אמסטרדם והאג
-
<שמישהו יקרא בבקשה לאלונה כי קראתי את כל ספור הטיול שלה מלפני שנתיים ועכשיו אני רואה בה אחראית> אז הקיץ היה, נו, הוא היה הקיץ, ותוכניות מעורפלות לבולגריה הפכו לתוכניות קצת יותר קונקרטיות להולנד ואז קרה-מה-שקרה ונשארתי בבית, בין המשרד לחדרי מדרגות אקראים. לפני חודש חטפתי קריזה וקניתי כרטיס טיסה במחיר מופקע לסחיפול ואחרי שנברתי בפורום אירופה ומצאתי בעיקר שאלות לגבי טיולים משפחתיים, כפרי נופש וטיולי אופניים, באתי לבקש פה עזרה. התעזרו?

אז זה המצב:
נוחתת בסחיפול בשני לפנות צהרים ומשם רכבת להאג לפגוש חברה שהפכה למקומית, טסה חזרה תל אביבה בשישי בבוקר. מכאן שיש לי נטו שלושה וחצי ימים נדיבים, כשאת הערבים והלילות אבלה בהאג. בתיכון הייתי כמה ימים באמסטרדם, אז אמנם אני לא זוכרת הרבה, אבל גם מרגישה פטורה מבתי אנה פרנק לסוגיהם ושאר אתרי "מאסט" (ולא שככה אני נוטה להרגיש מחוייבת).
השאלה המרכזית מבחינתי היא האם, בהנחה שאני אדם מעט איטי ועצל בחופשותיו, חלוקה של יום וחצי בהאג ויומיים באמסטרדם זה הגיוני. לחלופין, האם הגיוני לנסוע מהאג לאמסטרדם לחצי יום ולחזור? (בהנחה שאת תיירת ולא הולנדית).
וקצת פחות במרכזיות:
האג: אשמח לקבל קצת פרופורציות לגבי זמנים במקומות הבאים, ואם מישהו יודע אם יש בהם סיורים בשעות ספיציפיות ששווה/צריך להתכוננן אליהם: מוזיאון אשר (חייבת את זה לנערה בת הה-15 שעשתה סלטות-התרגשות בתוך הראש שלי כשגילתה שקיים מקום כזה), בית המשפט הבינלאומי, ארמון המלך, פנורמת מסדאך והטיילת ומוזיאון מאוריצהוס. עוד משהו מעניין שפספסתי? על הפנורמה שווה לוותר בהנחה שאני בת 30? שמעתי דעות סותרות.
אמסטרדם: קראתי. קראתי את אלונה ואת ההמלצות ללכת לאיבוד. מהכרותי עם עצמי, בכל מקרה אלך לאיבוד, בין אם ארצה ובין אם לא.

הכיוון הנוכחי הוא להקדיש את יום רביעי לשוטטות עם החברה, ואת יום חמישי לדברים שהם יותר "לעשות" (אני מציינת את הימים למקרה שיש שווקים או אירועים שספיציפים לאחד הימים וכדאי להתחשב בהם). אלו רשימת המקומות שעברו לי בראש: רייקמוזיאום, הרובע הסיני, השוק בככר ניומרק, שוק אלברט, השוק בווטרפולין, בית רמברנט, מוזיאון הפלורוסנט של אלונה (
), ומוזיאון ואן גוך. על מוזיאון ההיסטוריה היהודית ובית הכנסת הפורטוגזי קיבלתי המלצה כפולה. היא מוצדקת לטעמכם גם עבור מי שלא בהכרח מחפשת את "הנקודה היהודית" בכל טיול? אני מעט סקפטית. שלחו אותי גם לרחובות דה פייפ וביורדאן (יורדן?).
נראה לי די הרבה בשביל יומיים. חוץ מאינפוטים כלליים כנדיבותכם, יעזור לי לדעת אם אני מחשבת נכון שבשביל הרייקמוזיאום צריך חצי יום, אילו שני שווקים הכי שווים ונגישים (אם צריך לבחור), ומה מתאים ליום גשום. לא צריך לשלוח אותי לקופי שופס, לרחוב החלונות האדומים וללשכור אופניים - שלושתם לא רלוונטים עבורי.רוב תודות מראש וכו'.

