ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

עבודה בדרום אפריקה

פורום אפריקה
    2
    2
    1297
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • romd
      romd נערך לאחרונה על ידי

שלום לכל העוזרים.

לאחרונה הייתי בהרבה פגישות אצל מעסיקים ישראלים בחנויות/עגלות ביוהונסבורג

כולם טוענים שכל העולם חוץ מפולין שלאחרונה פתחה את שעריה ודרום אפריקה אי אפשר לעבוד חוקי לגמרי בחול.

אני לא מצליח למצוא מידע מספק בעניין.

המעסיק העתידי שלי מחזיק בחנויות בכל יוהנסבורג ובשאר דרום אפריקה, הוא טוען שהוא בין המעסיקים היחידים שיש להם אפשרות להוציא אישורי עבודה לחצי שנה (עוד בארץ) זתומרת טסים עם האישור.

הוא מוכן לחתום איתי על חוזה ההעסקה שבו יהיה מופרט גם על נושא אשרת העבודה, טופס שאני מכין עם דודה שלי עורכת דין.

השאלה שלי אם גם אחרי כל הסיפור הזה יש אפשרות שעובדים עלי?

ואם מישהו שמע על האפשרות הזו שמוצאים אשרת עבודה לדרום אפריקה בארץ.

תודה רבה

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • Eytanin
        Eytanin נערך לאחרונה על ידי

עבודה בדרום אפריקה

מילא אם היית מדען אטום או ממציא תרופה למגפת האבולה.... אבל להיות 'מוכר פשוט' במרכז קניות??? יש בדרום אפריקה מאות אלפי אנשים המשוועים לעבודה (מקומיים) ובוגרי אוניברסיטאות עובדים כמלצרים ומנקים כי אין אפשרות להשיג עבודה לאקדמאים. ולענייננו:

מאז שנות ה2000, קיימת בדרום אפריקה מדיניות העסקה המעניקה יתרון ברור של נכים על נשים, נשים על גברים. וגברים שחורים על גברים לבנים. כל מקום עבודה מסודר חייב לעמוד בקריטריונים של אחוז מסוים של נכים, אחוז מסוים של נשים, אחוז מסוים של צבעוניים והודים, אחוז מסוים של שחורים (שחייבים להיות גם שותפים וגם בהנהלה) ובסוף,,,,, לפי ההשכלה גם כמה לבנים. ואתה, זר ולבן ומישהו במשרד העבודה הדרום אפריקאי יתמוך במועמדות שלך כעובד מכירות פשוט?!

תחשוב פעמיים!!!

בנוסף: מדיניות הענקת אשרות עבודה לזרים בדרום אפריקה השתנתה עם הזמן ובשנים האחרונות, רשויות ההגירה בכלל אינם מעניקים אשרות עבודה לזרים אלא אם אתה אחד מבעלי המקצוע שציינתי למעלה,

ואם תיתפס, איך תתבע את בעל העגלות? הרי יזרקו אותך מדרום אפריקה לאחר שתהייה כלוא כמה זמן במחנה לאנדלה. הכסף יילקח ממך בטענה שלא שילמת מיסים וכי הרווחת אותו שלא כחוק, לדרום אפריקה לא תוכל להיכנס ואז לך תתבע אותו......

בשבוע שעבר פגשתי שני ישראלים בקניון סנדטון שמכרו אילו מוצרים. הם אמרו לי שניהם שהם מצטערים שהגיעו. המטבע הדרום אפריקאי שווה ל##ת ובשביל להרוויח סכום משמעותי צריך למכור הההמממוווןןן.

ההחלטה היא כולה שלך.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • 1 / 1
        • פוסט ראשון
          פוסט אחרון