המלצה לסופ"ש איפשהוא במזרח (מרחק טיסה מבנקוק קצרה)
-
שלום לכולם,
אני מגיעה לבנגקוק לצורך עבודה בתחילת חודש נובמבר, יש לי זמן פנוי "להעביר" מיום חמישי בצהריים ועד שבת בלילה (אז יוצאת הטיסה לארץ).
מאחר ובפעמים קודמות כבר "חרשנו" את בנגקוק, וגם את תאילנד, חשבנו לקחת טיסה קצרה ליעד חדש.
שקלנו את קמבודיה- אבל ממה שקראתי זה בעיקר מקדשים וזה פחות מעניין אותנו, יותר מעניין - שווקים יפים, ואטרקציות מיוחדות.
אשמח לרעיונות והמלצות...
תודה מראש

-
המלצה לסופ"ש איפשהוא במזרח (מרחק טיסה מבנקוק קצרה)סיאם ריפ קלאסית לפרק זמן כזה. נכון שהיא מפורסמת בגלל מקדשי אנקור (שהייתי מגדירה אותם כאתר ארכיאולוגי-ארכיטקטוני יותר מאשר מקדשים), אבל זו עיר מקסימה ונעימה בפני עצמה. יש בה תשתית תיירותית נינוחה (כולל שוק לילה חמוד) אפשר לצאת לסיור בכפרים הצפים בסביבה וכן - גם להקדיש יום אחד למתחם אנקור.
מקומות אחרים בשביל שלושה ימים בלבד נראים לי קצת בעיתיים כי כדאי לבחור מקום שיש בו נמל תעופה. אם יש טיסות למאנדלי בבורמה זו גם יכולה להיות אפשרות מעניינת, אבל תצטרכי להוציא ויזה מראש ואלא אם זה השתנה זה דורש הגעה עצמאית לשגרירות בורמה וזו הרבה טירחה.
-
המלצה לסופ"ש איפשהוא במזרח (מרחק טיסה מבנקוק קצרה)סינגפור יעד מעניין. במרחק של שעתיים טיסה בנגקוק . כל שעה יש טיסה.
לא צריך ויזה
-
המלצה לסופ"ש איפשהוא במזרח (מרחק טיסה מבנקוק קצרה)1. לואנג פראבאנג בלאוס - עיר מעניינת מאוד בפני עצמה, עם המון מה לראות בתוכה ומסביבה. יש שדה תעופה בינלאומי עם טיסות ישירות מבנגקוק וטיסה שאורכת כשעה וחצי.
2. הונג קונג - מקום נפלא להעביר בו כמה ימים, מלא שווקים, אוכל טוב, ואווירה אסיאתית מהנה. יש שדה תעופה בינלאומי עם טיסות ישירות מבנגקוק וטיסה שאורכת כשעתיים וחצי - שלוש.
עם זאת, יציאה בחמישי בצהריים אומרת הגעה בחמישי בערב, וחזרה בשבת בערב אומרת יציאה בשבת בצהריים, יוצא שיש לך בסה"כ פחות מ-48 שעות פנויות, לא יודע אם הייתי טורח וטס מבנגקוק למקום אחר.
-
המלצה לסופ"ש איפשהוא במזרח (מרחק טיסה מבנקוק קצרה)תודה על התשובות,
מה לגבי ויטנאם? סייגון? הנוי? משהו אחר?
אשמח לשמוע את דעתכם.
-
המלצה לסופ"ש איפשהוא במזרח (מרחק טיסה מבנקוק קצרה)קודם כל צריך להוציא ויזה לויטנאם מראש.
חבל להגיע לויטנאם לסוף שבוע בלבד, לדעתי זו החמצה.
-
המלצה לסופ"ש איפשהוא במזרח (מרחק טיסה מבנקוק קצרה)אין סיכוי ש"חרשתם" את תאילנד.
אני לאחר 8 שנים שגר בה עוד לא מכיר את כולה.
למעשה רוב הישראלים לא מכירים את שדרות או בית שאן, קצת צניעות.
-
המלצה לסופ"ש איפשהוא במזרח (מרחק טיסה מבנקוק קצרה)ד״ש חמה משדרות... אגב גם את בית שאן אני מכירה די טוב...
אשמח לשמוע המלצות גם בתוך תאילנד, ממש לא התיימרתי להכיר את כולה, פשוט מחפשת משהו קצת שונה ולא לחזור על אותם דברים שעשיתי כבר יותר מידי פעמים.
לא היה כאן אפילו שמץ של יהירות, מתנצלת אם הובנתי אחרת.
-
המלצה לסופ"ש איפשהוא במזרח (מרחק טיסה מבנקוק קצרה)בזמן כ"כ קצר הייתי בוחר יעד שידרוש כמה שפחות זמן ללוגיסטיקה.
סיאם-ריפ, בעיניי, הוא מקום לא פחות ממדהים שחובה על כל מטייל לבקר בו - אבל אם מקדשים לא מדברים אליכם, וזמנכם כ"כ קצר, אז כנראה שזה לא בשבילכם.
להיכנס לויטנאם לסופ"ש בהחלט לא כדאי לכם. תבחרו בין הונג-קונג לסינגפור. שתיהן ערים מדהימות שתוכלו למצוא בהן בקלות איך למלא סופ"ש, שתיהן נגישות מבנגקוק בקלות רבה (מספר רב של טיסות יומיות) ושתיהן יקרות פחות או יותר במידה שווה.
-
המלצה לסופ"ש איפשהוא במזרח (מרחק טיסה מבנקוק קצרה)הונג קונג יותר רחוקה
-
המלצה לסופ"ש איפשהוא במזרח (מרחק טיסה מבנקוק קצרה)מבנגקוק טיסה לסינגפור אורכת 140 דקות וטיסה להונג-קונג אורכת 180 דקות. הזמנים האלו הן בטיסות של קתאי-פסיפיק באותו דגם מטוס.
אז כן, הונג-קונג רחוקה יותר... אבל זה לא באמת הפרש משמעותי.
-
המלצה לסופ"ש איפשהוא במזרח (מרחק טיסה מבנקוק קצרה)אגב,
יש כרגע כרטיס שעלול להתאים לך בצורה מושלמת.
קניה-איירוויז (כן כן) מפעילה טיסות חופש-חמישי בקו בין בנגקוק להונג-קונג, במטוסי ה-787 החדשים שלה ('דרימליינר'). זה אולי המטוס הכי נוח בשמיים כיום. משום מה כרטיסים במחלקת עסקים מתומחרים ב-300$ בלבד, הלוך/חזור בכיוון הזה בלבד, ולדעתי הטעות הזאת לא תאריך ימים. המחיר הרגיל לכרטיסים במחלקת עסקים בקו הזה הוא בין 600$ ל-1000$ בהתאם לחברה הרצויה (להוציא את אמירטס שמוכרת כרטיסים בפחות מ-500$ לפעמים, אבל הם עוף מוזר).
לקניה-איירוויז יש טיסה שממריאה מבנגקוק בימי חמישי בשעה 15:30 ונוחתת חזרה בימי שבת בשעה 23:20. טיסת אלעל עוזבת את בנגקוק, למיטב זכרוני, בשעה 00:20 כך שמדובר על קונקשיין קצר מאוד - אבל אפשרי. אנא קחי בחשבון שמדובר בסיכון של ממש כי קניה-איירוויז לא מחוייבת כלפייך במקרה של איחור בטיסה שיגרום לך לפספס את הטיסה של אלעל.