ניקרגואה vs גואטמלה
-
שלום לכם

בעלי הטרי ואני מחפשים מקום יפה להעביר בו ירח דבש מאוחר.
אחרי שקראנו על 2 המדינות האלה לא מעט, עדיין לא סגורים...
מצד אחד ניקרגואה ניראת פחות מתויירת, מצד שני הבנתי שבגואטמלה יש תרבות מאיה מעניינת יותר.
משום מה רוב ההשוואות שמצאנו באינטרנט דיי מיושנות - שנת 2009 ומטה. האם עדיין ניקרגואה פחות מטויילת מגואטמלה?
מה אתם חושבים על התרבות בשתי המדינות? אוכל? נחמדות של אנשים?
מישהו היה ב-corn Islands לאחרונה? איך שם? עדיין לא בנו מלונות הכל כלול?
באיזו מדינה אפשר לעשות יותר טרקים?
באיזו מדינה בטוח יותר?
בכללי על אופי הטיול: 3 שבועות עד חודש. רק מדינה אחת (בלי יותר מידי נסיעות). רמת חיים סבירה+ (חדר זוגי עם שירותים צמודים). אין בעיה עם אוכל רחוב ומסעדות של מקומיים. רוצים לראות טבע, נופים, ערים קולוניאליות (אולי אפילו מוזיאון או שניים), לדבר עם מקומיים (יש ספרדית) ולנוח בחוף לקראת הסוף.
נשמח אם תעזרו לנו עם מידע עדכני יותר.
תודה רבה לעונים

-
ניקרגואה vs גואטמלהזו בחירה די קשה
המידע שלי יותר עדכני מניסיון אישי לגבי ניקרגואה, בגווטמאלה הייתי יותר מזמן אבל אני מתעדכן דרך הפורום.
בכל מקרה מבחינת להשוות- את ניקרגואה מאוד אהבתי, הייתי בה במצטבר חודש ועדיין לא ראיתי אזורים שלמים. גווטמאלה היא אחת מ-3 המדינות שהכי אהבתי בעולם בגלל הנוכחות האינדיאנית הגבוהה, השווקים הצבעוניים ועתיקות המאיה- שמאוד אהבתי.
הטיול בשתי המדינות הוא בעל אופי אחר. אם אגיד שגווטמאלה יותר מתוירת- זה אולי במספרים- אבל צריך לזכור שרוב המטיילים צמודים למסלול דומה בשבועיים גג שלושה. גם בניקרגואה- אנשים נותנים לה שבוע -שבועיים ומתמקדים כולם באותם מקומות, ככה שיציאה קצת החוצה מהמסלול הזה תביא אתכם להיות באוירה מאוד לא מתוירת.
תרבות- גווטמאלה לוקחת בענק
אוכל- לא מדובר במעצמות קולינריות- בניקרגואה האוכל המקומי הוא גאלו פינטו- שעועית ואורז, בגווטמאלה- גם אורז ויותר ממרח שעועית ( רק כ"א לחוד על הצלחת) מלווה במנת עוף או בשר ( נקרא לו סטייק), מעבר לכך יש כל מיני מנות יחודיות יותרכמו טורטיות , טאמאלס ותירסים בגווטמאלה, ומיני מאפים בניקרגואה.
מצאתי את אנשי ניקרגואה יותר נחמדים. אני חושב שהסיבה לכך היא שבגווטמאלה הם פשוט יודעים עד כמה התיירים והזרים גורמים להרס התרבות שלהם וזה מה שמביא ליותר חשדנות ועוינות ממי שאין לו אינטרס כלכלי. ניקרגואה בשנות המלחמה כבר החריבו לבדם חלקים רציניים ממדינתם. והם יותר חביבים לתיירים ( חלק מהמקומות יותר וחלק פחות)
ניקרגואה נחשבת לאחת היותר בטוחות במרכז אמריקה ( לא מגואה או אזור החוף הקריבי שהוא נתיב הברחת סמים), אבל עדין צריך לנקוט אמצעי זהירות- זה לא שוויץ...
טרקים תוכלו לעשות בשתי המדינות. מרכז אמריקה זה לא אזור לטרקים ממושכי ימים, הרבה יומיים. תוכלו למצוא בשתיהן, עם נטייה קצת יותר לניקרגואה.
באיי התירס עדיין אין לדעתי הכל כלול.
זהו- זו בעיקר דיעה שלי, עם קצת תוספות . תחליטו מה יותר חשוב לכם בטיול. תזכרו גם שלגווטמאלה אין חופים מרשימים, כך שאם חשבתם על חלק כזה בירח הדבש- תצטרכו גם לשלב את בליז.
נסיעה טובה!
-
ניקרגואה vs גואטמלההמון תודה על התשובה המפורטת! באמת יש על מה לחשוב

