כספות בחדר או בקבלה
-
האמת שאני מבולבל קצת מעצות בנושא שהועלו כאן בפורום ומודאג, כי אני נוסע לבד.
מצד אחד כספת בחדר זה יותר נוח, בעיקר אם אתה לא מתכוון לצאת לחוף או לאיזו אטרקציה מסוימת עם כל המטמון עליך, זה חוסך לך ביקור יומי בקבלה
מצד שני אם פריצה לחדרים וכספות במלונות בתאילנד(על ידי חדרנית/ אורח/עובד במלון) הוא דבר שצריך לעורר דאגה, אז אולי זה לא הדבר החכם
חשוב לי להדגיש- ברור לי שבכל מקרה אצטרך לקחת סיכון מסוים !! אך חשוב לי למזער סיכונים ולהימנע עד כמה שניתן מחוויות מסוג זה שעלולות להרוס את כל הטיול.
אשמח לשמוע חוות דעת נוספות כדי לגבש החלטה (אני מתכוון ללון במלונות של 3 כוכבים, או גסט האוסים ברמה עם כספות)
-
כספות בחדר או בקבלהאני שם חצי מהכסף בכספת בחדר או בקבלה והחצי השני עליי בפאוצ' פנימי,או בארנק בכיס קדמי
פעמיים ניסו לכייס אותי בכל נסיעותיי,
פעם בשוק פארטונם בבנגקוק פתחו לי את הפאוצ' החיצוני אך הבחנתי ברגע האחרון וסיכלתי את הניסיון,
פעם אחת בפטונג בפוקט ליידי בוי ניסה לכייס לי ארנק מכיס אחורי אך לא הצליח.
באופן כללי אין צורך להכנס לפראנויה,סה"כ בתאילנד אני מרגיש יותר בטוח מהרבה מקומות אחרים שהייתי בעולם
-
כספות בחדר או בקבלהשלום...
תאילנד היא מדינה "צנועה" ומתפתחת...ובהרבה מקומות עדיין אין את הסטנדרטים של
המערב...וצריך לקחת בחשבון מה לקחת ולאן...לכל מקום יש אופי אחר...
לדוגמא:אני לא הייתי משאיר את האייפד במקומות מסויימים...אבל אני הייתי בתאילנד
הרבה פעמים ויש לי ניסיון...לך לא...

-
כספות בחדר או בקבלהיש כמה כללים שיכולים לעזור ולפחות למזער סיכון..
ארנק - אף פעם לא בכיס אחורי! זו ממש פרצה שקוראת לגנב.
כסף - אני אף פעם לא מחזיק ברשותי הרבה מזומן.. גם לא בכספת במלון. מוציא כל כמה ימים סכום סביר, שם את רובו בכספת ועליי לוקח קצת, חלק בכיס וחלק בפאוצ פנימי. בנוסף כרטיס אשראי אחד בכיס ואחד בפאוצ'. ככה אם חלילה מכייסים, הלך קצת כסף ואשראי, שלא שווה לגנב שום דבר ללא ידיעת ה pin code.
לגבי כספת, אני מעדיף את הנוחות של כספת בחדר למרות שייתכן וזה מעט פחות בטוח מאשר בקבלה.
-
כספות בחדר או בקבלהברוב הגסט האוס תמצא שאין כספות בחדרים אלה רק בקבלה ושם מומלץ להשאיר את הכסף
במלונות ברמה טובה מעל ל3 כוכבים לא צריכה להיות בעיה להשאיר את דברי הערך בכספות בהן אתה קובע את הקוד באופן אישי
-
דן, התגובה שלך לא עוזרת לי במיוחד:-*, על אף שאנימאוד מעריך את הניסיון שלך
-
לא מבין ממה נעלבת...אתה צריך להגיד תודה... -
כספות בחדר או בקבלהבסה"כ תאילנד היא מדינה די בטוחה ושום מלון רציני וסביר בתאילנד לא יפגע בשם שלו על ידי חיטוט בכספות וגניבה של דברי ערך . הייתי המון בתאילנד ואף פעם לא גנבו לי לא מהכספת הפרטית ולא מהכספת של הקבלה . בכל מקרה כמו שציינו כאן ליתר בטחון צלמו את כל המיסמכים שלכם בעיקר את הדרכון ואת הויזה התאילנדית שמוטבעת על הדרכון למקרה שילך לאיבוד .
-
כספות בחדר או בקבלה3 כוכבים או גסט האוס, בהחלט הכספת בחדר אם יש כזאת קצת בעייתית , אז פתרון לא רע הוא כזה , שים 100 דולר במזוודה , אם יש כספת שים עוד כמה גרושים שם ,
השאר שים בקבלה כולל דרכון, ועליך 1000 1500 בהט שאתה יוצא לטיול .
אין בעיה ניתן לשים בהטים בבגד ים ולהיכנס למים לא קורה כלום
שם של מלון או לא שם של מלון ,אל תבנה אל זה , לרוב הכספות הפשוטות יש מפתח מסטר כזה חדרנית נכנסת מורידה איזה 50 דולר וממשיכה הלאה
תחפש ביו טיוב תראה מלון בפאטיה שעשו זאת והכל מצולם לא אחת ולא פעמים
פיזור סיכונים נראה הכי מוצלח בכל מקרה כרטיס אשראי ודרכון בקבלה אם תתעקש אז אשראי עליך ודרכון בקבלה
והתחילו גם קצת כיוסים בתאילנד ביחוד בבנקוק