טיסת סולו לסין
-
שלום,
החלטנו לאזור אומץ...ולטוס לבד, בחודש יולי כ- שבועיים), ולא בטיול מאורגן לסין .
(יתכן ויצטרף אלינו זוג נוסף, אחרי שאקבל את סיועכם , הדרכתם והמלצתכם )
נרצה להתמקד באזור אחד-שניים להיכרות מעמיקה ולא מסלול ארוך "תפסת מרובה לא תפסתה".
אז במה מתחילים?
1. מסלול לטיול באיזורים אטרקטיבים לפתוח את התיאבון, טעימה ראשונה, שיותיר
טעם לעוד לפעמים נוספות.
2. צריך ויזה לשם כניסה לסין?
3. צריכים חיסונים מסוימים לסין?
4. אילו חברות טיסה מוזלות לסין בנילאומיות ופנים ארציות בתוך סין ?
4. המלצה לתחבורה פנימית, חולפה לטיסות פנים.
5. מקומות לינה מומלצים בקרבת תחבורה למקומות בילוי וסיור.
6. עלויות ליום לאדם?
אם יש לכם המצלות נוספות, נשמח לשמוע עליהן.
תודה
סמוס
-
טיסת סולו לסין1) בגלל שיש לכם זמן יחסית מגבל הייתי מתמקד באזור בייג'ין-שאנגחאי עם גיחולת לסוז'ו והאנגז'ו ( אפשר להגיע משאנגחאי ברכבת)
2) כן צריכים להוציא ויזה מראש,אפשר לעשות זאת בשגרירות סין בתל אביב,יש להביא דרכון וכרטיס כניסה ויציאה מסין.
3) לגבי חיסונים יש לבדוק עם רופא מוסמך,יש פה פורום בריאות באתר למטייל.
4)אין כלכך טיסות זולות לסין,אבל יחסית למצב בשוק הכי זולים יהיו ירדנים טורקים טיסות דרך דובאי אוזבקיסטן והחברה הרוסית.
טיסות פנים בסין אפשר להיעזר ב2 אתרים טובים ואמינים: CTRIP
ELONG
חלופה לטיסות פנים היא נסיעה ברכבות ובאוטובוסים אני מצרף לכם אתר באנגלית שתוכלו לבצע בו חיפוש לגבי רכבות ולקבל מידע שכולל מחיר לפי חלוקה בין סוגי הרכבות והמחלקות השונות.
5) אני לא הייתי מזמין מראש מקומות לינה לכן קשה לי להזכר בהן אבל תמיד סביב תחנות הרכבת והאוטובוסים יהיה מבחר מלונות במחירים זולים,ותמיד בסביבה יהיו חנויות מסעדות מקומיות קטנות ודוכני אוכל שונים.
6) הכל תלוי בכם: האם תשנו בהוסטלים או במלונות פאר של מאות דולרים ללילה, האם תוכלו בדוכני רחוב או במסעדות גורמה מערביות,האם תתניידו במטרו ובאוטובוסים או תשכרו רכב עם נהג צמוד וכ'ו.
בממוצע אם אגיד על עצמי היה עולי לי כ500 יואן ליום כולל הכל זה בערך 300-320 שקלים,כמובן ששוב זה הכל משתנה כי הערים בחוף המזרחי יקרות יותר,ככל שמתרחקים לאזורים פחות מתויירים המחיר צונח,כניסה לאתרי מורשת עולמים כמו העיר האסורה תעלה 60 יואן,כניסה למקדש פחות מפורסם תעלה 10 לכל היותר.
-
טיסת סולו לסיןהיי סמוס, קודם כל בחרת טוב. מדינה מדהימה וכיפיית עם המון מה לראות. אפשר לטייל שם באופן עצמאי ובכיף.
1.לטעמי בשביל סיפתח בסין תחלקו את הזמן בין אזור בייג'ינג ושנחגאי או בין אזור בייג'ינג וגויילין. חשוב מאוד להדגיש שזה כלום ממה שיש לסין להציע וחשוב שתקראו טוב טוב כי יש עוד המון מה לראות במדינה. בבייג'ינג לדעתי ניתן להעביר בקלות כשבוע, יש אין סוף אתרים שם והידוע שבהם החומה. בשנגחאי עצמה לא יצא לי להיות אבל מספר ימים שם בסוז'ו הסמוכה איזה עיירת מים אחת וחאנגזואו לדעתי סוגר משהו כמו שבוע. אפשר במקום חלק מהמקומות פה לנסוע להר הצהוב (רכבת משנגחאי או טיסה מבייג'ינג) לטייל בעיירת מים כמו חונגצון או שידי ולנסוע לחנגזאו ומשם לשנגחאי. אם תעדיפו את אזור גויילין, (טיסה מבייג'ינג) אז גם שם ביקור בגווילין יאנגשו וטארסות האורז אמור למלא כשבוע בכיף. ממולץ מאוד אם אתם אוהבים לרכב על אופניים לנסוע ליאנגשו. 2. יש צורך בויזה ניתן להומיא בארץ בשגרירות בת"א. לא עשיתי את התהליך אבל בטוח תקבלו פה תשובות בעניין. 3. תשאלו בפורום בריאות ובמרפאת מטיילים. 4. טיסות לסין - אני חזרתי לארץ מסין דרך אל על. מציע לכם לסגור מסלול ואז פשוט למצוט דיל טוב. לדעתי יש אפשרות טיסה לבייג'ינג וחזור משנגחאי אם זה המסלול. כמובן שיש הלוך חזור בייג'ינג. לטיסות פנים חפשו באפליקציה ctrip או בelong. ניתן לחפש גם מלונות. 4. תלוי במסלול. המרחקים גדולים כמובן. בייג'ינג שנחאי ניתן לטוס או לנסוע ברכבת (רכבת מהיאה תקח כ5 שעות נסיעה, לא בטוח שזה זול משמעותית מלטוס). לגווילין חייבים לטוס. להר הצהו אני גם ממליץ לטוס. ניתן גם ברכבת משנגחאי אבל זה לוקח 14. באוטובוס זה שעתיים מחנגזאו. בתוך בייג'ינג יש כמובן מטרו וגם בחנגזאו יש מטרו. לשני הסעיפים באחרונים אני לא אתייחס, אלא אם אתם מתכוונים לטייל סאופן תרמילאי. בכל מקרה בבייג'ינג כדאי ללון יחסית קרוב לתחנת מטרו. הערה אחרונה - חפשו פה שירשורים בנושא סין של ענתנת, אנשיםטובים ונדמה לי יויו. הצטבר שם מידע מועיל ביתר! בהצלחה!
-
טיסת סולו לסיןככל הידוע לי אלעל לא טסה לשאנגחאי, אלא לבייג'ינג ולהונג קונג בלבד
-
טיסת סולו לסיןפפקין צודק,
בדקתי באתר שלהם כרגע, והם מציעים קונקשן דרך הונג קונג או ביג'ינג.
-
טיסת סולו לסיןהאמת היא שבכלל לא הייתי מציע אל על. אני טסתי איתם קניתי כרטיס דרכם לטיול הגדול. אבל החברה והשירות לא טובים ואני משער שיש מספיק חברות טובות יותר שניתן לטוס דרכן לשנגחאי.
-
טיסת סולו לסיןטוב, התגובות הקודמות כבר ענו על חלק מהשאלות, אז אני אתייחס רק לכמה:
1. כמו שהאחרים אמרו, ממליצה על התמקדות בסביבת בייג'ינג. אתם יכולים להגיע אל העיר בטיסה מישראל, לבלות בה 4-5 ימים (כי יש הרבה מה לראות, בין היתר: החומה הסינית, העיר האסורה, מקדש השמיים, ארמון הקיץ והאצטדיון הלאומי). לאחר מכן, כמו שאנשים אמרו, מומלץ לבקר בשאנגחאי והסביבה. בשביל להגיע לשם, אתם יכולים לעלות על הרכבת הסופר-דופר מהירה, שמגיעה מבייג'ינג לשאנגחאי בערך תוך 5 שעות. בשאנגחאי אתם יכולים לבלות כ-2-3 ימים ואז לבקר בפרברים של העיר, שידועים בנופים המרהיבים שלהם ובגנים היפים שלהם. אני הייתי בHangzhou, שנמצאת במרחק של כשעתיים נסיעה ברכבת משאנגחאי והיא הייתה מאד יפה, עיר סובבת אגם, מלאה בתה ובמקדשים. כשתסיימו, תוכלו לחזור לבייג'ינג באמצעות הרכבת המהירה.
