מונציה לצפון איטליה
-
שלום לכולם.
ברצונינו [זוג בגילאי 35] לטייל בצפון איטליה לקראת סוף אוקטובר.
התכנית לנחות בונציה ולשוב מונציה [מצאנו כרטיס מאד זול, ידוע לנו שעדיף מילאנו].
שאלות: א. מהם המקומות שאסור לפספס בצפון איטליה [אנחנו מאד מאד אוהבים מפלים וקניונים, ואני חושש שאין כאלו בצפון איטליה, אני טועה?].
ב. האם נכון ללון לילה אחד בדולומיטים, או שזה לא נורא לנסוע הלוך חזור מונציה [חוסך התארגנות של צ'ק אין צ'ק אאוט].
התוכנית כרגע [עד ההמלצות שלכם...] לנחות ביום א בונציה ולשהות שם, וביום שני לעלות צפונה וללון שם, וביום שלישי בערב לחזור ללון בונציה, וביום רביעי לטייל בונציה [חזור בחמישי בבוקר].
תודה רבה מראש לכל המסייעים, בטיולים הקודמים נעזרתי בכולכם רבות.
-
מונציה לצפון איטליההיי,
לא ציינת מתי אתם נוחתים בונציה אבל מהכתוב משתמע שיש לכם שלושה ימים מלאים של טיול ואולי יום או חצי יום נוספים של יום ההגעה . במצב זה הייתי מוותרת מראש על הרעיון לעלות לדולומיטים ומתמקדת בונציה, ורונה ואגם גרדה ( וגם זה יהיה רק טעימות ... ) .
ביום של ראות טובה לא הייתי מוותרת על עליה למונטה באלדו.
אפשר לבקר בעיירות היותר " מתוירות" , סירמיונה וריבה דל גרדה ( ומפלי ורונה הסמוכים לה ) , אבל לטעמי גם העיירות האחרות לאורך האגם יפות לא פחות ( לימונה, מלצסינה... )
סביב אגם גרדה ישנם מקומות רבים השווים ביקור - קראו כאן בפורום המלצות ובחרו את אלו המתאימים לכם
בהצלחה
-
מונציה לצפון איטליהאכן הזמן שלכם קצר ולכן הייתי מתמקדת בונציה וגרדה בלבד. על ורונה ממליצה לותר, ונציה וגרדה עולות עליה עשרות מונים. אגב- לינה בונציה מאוד יקרה.
-
מונציה לצפון איטליהאני הייתי משאיר את האופציות פתוחות ועולה לדולומיטים אם מזג האוויר סביר. ברור שבעונה הזאת יכול להיות קר ומושלג, אבל במקומות הנמוכים (במושגים של הדולומיטים) מזג האוויר בהחלט סביר. אני טיילתי בדולומיטים בתחילת אוקטובר ומזג האוויר היה מושלם.
יש באיטליה כמובן מפלים וקניונים. חלקם לא רחוקים מנציה. קניונים באיטליה.
-
מונציה לצפון איטליהמה הם המקומות בדולמיטים שחייבים להיות בהם , באם מזג האויר יאפשר זאת?
התכוונתי קניון בטבע [קניון הבזלת- הקניון האדום וכדומה].
-
מונציה לצפון איטליהשנה טובה לכולם.
חשבתי על כיון והשאלה, האם הוא ריאלי, ואיך ניתן לשפץ אותו.
ביום א אנחנו נוחתים בונציה, ואותו להקדיש לונציה ולישון שם.
בבוקר יום ב לקום ולנסוע לכיון אגם גראדה, ולהרחיק אח"כ עד 'ואל די ג'נובה' שם לטייל ולראות מפלים [אנחנו 'חולים' על מפלים], ושם באיזור לחפש מקום ללון.
ביום ג. לנסוע לכיון הדולומיטים [מרמולדה - אם פתוח באוקטובר- ומעבר פורדוי, ואולי גם קניון סוגוסטה] ובערב לשוב ללון בונציה.
