טיול בר מצווה לארה"ב
-
אומנם פרסמתי את השאלה בפורום משפחות אבל בהמלצה אני גם מעלה את זה כאן
הגיע הזמן לטיול הגדול. היעד ארה"ב. חודש ספטמבר 2015.
הדילמה הגדולה:
אורלנדו מבחינת הילדים זה ברזל. ההורים רוצים להוסיף גם טבע. לא התרשמנו במיוחד מצפון מזרח ארה"ב יותר התלהבנו מאזור נבדה ואריזונה.
יש לנו 23 ימים לטיול, ריאלי להכניס את אזור לאס ווגאס?
הרכב המשפחה הורים + 13, 11, 9, 1
אשמח לחוות דעת שלכם
-
טיול בר מצווה לארה"בקודם כל כן.
אבל בוא נתחיל מהתחלה - אורלנדו חובה. אז בוא נתחיל מלהבים כמה זמן אנחנו מקדישים לאורלנדו. שבוע? פחות? יותר? חשוב לזכור שימי הגעה ועזיבה אינם ימי פארקים לרוב (פארק הוא יום מלא), ושאי אפשר לעשות 4 ימי פארקים ברצף ויותר, אלא מומלץ סדר גודל של יום מנוחה אחרי כל יומיים פארק.
ונמשיך בשאלה - 23 ימים זה נטו או ברוטו (כלומר כולל טיסות)? סגור על איזה כיוון של טיסות רוצים (יום/לילה, ישיר/אירופה)? גי זה חשוב כדי להבין כמה זמן נטו יש לנו.
קח את הזמן נטו, תוריד את אורלדנו, תוריד עוד יום לטיסה מהחוך המזרחי למערבי או להיפך ותבין כמה זמן יש לך במערב.
אם מדובר רק על לאס וגאס ואתרי הטבע בסביבה, אז שבוע זה יכול להספיק ואין בעיה.
אבל - אתה בטוח שזה השילוב הרצוי? כלומר לאס וגאס ואתרי הטבע משתלבים טוב כחלק מטיול כולל בדרום מערב. טיול כזה (סדר גודל של 3 שבועות) נותן שילוב די טוב בין כמה ערים (וגאס, סן פרנסיסקו, לוס אנג'לס וסן דייגו), טבע (איזור וגאס, כביש 1 ועוד) ופארקי שעשועים. אם חשוב לכם רק הטבע אני לא בטוח שזה היעד האידאלי.
אבל אם מדובר על להקצות סדר גודל של שבועיים ואין צורך ערים אלא רק/בעיקר בטבע, אני לא בטוח שהפארקים המדבריים של וגאס צריכים עדיפות. מה בעיניי למשל ילוסטון? מה בעניין צפון מערב? לא מבין גדול בנושא.
-
טיול בר מצווה לארה"בההערות שלך מדויקות. אני אשב ואחשב את מה שאמרת ואז נגיע לתוצאה נטו של ימים.
אנחנו לא בטוחים לגבי הטיסות פנים הארוכות בגלל תינוקת בת שנה. מצד שני חשוב לנו לשלב את הטבע.
נו, דילמות
-
טיול בר מצווה לארה"בלגבי הטיסה הארוכה
לפני שנה בחרתי בטיסת לילה מהחוף המערבי למזרחי. זה אומנם קצת הרס לנו את היום שאחרי כי היינו מאד עייפים, אבל מצד שני הילדים יחסית ישנו בטיסה.
במקרה של טיסת יום היינו גם מבזבזים חצי יום לפחות על הטיסה ולכן לא הפריע לי שנבזבז חצי יום על עייפות.
שווה לשקול
-
טיול בר מצווה לארה"בהכי פשוט שתריצו חיפוש בפורום ותמצאו עשרות שרשורים דומים רק מהשנה, חלק גדול מהם אפילו טיולי בר מצווה.
תחפשו מילות מפתח כמו: אורלנדו, מזרח ארה"ב, בר מצווה וכו..
זה יענה לכם על רוב השאלות וגם יתן לכם מסגרת ורעיונות לטיול.
-
טיול בר מצווה לארה"בחיפשתי די הרבה, והאמת לא מצאתי הרבה שעשו גם את זה וגם את זה.
הרוב מתמקדים בחוף המזרחי או המערבי.
