סקי סוף שנה!
-
שלום לכם!
אני רגילה להיות בצד העונה ובפורום אפריקה.
אני שמחה להיות חדשה בצד השואל ובפורום על סקי
.מעולם לא עשיתי סקי ואני חיה באירופה אז זו הזדמנות. ביחד עם חברה מהארץ שעשתה פעם-פעמיים בילדות (הרחוקה), חשבנו לעשות כ שבוע-10ימים, סקי באירופה. אולי איזור שוויץ/צרפת, אך גמיש לפי ההצעות שלכם. ופה נכנסות השאלות!
רציתי לשאול-
1. לחשו לי שדצמבר יכול להיות קצת מדיי מוקדם.ולכן אולי תנאי שטח לא טובים. האם זה אומר בלתי אפשרי לסופר-מתחילים? איפה בכ"ז זה אפשרי, באילו עיירות הסיכוי עדיף לתנאים טובים יותר ועד כמה זה סיכון לכך שלא יתאפשר? אעיפה יש סיכוי טוב להצליח לגלוש בעונה הזו?
2. אם יש חברות/מקומות עדיפים, ומה הפרטים שעליי לודא שכלולים? ניאלץ להזמין מראש, כי זו תקופה שבא אירופאים רבים בחופש.
המון תודות!
-
סקי סוף שנה!שבוע שלישי בדצמבר לפני קריסמס - תאריך טוב. שנים קודמות היטיבו עם דצמבר. אני מאמין שלא תהיה בעיה למצוא אתר מספיק גבוה.
מה התקציב?
הכי תתפנקו בקלאב מד "הכל כלול" (בד"כ אופציה יותר יקרה לעומת השאר). יתרון לפעם הראשונה שלא צריך לחשוב על כל הפרטים הקטנים (ויש כאלה): תקבלו סקי פס, הדרכות, Full Board, לינה..
תבדקו האם כלולות טיסה והסעות לקלאב וממנו.
כל אתרי הקלאב יהיו מספיק גבוהים.
מה שכן - בכל אופציה תצטרכו לדאוג בעצמכן לביגוד סקי: מכנסיים, מעיל, גופיה טרמית, חולצת פליס, כפפות, גוגל, גרביים... תקחו מחברים או שתקנו (תבררו באירופה על חנויות ציוד זולות). באיזה מדינה את גרה?
סקי, נעליים וקדסה (חובה!) - תשכרו במועדון או באתר.
- מ.א.
-
מהי נקודת המוצא שלכן ?בין צרפת לשוויץ יש הבדל גדול במחיר. האם זה משנה לכן ? בכול מקרה רצויי מקום גבוהה יש גם בצרפת שוויץ ואוסטריה, איטליה פחות מכיר.
-
סקי סוף שנה!היי,
תודה על המענה!
התקציב גמיש אני מניחה. אני רגילה יותר לטיולי תרמילאים אבל ברור לי שסקי זה עניין בתקציב שונה לחלוטין. באילו פערי תקציב יש גמישות?
הזכרת את קלאב מד. מה יתר האופציות, ועד כמה הן אכן יצאו יותר זולות בהינתן שנצטרך לשכור ממש הכל כי (פרט לביגוד תרמי נגיד) ציוד מיוחד לסקי אין לנו בכלל.
הבנתי שאתרי הסקי רובם נתפתחים רק בשבוע שאנחנו חושבות עליו, הוא סוף דצמבר. זו סיבה לחשוש שלא יהיה מספיק שלג?
אני גרה באירלנד, החברה באה מהארץ. -
מהי נקודת המוצא שלכן ?היי,
אני מגיעה ממערב אירופה, החברה מגיעה מהארץ. לא כ"כ משנה לנו אם שוויץ או צרפת - אם הם יהיו טובים באותה מידה, אז האיזור היותר זול ייקח. הוא.. צרפת או שוויץ?
גם אתה מתייחס לקלאב מד או שלחסרי היכרות עם זה יש עוד אופציות?
