ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

חירונה ופיגארס ביום אחד

פורום אירופה
    9
    22
    3933
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Simon27
      Simon27 נערך לאחרונה על ידי

שלום לחברים היקרים

בחנוכה הקרוב אישתי ואני ממריאים לברצלונה לשישה ימים כאשר מתוכם נצליח כמובן לנצל רק חמישה. אני שוקל ומתלבט אם לנסוע לחירונה ופיגארס ביום אחד או לוותר על אחת מהן, הגעתנו לשם תתבצע באמצעות הרכבת ולא ברכב . האם לדעתכם נספיק להנות משתיהן?התכנון להיות בפיגארס  רק במוזיאון דאלי ובחירונה נתפרס על טיול בתוך העיר כולל הרובע היהודי המשוחזר והמוזיאון. מהיכן כדאי להתחיל ? שני המוזיאונים נסגרים בשעה 6 בערב מאחר וזה חודש דצמבר.

תודתי לכם מראש.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • שרון75
        שרון75 נערך לאחרונה על ידי

חירונה ופיגארס ביום אחד

אנחנו עשינו את השילוב הזה ביום אחד (גם כן ברכבות) ולמרות שאנחנו מהירים ומתוכננים הרגשנו שזה יותר מידיי ליום אחד.

המוזיאון של דאלי מדהים מדהים מדהים. שאלת ההדרכה במוזיאון עם או בלי קריטית. לדעתי, ההדרכה במוזיאון היא חובה. לנו "התמזל" להזדחל אחרי קבוצה ישראלית.

השילוב של העומס והקריטיות של ההדרכה, לדעתי, מחייבת לשקול סיור מאורגן.

שרון

• ?
          אורח נערך לאחרונה על ידי

חירונה ופיגארס ביום אחד

הייתי פעמיים בברצלונה ופעמיים נסעתי לפיגוארס  עם כוונה שבדרך חזרה נעצור בחירונה. לצערי, זה לא הצליח לנו. סיימנו את הסיור בפיגוארס אחרי הצהריים והרגשנו שעוד מקום זה יותר מידי. זה כמובן לא אומר שזה בלתי אפשרי. הכל תלוי כמה זמן תבלו במוזיאון דאלי. המקום מצריך קצת הכנה מוקדמת ואז אין צורך בשום הדרכה. 

תשאירו את חירונה כאופציה ותחילטו במקום.

• hאורי
            hאורי נערך לאחרונה על ידי

חירונה ופיגארס ביום אחד

לי נראה שאפשר רק בטיול מאורגן שביום אחד יספיק גם את בסאלו.

קבלו מצגת לא ממש מייצגת בעיקר של קוסטה בראווה.

• קיפודה
              קיפודה נערך לאחרונה על ידי

חירונה ופיגארס ביום אחד

היינו לפני יומיים בטיול עם הולה שלום לחירונה (או אגב ג'ירונה. תלוי אם שואלים ספרדי או קטלוני). הטיול החל ב9:30 בנסיעה אל חירונה ומשם למוזיאון דאלי. עזבנו את מוזיאון דאלי ב16:30. בחירונה הסתובבנו כשעה עם המדריך ברובע העתיק והיהודי, לאחר מכן ניתן לנו זמן חופשי במוזיאון ולשוטטות (משום מה לא ניתנה הדרכה במוזיאון היהודי על אף שהיו בפנים קבוצות אחרות מודרכות. הולה שלום, לתשומת ליבכם!).

הזמן החופשי שהיה כשעה לא הספיק אלא רק להצצה שטחית במוזיאון והצצה חפוזה אל המסביב וחבל כי החלק העתיק של חירונה בהחלט יפה ודורש את זמנו.אני מספרת לכם על הלוז של הטיול המאורגן כדי שתוכלו לנצל את זמנכם עצמאית בתבונה .

לאחר מכן נסענו למוזיאון ושוב היתה לנו הדרכה כשעה+ ואחכ כשעה של שוטטות עצמאית. ההדרכה שם היא ח-ו-ב-ה שכן בכדי להתקרב במעט למה שרצה דאלי להביע יש לדעת את סיפור חייו(שסופר לנו במהלך הנסיעה מחירונה למוזיאון) וכן לקשר בין סיפור ספציפי ליצירה ספציפית גדושה בפרטים רבים מאד. בפיגארס, לא ראיתי מה ניתן לעשות בשעה שניתנה לנו סביב המוזיאון ובזבזנו שם כסף במסעדה על הפנים על אוכל נוראי (ולמשל,פסטה ברוטב פטריות כמהין שצף על נוזלים, כמו מרק ) , לכן אגב, כדאי לאכול צהריים בחירונה(שם ישבנו בבית קפה מעולה ואכלנו בגט עם גבינה בטוסט פנטסטי. ככה פשוט ככה טעים)

במוזיאון אין מזגן ויש המון אנשים וקבוצות מה שגרע מההנאה בהחלט אבל בכ"ז לא להחמיץ את דאלי אבל כאמור, רק עם הדרכה.