-
אמסטרדם והאגאמסטרדם על הבוקר. מה יכול להיות יותר טוב מזה?
אני בעד מינימום הכרחי בהאג ומקסימום באמסטרדם. לגבי ריקס' מה דחוף לך? יש לך יומיים באמסטרדם ואת תשקיעי חצי יום במוזיאון? (סליחה עם כל החברים התרבותיים בפורום). הייתי משאירה את ריקס' רק למקרה של גשם נוראי ובלתי נסבל. וגם אז הייתי יושבת בבית קפה ביורדן במקום
לגבי מוזיאון ואן גוך אני בעד כי אני אוהבת את וינסטנט האומלל. אבל גם זה בתנאי שאין תור מטורף אליו.
שכונת יורדן המקסימה, מוזיאון פלוריסנט, מוזיאון החתולים הקטנטן, כיכר ספואי עם שוק אמנים, החצר שלידה, אזור תשע הרחובות, כיכר רמברנט - כל אלה בהליכה איטית. שוק אלברט - וופל בלגי נפלא ומיצים טעימים וחנויות של תבלינים סיניים. מבחינת מציאות קצת פחות. שוק ווטרלפלין יותר טוב מבחינת קניות. גם שופינג קטן במדרחובים סתם בשביל הנשמה. פנקייקס קטנים עם קצפת כמובן שוב בשביל הנשמה.
את חוזרת לישון כל יום בהאג? חייבת? זה אומר שלפחות יומיים את על הרכבת הלוך חזור. הבנתי נכון?
לגבי אירועים, שווקים וכו' - להתעדכן בשוטף באתר הזה
אני מצרפת לך קישור לבלוג שלי יש שם עוד סיפור אמסטרדמי קצר, שלא עם המתבגר עוד סיפור באמסטרדם
לסיכום, כי כשאני שומעת אמסטרדם אין לי הרבה היגיון בראש - המוטו היחיד הוא "לא חשוב מה רואים, העיקר שזה באמסטרדם".
אלונה
נ.ב. שמת לב שלא הזכרתי בחצי מילה לא קופי שופס ולא את הרובע?

-
אמסטרדם והאגמוזיאון "אשר" יפיפה, חובה עם ילדים. מינימום שעתיים שלוש (כמובן שאפשר גם יותר - ואפילו רצוי).
-
אמסטרדם והאגאלונה, איך, פשוט איך זה יכול להיות שיש לך בלוג כל כך נפלא ואת לא מכריזה עליו בראש חוצות?????!
איך את שוברת אצלי סטיגמות בגילי הקשיש (שפיצוח גרעינים, האהוב עלי, הוא מנהג לבנטיני....).
מזל שיש את אמסטרדם!
חג שמח!
טל
-
אמסטרדם והאגגלינוש, יש לזה שתי סיבות. האחת זה כללי התנהלות בפורום והשנייה זה חוסר תשומת לב של החבר המשותף שלנו

-
אמסטרהאגלישון בבוקר, ואז לקום בצהרים לאמסטרדם יכול להיות יותר טוב מזה.

אני אכן חוזרת לישון כל יום בהאג, אבל מעדכנים אותי באוזניה שמדובר בשעה נסיעה בערך, ושמחשיך רק סביב שבע/שבע וחצי. להעביר את רייקס רק למקרה של גשם? באמת? אפילו אם אני חננת-אמנות?
בינתיים מסתבר שהסיורים בבית המשפט הם רק בסוף השבוע (שברון לב קטן. מישהי יודעת אם שווה לעשות גיחה גם בלי הסיור?) ושמוזיאון אשר סגור ביום שני, והחברה הרלוונטית אישרה שפנורמת מסדאך חביבה אבל לא שווה ביקור בזמן כל כך קצר. אז עכשיו אני תוהה אם להקדיש רק את יום הנחיתה להאג (כלומר - פגישה עם החברה, שוטטות קצרה בעיר, ביקור במוזיאון מאוריציוס), ובשלישי לנסוע כבר לאמסטרדם, אולי רק מהצהרים (כדי להספיק ביקור במוזיאון אשר שנפתח רק ב-11).
