סלובניה קרוטיה ,אחרת.
-
אז אחרי שיצאנו לסיבוב קצר בקרקוב עם הקטנים שלנו(23,24) ולא היה מוזמן שום דבר לקייץ. האפשרויות היו רבות,אבל הנסיבות הכתיבו אחרת.
בשלב מסויים הרגשתי שאם לא יהיה ולא משנה מה,כבר לא יהיה .הייתי חייבת טבע,ערים כבר טיילנו במשך שנתיים וממש התגעגעתי למיים זורמים,למפלים.
נכון כמעט בכול עיר יש נהר ואפשר חצאת מחות לעיר אך עדיין.
הדגש היה לא על עיר,לא מוזיאונים,לא ריצה לא לחץ.
סלובניה קרואטיה,תכננתי עבור הבן לפני כמה שנים וכול החומר והספר נשארו,קראתי טיולים משנה שעברה.אחותי טיילה לפני שנתיים,שבועיים,טיול ממש כלבבי,וגם אז בתכנון ישבנו יחד,דיסקסנו,הזמינה לינות סיפרה.וגם הקובץ שלה קיים לי.
לכן,היתה בחירה קלה. אבל,אז בעלי אמר,ללא נהיגה.לא לוקח על עצמי את כול הטיול,ואם תהייה בעיה? אני לא נוהגת, במיוחד בחו"ל,ז"א רשיון יש נהיגה פחות.
אם זאת הרגשתו אז יהיה בלי.
ניסיתי לבנות מסלול שהסמך על תחבורה ציבורית.לא היה מספיק מידע ואם רוצים טבע,הבנתי שיהיה בלתי אפשרי.
נשקלו כמה הצעות,כמה מאורגנים,שעות הושקעו בהחלטה ובמחירה.אם טיול מאורגן שיהיה כולל כול הטיולים,ימים מלאים,ללא תוספות כלל(אחרת לא כולם יסכימו ולא יהיה טיול הנוסף),מקומות שמעניינים אותנו.לא עיירות אוסטריות בתוך,לא איטלקיוה.
נטו סלובניה קרואטיה,ורצוי כמה שיותר ימים.
אז מצאתי את סלובניה קראוטיה 11 יום של סביב העולם. את החברה הכרתי מהזמנת טיסה ורכב לבן,טיסות ורכב לאחותי.הם הומלצו בפורום לא פעם ובאמת היו נעימים מאוד לשיחה.
ואז באו שינוי שטח. טיסות בוטלו,יעדים השתנו. האפשרות שלנו לצאת יולי -אוגוסט ירדה מהפרק. טיול 11 יום התבטל,טיסות מדוברובניק בוטלו.
עשיתי נסיון נוסף של חופשת מנוחה בסלובינה או קרואטיה בנופש ספא לשבוע והמשך בטיול לשבוע.כמעט סגרנו אבל משהו הפריע...
רגע אחרות החלטה,זהו,זה מה יש. טיול של שבוע,חוזרים יום וחצי לפני ראש השנה.
הילדים יעזרו להכין חג,המטפלת של אבא תחזור מחופשה.אבא יזכר בה ויהיה בסדר.
הוחלט והוזמן.
היה טיול שונה ממה שאני רגילה,היה טיול טוב.הקבוצה היתה נהדרת!!!!!!
אנשים נהדרים,לא היו חילוקי דעות,בעיות.המדריך היה סבבה.איש עם ידע,ונסיון.יודע להתאים את הקבוצה לשטח ואת השטח לקבוצה.נתן יחס ואוזן קשבת גם במצבי פציעתה של מטיילת מבוגרת וגם לזוג צעיר בירח דבש.
המלונות היו טובים מאוד! האוטובוס והנהג מעולים,המדריכים המקומיים חבר'ה צעירים נעימים מאוד.שהיו מאוד פתוחים ודיברו איתנו לא רק על מסלול הטיול.
היו דברים שהייתי עושה אחרת.אבל זאת לא חוכמה כשצריך להתאים לכולם.
היה רגע שבירה,שלי.היתה שיחת הבהרה קלילה.סיכמתי את הטיול לבלוג,הוספתי תמונות,בוק שלם! לינקים למקומות עיניין,למלונות.
פעמיים הייתי שותפה מלאה בהכנת הטיול,ונסאתי בסוף במאורגן

רוצה לומר שטיול מאורגן אינה מילת גנאי.יש עדיין ממש לא מעט אנשים,מכול שכבת הגיל ומעמד שמטיילים כך.אנשים שאין להם בעיה לנהוג או להתמצא,אבל מעדיפים חלק מהטיולים שלהם כאלה. אני בדעה שאם השאלה היא או מאורגן או לא...אז מאורגן

