אני עדיין חושש שההערכה שלך לגבי ביקור בסיירה נוודה קצת אופטימית. אנחנו היינו שם רק באזור נקיק הפוקיירה היפה עם שלושת הכפרים שלו וזה לקח את רוב היום שלפני גרנדה. אבל אני מניח שתסתדר. אגב, יש ספר נחמד על האזור הזה שלמרגלות ה"סירה נוודה" שנקרא משהו כמו "נוסע על לימונים". מין גרסה מקומית של ספרים מסוג "שנה בפרובנס". קראת במקרה?
בהצלחה!
-
אני מחיה את השרשור על ספרדהי עודד,
איזה כיף לכם שהטיול מתקרב..
לרוב הדברים כבר התייחסו, אוסיף עוד כמה נקודות.
*לגבי ה fuente de piedra-בדרך כלל הפלמינגו מגיעים בעיקבות הגשמים.לכן כדאי להתעדכן אם הם מטרת בואכם לאתר. יש גם עופות נוספים אבל אין ספק שהפלמינגו מהווים את האטרקציה העיקרית. היינו באוקטובר לפני די הרבה שנים וזכינו לראות רק כמה פרטים בודדים -מאכזב מאד. אבל אם כבר הגיעו הלהקות הגדולות אז אין ספק שזה שווה.
*לגבי ה chorro-הנסיעה נחמדה, אבל המרשים ביותר זה הערוץ הצר של desfiladero de los gaitanes. אפשר להציץ מאחת התצפיות שליד האגם, אבל המסלול עצמו סגור לשיפוצים . הדרך נופית מאד צרה ויפה ואם ממילא אתם צריכים לנסוע שם-מומלץ לטעמי. . הדרך מהרכב לתצפית כחצי שעה-40 דקות ולא קשה בכלל.
*לדעתי בית ספרד בהחלט מומלץ. זה ביקור קצר של בערך שעה ותרם לנו רבות להכרת יהדות ספרד, הגירוש ובכלל החיים באזור. בזמנו הייתה תערוכה מרגשת על נשות שלוש הדתות, היה מרתק. האתר נמצא באזור העתיק המתוייר ממילא.
*אנחנו לא התלהבנו מגיברלטר. כלומר התצפית יפה אבל בעצם בדיעבד הייתי מוותרת. לעומת זאת-שייט לתצפית על דולפינים כבר משהו אחר. בשביל זה כדאי להתאמץ, לדעתי
.* אם כבר הזכירו ספרים-ממליצה מאד לקרוא משהו של לורקה לקראת הביקור. הוא נולד באזור גרנדה וכל יצירתו קשורה לאנדלוסיה. גם ספרו של המינגויי "למי צלצלו הפעמונים" יכול להתאים מאד. ולבסוף-אהבתי מאד את הריקוד של סוניה של ויקטוריה היסלופ שווה. ומשהו הרבה יותר כבד-אנטוני ביוור כתב ספר מעולה על מלחמת האזרחים.
העיקר-שנה טובה וטיול הכי מוצלח ומהנה בעולם!
-
אני מחיה את השרשור על ספרדשקד - תודה
משה - או קיי רשמתי את הערותיך לגבי גרנדה. ניראה במקום מה נעשה בדיוק.
לגבי סיירה נוודה ניראה לפי קצב הטיול. אם נצליח לחסוך חצי יום לפני ההגעה
לגרנדה נוסיף אותו לסיירה נוודה אחרת נסתפק במה שהזמן יאפשר.
בכל מקרה אם נזדקק ללינה בסיירה נוודה איפה אתה ממליץ ללון?
נירית - לגבי הפלמינגוס זה לא נסיעה מיוחדת. ממילא נהיה בסביבה אז זה סטיה
קטנה. אנחנו מבינים שזה פחות ממה שראינו בקמראג אבל נירצה לראות
מה שיש בכל זאת.
לגבי ה- Choros לא לגמרי הבנתי. את מדברת על מסלול הליכה עד לתצפית
בגלל שהמסלול סגור לכלי רכב? ומאיפה בדיוק מגיעים לתצפית הזו?
לגבי בית ספרד חיזקת אותי. נשתדל לבקר גם שם.
האם עשית שייט דולפינים מגיברלטר או מטריפה?