יורדן, פלוריסנט, החתולים, ספואי, תשע הרחובות ורמברנט שציינת ביחד - זה הכל באותו האזור? ואיזה סוג קניות של בווטרלפלין? תודה על הקישורים הנוספים, אצלול אליהם בקרוב.
שאר אנשי אמסטרדם, יש הערות על שאר השאלות שלי?
-
לגבי הרייקסמוזאוםאם את חובבת אומנות-(זה הפירוש של חננת אומנות או שפספסתי בגדול?
) לא הייתי מוותרת. אמנם הביקור שלי די עתיק-אבל אני זוכרת שבילינו כמה שעות (4?) ולא השתעממתי לרגע. המון עבודות= ציורים, פסלים, ריהוט וכו'. וקראתי שהשיפוץ/חידוש שהתבצע לאחרונה עוד היטיב איתו.בכל מקרה, הייתי נכנסת לאתר ובודקת מראש אם אומנות כזו מדברת אלייך. אם כן-אז לכי על זה. אם לא, אפשר לוותר..
-
לגבי הרייקסמוזאוםשוק ווטרפלין זה שוק פשפשים, יש בו פחות אוכל טעים משוק אלברט אבל מצאתי בו הרבה יותר דברים קטנים ומדליקים (תכשיטים, תיקים, גרביונים, כובעים וכו')
כל מה שציינתי זה טיול יום נינוח שמתחיל מכיכר דאם ימינה למגנה פלאזה שמאחוריה אזור תשע רחובות - יורדן - פלוריסנט - ספואי והחצר - חתולים - רמברנט. אני בלי מפה מול העיניים וההסתמכות על הזיכרון בלבד מבחינת הסדר אבל זה יום שוטטות. מכיכר רמברנט או בעצם כל מקום אחר אפשר לקחת חשמלית לתחנת רכבת מרכזית והביתה.
אני מתנצלת על דיס-המלצה כביכול על ריקס. זה לא אישי נגדו. פשוט אחרי לובר, פראדו, הרמיטאז' וכו' קשה לי להתלהב מעוד רמברנט או רובנס. אבל אם לא שבעת - תעשי יום נוסף בריקס' ומוזיאון ואן גוך.
אם מסיבה כלשהי תרגישי שאין לך יותר מה לחפש באמסטרדם (???) את יכולה לעשות יום טיול לליידן או דלפט. שתיהן מתוקות כל כך. הולנדיות כל כך. לא אמסטרדם כל כך.
-
לגבי הרייקסמוזאוםנירית - זו אכן הייתה הכוונה. מדובר במי שמצאה את המוזיאון לאומנויות היפות בהוואנה (המומלץ בחום) ובילתה חצי יום בגלריה לאמנות מודרנית בדלהי (המומלצת לא פחות).
))אלונה, תודה רבה (נוספת) על הפיקוס. לא נראה לי שארצה להיות פחות באמסטרדם, כרגע מנסה לבדוק איך זה משתלב עם האג. שווקי אוכל פחות עושים לי את זה (אלא למטרות צילום), כך שנראה שאכוון לאזור ווטרפולין.
אם אפשר כמה שאלות טכניות:
אם אני אדם אחד (לא סטודנטית, לא קשישה, לא ילדה, לא נכה, לא חברת איחוד אירופאי) - ואהיה באמסטרדם יומיים או יומיים וחצי, יש טעם להוציא משהו מראש? כרטיס מוזיאונים/רכבת/אחר?
סים ואינטרנט: לשימוש מועט ברשת (בעיקר ניווטים קליליים רגליים והתעדכנויות קלות) כדאי לדבר עם הרשת הסלולרית שלי או שהחבילת גלישה הרגילה תקפה גם באירופה? מתנצלת על הבורות, אבל זו פעם ראשונה שאני נוסעת כשהשאלה הזו רלוונטית לגבי.
כסף: 300 יורו לארבעה ימים (מתוכם 80 יורו על נסיעות רכבת שאני כבר יודעת שאצטרך), בלי שלוש ארוחות ביום ובלי תוכניות לשופינג היסטרי - נדיב? סביר? סביר אבל לחוץ? מופרך בעליל? אני מתכוונת לקחת מזומן מהארץ.