אוסטריה ואיטליה פחות מדבורת אלינו כרגע, סתם כי זה מדינות שביקרתי בהן לאחרונה בעוד שאת שוויץ וצרפת פחות מכירה
לגיווןהמון תודה על ההכוונה!
-
דרכים/הכוונה נוספות?היי,
לאחר קצת בירורים, קלאב מד הם בסבבים של שבוע שלא מסתדרים כלל עם התאריכים שלנו.
יש דרכים נוספות? המלצות ספציפיות? יעזור מאוד מאוד.
תודה!
-
קצת המלצות מניסיון...נראה לי שעשרה ימים, ואפילו שבוע, למישהו שלא עשה סקי בכלל, זה קצת הרבה. האמת, גם למי שכבר עשה סקי, זה לא מעט
. אני לא מדבר על עלויות של שבוע עד עשרה ימים....מי שרוצה ללמוד סקי ממש מהתחלה, יכול להסתפק במדריך ובמסלול קטן של כ 300 מטר. אין בעיה למצוא הן מדריך והן "פס" כזה בחודש דצמבר כמעט בכל אתרי הסקי הרשמיים. אממה, כאן נכנסות שתי בעיות:
1. מה תעשה החברה שלך בזמן הזה (ההנחה היא שהיא יודעת כבר לגלוש, ודי מהר תשתעמם ותחפש מסלולים סבירים).
2. מה תעשי את אחרי יומיים שלושה, שכבר תדעי את הבסיס, ותרצי להמשיך ולהשתפר מעבר לשעות ההדרכה.
כדי לענות על כל הקונספט, אני הייתי הולך בתוך חופשה ראשונה על משהו בן 3-4 ימים לכל היותר, בכל אתר אירופי מוכר, ומקבל החלטות מושכלות יותר אחרי שתתנסי קצת בחווייה, ואחרי שהחברה שלך תראה שזה אכן מתאים לה.
לכל נושא הביגוד לא התייחסתי, אבל קודמי המלומדים העירו שעלייך להיות ערוכה גם בהיבט הזה לפני שתתחילו. לא הייתי מציע לקחת משכנתא או לקנות הכל מיד בהתחלה. אפשר פשוט ללוות מחברים, עד שתחליטי שכל הנושא מתאים לך.
בהצלחה,
דורון
-
קצת המלצות מניסיון...ממש המון תודה על המידע!!!
הכוונה היא ששתינו נעשה סקי (היא עשתה מעט ובילדות ומניחה שלא זוכרת הרבה).
מדריך, והשכרת ציוד, בשבוע האחרון של דצמבר יכולים להיות קשים. זה דורש להזמין מראש?
איך תוקפים את זה - איך בוחרים יעד, וסידור לינה ומדריך? אם צריך לעשות את זה מראש, מישהו התנסה בכך ויוכל להמליץ?
תודה תודה תודה על השיתוף
-
קצת המלצות מניסיון...אני ממש לא מסכימה עם דורון וחושבת שצריך לפחות שבוע להתחלה, עם הדרכה מסודרת לכל אותו שבוע.
הבעיה עם קבוצות מתחילים היא שהם נפתחות בדר"כ רק בתחילת השבוע (ראשון או שני, תלוי במדינה ובאתר) והתחלה ביום אחר עלולה לחייב מדריך פרטי לפחות לחלק מהימים וזה מאוד מייקר. אבל שווה לבדוק את ישירות מול בי"ס לסקי באתר שבו תבחרו.
קלאב מד יכול להיות מאוד יקר. ישנם את מועדוני UCPA שמיועדים לצעירים והתנאים והמחיר אמורים להיות בהתאם.
חוץ מזה, לא בעיה לארגן חופשה לבד. לכל אתר סקי יש אתר אינטרנט שבו קישור למקומות לינה ולבתי הספר לסקי.
איך את מתכננת להגיע מאירלנד? זה לא כרוך גם בטיסה?
ביגוד סקי תהיו חייבות לקנות (מכנסיים, מעיל, כפפות, גרביים, משקפי סקי), אבל אם את גרה באירופה זה לא חייב להיות יקר.