-
אזור el chorroממליצה על נסיעה מ alora בכביש הנופי עד el chorro. שם אפשר לנסוע בכביש המזרחי והצפוני של האגם עד הקמפינג, אולי טיפה יותר (לא יודעת בדיוק מה המצב היום, בשלב כלשהו הכביש "מסתיים") וללכת לתצפית על הערוץ ה- desfiladero ומסלול המלך caminito del rey . זה לדעתי החלק המרשים ביותר של כל האזור. אולי גם תזכו כמונו לראות את המטפסים על הצוקים הגבוהים והחשופים. לאחר מכן אפשר לחזור לקצה האגם ולהמשיך בנסיעה בחלק המערבי והדרומי של האגם באל צ'ורו ודרך שאר האגמים ולעצור בתצפיות השונות ובבתי קפה. אבל לטעמי אזור זה הוא כבר הרבה פחות מרשים, עם נוף ים תיכוני מאד בייחוד לפני הגשם (למרות האגמים הנחמדים).
כמובן רצוי מאד להיכנס לאחד ממרכזי המבקרים או הטוריסט אינפו ולברר בדיוק מה המצב בכל השבילים והכבישים שם.
לגבי השייט-התכוונו באמת לעשות שייט בטריפה, אבל בסופו של דבר ויתרנו כי הים היה מאד לא ידידותי...גם זה עלול לקרות.
-
תודה לנירית ועוד כמה שאלות שצצו..גיברלטר - האם אפשר להשתמש ביורו או שצריך שם כסף אנגלי ואם משתמשים ביורו
הם נותנים עודף ביורו או בלי"ש?
האם אפשר לעלות לצוק ברגל ממעבר הגבול?
שמורת קסורלה - האם יש מקומות לינה גם במרכז וצפון השמורה או שרק
בעיירה קסורלה?
-
תודה לנירית ועוד כמה שאלות שצצו..אנחנו לנו בשמורת קסורלה די במרכז בפאראדור שנמצא מזרחית לעיירה קסורלה, מבודד לגמרי בתוך יער אורנים בגובה של כ-1,000 מ'. היה נחמד ויפה. בניגוד לרגיל זה לא ניצול של טירה ישנה או משהו כזה, אלא מבנה שנבנה במיוחד. למיטב זיכרוני זה עלה 70 יורו לפני 3 שנים. תסתכל בתמונות בבוקינג ותחשוב אם מתאים לך.
-
גיברלטרהצוק נמצא כמה קילומטרים ממעבר הגבול.
אפשר לשלם ביורו ומקבלים עודף ביורו.
-
למשהנבדוק את ענין הפרדור. אגב חייבים להזמין לפרדור מראש או שאפשר פשוט לבוא?
האם במרכז וצפון השמורה יש לינות גם חוץ צהפרדור?
אתה יכול גם לפרט יותר מה עשיתם ותיירתם בערוץ הפוקיירה בסיירה נוודה?
ואגב שאלה כללית, האם נפוץ באנדלוסיה שבמלונות יש מכונות אוטומטיות לכביסה
כמו באמריקה למשל? אנחנו זקוקים לכביסה אחת.
-
למשה1. לגבי הפרדור אני מניח שזה תלוי בעונה. אנחנו הזמנו מראש, אבל ההרגשה שלי היא שאם תגיע ויש מקומות, לא תהיה בעיה. אולי אם אתה רוצה לשמר גמישות, תדבר איתם בטלפון יום לפני (לפחות כשאנחנו היינו שם הם דיברו אנגלית מצוינת בקבלה).
2. לדעתי אין חוץ מהפרדור מלונות אחרים בתוך השמורה, אלא רק באזורהעיירה קסורלה והכפרים הסמוכים לה.
3. בערוץ הפוקיירה נסענו עד העיירה העליונה ששמה קפילרה. הסתובבנו בה, שתינו כוס תה, עשינו קצת קניות של מוצרים מקומיים ונהנינו מהנוף. לאחר מכן ירדנו עיירה אחת לעיירה בוביון ושם אכלנו צהריים במסעדונת קטנטונת עם מרפסת נהדרת שצופה על נוף הערוץ וההר שמעל (זה היה במרץ, אז היה יופי של שלג על ההר). ירדנו עוד עיירה לפמפנירה וטיילנו ליד המפעל ההידרואלקטרי הקטן וחזרנו לאורגיבה שזה כבר לא בערוץ.
4. לגבי מכונות כביסה אני ממש לא יודע... לא בדקתי.
-
אנדלוסיה ואזור מדרידאני מבינה שאתם בכל מקרה נוסעים עם קונקשין- האם ביררת מחירים כאשר אתה טס
תל אביב-קונקשין- סביליה לדוגמא
חזרה מדריד-קונקשין- תל אביב?
יתכן והמחיר לא יותר יקר וחוסך לך נסיעת רכבת (והתשלום כמובן...)