יום ד ונציה [ואולי גם אי או 2 לידה].
יום ה טסים בבוקר חזרה.
זה מעשי?
מה ניתן לשלב באגם גראדה?
-
מונציה לצפון איטליהמזג האוויר בעונה הזו של השנה מאוד לא יציב ועשוי להשתנות ממש מיום ליום. לדולמיטים כדאי לעלות רק אם מזג האוויר ממש טוב. עקב כך, ממליצה לכם לא להזמין מקומות לינה מראש, רק אולי לילה ראשון בוונציה ולהחליט משם לאן להמשיך בהתאם לתחזית מזג האוויר. אם מזג האוויר מתאים - עלו לדולמיטים וטיילו. אתם מחוץ לעונה ולא תהיה בעייה לזוג למצוא מקום לינה.
אם מזג האוויר לא ממש מתאים - הישארו באזור אגם גארדה וטיילו. ממש לא ממליצה לקבוע ולהזמין מראש לינה בדולמיטים.
-
מונציה לצפון איטליהתודה רבה רבה
גם עמק גרנדה [איזור המפלים שעליו דיברתי] נקרא הדולומיטים?
גם שם מזג האויר יכול לגרום שממש לא נוכל לטייל שם?
דווקא חשבתי לצאת מונציה לכיון אגם גראדה, ומשם לשמורות האלה [ואל די גנובה, ועוד איזו שמורה ליד 'מאל'.
ורק למחרת לבדוק אם ניתן לצאת לדומיטים [מעונן או בהיר...].
-
מונציה לצפון איטליהעמק גרדונה הוא בהחלט הדולמיטים.
אבל-תביאו בחשבון שחובה לבדוק בקפידה את מזג האוויר, ומזג האוויר באגם גארדה או וונציה אינו מנבא לדולמיטים.
חבל על נסיעה מיותרת.
אישית-פעמיים הייתי ולא הייתי בדולמיטים בגלל מזג אוויר אפרורי ,כבישים חסומים,שלג שהתחיל לרדת ורק בפעם השלישית הצלחתי לטייל כראוי (וכל הטיולים הנ"ל בספטמבר).
-
מונציה לצפון איטליהלאחר כל מיני בדיקות והמלצות גם בפורום הנכבד הזה.
הכיוון שלנו כעת:
נחיתה בונציה, ושהיה באותו היום בונציה.
לקראת ערב נסיעה לפאסקריה ['קולה'] ולינה שם.
על הבוקר, לנסוע למלצסינה ולעלות למונטה בלאדו.
משם למפלי נארדיס [ואל די גנובה]
משם למגלשת הרים [היחידה שפתוחה באיזור] מראן 2000.
ואולי אח"כ, גם להספיק את ערוץ גילפנקלאם.
א. האם זה מעשי? כל זה ביום אחד?
ב. האם יש לכם רעיון איך לגוון כזה מסלול?
ביום ג בכוונתינו לנסוע על הדולמיטים מבלוצאנו לקנציי, ודרך מעבר פורדוי לקורטינה, ומשם לבלונו, ובערב לונציה.
יום ד - ונציה.
-
מונציה לצפון איטליהלא.
גם אם תקומו יחד עם טירוני גולני.

וגם ...הגישה-- של להספיק.
תבלו במונטה בלאדו (בדוק שהרכבל פעיל ,עובד בתקופה זו ולא בשיפוצים)
ואת מפלי נארדיס ואולי עוד משהו בעמק.
וזהו...
המגלשות- ? ספק אם תגיעו ולקניון-בוודאי שלא.
למה לבלוע את הכול ביום אחד?
אגב- גם יום ג שלכם- עמוס בצורה בלתי נסבלת, אלא אם הכוונה לנסוע כל היום.