-
טיול בר מצווה לארה"באם בכל זאת תחליט להישאר בחוף המזרחי, כדאי שתיקח בחשבון את חופי מיין וההרים הלבנים.
-
טיול בר מצווה לארה"בלגבי שילוב מזרח ומערב:
נכון שרבים נוטים להתמקד באחד החופים, אבל זה לא חוק משמיים.
במידה ואחרי ניכוי אורלדנו נשאר לכם מספיק זמן (10 ימים ויותר) וגם ככה טסים מאורלנדן הלאה, אני לא רואה שום בעיה לטייל בכל מקום שרוצים בארה"ב. מזרח, מערב, צפון או דרום.
השיקול העיקרי הוא האם פרק הזמן שנותר "משתלם" לטיול. משתלם הכוונה שהקדשת זמן ההגעה (ימי טיסה וג'טלג) ועלות ההגעה (טיסות ומלונות) מוצדקים לאור הזמן שנשאר לנו לטייל. רבים יגידו שלטוס ממזרח למערב בשביל 4 ימים זה 'חבל'. אבל אני מכיר גם אנשים ששילבו רק את לאס וגאס (העיר, לא הטבע) בטיול במזרח.
טיול טוב בדרום מערב (כולל ערים וטבע) קשה לעשות בשבועיים, ולכן קשה לשלב את דרום מערב עם אורלדנו בטיול קלאסי של 3 שבועות. אבל לפי הצהרתך הטיול שלכם לא קלאסי. קודם כל כי יש יותר משלושה שבועות, וגם כי לא תכננת את כל דרום מערב.
אז בחיפוישם שלך בפורום, אל תחפש טיול כמו שאתה מתכנן אלא חפש שני טיולים - אחד באולנדו, ואחד נוסף איפה שבא לך.
-
טיול בר מצווה לארה"בבוקר טוב לכולם,
נהדר לקבל כל כך הרבה תגובות ואני שמח ש"אנשים טובים" פתח את הנושא בכלל של שילוב מזרח ומערב. היה מרתק לקרוא.
קראתי, קראתי המון ואני בטוח שלא נגעתי בקצה המידע שיש כאן. חייב לומר שיצאתי עם סחרחורת ותאבון לבלוע הכל.
ובכל זאת גיבשנו כמה דברים בסיסיים, אשמח לדעתכם.
אני מזכיר לכם שאנחנו זוג הורים עם 3 בנים (9-14) ותינוקת בת שנה. אלו הגילאים בזמן הטיול. תאריך יעד: 10/09/15 ועד 3-4/10/15
כלומר זמן ברוטו כולל טיסות: 24 יום.
כמו שכתבתי אורלנדו פלורידה זה עוגן עבור הילדים. 8 ימים נראה לי מספיק.
אנחנו רוצים לשלב את צפון מערב ועדיין לא החלטנו איזה אזור. הרוקיס האמריקאים? הרוקיס הקנדים? אזור נבדה-אריזונה?. אחד מה-3 אזורים ואולי לשלב בקטנה את אזור הרוקיס האמריקאים עם נגיע בקנדה. לפי מה שקראתי יש 2 פארקים שקסמו לנו מאוד yellowstone ו Glacier.
יש לנו רצון גדול מאוד לעשות את זה עם קראוון!!!
אז לפי חישוב שלי אם אני מוריד 2 טיסות טראנס אטלנתיות ויום התאקלמות, ויום טיסה לפלורידה לא משנה מאיפה במערב אני נשאר עם 20 יום נטו. פחות 8 ימים בפלורידה משאיר לי 12 יום טיול במערב.
תודה
אורי
-
טיול בר מצווה לארה"באני מאד מתחברת לרצון לראות את הכל, ובפרט בצפון-מערב, אבל יש לכם רק 23 ימים. אם אורלנדו זה ברזל, אז בכלל לא זו בעיה. המלצתי היא -
1. לראות אם אפשר להאריך קצת. ב-2015 החגים יוצאים מוקדם יחסית. אנחנו מתכוונים לטייל בחודש אוגוסט + החגים ולחזור אחרי סוכות, למשל. אם תוכלו להאריך לחודש או יותר ולהקדים את היציאה לאוגוסט, זה יתן לכם אפשרות למסלול מדהים במערב, כולל ילוסטון וגליישר ובקראוון.
