נפאל - התייעצות
-
הוצע לי המסלול הבא (סוף ספטמבר-תחילת אוקטובר)
יום 1 - טיסה מת"איום 2 - הגעה לנפאל - קטמנדו - טאמל - התארגנותיום 2 - קטמנדו - מקדש פאשופטינאת + מקדש הקופיםיום 3 - טיסה מקטמנדו לפוקארהיום 4 - טיסה לג'ומסום - מארפהיום 5 - קאלופנייום 6 - טטופאנייום 7 - טטופאנייום 8 - סיקהיום 9 - גרופאני - poon hillיום 10 - פון היל - גנדרוקיום 11 - נאיה פול - פוקרהיום 12 - פוקארה - סרנגאקוטיום 13 - פוקרה - קטמנדויום 14 - טיסה מקטמנדוחוות דעתכם בבקשהארוך מדי?ניתן לקצר?מה נפסיד?מעניין?מה להוסיף?מה להוריד?יש מקום להוסיף ראפטינג? לילה אחד? שתי לילות?תודה -
נפאל - התייעצותהיי, נשמע לי בסדר גמור. לא הבנתי אם אתה רוצה לעשות ראפטינג? אם צריך לצמצם ימים בטרק אפשר להוריד יום אחד מטאטופאני ולוותר על סארנגקאוט (אני לא מכיר את המקום, כך שזו לא המלצה לעשות זאת) שהוא לא בטראק בכלל ולצאת לראפטינג. בסך הכל ההחלטה היא טובה בעיני. זה טראק יפה מאוד, חשוב לטרוח ולעלות עם שחר לפון היל, אחר כך הראות הופכת רעה ומפסידים את הנוף. בהצלחה!
-
נפאל - התייעצותהיי יערי,
הטרק בסדר, אבל אני הייתי עושנה משהו שונה באותו האזור (אשמח לעזור, אך אני כרגע בחול, ואין לי הרבה זמן בכדי להשיב). בכל מקרה, יומיים בטאטו פאני זה הרבה מדי (לטעמי) והיום מגורה פאני לגאנדרוק הוא ארוך מדי, הייתי מוסיך בין שתי הנקודות האלו יום נוסף, בטאדה פאני.
כמו כן, אם תהיה לכם ראות טובה בטרק, אז הנסיעה לסארנקוט מיותרת...
ועוד - בעמק קטמנדו יש עוד הרבה מה לראות (באקטאפור, פאטן והדורבאר סקוור של קטמנדו ועוד...),
תמשיכו בהכנות,
-
נפאל - התייעצותהיי יערי
אני הייתי משנה קצת. מתוך 13 ימי טיול אתה מקדיש כ8 ימים לטרק, הייתי חותך ממנו כ 3 ימים ומתחיל את טרק הפון היל מפוקרה בלי טיסה לג'ומסום,( קח גם בחשבון שטיסות לעיתים מתבטלות עקב אילוצי מזג אוויר.) יש כל מיני וואריאציות לפון היל בחר אחת מהן המכילה כ 5 ימי הליכה. בימים שהתפנו תוכל לעשות רפטינג של יומיים בקאלי גאידאקי היוצא מפוקרה ולהוסיף עוד יום לעמק קטמנדו לבקר למשל בפאטן. גם היום מפוקרה לסראנאקוט זה למעשה יום טרק, יתכן ותעדיפו אחרי הפון היל להתפנק ולנוח קצת בפוקרה השלווה.
אגב, ישנם גם טרקים קצרים אחרים היוצאים מפוקרה .הרויאל טרק ואחד הקרוי פנצ'סה נדמה לי שניהם אם אני זוכר טוב כ 3 ימים, שקראתי פה ביקורות טובות לגביהם, שהם יותר קלים מהפון היל שהוא גם קצר אבל קצת יותר אתגרי מבחינה פיזית עם המון מדרגות וכו...
באןפן הזה תקבל טיול יותר מגוון.
-
נפאל - התייעצותתודה ביינתים
תאי ... תהנה ... יש עוד מלאאאא זמן
אני רוצה אוטוטו להזמין טיסה
החופשה מסתמנת בתאילנד ... (אילוצי טיסות)
כמה לדעתכם ימים להשאיר לנפאל כולל הגעה והתארגנות , טרק (מעניין/נחמד/ממצא/לא ארוך במיוחד) , רפטינג של יומיים (?) , קטמנדו , פוקארה ... ??? - 12-13 ימים יספיקו ???
מה עוד לא לקחתי בחשבון?
יערי
-
נפאל - התייעצותאני טרקתי לג'ומסום, וירדתי בטיסה.
אלא אם תבלו מספר ימים בפוקרה.
מקומות עצרתי בדרך: לנדרוק, טאדטפאני, גורה פאני, גאזה, לארג"ונג, ג"ומסום.
מג'ומסום טיול יום לקקבני, ויום למרפה.
בקטמנדו וסביבתה יש מה לראות - כפי שצויין.
מקום נחמד להרגע באמצע הבלגאן של קטמנדו: