חופשת סקי-התייעצות
-
חופשת סקי-התייעצותלי יצא לגלוש פעמיים באפריל וכל מה שנכתב פה - נכון. את יכולה ליפול על שבוע חמסין ומנגד על סופת שלג. בהנחה שתיפלי על שבוע "ממוצע" אז הנה מה לצפות:
עד השעה 10-11: גלישה על קרח.
החל מהשעה 14: סלאש שהולך ומתגבר תלוי במפנה המדרון ובגובה שלו
כל עוד מתאימים את הציפיות עדיין יכולות להיות לך שעות גלישה נהדרות.
חובה אתר גבוה ולדעתי היחידים שבאים בחשבון הם טין, ואל טורנס וצ'רביניה-צרמאט
גם בתוך האתר כדאי לתכנן את יום הגלישה נכון. למשל בטין יש לך מבחר גודל של מפנים ואפשר להתחיל את היום במדרונות שמקבלים ראשונים את השמש (והקרח מתרכך) ואז אופן הגלישה הוא follow the sun
בהצלחה
-
להתמודד עם פסח --- העיקר זה טקטיקהכפי שכתבו לך, הבעיה העיקרית בפסח זה אי-ודאות.
פסח השנה הוא אומנם מוקדם יחסית באפריל, אבל זה עדיין אפריל, והמצב בו מאוד לא-ברור.
הדבר היחידי שברור הוא שפסח לא נופל השנה על חג הפסחא !!!
אנחנו מסתכלים מכאן ומעודף לחץ שלנו, נכנסים להחלטות שאין להם בהכרח הגיון, בסופו של יום המזמין היינו "מחט בערימת שחת".....
הדבר היחידי שברור מעל לכל ספק == מחירי הטיסות בפסח יהיו גבוהים.
והדבר השני שברור == האתרים בשבוע הראשון של אפריל יהיו כבר די "שוממים".
המסקנה, תקנו טיסות היום.
ואת המלון והמכונית שבוע-שבועיים לפני החופש (לא צריך לפחד מעניין המלון, בסופו של יום בכל אתר יש עשרות מלונות ומנועי החיפוש לבתי מלון ימצאו לכם חדרים).
ולכן כתבו לכם, טוסו לזנבה שזה באמצע האלפים ומשם 3-4 שעות תגיעו לכל מקום בצרפת או במערב איטליה (צרביניה).
אפשרות נוספת היא טיסה לציריך - שמשם נוהגים לאוסטריה, וניתן גם לנהוג לצרפת.
בהצלחה,
יונתן
נ.ב. - אישית היינו פעמיים בפסח (ול טורנס - מלון = שלג טוב מאוד שם, בחלק הנמוך יותר (קשרביל, פחות), טין - קלאב מד, בחלק מהאתר די הרבה סלאש)
-
להתמודד עם פסח --- העיקר זה טקטיקהתודה רבה.
האם גלשת בפסח גם בואל טורנס וגם בטין?
-
להתמודד עם פסח --- העיקר זה טקטיקהכן,
בטין - זו היתה קבוצה מתקדמת של קלאב-מד שהלכה אחרי המדריכה.
בול-טורנס - זו היה הצוות שלי (אבא לא שפוי - 2 סטודנטים וחייל) שחרשו לבד את ול טורנס, כולל האתרים הנמוכים יותר בסקי-פס (לה-מנויאר ומירבל)
מבחינת אפריל - הפסחים היו מאוחרים יותר לעומת השנה.
אין מה להתלהב, במיוחד בטין ששטח הגלישה גבוה מהמלון, והחזרה לקלאב היתה דרך אזור סלאשי.....
אם צריך להמליץ -- לנסוע מוקדם יותר !!!
-
ברור שעדיף לנסוע מוקדם יותר אבל.....זה לא מציאותי. וממש רוצים לנסוע. אז מה נשאר? ללמוד את הטקטיקה מבעלי ניסיון
-
קראתי את כל השרשור - וכתבו לך נכון .עדיף לא להמר על אפריל . פעם אחת נסעתי , וגם אז זה היה בשבוע הראשון של החודש . זה היה לואל טורנס , שסטטיסטית אין אתרים עם שלג מובטח באפריל יותר ממנו ( אולי רק צ'רוויניה ) . ירד אפילו שלג קל ביומיים הראשונים . הבעיה היא לא מחסור בשלג באפריל באתרים הגבוהים , אלא טמפרטורת האויר . כשיש יותר מ-5 מעלות
( והטמפרטורה ביום שמש מטפסת גם ל-10 ו-15 ) , זה הופך את השלג לכבד ועיסתי .
בגבהים זה בסדר , אבל כשיורדים למסלולים נמוכים יותר זה ממש לא כיף .
-
קראתי את כל השרשור - וכתבו לך נכון .הבחירה היא או להמר על אפריל באתר גבוה (הבנתי שבעצם יש שניים: ואל טורנס וצ'רביניה-זרמאט; וטין בערבון מוגבל) או בכלל לא לנסוע השנה. כרגע בכלל זאת שאלה דמיונית ביתר כי לא ברור איך ייראה החורף. אבל….. ואל טורנס נראה אתר גדול מאוד. במידע ויש שלג טוב במסלולים הגבוהים, האם לא ניתן להתרכז רק בהם? בסוף היום יורדים פעם אחת בסחאש וזהו. או שהמחשבות שלי הזויות?
דרך אגב חברים היו בשנה שעברה בתחילת מרץ בזאלבך ב +15+18. עם דשא ירוק מבצבץ במסלולים. אבל כבר שולם ותוכנן וגלשו.
-
קראתי את כל השרשור - וכתבו לך נכון .זה ממש לא שבסוף היום יורדים פעם אחת בסלאש . חלק מהכיף של ואל טורנס זה לגלוש גם ללה מנוויר שמתחתיו ולמריבל שבעמק לידו . ושם סביר שתיתקלו בהרבה שלג רטוב וכבד , או בשלג מעורב באדמה . אם זה אפריל או לא כלום , תלכי על זה . יש גם יתרונות , כמו הסתברות לימי שמש מרובים ומחירים יותר זולים . אבל אני הייתי מנסה לכופף את מקום העבודה שלי , כי בין ינואר למרץ יש יותר חוויה של חופשת חורף אמיתית .
-
קראתי את כל השרשור - וכתבו לך נכון .אלעד, תודה על תשובתך המפורטת. לא תמיד אפשר לכופף את מקום העבודה, לעיתים הנסיבות חזקות יותר מאיתנו
-
עשיתי לפני שנה וחצי חופשת סקי בחודש מאי (!)(מסיבות מבאסות מאד נאלצתי לבטל את החופשת של מרץ). טסתי בתחילת מאי לאינסברוק באוסטריה. גלשתי בהינטרטוקס ובשטוביי (קרחונים). רציתי גם בקפרון, אבל היה כ"כ טוב בהינטרטוקס שנשארתי שם עוד יום.
לכן, אני חושבת שאפשר לארגן חופשה לא רעה בכלל גם בפסח. זה רק מתחיל להיות הסוף.
הייתי בהחלט הולכת על צ'רביניה- צרמאט, אבל חשוב לי לציין שבחופשת הסקי הראשונה שלי בעמק אאוסטה הגעתי לצ'רביניה בתחילת אפריל, ולא גלשתי שם כי היו סופות מטורפות (ה-בעיה של סוף העונה היא לא איכות השלג, אלא מזג האוויר ההפכפך). גלשתי במקום זה בפילה.אתרי עמק אאוסטה סביר שיהיו פתוחים בסוף מרץ-תחילת אפריל- ובמידת הצורך אם תהיה בעיה בצ'רביניה, אפשר יהיה להתנייד לאתרים הקרובים (פילה/לה טוויל/קורמאיור/מונטה רוסה).
בקיצור, שווה לנסות בהחלט, ובצ'רביניה סוף העונה מוגדר הרחק לכיוון מאי ואף יוני.
-
רוזמאר , הבעיה באפריל היא בהחלט גם איכות השלג , כיהיא קשורה למזג האויר ההפכפך . לא איכפת לי לגלוש בטמפרטורת אויר של 8 או 10 מעלות , כי תמיד אפשר "להתקלף " משכבת הביגוד העליונה . הבעיה היא מה קורה לשלג בטמפרטורות חמות .
ברור שצרביניה/צרמאט , ואל טורנס וטין הן האופציות המועדפות בשולי העונה , אבל עדיין זה הימור , וזו גם פחות אוירת סקי כאשר האתרים מתרוקנים .
-
מה שאני פגשתי זה שלג מעולה אבל סופות קשות. היו ליחופשות (מרץ 2012, לדוג'), שבהן השלג היה גרוע יותר מחופשות אחרות שלי באפריל שם השלג היה באיכות מצויינת, וודאי במעלה ההר. מזג האויר בסוף עונה , כאמור, יכול להיות הפכפך מאד. אבל ברור שבינואר - פברואר בד"כ מקבלים שלג מעולה וקור צורב.
ובמרץ-אפריל כבר זוכים למזג אויר נעים יותר במחיר שלג סלאשי בתחתית המדרונות.
אולם, לא תמיד זו האקסיומה.
-
רחמים על רוזמאר -שבטלה את חופשות מרס (ברוכה החוזרתברוכה החוזרת.
נראה לי שיש לך השנה תחרות קשה, כבר יש בחור שמתכנן "להשקיע" בהלייסקי באלסקה וכו'...
-
רחמים על רוזמאר -שבטלה את חופשות מרס (ברוכה החוזרתאתם לא תאמינו אבל הצלחתי לכופף את מקום העבודה. נוסעים בסוף פברואר לשלושה עמקים. תודה לכולם על עצות מועילות.
-
עשית נכוןסוף פברואר זמן מצויין , ובקרם-דה-לה-קרם של מרחבי הגלישה . אין כמו ה- trois vallees . תיהנו .