2. לדבר עם הילדים לגבי אורלנדו. זה די תקוע מבחינת טיול במערב. דיסנילנד אפשר גם בלוס אנג'לס, אם חייבים, וכנ"ל יוניברסל סטודיוס. קחו בחשבון שפלורידה בספטמבר מהבילה, חמה ומאד לחה וגשומה.
אגב, גם איזור נבאדה-יוטה-אריזונה לא אידאלי לחצי הראשון של ספטמבר. אתם בהחלט יכולים ליפול על ימים לוהטים של 40 מעלות ויותר בצהריים. עם תינוק קטן, זה יכול להגביל מאד. זה לא בלתי אפשר, אבל זה הימור.
לגבי הקראוון, אם אין לכם ניסיון בקראוון, קחו בחשבון תקופת התאקלמות. כמו כן, לקיחת קראוון לוקחת לכם לפחות חצי יום מהטיול בלקיחה (בהערכה אופטימית, לא כולל הצטיידויות בוולמארט) + כמה שעות בהחזרה. לדעתי, לא בטוח שכדאי בשביל תקופה של פחות משבועיים, רצוי אפילו שלושה.
-
טיול בר מצווה לארה"בקשה להזיז את הילדים מאורלנדו. יש להם פנטזיות משלהם.
להעריך את הטיול זה עניין כלכלי וכמובן עבודות עסקים וכו'.
12 יום נטו. לנחות בסיאטל או בסאלט לייק סיטי ולטייל בyellow stone ו glacier זה יותר מידי? כלומר להשכיר בעיר אחת ולהחזיר בשנייה.
-
טיול בר מצווה לארה"בלחלוטין לא מבין בצפון מערב.
אבל לדעתי- אם זה הכיוון שבא לכם - לכו על זה. תמיד יהיה מי שיגיד (בכוונה טובה כמובן) - אם רק תוסיפו עוד 3 ימים תוכלו גם את. אין לזה סוף.
לטעמי צפון מערב מתחבר עם אורלדו לא פחות טוב מאשר עם לוס אנג'לס (כמו שהוזכר בשרשור אחר). ואני חושב ששילוב כזה של טבע + אורלדו יכול להיות מאד מעניין.
הנטיה הבסיסית שלי היא להגיד לכם שתסיימו באורלדנו. אני מניח שלילדים אורלדנו קורצת הרבה יותר מאשר הטבע, ואחרי שבוע בפארקים המדהימים לגרור אותם לטיול עשוי להיות קשה יותר.
מצד שני - אני בהחלט חושב שפעם ראשונה בארה"ב כדאי להתחיל ביומיים הראשונים בעיר או למען הדיוק ב"ציוויליזציה". אם תברחו ישר לטבע יהיה יותר קשה אפילו סופר וכו'. אבל אני בטוח שתסתדרו עדיין.
במקרה שמתחילים במערב, אני מניח שאפשר לטוס ביום אחד מישראל. או טיסת לילה + קונקשין, או טיסות יום. אבל חשוב להבין שהטיסה מאד מתישה ולכן כמו שהזכרת, וכמו שספרת חשוב לספור יום נוסף להתארגנות והתאוששות.
אז יומיים על הטיסה הלוך
יום על הטיסה לאורלנדו (כמו שהזכרתי אפשר לעשות גם בטיסת לילה, אבל עדיין למחרת זה יום מבוזבז). שים לב שלא מכל מקום במערב תמצא טיסה ישירה לאורלדנו
והטיסה מאורלדנו לישראל תיקח יומיים לרוב (למשל מצהריים עד צהריים).
כך שימים 'מבוזבזים' יש לך 2+1+2 = 5
24 ימים סך הכל, 5 מבוזבזים, 8 אורלדנו משאיר לך 11 ימים במערב. מתחיל להיות גבולי.
אולי להוריד את אורלנדו ל-7 ימים? התחלת לחשוב על איזה הרכב פארקים אתה רוצה?
-
טיול בר מצווה לארה"בלגבי אורלנדו. גם מזג האוויר מושך אותי להיות שם בסוף הטיול כי אנחנו כבר מתקרבים לאוקטובר וזה עדיף.