מצרפת לינק לבלוג,אשמח למסור חוויות או לענות על השאלות מתוך התרשמות ודעה פרטית.
סלובניה קרואטיה ספטמבר 2014 טיפים הוכנסו לאתר גם.
תהנו,
אמה
-
סלובניה קרוטיה ,אחרת.אמה, תודה על השיתוף. גרם לי לשוב ולהזכר בטיול שלנו מלפני שנה.
אין ספק שאפשר להנות גם בטיול מאורגן. נכון לעכשיו אנחנו עדיין לא מספיק מאורגנים לטיול מאורגן, אבל זה אנחנו.... נראה לי, שהעמדה שלך לגבי פוטו ולאוטו הייתה מאוד במקום! זה די פספוס לא לטייל בנחת סביב האגמים.
דליה מסביב העולם נתנה גם לנו לפני שנה טיפול טוב (בהזמנת טיסה).
אגב, בסלובניה יש שני פסלי זְלַאטוֹרוֹג על שפת האגם. האחד על שפת אגם בוהין. השני (ונדמה לי שאותו ראיתם ביום השני של הטיול) הוא על שפת אגם יאסנה (בדרך ממעבר ורשיץ לקרנסקה גורה).
-
סלובניה קרוטיה ,אחרת.אמה,
תודה על השיתוף. אמנם כרגע זה לא ברשימת היעדים שלנו אבל נהניתי מאוד מהקריאה.
התמונות מקסימות.
חג שמח,
טל
-
סלובניה קרוטיה ,אחרת.גלינה,את צודקת! אתמול לאחר שקראתי את התשובה שלך,הלכתי לראות בתמונות של הבן.
וכן היו שניים בתמונות.הוא לא ידע היכן ממוקם הראשון,כי "לאן שג'פי אס לקח,נסענו" את השני על בוהין כן ידעו כי טיילו סביב. מאוד הגיוני שביום טיול באזור קרנסקה גורה ראינו את הפסל הראשון.גם שם לא עצרנו
ראיתי אותו מתוך חלון.יש פלוסים ומינוסים בטיולים מאורגנים,צריך לדעת לקבל.שכנוע עצמי שלי.יש לי חבר לעבודה שנסע היום בטיול מאורגן ל...ברלין! של פגאסוס.לא עזר כלום,לא הקובץ שלי,לא אתר למטייל,לא טיולים יומיים של נדב.ממש הגשתי על מגש של כסף.מאורגן.שיקחו אותי,יספרו ויחזירו
מקווה עבורו שיהנו.טל,בכייף.פעם כמה שנים טובות אנו מטיילים במאורגן ואז יודעים בבירור שטיולים הבאיים יהיו עצמאיים,עד פעם הבאה

