כסף בפיליפינים
-
היי שוב!
אז אני טסה לפיליפינים ב1.12 לכמעט חודשיים ורוצה לשאול מהי הדרך הכי מומלצת להחזיק כסף בפיליפינים?
להביא הכל במזומן? או חלק בכרטיס אשראי? כי שמעתי שהעמלות משיכה שם גבוהות יחסית
והאם 10,000 ש"ח (לא כולל טיסה מן הסתם) זה סכום מספיק לחודשיים בשביל תרמילאית ממוצעת?
אשמח על כל תשובה שתעזור!
תודה רבה

-
כסף בפיליפיניםאת כל הכסף עם הדרכונים שמנו בכספת בחדר. ויצאנו לטייל או לחוף עם כסף לאותו היום.
-
כסף בפיליפיניםואם אין כספת בחדר?
הבנתי שברוב המקומות שהמטיילים ישנים בהם, אין כספות
-
כסף בפיליפיניםוהאם 10000 שח הוא מחיר סביר לחודש וחצי חודשיים?
-
כסף בפיליפיניםמקפיצה לעזרה

-
כסף בפיליפיניםהיי שוב ממליץ לך לישון תמיד במלון עם כספת בחדר ועדיפות שנייה לכספת בלובי.בערים הגדולות מנילה סבו לא חסר כייסים אנשים שיצמדו אלייך ויבקשו לעזור לך.תסתובבי אך ורק אם מה שאת צריכה לאותו יום.קשה להגיד עם יספיק או לא בלי לדעת מה התוכנית טיסןת פנים ומעבורות.בגדול זה לא מעט כסף.קחי בחשבון 100$זה בסביבות 4400 פזו..שלחתי לך הודעה.....
-
כסף בפיליפיניםסכומי המשיכה המקסימליים בכספומט יחסית נמוכים שם, אז כדאי להביא עוד מטבע זר לגיבוי. המון כיסיים נחמדים מסתובבים במנילה, אז תשמרי על הדברים ברחוב.
בנחיתה תודעי שאת ישראלית כדי שתקבלי 60 יום ויזה ולא 21 -
כסף בפיליפיניםאם את מתכננת טיול תרמילאים רגיל עם שינה בדורמס אז מן הסתם לא תהיה כספת.
ברוב הכספומטים ניתן להוציא עד 10,000 פסו, בחלקם הקטן עד 20 אלף ובמעטים מאוד עד 40 אלף. אין עמלות יוצאות דופן ממקומות אחרים במזרח. זה אמנם מייקר במעט מאוד (מאוד) אבל חוסך את הצורך להסתובב עם סכומים אדירים עליך.
אין פה נכון - לא נכון. אני מעדיף לשלם עוד כמה שקלים עמלה ולא להיות טרוד ב 3000 דולר שיושבים בארנק.
ממליץ להביא כמה מאות דולרים במזומן בכל מקרה למקרה הצורך.
מעריך לטיול תרמילאי 1,000-1,200 דולר לחודש כך שהסכום שציינת אמור להספיק.
שיטה שאני משתמש בה בחו"ל ואני אישית מוצא אותה יעילה נגד כייסים ומאוד נוחה ליום יום - הארנק עם רוב הכסף במקום מוגן (כספת, תא פנימי בתיק נעול, חגורת כסף וכדומה) ובמקום נגיש כמו הכיס במכנסיים סכום קטן שמספיק ליום אחד. כך לא צריך כל פעם להתחיל להוריד את התיק, לפתוח את המנעול, לפשפש בתיק ולקחת 10 פסו מתוך ה-10,000 עבור בקבוק קולה. ואם כייסו אותי, שיהנו מהכמה מאות פסו.
-
כסף בפיליפיניםתודה רבה!
אם אני מחליטה לעשות חשבון דולרי, זה אמור להנמיך את העמלות? או שזה הבדל לא קריטי?
-
כסף בפיליפיניםמקפיצה לעזרה
-
כסף בפיליפיניםההמרה היא שקל-דולר-מט"ח אחר
כלומר אם את פותחת חשבון דולרי וקונה מראש דולרים את בעצם מקבעת את השער בין שקל לדולר במקום שייקבע לפי כל פעם שאת מושכת את המט"ח האחר -
כסף בפיליפיניםהעמלה מורכבת מ 3 גורמים: עמלת משיכה שנגבית ע"י הבנק שלך בארץ עמלת כספומט שנגבית ע"י הבנק המקומי בפיליפינים עמלת המרה מט"ח
אם כבר יש לך דולרים אז חשבון דולרי יחסוך לך את ההמרה (בהנחה שתפקידי אותם בחשבון ותשתמשי בכרטיס אשראי במקום במזומן). אם אין לך, את בכל מקרה צריכה להמיר ואז כמו שאמרו פה, זה פשוט מקבע לך את השער. מיותר לטעמי כי אין לאף אחד מושג האם השער יעלה או ירד.