קוסטה ריקה
-
שלום, אנחנו זוג בני 27, בטיול של ארבעה חודשים למרכז אמריקה. כרגע נמצאים במקסיקו. המשך המסלול הוא בליז, גואטמלה, ניקרגואה, קוסטה ריקה, פנמה ואיי הגלפאגוס(אקוודור). רצינו להתייעץ לגבי קוסטה ריקה האם כדאי להשכיר רכב או להתנייד עם תחבורה ציבורית? אנחנו עם מוצ'ילות, טיול של ירח דבש אבל בתקציב מוגבל וכמובן תנאי מחייה טובים (לא התכלבות ולא מלונות פאר). התכנון הוא 3 שבועות בקוסטה ריקה כדי לעשות את שלושת האזורים (לפי מה שהבנו אזור האינדיאני יותר, משולב, והאזור של הלבנים). נשמח לטיפים לגבי רכב ודברים כלליים. תודה!
-
קוסטה ריקהרכב זו בעיקר שאלה תקציבית מול הספק.
אני אישית לא שכרתי רכב, והיה לי נוח מאוד עם התחבורה הציבורית. גם איתה אפשר להספיק יפה לראות מקומות ב-3 שבועות.
לא יודע על איזה איזור אינדיאני אתם מדברים בקוסטה ריקה- נשארו שם 3 כפרי אינדיאנים ( שהופתעתי לגלות רק בביקורי האחרון שם), שגם הם ברובם מעורבים .
בד"כ המדינה נחלקת לחלק הקריבי, ההררי במרכז והחוף הפסיפי.
לא יודע מה אתם מתכננים לפנמה- אבל אם זה בעיקר חופים- תנסו להפוך את קוסטה ריקה לשמורות טבע.. הרבה תלוי גם מה כבר ראיתם בדרך ומה מעניין אתכם...
-
קוסטה ריקההתכנון הוא באמת פחות חופים ויותר טבע בדגש על טיולים יומיים ולא טראקים. ישנו מסלול שהיית ממליץ? מבחינת היעדים היפים ביותר לטיול?
-
קוסטה ריקהסתם שאלה - יש לכם כבר תכנון לניקרגואה?
ובלי קשר לכך- הנה מקבץ רעיונות:
אזור פורטונה- קנו נגרו ( לא ממש באזור- אני עשיתי לבד ממקום אחר אבל סיורים יוצאים בעיקר מפורטונה), ריו סלסטה ( בעיקר אם יש כמה ימים בלי גשם לפני), הר הגעש ארנל, מפל פורטונה ( אפשר לשלב עם טיול סוסים לשם), יש שם גם את המעיינות החמים, יציאה לרפטינג אם אתם מעוניינים, וכל מיני שמורות פרטיות קטנות ופעילויות אאוטדור ( כמו זיפליין וכו')
אזור מונטה ורדה- ביקור בשמורת יער העננים- ושוב שפע פעילויות די בדומה לפורטונה כמו זיפ ליין, שמורות קטנות ופרטיות, אזור המתיישבים הקוואקרים, חוות פרפרים וכו'
אני חושב שבשקט אפשר להיות שבוע בשני המקומות יחד.
אזור מנואל אנטוניו- אפשר לבקר בשמורת קררה ( רק שאין בה ממש מסלולים באורך רב), בשמורת מנואל אנטוניו, לראות את התנינים בטרקולס
שמורת רינקון דה וייחו ליד ליבריה- אין בה שפע מסלולים אבל הנוף בה שונה מהיערות הצפופים שבמרבית השמורות- נוף יותר חשוף במסלול המפלים, יש גם מסלול לבריכות בוץ תרמליות ( לא לרחצה), ואת המסלול לפסגת הר הגעש הכבוי.
טורטוגרו- גם אם זו לא עונת הטלות הצבים- עדיין יש הרבה חיות ושייט במנגרובים
קוואיטה- חוץ מהחוף הקריבי יש גם שמורה קטנה לטייל בה
הר הגעש פואס- אפשר לעשות שם מסלולים קטנים.
הר הגעש אירזו.
-
קוסטה ריקהנהדר!! נברר על כל היעדים, תודה רבה!!!! וגם לניקרגואה אין עדיין תכנון....
-
קוסטה ריקהתחושת בטן- תבדקו לגבי ניקרגואה אם מתאים לכם אולי לבקר בריו סן חואן. יאריך לכם את השהות בה- אבל יוסיף חוויה
אני מצרף לכם סיכום טיול שעשיתי שם עם הבן שלי- אחרי ש"תנקו" את כל הכתיבה על טיול עם ילד- שזו היתה המטרה- תוכלו גם לדלות קצת פרטים על אופציה למסלול שם