מסלול פריז סוכות ושאלות..... לחוות דעתכם....
-
שוב שלום,
נוסעים בראשון הבא- אמא (אני), סבתא ושני ילדים בני 15 ו-8. הגדול לא חובב פארקים והקטן כן. נכון לכרגע הוחלט לוותר על פארק שעשועים , סביר להניח שנבקר בזה שביער בולון ואם ניסע אז לאסטריקס.
נוחתים ב12.10.14 בצהריים ומגיעים לדירה שנמצאת קרוב לאייפל. ביום הזה נתארגן, נסתובב קצת באזור ונשים פעמינו לאייפל - ראות טובה נעלה, תנאים לא טובים- נסתכל....
ייום שני, 13.10.14 בבוקר שער הנצחון ושאנז אליזה צהריים ואילך- לה דפנס הקשת הגדולה והקניון... (משהו בשבילי... סתם טויס אר אס.... )
יום שלישי 14.10.14 פארק המדע- מוזיאון המדע , גן הדרקון, גני המשחקים לפי גילאים באזור (מקווה שעוד קיים, פעם אחרונה שהייתי שם היתה ב 2004)
יום רביעי 15.10.14 אורנג'רי+אורסיי, לנוטר דאם וסיור באיים, double fond בית קפה של קסמים- גגלו להנאתכם...
יום חמישי 16.10.14 ביקור בקולנוע רקס, מוזיאון השעווה (בסימן שאלה) פסג צעצועים, גלרי לה פייט, כלבו פרינטרס (בשתי החנויות התרשמות כללית לא שופינג ובעיקר מרפסות התצפית), hall saint pierre (גם את זה גגלו לי נראה שווה) סקרקר וקצת סבוב באזור
יום שישי 17.10.14 הגלריה הגדולה של האבולוציה, גני לוקנבורג, rue de rennes שדרת קניות, מוזיאון רודין
יום שבת קרקס או יציאה מחוץ לעיר- פארק, כפר האמנים של ואן גוך
יום ראשון- טיסת לילה- השלמות
שאלות- רקס- מתאים לילד בן 8 שלא מבין אנגלית?
לה וילט- החלק של עיר הילדים- בלי שפה הולך? האם מחייב ליווי מבוגר? האם אח שלו בן 15 יכול ללוות אותו בתור המבוגר? האם להקדיש למוזיאון וסביבתו יום שלם זה מגזם? (בטח נגיע רק ב10-11 במקרה הטוב) סרט בג'אוד- שווה?
double fond ו- hall saint pierre מי מכיר? האם שווה?
האם יש מוזיאון אתנוגרפי שווה? (היינו באמסטרדם והילדים נעלמו מאוד)
מוזיאון המוזיקה סגור. יש משהו אחר שקשור למווזיקה לילד הבוגר שמנגן?
גני לוקסנבורג באיזה ימים כדאי?
אסטריקס- יש למישהו פרוט מתקנים......
האם העמסתי מידי.....
כל טיפ יסייע.....
תודה
דלית
-
מסלול פריז סוכות ושאלות..... לחוות דעתכם....רק בעניין רקס -
בת השבע וחצי שלי צחקה נורא, אבל אולי זה מפני שהיו אתה שתי אחיות גדולות שצחקו בטירוף והיא הצטרפה לצהלות הכלליות מסביב. אני חושבת שהתוצאה הסופית באמת משעשעת, ללא קשר לשפה. ובתחנות השונות אפשר להסביר פה ושם בשיא הקיצור. עד כמה שזכור לי ברוב התחנות יש משימה אקטיבית כלשהי, ואז זו לא בעיה.
אני חושבת שלכל משפחה הדינמיקה שלה וקשה לצפות הנאה. עד כה היו כאן דיווחים טובים על החוויה הזאת. ועם כל זאת, זה לא אתר חובה בעיני, אבל זה מצטרף לדברים נחמדים שיש בסביבה כמו גלרי לפאייט, פרינטמפס, גלריות וכל מה שרשמת.
תיהנו
-
מסלול פריז סוכות ושאלות..... לחוות דעתכם....ראשית גן שעשועים של יער בולון ,קטן על ילדייך ,בקושי לקטן ובטח לא לנער בן 15.
שנית- hall saint pierre מזיכרון שלי, ואם אנחנו מדברות על אותו מקום במונמרטר- די מהר יצאנו,סדנאות אמנות לילדים צרפתיים (סוג של מתנ"ס אבל בצרפתית) אבל אולי לא מדברות על אותו דבר.
פארק לה ווילט- ברור שנער בן 15 יכול ללוות אותו טכנית, אבל השאלה כמובן אם זה מתאים לכם להשאיר שני ילדים שאינם דוברים צרפתית וללכת (לאן בדיוק ללכת משם?)
