טיול יום הולדת 50 לאמא
-
שלום

אמא שלי תחגוג בתחילת ינואר יום הולדת 50 בע"ה.
חושבים לצאת לטיול בחו"ל עם כל המשפחה כדי לחגוג את האירוע - אבא, אמא, אני (27), אחי (23), אחותי (21).
משך הטיול המתוכנן הוא 7-10 ימים וחשבנו להתחיל אותו בסוף דצמבר כדי להנות גם מהסילבסטר בחו"ל.
חשבנו הרבה על היעד ואנחנו די תקועים...צריכים המלצות

אנחנו פחות אנשים של מוזיאונים, יותר אוהבים נופים, מסעדות, מקומות אותנטיים, פסטיבלים ואטרקציות.
חשוב להבין שמדובר על סוף דצמבר-תחילת ינואר בהיבט המזג אוויר.
אודה מאוד מאוד לעזרתכם!
-
טיול יום הולדת 50 לאמאניב יופי של יוזמה.
מאחר ומדובר בתקופת החורף אז הייתי ממליץ לכם טיול באיזור אלזס. ניתן גם לטייל בטבע במגבלות מסויימות ויש את אווירת הכריסטמס בכפרים הציוריים על דרך היין.
טיסות מארגנים לבאזל עם איזי גט.
לנים בדירה גדולה והנה יש לכם יופי של טיול 50 עבור אמא.מסעדות יש לרוב בכל דרך היין שמתפרסת מקולמר (ונציה הקטנה) בדרום ועד שטרסבורג בצפון.
כמובן אפשר לעשות גיחה ליער השחור. עפ פארקים מעניינים אתכם אז פארק אירופה מאד קרוב.
לגבי פסטיבלים בטוח יש צריך לחפש. -
טיול יום הולדת 50 לאמאקחו רק בחשבון שהחג עצמו (24-25.12 ובמידה מסויימת גם ה 26) הוא מאד משפחתי. רוב האתרים, האטרקציות, החנויות, וכדומה - סגורים.
-
טיול יום הולדת 50 לאמאהאמת שגם אני באתי להמליץ על אלזס אבל בהסתייגות מסוימת בהמשך למה ששירליץ כתבה. גם ה-31 בדצמבר לא בטוחה שבכפרים של אלזס יהיו חגיגיות כמו בכיכר האדומה או בברלין. ובעצם 1 בינואר לרוב זה יום שגם כולם נחים בבית ואז מתחיל חודש ינואר די אפור ודי קר ונטול חגיגות.
הכיף הכי גדול של האזור הוא בתקופה שעד 25 דצמבר. הו אז אפשר לחגוג באלזס וגם בגרמניה הסמוכה בכל השווקים והאירועים הקטנים והמקסימים. אם זה אפשרי הייתי ממליצה להקדים את הטיול קצת כדי שיסתיים לפני ה-25 דצמבר כדי שתוכלו ממש ליהנות מכל השפע שהאזור מציע בתקופת טרום סילבסטר.
אחלה רעיון, הלוואי שהנסיך הפרטי שלי גם יוציא אותי לאיזה חגיגה לכבוד יומולדת.
אלונה
-
טיול יום הולדת 50 לאמאניב,עניתי גם בפורום אירופה...
הפעם,אולי בין היחידות, אני לא כול כך בעד אלזס...7-10 ימים בסוף התקופה ,לאחר שכבר מסוף נובמבר אלזס בחגיגות וקצת עייפה,נראה לי 10 ימים זה יותר מידי.גם אם תוסיפו את היער השחור,או פארק אירופה..והשאלה האם מתאים לכולכם..
אלזס נהדרת,אבל לחפש לינה עכשיו תהייה בעיה.לפחות 2 חדרי שינה ודירה נעימה...מלונות מאוד יקרים.בסוף החודש חלק סגור.איך יהיו העיירות בתחילת ינואר לאחר חודש של פסטיבלים? נראה לי די עייפות מכל התיירים והמבקרים.לכן עיר גדולה יותר תתאים טוב יותר,עיר עם יותר אפשרויות ומקומות סגורים,אפשרויות לינה מגוונות וקלות למציאה.. תחבורה נוחה,בתי קפה נעימים...
אתמול ניסינו לעזור לחברה למצוא לינה בקולמר/האזור.לא היה קל.לא לכול הימים היה פנוי...חיפוש קשה.אפשרי ? כן.
אמה
-
טיול יום הולדת 50 לאמאאם רוצים עדיין לחוות את שווקי חג המולד בינואר , אלא של פראג בניגוד לעירים אחרות ממשיכים לפעול עד 4.1.2015 ואפילו (בכיכר ונססלס) עד 11.1.2015 .