הילדים הכינו רשימה
: דיסני, אפקוט, יוניברסל, הארי פוטר, עולם המים ונאסה.אם אני חייב לטוס מאורלנדו לארץ עם עצירה אז כבר עדיף לי לניו יורק ומשם טיסה ישירה של אל על לארץ?
-
טיול בר מצווה לארה"בקודם כל גם מניו יורק יש חברות חות מאלעל
אין הרבה טיסות מאורלדנו לאירופה. כל שאם לא רוצים שתי נחיתות ביניים המסלול המתבקש הוא דרך ניו יורק.
אבל חשוב לבדוק את כל האפשרויות. בירור מהיר למשל העלה שלדלתא יש טיסה ישירה מניו יורק לסולט לייק סיטי ומשם לאורלדנו. אין הרבה טיסות כאלה. מצד שני - הם מאד יקרים, אבל אולי כחלק מכרטיס בינלאומי זה יצא יותר זול.
השאלה היא גם איזה שדות אתה רוצה במערב
-
טיול בר מצווה לארה"באני חושב שכדאי לך:
1. להאריך באורלנדו ל 10 ימים.
2. במקום צפון מערב, ללכת על משהוא יותר "סולידי" כמו וגאס והפארקים מסביב (פייג', ברייס ציון). - כפי שציינת בפוסט המקורי שלך.
זה בדיוק מסלול שעשינו לפני שנים מספר ואת סיום הטיול עשינו ב 5 ימים לערך בניו יורק.
אורלנדו - זה עדיין טיול בר מצווה, ובשביל הילדים.
כדאי להאריך. במיוחד שיש לך כל כך הרבה דברים שרצית לעשות שם, ואתה ממש חייב לתכנן ימי מנוחה ביןן 2 ימי פארקים (או 3 אם אין ברירה) . בל תשכח שיש גם ימי שופינג וכו...

(לדעתי תוריד את נאסא... מיותר לטעמי)
מבחינת מזג אוויר, באם תרצה את הפארקים של וגאס אז כדאי באמת להתחיל איתם, כי לקראת סוף ספטמבר כבר מתחיל להיות קריר, ולדוגמא יתכן ושייט בלייק פאואל בפייג' כבר לא יהיה כזה נעים.
-
טיול בר מצווה לארה"בהנה צירוף הטיסות שחשבתי עליו (לא לתאריכים שהזכרת אלא באופן כללי). אפשר להתרשם מזמני הטיסה. ואני נוטה לחשוב שההצעה הזו (או דומה לה) היה הכי אופטימלית מבחינת שעות טיסה, ויש חלופות גרועות בהרבה.
לגבי שילוב היעדים והזמנים:
אולי תוותר על גליישר ותסתפק בילוסטון, ואז תוכל אפילו להוסיף יום נוסף לאורלנדו?
-
טיול בר מצווה לארה"בשיחקתי קצת בגוגל וראיתי שנסיעה מסייאטל לסאלט לייק סיטי דרך 2 הפארקים האלו דורש גג 11 יום.
אולי לא הבנתי נכון את המסלול.
כלומר, אם אני נוחת בסייאטל נח יום. ונוסע לכיוון Glacier בקיטוע של יומיים נסיעה. יום נוסף בפארק. שוב יומיים נסיעה ל Yellowstone ןנשאר שם 3 ימים. משם ל סאלט לייק זה נסיעה של כ 4 שעות.
פספסתי משהוא?
-
לגבי קטעי הדרך לגליישראולי כשתעבד את כל ההצעות שקיבלת כאן,יתכן שמשהו שנרשם בשירשור הותיק שאני מצרף,יוכל לסייע ולו במעט.
לגבי הנסיעה מילוסטון לסולט לייק הייתי אומר שזה מינימום
nubh
-
טיול בר מצווה לארה"בלמה לא אורלנדו+פלורידה?
-
טיול בר מצווה לארה"בהי, אנחנו נמצאים כעת באורלנדו (גם כן טיול בר מצווה עם בן 13 ובנות9) עד כה היינו בעולם הים וביוניברסל סטודיוס, שהיו מצויינים, ובאפקוט, שהיה מאכזב מאוד. הילדים שלי אינם חובבי אקסטרים, אך כמעט כל המתקנים באפקוט איטיים ומשעממים לטעמנו. לדעתינו - על האפקוט לא כדאי לבזבז זמן וכסף.