וכן הסרטים בג'אוד וכל החוויה נחמדה מאד.(נכון ללפני עשור בערך שהייתי שם איתם)
וגם אצלי ילדה בת 10 נהנתה ביותר בקולנוע רקס.
-
מסלול פריז סוכות ושאלות..... לחוות דעתכם....תודה לעונות!
רקס עלה לשלב הגמר.
הפעילות במתנס הצרפתי נראית חביבה באינטרנט ננסה לנסות אותה....
יער בולון זכור לי לטובה מהביקור הקודם....
ובנתיים מצאתי גם קרקס ככה שאנחנו מסודרים.
רשמים עם שובנו.
-
מסלול פריז סוכות ושאלות..... לחוות דעתכם....היי דלית,
כל מיני נקודות:
1. מוזיאון אתנוגרפי - ברור שיש, quai branly, והוא מ-ע-ו-ל-ה. מקיר הצמחים שבחוץ, דרך התכשיטים האפריקאיים, מסכות המוות השונות, התערוכות המתחלפות (עכשיו על המאיה) ועד ההופעות היחידות במינן.
2. מוזיאון המדע - הביקור ב"עיר הילדים" מוגבל בזמן, מתנהל ב'משמרות' של שעה וחצי. בתום כל משמרת מוציאים את כל המבקרים ומכניסים את הקבוצה הבאה (כשאת קונה כרטיס הוא ליום ושעה, לא רק ליום). ילד בן 15 בהחלט יכול לשמש כ'מבוגר אחראי' ולתווך קצת לקטן את מה שעומד מאחורי מה שרואים ועושים. אם אתם כבר שם, שווה להכנס לתערוכות נוספות - תצוגת הקבע ואולי משהו מהתערוכות המתחלפות (יש אחת נחמדה וותיקה על מין, יש אחת חדשה על המח שנראית מעניינת, שהיא אמנם חדשה אבל נוספה לתצוגת הקבע, כך שלא צריך לקנות לה כרטיס בנפרד). אנחנו גם חיבבנו את הפלנטריום שיש שם (אם אני לא טועה יש אוזניות עם תרגום לאנגלית - אמנם לא מתאים לבן השמונה, אבל האימאז'ים בפני עצמם יפהפיים, כך שגם הוא יכול להנות).
הפארק שמסביב - לא בטוחה בכלל שנכון לבנות על יום שלם שם. בטח לא לבן 15! החלק היפה באמת הוא הטיילת הקצרה המוגבהת, ויפה שם עוד יותר בעת השקיעה. המתקנים בגנים השונים - לגיל 8-9 זה אחלה, אבל מה יעשו האחרים בינתיים?? דרך אגב, גן הדרקון היה בשיפוצים במשך שנים (החברה המבצעת פשטה את הרגל באמצע..), לא יודעת אם כבר הושלם. חוץ מזה, קחי בחשבון שמזג האוויר משתנה
הסתיו החמים-נעים שהיה באזור פריז עד עכשיו פינה את מקומו לאפור ורטוב שלא ממש מתאים לבילוי בגני שעשועים. יש לי הצעה אחרת בשבילך: נכון אמרת שרצית קרקס? אוהל הקרקס הכי שווה בפריז נמצא בפארק של לה וילט, שם המופעים הכי אמיתיים ומפליאים ומרגשים. אז אולי תשלבו את עיר המדע עם קצת גנים ועם קרקס? נשמע לי שילוב מנצח.
3. כמו שאמרו כבר, הז'רדאן ד'אקלימטסיון ביער בולון הוא באמת לקטנים. מצד שני, לראות את היער בימים האלו של תחילת שלכת זה עניין יפה בפני עצמו. ועולה פחות כסף

4. אובר-סור-וואז (שם גר ואן גוך בחודשים האחרונים לפני מותו) באמת שובה-לב, אבל רחוק (איך תגיעו? תשכרו מכונית ליום אחד?) וגם, עוד פעם, מאד תלוי מזג אויר, כי הרי כל הסיור הוא בחוץ. ואם כבר מכונית ונוסעים לבילוי חוץ, לא יעדיפו הבנים לטפס על הסלעים ביער בפונטנבלו? או ברכבת לוורסאי - גם גנים יפהפיים וגם תרבות של זמנים ומקומות אחרים?
5. האל סן פייר לא מתנ"ס אלא מוזיאון של ארט ברוט
דווקא יכול להיות המשך/הקדמה יפה לביקור בקה ברונלי. 6. תודה לך! בזכותך נתוודעתי לקפה הקסמים במארה!
7. תבלו