הודו בפעם הראשונה
-
הי,
שתי חברות בנות 40+ מתכננות לטוס לראשונה להודו, בינואר 2015 לשבועיים.מתלבטות האם לטייל באזור הדרום (קוצ׳ין, קרלה, מונאר, טקאדי, אלפי, ווארקלה) או באיזור ראג׳יסטן ( כולל הטאג׳ מאהל).
מתכוונות לתכנן ולהזמין מראש נהג ומקומות לינה. מחפשות נופים יפים, רוחניות, קצת חופים והתניידות לא מסובכת מדי לשתי נשים.
אשמח מאד לעצה לאן כדאי לטייל, כי אנחנו די אבודות מאחר וטרם טיילנו בהודו ואם יש המלצות על סוכנות טיולים אמינה.תודה מראש ושנה טובה
-
הודו בפעם הראשונהשלום בנות
אישית אני בעד רג'סטאן .דלהי כנקודת מוצא גם בעיר זאת יש מה לראות לפחות יומיים שלשה.גאי'פור , פושקר , אודייפור, אגרה ואפילו גיחה לוארנסי אומנם זו שעה וחצי טיסה אבל שווה הביקור. באזור זה אין חופים
יש לי המלצה על סוכן שיסדר לכם נהג ומדריכים שמו manu rawal , מדלהי
בחור מקסים והכי חשוב ישר. תוכלו להקיש את שמו באינטרנט ומן הסתם תקבלו כתובת דוא"ל אני מאמין שיש לו עכשיו פייסבוק.
הדרום שונה יותר טרופי יותר חופים .
לעניות דעתי כאחד שהיה גם בדרום , רג'סטאן והאזור יותר יפים יש יותר שכיות חמדה מקומות מרתקים.
אם תרצו להתייעץ תשלחו לי כתובת מייל ואני אשלח לכם מספר טלפון.
אגב שנסעתי להודו בפעם הראשונה הייתי בן 40 ...
כל טוב
רוני
-
תודה רבה. אשמח להמלצות נוספות -
תודה רבה. אשמח להמלצות נוספותהתשובה לשאלה בלתי אפשרית ורק לכן התשובה. זה כמו לעמוד בחנות הפרלינים של גודייבה ולבחור חתיכה אחת.
הכל טוב תלוי מזג האויר. בינואר - כל החלק שמדרום להימאליה יהיה טוב. דרום מערב או דורון מזרח, דרום מרכז או המרכז. בכל מקום תנצלו את השבועיים ותחוו את הודו. התשובה שלי - תקראו ותחליטו לבד.
-
תודה רבה. אשמח להמלצות נוספותבניגוד לרוני אני לא חושב שלרגסטאן יש הרבה מה להציע מבחינת נופים.הדרום הרבה יותר ירוק ויפה. לפי הפתיח שלכם הייתי בוחר בדרום בלי היסוס.
-
תודה רבה. אשמח להמלצות נוספותגולני ,ירוק זה בהשפעת אירלנד?
ירוק יש ברבה מקומות כולל תאילנד . אבל נופים ואתרים מרתקים כמו ברג'סטאן אגרה ודלהי יש בעיקר בהודו.
-
הודו בפעם הראשונההיתרון ברג'אסטן (והסביבה) הוא שמדובר באזור מצומצם יחסית מה שמאד יקל עליכן מבחינת נסיעות וזמן מבוזבז (אם או בלי מרכאות). החסרון ברג'אסטן הוא שאין חופים, וגם מבחינת נופי-טבע היא לא מהמצטיינות והמגוונות. מצד שני, מדובר במדינה מרתקת, עם אדריכלות נפלאה, אגמים (מלאכותיים) וכו'. בשילוב עם ביקור בטאג' מאהל תוכלו להשאיר גם כמה ימים בשביל דלהי. אבל שוב - מדובר בטיול עירוני בעיקרו, ככה שזאת לגמרי שאלה של העדפה וציפיות.
-
דילמה אמיתיתאישית אני מעדיפה נופים וטבע.
האם בדרום המרחקים כל כך גדולים וכפועל יוצא נסיעות ארוכות ומייגעות?
האם ניתן להתמקד באיזור מצומצם יחסית בדרום ועדיין לחוות את הודו?
שוב תודה על העזרה.
-
שבועיים לא מספיקים "לחוות את הודו"הודו מאוד שונה ולוקח לפחות חודש-חודשיים לעכל, קצת להבין ולהעריך. כשתגיעו לשבועיים זו תהיה כנראה ריצה בין כמה אתרים שימליצו לכן עליהם. אבל בהשוואה לטיול באירופה הכל יהיה יותר מלוכלך, יותר איטי, קצת מתסכל ומאוד לא ברור.
באופן אישי הייתי קרוב לשנה בהודו והדבר היחיד שאוכל להמליץ לכן לשבועיים הוא למצוא איזה מקלט תיירים ולשרוץ בו רוב הזמן עם גיחות קטנות לדברים מעניינים בסביבה. ייתכן שרג'סטאן תהיה טובה יותר לעניין. אם קור לא מפחיד אתכן, שווה אולי רישיקש ודראמסאלה בצפון כי אין על הירוק בצפון.
קחו בחשבון ששתי נשים שלא נראות כמו תפרניות תרמילאיות נראות עשירות כקורח בהודו, במיוחד כשהן מגיעות עם נהג. אינטראקציה עם מקומיים תהיה כנראה בעיקר בענייני שרות תמורת כסף. זאת כמובן מעבר לקצת הטרדות מיניות. טיפ חשוב: לא לגעת (ללחוץ ידיים זה לגעת) באף גבר ולא לפלרטט אלא לדבר על הבעלים שלכן שנמצאים פה ליד וכבר מגיעים. ההנחה הבסיסית היא שכל הזרות זוXות כיוון שהן מקיימות יחסי מין לפני החתונה. אם כן תחליטו לנסות איזה בחור הודי, שמרו על דיסקרטיות.
הודו היא מדינה שונה ומרתקת אך לעיתים טעימה קטנה מידי תותיר טעם לא נכון שלה. אם הכוונה היא נופים, טבע ונוחות הייתי ממליץ לכן בחום לשקול את תאילנד כאלטרנטיבה. הצפון ירוק ומדהים והדרום עם חופים בכל סגנון.
בהצלחה
-
הודו בפעם הראשונההי
הייתי רוצה לתת לכן נקודה נוספת למחשבה-
באופן יחסי הדרום- קראלה, מונאר, אם אפשר הייתי מוסיפה גם את מייסור ואוטי, הם מקומות יותר קלים ומתורבתים. בעיני רג'סטאן יותר פרואה ומרגשת וגם יותר "הודו הקלאסית"
הייתי ממליצה לכן לנסוע הפעם לרג'סטאן ואם תתאהבו בהודו סעו לדרום בפעם הבאה.
בקשר להמלצה על סוכן נסיעות אני נעזרתי פעמים רבות בסוכן מדלהי שהוכיח את עצמו כל פעם מחדש ודאג לי, אפשר להזמין דרכו מלונות טיסות סיורים וגם תכנית שלמה עם נהג צמוד ברג'סטאן ולקבל התאמה אישית וליווי צמוד בהכנת התכנית.
בעיני הוא אמין מאד שמו שפי אינויקטה ויש לו סוכנות במיין באזאר בדלהי
מצ"ב לינק לדף הסוכנות בפייס
-
הודו בפעם הראשונהיאללה בנות תעשו אן דן דינו...
כל אחד יגיד לכם משהו אחר...
-
תודה רבה