• lliora
                lliora נערך לאחרונה על ידי

חירונה ופיגארס ביום אחד

עשיתי את השילוב הזה ברכבת המהירה של ספרד.

את היום סיימנו בעשר וחצי בלילה בערך כששבנו לברצלונה.

חירונה זאת עיר יפה מאוד ומומלץ להיכנס למוזיאון היהודי - מוזיאון נהדר.

מחירונה המשכנו ברכבת לפיגארס. קצת הסתבכנו בהגעה למוזיאון דאלי מתחנת הרכבת למרות שהסבירו לנו עם מפה.

את ההחלטה להתחיל עם חירונה ולסיים עם פיגארס עשינו לאחר שהתייעצנו בלשכת התיירות בכיכר קטלוניה ואמרו להתחיל עם חירונה. החלטה שהתבררה כמצוינת ואפשרה לנו להוציא את המקסימום מיום הטיול. אפילו בסיור המאורגן של חברת "הולה שלום" שלקחנו למונסארט המדריך המליץ לנו לעשות את הטיול ברכבת ושזה בהחלט אפשרי.

תהנו ! Smile

• שרון75

חירונה ופיגארס ביום אחד

הואיל ולא יודעים כמה זמן צריכים כדי למצות את המוזיאון והואיל וחירונה לא נסגרת בערב והואיל היא קרובה יותר לברצלונה, כדאי (לטעמי כמובן) דווקא להתחיל במוזיאון ולא בחירונה.

• Simon27

חירונה ופיגארס ביום אחד

תודה לכולם על התשובות.

אני למען האמת לא אוהב טיולים מאורגנים כי הם מוגבלים מאוד בכל מקום אליו מגיעים. 

שאלה לליאורה,

כתבת שהסתבכתם להגיע מתחנת הרכבת למוזיאון דאלי, מאחר ויש שתי תחנות רכבת בפיגארס , איזו היא זו שהגעתם אליה? האם זו תחנת פיגארס הקרובה יותר או תחנת פיגארס-וילאפאנט?

באשר למוזיאון דאלי עצמו , תודה על העצה לקחת סיור מודרך ונראה שאולי אשקול זאת, למזלי בתור חובב אמנות ואריטקטורה קראתי קצת על חייו ופועלו של האיש וכמובן רעייתו גאלה. מעניין אותי מאוד לראות את התערוכה שלו בנושא מדינת ישראל.

האם ההדרכה במוזיאון היא בתוספת מחיר ?(אני מניח שכן) ואם כן וידוע לכם אז כמה?

אני שואל זאת מאחר ולא מצאתי באתר המוזאון את כל נושא ההדרכה.

• שרון75

חירונה ופיגארס ביום אחד

אני חושש שאין אופציה להדרכה מטעם המוזיאון. כוונתי הייתה להדרכה עם קבוצה לסיור מאורגן מברצלונה. אני בעצמי חובב דאלי וקראתי עליו ועל יצירותיו לא מעט לפני שהגעתי למוזיאון ועדיין אני משוכנע שההדרכה קריטית להנאה.

אני גם לא חובב טיולים מאורגנים אבל השילוב של ההדרכה והיום הדחוס בלאו הכי אם משלבים את חירונה דווקא מטה את הכף לטובת סיור מאורגן. אנחנו כאמור טיילנו באופן עצמאי אבל הרגשנו שלא מיצנו את חירונה והיה די מעייף. סיור מאורגן יצמצם את נושא הלוגיסטיקה ויחסוך בזמן. כך למשל הליכה מתחנת הרכבת בחירונה למרכז העיר איננה קצרה (אם כי אפשר תמיד לקחת מונית).

• קיפודה

חירונה ופיגארס ביום אחד

מצד שני, בטיול מאורגן מברצלונה חלוקת הזמנים, בעיני, לא ממש טובה: פחות מידי זמן לחירונה…עכשיו שאני יודעת שהמוזיאון פתוח עד 6 בכלל לא ברור לי בדיעבד למה עזבנו את המוזיאון ב16:30 שכן יכולנו "למשוך" עוד זמן בחירונה.

לדעתי, אם אפשר שתגיעו למקומות אלו בעצמכם כך ייטב. 

לא חושבת שיש הדרכה במקום אבל אולי יש אופציה לתאם עם חברה ישראלית ולשלם רק עבור ההדרכה במקום.  במקרה זה, שוב למעשה תהיו כפופים פחות או יותר לשעות הטיול המאורגן שיוצא מברצלונה.

נראה שתצטרכו לבחור בין חלוקת זמנים לא ממש טובה אבל עם הדרכה לבין חלוקת זמנים כראות עיניכם אך ללא הדרכה..

• קיפודה

חירונה ופיגארס ביום אחד

רוצה לסייג את דברי שלי בכך שלא בטוח שלכל החברות לו'ז דומה וגם לא בטוח שאותה החברה מוציאה תמיד טיולים באותו לו'ז. באה לומר שבטיול של הולה שלום שהיינו בו ביום ראשון שעבר החלוקה היתה כפי שתיארתי אך זה לא אומר שכך זה תמיד.