-
סלובניה קרוטיה ,אחרת.הי אמה,
קודם כל תודה גדולה על השיתוף בטיול ובתובנות שלך ממנו. היה כיף להיזכר בסלובניה החמודה ובקרואטיה היפה.
אין ספק שניתן להינות מטיול מאורגן וטוב שיצאתם , טיילתם וביליתם.
כל פעם מחדש אני מתפעלת מההספקים הגדולים של טיולים מאורגנים. מה שאתם עשיתם ב7 ימים לנו לקח הרבה יותר.
למען "הדורות הבאים" ובלי לשפוך מלח על הפצעים ובלי כוונות לעצבן, כמובן--הערה לגבי התחבורה הציבורית.
אין הרבה מידע כאן בפורומים בעברית, אבל יש המוני תיירים בעולם הנוסעים בתחבורה ציבורית ומגיעים גם לאתרי טבע. את הטיולים שאתם עשיתם-בווגל, אגמי בלד ובוהיני, פליטוויצה ומעבר וירשיץ-אפשר גם אפשר לעשות בתחבורה ציבורית, ביחוד בקיץ. (האוטובוסים למעבר וירשיץ פועלים בקיץ, עד כמה שאני יודעת). אמנם בטיול כזה מספיקים פחות לעומת המאורגן, הוא בדרך כלל יקר יותר והוא דורש היערכות אחרת, חפירה לגבי לוזים וכו', בחירת מקומות לינה מתאימים, מעבר ל"ציוד קל", אבל זה בהחלט אפשרי. ניתן להגיע לאגמים באוטובוסים ושם לטייל ברגל, באופניים ולשוט.
יש גם אפשרות לקחת טיולי יום למקומות חסרי נגישות בתחבורה ציבורית.
בכל מקרה ברור שעדיף לצאת בטיול מאורגן מאשר לטיול כורסה..
והערה אחרונה-יש לי די הרבה חברות שנוסעות בטיולים מאורגנים. הן לוקחות איתן ספר הדרכה להרחבה ולהזדמנויות של "שוטטות חופשית". זה מרחיב את מגוון האפשרויות שהמדריך לא תמיד מציע אותן.
אגב, אני כמעט בטוחה שהחומות שראיתם בפירן הן חומות העיר העתיקה שהן מרשימות מאד ובחלקים מסויימים נראות כמו חומות של מבצר.
סליחה על "החפירות", שוב תודה וסופ"ש מקסים
. -
סלובניה קרוטיה ,אחרת.נירית,מותר "לחפור" כמה שבא לך או לאחרים,ואולי בזכות החפירות יחשפו עוד אפשרויות לרווחת המטיילים הבאים.
בתחילת הדרך ניסיתי לברר לגבי תחבורה ציבורית,אני הייתי בטוחה שיש אפשרות.נכון,אי אפשר לעצור בכול מפלון או בכול עיקול שבא כמו בטיול עצמאי,
אבל גם במאורגן אי אפשר..למרות רכבים רבים גם בגושים מזרח אירופאיים עדיין יש אנשים שמטיילים ללא רכב. ויש אפילו תיירים שמגיעים בטיסה,רכבת ונעזרים רק במערכת תחבורה ציבורית.
לאוסטריה תהייה לי מורה פרטית שכבר טיילה כך כמה וכמה פעמים,לא שאין להם רכב בארץ.הם מעדיפים כך,למה? לא יודעת.
ביער השחור אני מכירה משפחות שטיילו בתחבורה ציבורית.
באלזס בחורף היינו פעמיים וגם לפרייבורג מקולמר הגענו בנוחות ואפילו במחיר מוזל,לקבוצה.
אבל את צודקת,זה מצריך לחפור יותר באתרי מידע.ובשלב מסויים ויתרתי.
חשבתי שאוכל להעזר בצוות של סביב העולם,אך הם היו נחרצים שזה כמעט בלטי אפשרי,גם מאתר טריגלב היתה אותה תשובה,הם הציעו נהג פרטי לכול אורך הטיול. אף חברה לא הוציאה טיול ליותר משבוע,השנה
יש טיולים לבוסניה,סרייבו ,מונטנגרו ל11 ימים.הספק של שבוע הוא כמובן על חשבון ויתור על חלק מהמקומות או זמן בהם.
אין זמן להליכה סביב האגם,אופניים או אפילו שייט.או עצירה פחות מתוכננת.מצד שני,לעולם אי אפשר להספיק הכול...טיול של 11 יום שרציתי תחילה אחותי טיילה 14 יום.
אני הייתי מוכנה למקומות גם ללא ההדרכה אבל כשיש זמן קצוב זה אחרת.כך בשוק המכורה הספקתי כמה דקות להבים מי ומה וטיילנו קצת בעיירה...
כנ"ל בעיירת קרנסקה גורה שמאוד מתויירת.לצערי,זה התאפשר כי אחת המטיילות נכנסה לביקור במרפאה,אז "זכינו" לזמן פנוי .
זה באמת היה טיול נחמד. נהנינו מובן מהמקומות אבל גם מחברת האנשים.שזה לא תמיד קיים במאורגנים.כולם היו נהדרים! ועדיפים על ישיבה בקורסא לבד בחושך

-
סלובניה קרוטיה ,אחרת.אמוצ'קה היקרה
ברור שבוחרים לטייל ואפילו נהנתם והיתה קבוצה טובה ,מדריך טוב ,מים זורמים ,אגמים והרים כ"כ ירוקים ...
רציתי להקדיש לך מס' תמונות מבוהיני הפראי והקסום עם ההשתקפויות שלא הספקתם
אבל האתר מסרב להעלות תמונות היום
שיהיה שבוע נפלא
טובה
-
סלובניה קרוטיה ,אחרת.אמושקה,
טוב שיצאתם. טוב שנהניתם.
יש מיני צמתים בחיים, ולפיהם אנו בוחרים את בחירותנו. את כל כך צודקת!
וגם לטיול מאורגן יש בוודאי ערך מוסף, כשמכירים את המרחב המטוייל וכשלומדים עליו.
אורנה
-
סלובניה קרוטיה ,אחרת.טובה,אורנה הבנתן אותי במדוייק

תודה,
אמה
-
סלובניה קרוטיה ,אחרת.נהניתי לקרוא, התמונות מקסימות ועשו לי ממש חשק לבקר באיזור שעוד לא הייתי בו. לפעמים אני דווקא רוצה לנסוע לטיול שבו מישהו אחר אחראי לכל, טורח, לוקח אחריות, בוחר בין האפשרויות הרבות ומוריד ממני את העול. זו מנוחה אמיתית... גם לשבת ולנוח במסעדה או בית קפה זה בעיני חלק חשוב של טיול שלא צריך להצטער עליו. בקיצור, נראה לי שבחרת טוב מאוד.