-
מונציה לצפון איטליהמצטרף ליונית ומסויף את דעתי שמפלי נארדיס הם לא משהו לספר עליו בבית, לפחות לדעתי.
-
-
מונציה לצפון איטליהלדעתי אתה מתפזר בתכנון שלך. נחיתה בונציה ולינה בה זה מצוין עד כאן. חזרתי לפני מס' ימים מאזור גארדה ולאחר שהות של שבוע, לא היה יום אחד שהתאים לעליה למונטה בלאדו. כל בוקר קמנו וגילינו ערפל בכפר שלנו שהשקיף על גארדה בצד המערבי (Tignale) ואולם כשירדנו למטה לכיוון עיירות האגם או בכלל בנסיעה בעמקים והמקומות הנמוכים הייתה ראות טובה. על כן ממליץ להנמיך ציפיות מהמקומות הגבוהים.
לרחת בחשבון שהנסיעה באוטוסטרדות מעולה ומהירה ביותר, ללא עיכובים ולרוב המהירות המותרת 130 קמ"ש, זה אומר לשם המחשה שנסיעה מוונציה עד הירידה לסרמיונה זה משהוא כמו שעה וחצי ( אולי טיפה פחות ), אבל מסרמיונה לגארדה יכול לקחת שעה ילריווה דל גרדה שבקצה הצפוני יכול לקחת גם שעתיים. הכבישים סביב האגם איטיים, לרוב 50 קמ"ש ולפעמים 70 או 30 קמ"ש, כך שגם בלי פקקים ההתנהלות סביב האגם פשוט איטית.
ככל שתעלו צפונה, אנחנו הגענו בסה"כ עד טרנטו ובולצאנו, תגלו מעברי הרים מדהימים ביופיים, קניונים עצומים וגם מפלי מים בצבעים מטרפים ממש. אלו דוגמאות שצילמתי בנייד ובמצלמה צילמתי קניונים מדהימים ממש.
-
מונציה לצפון איטליהreef- אשמח לקרוא על הטיול שלכם בעונה הזו, מול מזג האויר
-
מונציה לצפון איטליההיי איימי,
אני צובר כבר חובות רבים לפורום ואשתדל לפרוע את השטרות אחד לאחד.
בינתיים אציין שהיה חנו מזג אוויר סתווי נהדר, מושלם בעיקר לטיולי נוף וטבע. בשעות היום הטמפ' לא ירדה מ-20 מעלות מחד וגם לא עלתה על 24 מאידך.
כפי שציינתי בבקרים ובעיקר בגובה יש ערפילים. לא היו לנו הרבה שעות גשם, אם אני מחבר הכל יחד ממש כמה שעות ספורות וגם אז בעיקר טפטוף קל , בשורה התחתונה לא השפיע כלל על התכניות ועל מהלך הטיול.
שילבנו בנוסף לטבע ביקור בערים ובכפרים. אלו שצמודים לאגם פסטורליים מאוד והערים הגדולות יותר משלבות מרכז עתיק מקסים ומסביב כרך מודרני עם קניונים עצומים שמאוד מצאו חן בעני המתבגרים שהיו עמנו, למרות שאם חושבים על שופינג, עדיף להשאיר זאת למילאנו.
אז עם עוד קצת סבלנות, ארכז מאמץ, אתפקס ואעלה דיווח.
חג שמייח
-
מונציה לצפון איטליהתודה רבה רבה על העדכון ועל קביעת רף הצפיות מחדש.
אשמח מאד אם תוכלו לומר לי מהם המפלים האלה בתמונה ואיך ניתן להגיע אליהם.
-
מונציה לצפון איטליהבדקת את המקום הזה? עכשיו אני רואה שמשהו התפספס באחד הקישורים שנתתי.
-
מונציה לצפון איטליהכפי הנראה פתוח רק בימי ראשון.
-
מונציה לצפון איטליהreef - תודה רבה
בוודאי שאחכה בסבלנות לסיפור הטיול שלכם