לפיכך, מציעה לכם לברר מראש עם חברות הטיולים בידיוק מתי מגיעים לחירונה, מתי יוצאים מחירונה ומתי יוצאים מהמוזיאון.

• lliora

חירונה ופיגארס ביום אחד

למיטב זכרוני מדובר בתחנת הרכבת פיגארס. לקחנו את הרכבת renfe מתחנת הרכבת ברחוב גארסיה בברצלונה שהיה קרוב למלון שלנו.
                            זה שקצת הסתבכנו לא אומר שגם אתם תסתבכו בהגעה למוזיאון.
                            כמו כן , אם תכננו היטב את הלו"ז שלכם תוכלו למצות את הביקור בחירונה ומשם לתחנת הרכבת כדי להגיע לפיגארס. תבדקו מתי המוזיאון נסגר כדי שתספיקו. אנחנו היינו שם בקיץ ולכן היה לנו יום דיי ארוך שהסתיים בלילה . אולי בדצמבר השעות שונות. בכל מקרה ממליצה בחום על הביקור, חמישה ימים בברצלונה זה לדעתי די והותר כדי שתוכלו להוסיף עוד יום לנסיעה מחוץ לעיר.

• Simon27

חירונה ופיגארס ביום אחד

תודה לכם. ככל הנראה אין באמת הדרכה מטעם מוזיאון דאלי ולדעתי זה די מוזר.

בכל מקרה נראה לי שנתחיל את היום בחירונה ג׳ירונה ומשם נמשיך לפיגארס, המוזיאון פתוח עד 6 בערב ולא נראה לי שתהיה בעיה להספיק את העיקר במוזיאון.

• Simon27

חירונה ופיגארס ביום אחד

שאלה נוספת על הדרך, האם בברצלונה עצמה כרטיס המטרו T-10  הוא כרטיס אחד הכולל בתוכו 10 נסיעות או שמקבלים בעת הרכישה 10 כרטיסים בודדים ?

• שרון75

חירונה ופיגארס ביום אחד

כרטיס אחד

• קיפודה

חירונה ופיגארס ביום אחד

פיזית, כרטיס אחד. אך הוא מכיל עשר נסיעות  שניתנות להעברה מאחד לשני באופן מיידי: אנחנו למשל, היינו 4 וכשנכנסנו למטרו עם הכרטיס , הראשון השאיר אותו לשני, השני לשלישי, השלישי לרביעי ..

• imeshy
                                      imeshy נערך לאחרונה על ידי

חירונה ופיגארס ביום אחד

שלום

אנחנו היינו בטיול עצמאי בשתי הערים הללו ביום אחד.

בהתחלה נסיעה ארוכה יותר לפיגראס (רצוי לעשות סיבוב מאורגן במוזיאון עצמו, ולא לפספס את מוזיאון התכשיטים). ומשם נסיעה נוספת לג'ירונה וטיול בעיר העתיקה היפהפיה שם..

אפשרי בהחלט. רצוי לקום מוקדם בבוקר ולא לבזבז זמן - ובוודאי שלא לעשות ביום האחרון בברצלונה

• lliora

חירונה ופיגארס ביום אחד

לדעתי אפשרי לעשות את הטיול רגלית בלי מטרו.
                                        אנחנו השתמשנו במטרו רק פעם אחת כדי להגיע לסגרדה פמיליה ועוד פעם אחת באוטובוס כדי להגיע לפארק גואל. את השאר עשינו ברגל.

• ggildin
                                          ggildin נערך לאחרונה על ידי

חירונה ופיגארס ביום אחד

במוזיאון דאלי אם אני זוכרת נכון- לקחנו מדריך קולי באנגלית וזה היה מעניין ובעיני מספיק. סיור מודרך נשמע יותר טוב אבל אנחנו כמוך רצינו להמנע מטיול מאורגן ולכן זו היתה האופציה המועדפת.

• רומןק
                                            רומןק נערך לאחרונה על ידי

חירונה ופיגארס ביום אחד

גם אנחנו עשינו ביום אחד.

רכבת מהירה בבוקר לפיגארס, מתחנת הרכבת ישר למוזיאון (עמדנו בתור, קשה לי להעריך עכשיו כמה זמן) אבל נכנסנו למוזיאון בערך ב-11:00.

לא עשינו סיור מודרך, אבל קראנו לפני, ובחלק מהמקומות נצמדנו לקבוצות דוברות אנגלית\עברית.

משם חזרה לחתנת הרכבת (לא סיירנו בעיר פרט למוזיאון והדרך אליו וחזרה)

אכלנו ליד תחנת הרכבת בהמתנה לרכבת וב-15:30 היינו בחירונה.

סירנו בעיר העתיקה, כולל הכנסיה (נמצאת בקצה המרוחק ביחס לחתנת הרכבת) וחזרה דרך החומות.

לא נכנסנו למוזיאונים בחירונה.

ניתן לביצוע, יכול להיות קצת לחוץ, כמובן תלוי גם בשעות האור (אנחנו היינו באוגוסט).

• 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון