ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

4 ביולי איפה עדיף להיות ?

פורום צפון אמריקה
    4
    10
    1937
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • liorev
      liorev נערך לאחרונה על ידי

עקב הפרשי מחיר גדולים שוקל לטוס בסוף יוני ויש כמה אופציות לבלות את ה4 ביולי 2015 שהפעם נופל על יום שבת טרם החלטתי האם לנחות בוגאס או בסן פרנסיסקו ויש לי 4 אופציות :

א- בלאס וגאס (על פניו נשמע לי שמחירי הלינה יהיו גבוהים מאוד)

ב- בפארק ברייס (האם פתוח רגיל ?)

ג- בסן פרנסיסקו העיר

ד- ביוסימטי (האם פתוח רגיל ?)

אשמח לשמוע מה חושבים המומחים בהתחשב שאין לי מושג מה אופי החגיגות של ה4 ביולי.

תודה

ליאור

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • vovka
        vovka נערך לאחרונה על ידי

היי ליאור,

לא מנסיון מעשי, אלא רק ממה שאני הייתי עושה לו הייתי צריכה לתכנן

בעיר  תמיד יש אופציות רחבות יותר (מצעד, זיקוקים, משט, מטס וכ'ו) מאשר בפארקים לאומיים.

הייתי מגגלת לגבי ההיצע ב-4 ליולי בס.פ, לאס וגאס, העיירה אוקהרסט בכניסה הדרומית ליוסמיטי והעיירה ספרינגדייל הסמוכה לציון. יש לי הרושם שבברייס היום הזה יורגש הכי פחות. 

למשל, ראה מה כתבו כאן לגבי ס.פ. אי אפשר לתזמן מזג אויר, כך שס.פ ואיזור המפרץ הוא בכל זאת אופציה ראויה.

יום נפלא 

• ערבה
          ערבה נערך לאחרונה על ידי

לדעתי,

לאס וגאס היא האופציה הגרועה ביותר!

אחת העיירות שליד הפארקים (בהן אולי תבחרו ללון) הן אופציה טובה יותר מסן פרנסיסקו. 

בעיירות הקטנות יש לפעמים כל מיני ירידים או הוואי מיוחד במהלך היום - כיף אמיתי אם מצליחים לתפוס אחד כזה! (כדי לקבל מידע יש צורך להיכנס לאתר המקומי ולבדוק)

בכל מקרה, הזיקוקים מתקיים ביום ה- 4 ביולי בלילה, גם בעיירות הנידחות ביותר, ובכמות שמביישת אפילו את הערים הגדולות בארץ. 

קחו בחשבון שזה סוף שבוע ארוך הכולל גם את יום שני (האמריקאים לא מוותרים על אף יום חופש, רק בגלל שהוא נופל על יום שבתון). 

תהנו,

ערבה. 

• liorev

טניה וערבה תודה על התשובות שלכן וכדי לקבל החלטה ועקב זה שכרגע הידע שלי מוגבל אז ארד לרזולוציה מפורטת יותר.

באם אני מיישם את מה שהמלצתם ומנסה לכוון לפארקים אזי יום שבת ה4 ביולי באם נוחתים בסן פרנסיסקו הוא יום המעבר מסן פרנסיסקו ליוסמטי (הבנתי שהנסיעה היא סדר גודל של 4 שעות) ואז מה מומלץ ? לטייל קצת בשמורה ולהגיע בערב לעיירה שטניה המליצה (בהנחה שלא ישנים בתוך השמורה ) ואח"כ ה5 וה6 ליולי לפי מה שערבה כתבה זה וויקאנד ארוך וזה תאריך שאני מייעד לטיול ביוסמיטי מה זה אומר ? שיהיה צפוף מאוד ? זה פקטור משמעותי לגבי התכנון ?

באם נוחתים בווגאס אזי זה יום שתכננתי לטייל כולו בבריס ואף לישון בבריס (אמורים להגיע יום קודם (שישי ה3 ביולי) מלאס וגאס.לקראת הערב\ אחרה"צ

האם שווה בגלל התאריך הזה לכוון להיות דווקא בפארק ציון וללון בספרינגדייל ? זה כאלה חגיגות מהנות ומיוחדות ?

שוב תודה

ליאור

• ערבה
              ערבה נערך לאחרונה על ידי

באם אני מיישם את מה שהמלצתם ומנסה לכוון לפארקים אזי יום שבת ה4 ביולי באם נוחתים בסן פרנסיסקו הוא יום המעבר מסן פרנסיסקו ליוסמטי (הבנתי שהנסיעה היא סדר גודל של 4 שעות) ואז מה מומלץ ? לטייל קצת בשמורה ולהגיע בערב לעיירה שטניה המליצה (בהנחה שלא ישנים בתוך השמורה ) ואח"כ ה5 וה6 ליולי לפי מה שערבה כתבה זה וויקאנד ארוך וזה תאריך שאני מייעד לטיול ביוסמיטי מה זה אומר ? שיהיה צפוף מאוד ? זה פקטור משמעותי לגבי התכנון ?

אכן, יהיה עומס בשמורה... זה לא כל כך מפחיד כי "עמוס" בארה"ב זה לא כמו "עמוס" בארץ. הכל מאוד מאורגן, אבל, בהחלט יש המון אנשים, ויכולים להיות גם פקקים, אבל אלו פקקים נסבלים במקום מאוד יפה. אם אתם מאוד רגישים להמון אנשים - וותרו על היוסמיטי בוויקאנד הזה.

אנחנו לא היינו שם ב- 4 ביולי, אלא סתם בקיץ (עונה עמוסה לכשעצמה, בפרק עמוס לכשעצמו), והדבר הרע היחידי שיכולתי להגיד על הפארק זה, שהיו המון אנשים ואין הרגשה של טבע בראשיתי ושקט.

לעומת זאת, בוויקאנד של ה- 4 ביולי היינו בפארק הסקויה (שהוא קצת פחות מתוייר), והיו המונים של אנשים. אם חייבים - זה לא נורא, אבל אם אפשר לסדר את זה אחרת - עדיף!

באם נוחתים בווגאס אזי זה יום שתכננתי לטייל כולו בבריס ואף לישון בבריס (אמורים להגיע יום קודם (שישי ה3 ביולי) מלאס וגאס.לקראת הערב\ אחרה"צ האם שווה בגלל התאריך הזה לכוון להיות דווקא בפארק ציון וללון בספרינגדייל ? זה כאלה חגיגות מהנות ומיוחדות ?

בהחלט הייתי בוחנת את האפשרויות האלה. פשוט תבדוק אם יש עדיפות לברייס או לציון, מבחינת מקום הלינה, ומה שעושים שם ב- 4 ביולי (במהלך היום). אם בשני המקומות יש "רק" זיקוקים בערב, תלך פשוט על מה שיותר נוח מבחינת התוכנית. והזיקוקים בערב הם ממש לא "רק", בכל מקום שלא תהיה בו. גם בפארקים האלה יכולים להיות עומסים, אבל נראה לי שזה יהיה פחות משמעותי מיוסמיטי.

ערבה.

• vovka
                vovka נערך לאחרונה על ידי

יולי אוגוסט היא עונת התיירות וצפוף כמעט בכל מקום, גם באמצע השבוע ולא רק בסופו. החסרון של המקומות הקטנים והמתויירים בסופ"ש היא היצע מועט של מקומות לינה כאשר המחירים מכפילים ואף משלשים עצמם. לנו, בכביש מס' 1, היו מקומות שחייבו להזמין שני לילות בגלל הסופ"ש. 

הייתי בודקת גם את סנטה קרוז ואת מונטריי כאופציה לרביעי ביולי.                            אם MABAT רואה את השרשור הזה, תוכל לקבל ממנה תובנות מדויקות -כמי שחיה באיזור ס.פ במשך כמה שנים (אולי מוני יכול להפנות את תשומת ליבה).

יתכן שלא יהיה מנוס והמסלול יסתדר לכם כך שתצטרכו להיות בסופ"ש ביוסמיטי או בציון-לא הייתי עושה יותר מידי 'שמיניות באויר'. לפעמים אין מנוס אלא ללכת עם העדר. הייתי מזמינה לינה (הניתנת לביטול!) בשניים שלושה מקומות אופציונליים כדי לקבע מחירים נמוכים ואז מרשה לעצמי להיות פחות לחוצה בהחלטה הסופית על המסלול. כמובן שקודם כדאי להחליט על תאריכי התחלה וסיום ועל הכיוונים (ס.פ או וגאס) ואת זה הייתי שוקלת לפי עלויות הטיסה ולא לפי חגיגות העצמאות.

• liorev

ערבה וטניה תודה רבה

נתתן לי הרבה חומר למחשבה

ליאור

• mabat
                    mabat נערך לאחרונה על ידי

קראו לי, אז באתי

האמת היא, שאין לי הרבה מאד מה להוסיף מעבר למה שכתבו טניה וערבה לפני.

באופן אישי, גם אני הייתי מעדיפה לבלות בטבע ביום כמו 4 ביולי. אני לא נמשכת אל האירועים הגדולים שמתקיימים בערים הגדולות, והאירועים שמתקיימים בעיירות הקטנות לא מצדיקים, לטעמי, הקצאת זמן מיוחד עבורם. אם במקרה עוברים איפה שהוא במקום שבו מתקיים איזה יריד מעניין - יופי. אפשר אולי להקדיש לו איזה שעתיים. אבל לא הייתי עושה שמיניות באוויר כדי לאלץ את המסלול בהתאם.

כמו שכתבה ערבה, בפארקים בהחלט מורגשת יותר צפיפות ביום כזה, אבל זה מתבטא יותר בעומסים מאשר במצב שממש בלתי אפשרי להנות מהטיול. בברייס יהיה משמעותית פחות עמוס מאשר ביוסמיטי.

בנוגע לסנטה קרוז או מונטריי - אני חושבת שדווקא מן העיירות האלה הייתי מנסה להתרחק ביום כמו 4 ביולי, מהסיבה הפשוטה שהן צפופות לעייפה, וקשה מאד להסתובב שם במרכזים התיירותיים (לפחות בהסתמך על הנסיון האישי שלי מלפני כ-10 שנים). יש שם נהר של אנשים, אין חניה בשום מקום (חלק מהרחובות אפילו נחסמים לתנועת רכבים) וקשה מאד להנות מן היופי של המקומות הללו. רב הסיכויים שגם אי אפשר יהיה לקחת לילה אחד בלבד - בדומה למה שקרה לטניה. 

כך שאם אני הייתי ניצבת מול הדילמה שלך, ליאור, הייתי בוחרת להיות ביום הזה בברייס. העדיפות השניה היא ליוסמיטי.

• liorev

קראו לי, אז באתי

mabat

תודה רבה

אשמח מאוד באם תבואי גם שיתחילו השאלות על המסלולים ושאר ירקות .......

• mabat
                        mabat נערך לאחרונה על ידי

אשמח לעזור ככל יכולתי

מאחר שאני כבר לא גולשת כאן על בסיס קבוע, אתה מוזמן לתת לי קריאת כיוון (אפילו באמצעות שליחת הודעה אישית אלי דרך האתר כאן) ואשמח לנסות לעזור.

• 1 / 1
                        • פוסט ראשון
                          פוסט אחרון