-
תחנת הרכבת באמסטרדםהאם יש לוקרים לשמירת חפצים בתחנת הרכבת באמסטרדם? (והאם מישהו יודע/ת אם התחנה של הקווים סחיפול-אמסטרדם ואמסטרדם-האג היא אותה תחנה?)
-
תחנת הרכבת באמסטרדםלוקרים בתחנת רכבת אמסטרדם לוקרים
מניסיון - עובד מצוין.
סים - אין לי מושג קלוש. הכי טוב אם בבית של חברה יש WIFI. את לא צריכה תוכנית ניווט. מפה קטנה מנייר תספיק בהחלט.
לא נראה לי ששווה להוציא איזה כרטיס מראש. אפילו לא בטוחה שאת צריכה כרטיס יומי לתחבורה כי לרוב תתניידי ברגל ומקסימום תצטרכי כרטיס חד פעמי להגיע מהנקודה הסופית של היום לתחנת רכבת מרכזית.
תקציב - את משאירה לעצמך 220 יורו לארבעה ימים בניכוי נסיעות. קרי 55 יורו ליום. מזה צריך להוריד את מחיר הכניסה למוזיאונים שונים. למשל פלוריסנט זה משהו כמו 5 יורו נדמה לי, חתולים 9. לא יודעת לגבי ואן גוך וריקס'. כלומר סביב 40 יורו ליום לארוחת צהריים, נסיעה, קצת קניות של שטויות. סביר מינוס על גבול לחוץ.
וכן, אותה תחנה מרכזית מסכיפהול ומהאג.
-
תחנת הרכבת באמסטרדםקו הרכבת הוא אחד. מאמסטרדם סנטראל להאג דרך סכיפהול. כל הרכבות עוצרות בסכיפהול לא חשוב מאיזה כיוון.
למרות שאני חובב מאד של ציירים מהאסכולה הפלמית-הולנדית גם המאורציוס וגם הריקסמוזיאום ביומיים זה קצת יותר מידי. צריך גם לעכל את מה שרואים. מוזיאון ון גוך זה משהו אחר ועליו לא הייתי מותר.
מבחינת מיקום הריקס וואן גוך הם משני צידי אותה כיכר.
ס"ה למרות גודלה העצום של אמסטרדם החלק התיירותי שלה הוא קטן וכיף לכסות אותו בהליכה לאורך התעלות.
רנצי
-
-
אמסטרהאגבאמסטרדם מוסיפה המלצה גם על ה-FOAM, מוזיאון הצילום. קטן אך מוצלח. נמצא ממש קרוב למוזיאון החתולים.
-
תחנת הרכבת באמסטרדםאלונה, רנצי ונירית - שוב תודה.
כרגע אני מתכנסת לתוכנית הבאה: נחיתה בסחיפול ומשם רכבת לאמסטרדם, להשאיר את התרמיל בתחנה, להיות בעיר עד הערב ולנסוע להאג. בשלישי מוזיאון אשר, מוזיאון מאוריציוס וסיור אישי בבית המשפט הבינ"ל (+דיון!) שקולגות עזרו לי לארגן, רביעי וחמישי - אמסטרדם (והערבים בהאג). זה יותר הגיוני מתוכנית חצאי-הימים המבולבלת. נכון?
400 יורו אם ככה. אם תהיה בעיה (וב"בעיה" כוונתי - "אמצא את עצמי עורכת שופינג לא מתוכנן"), אני בטוחה שלהולנד הגיעה טכנולוגית הכספומטים המרשימה (אה, ואלונה? אני מעריכה את הבעת האמון אבל במקרה הספיציפי והמצער שלי תוכנת ניווט היא עניין הכרחי).
-
תחנת הרכבת באמסטרדםנראה לי שכן. שימי לב, שמרבית המוזיאונים בהולנד סגורים ביום שני. תשאירי אותם לביקור בימים הבאים.
טל
-
תחנת הרכבת באמסטרדםרק קופצת לומר תודה לכל מי שהגיב/ה בשרשור למעלה.
כדרכן של חופשות מוצלחות הספקתי בערך רבע ממה שתכננתי, ככה שאין הרבה מה לספר.