5. אם אתם מתכננים ללון בבייג'ינג, אני ממליצה על Double Happiness Courtyard Hotel. הייתי בבייג'ינג כ-10 ימים במצטבר ואת כולם העברתי במלון המקסים הזה. הוא ממוקם בסמטה שנמצאת במחוז דונגשנג בעיר, במרחק של כ-5 דקות הליכה מתחנת הרכבת הקלה הקרובה. ובאמצעות הרכבת הקלה תוכלו להגיע לכל אטרקציה מרכזית תוך דקות. העיר האסורה נמצאת במרחק של כ-5-10 דקות נסיעה מהתחנה. הצוות של המלון ידידותי ומאד עוזר, האוכל בארוחת בוקר ממש טעים והאווירה הכללית נחמדה. דמי הלינה טיפה גבוהים יחסית למקומות אחרים בבייג'ינג, אבל זה שווה את זה.
לגבי שאנגחאי - Grand Mercure Shanghai Zhongya הוא עוד מלון שהייתי בו. המלון הזה מודרני מאד ויקר יחסית. הוא ממוקם במיקום מעולה, ממש ליד תחנת הרכבת התחתית, שתביא אתכם לכל מקום שתצטרכו. ויש גם כמה מסעדות מערביות בסביבה, לצד מסעדות שמוכרות אוכל סיני.
אלה המלונות שאני יכולה להמליץ עליהם בשבילכם.
6. כמו שכבר אמרו - זה תלוי בכם. התחבורה הציבורית יכולה להיות זולה במיוחד, בייחוד אם אתם משתמשים ברכבת התחתית - שגובה רק כ-2 יואן על כל נסיעה. והאוכל גם נע בין יואנים בודדים ל-50 יואנים במסעדות יוקרתיות במיוחד.
מקווה שתצליחו לארגן טיול מהנה!
___
הבלוג שלי - סיפור סיני .
-
טיסת סולו לסיןLKEN מתי היית בסין?
שמורת הפנדות שכתבת עליה בבלוג, שהתנדבת בה, את בטוחה שנקראה וולונג? זו שמורה שנסגרה לפני כמה שנים בגלל רעידת אדמה.
נראה לי שהיית בביפנגשיה?
-
טיסת סולו לסיןענת, את צודקת. שמורת וולונג נפגעה ברעידת האדמה של 2008 ואכן, הפנדות עברו לשמורת ביפנגשיה. הסיבה שהתייחסתי לשמורה בתור וולונג בבלוג היא שהצוות שם וצוות גו אקו, שהיה אחראי על ההתנדבות, התייחס לשמורה בתור "שמורת וולונג", אבל תודה שהארת את עיני לגבי שם השמורה. אכניס הדגשה לגבי זה בבלוג.
-
טיסת סולו לסיןאני ממליץ על גוילין וצ'נגדו מאוד נהניתי שם.
אם אתם לא טסים בעונה הבוערת או בתקופה שאין חגים בסין עדיף לרכוש טיסות פנים שם בסין זה יעלה לכם פחות מאשר דרך אתרים באינטרנט בדוק!
תביאו בחשבון שיש הרבה איחורים בטיסות פנים בסין.
יולי כבר חם לח ולפעמים גשום אם ניתן תקדימו את הנסיעה.
ממליץ לרכוש שיחון עברי סיני (עדיף לא לנסות לשוחח בעזרתו אלא להראות את המילה או המשפט למי שאתם מבקשים את עזרתו , נהגי מוניות לא יודעים לקרוא אותיות לטיניות כמו רוב המכריע של תושבי סין)
אני חושב שעדיף שני היעדים שהמלצתי על פני שנגחאי. עוד כרך ענקי שמנסה להדמות לניו יורק....
-
טיסת סולו לסיןרוב ההמלצות שקיבלתם כאן את רובן עשיתי במסלול שלי ומצרף אותו כאן - בוצע בשבועיים נטו + יום הלוך ויום חזור לטיסות . הספקנו את כל מה שפירטתי בקישור כולל סטייה לכיוון ההר הצהוב והכפרים מסביב - את כל המסלול עשינו בלי לחץ ובנינוחות והספקנו הכל. אפשר בקלות לטייל בסין לבד ואפילו עדיף , אבל חייבים הכנה מוקדמת. גם אנחנו התמקדנו באיזור מצומצם יחסית ("תפסת מרובה.....") ובטיול הבא נתמקד באיזור אחר.
-
טיסת סולו לסיןתודה רבה על ההסבר המפורט
עזרת לנו מאוד
-
עזרת לנו מאוד
-
טיסת סולו לסין -
טיסת סולו לסין -
עזרת לנו מאוד