-
ניקרגואה vs גואטמלהואיך החופים בניקרגואה? נגיד בהשוואה ליוקטן?
-
ניקרגואה vs גואטמלהאתן את שני הסנט שלי: נתחיל בכך ששתי המדינות יפות ומהנות, מהיותר כיפיות במרכז אמריקה. גואטמלה הרבה יותר מתויירת ויש בה תשתיות תירותיות מפותחות יותר. בהרבה מקרים נראה שניקרגואה היא כמו שגואטמלה הייתה 10 שנים קודם. מבחינת אנשים, לדעתי לפחות, האנשים בניקרגואה הם מהנחמדים שראיתי בכל העולם, ובטח הנחמדים ביותר בכל היבשת, וזה לאחר שנה וחצי של שיטוטים ברוב מדינות הדרום והמרכז. מבחינת הנופים, בשתי המדינות יש נופים יפים ויחודיים למקום, אם זה איסלה אומטפה או לגונה דה אפויו או סרו נגרו בניקרגואה (אלה רק כמה דוגמאות כמובן) או אטיטלאן, סמוק שמפיי וטיקל בגואטמלה. כל אחד מהאתרים האלה מכיל נופים מאוד יחודיים שלא רואים בהרבה מקומות אחרים. מבחינת ערים קולוניאליות ניקרגואה לוקחת בגדול. לאון וגרנדה הן מהערים הקולוניאליות היפות שראיתי, ועושה רושם שהן בדיוק מה שהייתה אנטיגואה הממוסחרת לפני שהגיעו כל התיירים. מבחינת תרבות, גואטמלה מנצחת. השווקים, הנשים בתלבושות הצבעוניות, הכל. נכון שבניקרגואה גם כן יש שווקים צבעוניים, אבל פה גואטמלה זוכה. מבחינת מסלולי הליכה, כמו שאמר גדליהו אין רבים וארוכים. זה פחות הקטע באזור. אם כי בגואטמלה יש כמה, באזור אטיטלן, באזור נבאח וטודוס סנטוס, ועוד. לא נראה לי שיש העדפה לאחת מן השתיים מבחינת מסלולים. מבחינת חופים, בגואטמלה אין ממש חופים יפים, בשביל זה תצטרכו לחצות לבליז או מקסיקו. בניקרגואה יש את הקורן איילנדס, שהם, ללא ספק, שלמות. ראיתי הרבה חופים בחיי הקצרים, בקאריביים, בתאילנד, סרי לנקה, אנדמן, זנזיבר, יוון ועוד ועוד. הקורן איילנדס ללא ספק מהיפים שבהם. ולא, לא נראה לי שיש שם ריזורטים של הכל כלול. זה פחות הקטע שם (או לפחות פחות היה כשאני הייתי שם) אבל זה בדיוק חלק מהקטע באיים. ובסך הכל, שתי המדינות יפות ומעניינות. גואטמלה זו הבחירה הסטנדרטית והשגרתיצ לירח דבש (לא שזה רע) וניקרגואה זו הבחירה הפחות פופולרית ואופנתית, אבל לא פחות טובה. עכשיו תחשבו עם עצמכם מה בא לכם.
-
ניקרגואה vs גואטמלההיי לכולם,
בהמשך לכל ההודעות בשרשור הזה, רציתי להתייעץ בנוגע לטיול ירח דבש שאנחנו מתכננים.
את האמת שכבר פרסמתי שאלות מספר פעמים בפורום אבל אני פשוט לא מצליחה למקד את הטיול שלנו כי אני כל הזמן שומעת דעות חלוקות.
יש לנו 3 שבועות כמעט מלאים (כ-19 יום) לטיול, כאשר זהו כבר הזמן נטו לאחר החסרת ימי טיסה.
אנחנו מעוניינים לשלב אטרקציות למיניהן (כמו טיולי יום, הרי געש, אומגה, ראפטינג, בנג'י וכדומה) יחד עם חופים וצלילות. נשמח גם לאזורים עם מסיבות פה ושם.
בהתחלה חשבנו על קוסטה ריקה ופנמה (קוסטה ריקה לאטרקציות ופנמה לחופים), אבל שמענו דעות חלוקות על פנמה וגם אנחנו מאוד רוצים לצלול והבנו שיש מקומות טובים יותר לצלילה. הבנו שקוסטה ריקה נהדרת בשביל כל האטרקציות האלו.
אחרי שקראתי את התגובות כאן, חשבתי אולי שנשנה מסלול ונשלב את גווטמאלה או ניקרגואה כמענה על האטרקציות, יחד עם בליז או הונדורס כמענה על חופים וצלילות. אבל הבנו שבבליז ובהונדורס אין כמעט מה לעשות מלבד לרבוץ על החוף או לצלול.
מה דעתכם על שני המסלולים??
האם מה ששמעתי הוא נכון?
איך כדאי לחלק את הזמן? חצי חצי או שכדאי לתת יותר זמן במקום מסוים?
כמובן שחשוב לנו לינה ברמה מספקת פלוס (לפחות חדר זוגי עם שירותים ומקלחת), גמישים בנושא האוכל. אין בעיה למקומות מתוירים או מקומיים.
-
ניקרגואה vs גואטמלההייתי הולך אל אחת מהשתיים:
1. גואטמלה + מקסיקו - הסיבוב הסטנדרטי לירח דבש. נופים ותרבות בגואטמלה, חופים ומסיבות (וצלילות) במקסיקו. זה הירח דבש הקלאסי.
2. קוסטה ריקה + פנמה - לא יודע מה שמעתם על פנמה. יש שם חופים מהיפים שתראו באזור, אנשים נחמדים, ואפילו קצת נופים יפים. יש איפה לצלול, הנופים התת ימיים שם הם מהיפים שראיתי, ובפנמה סיטי יש אפילו חיי לילה טובים מאוד. אבל, החופים בפנמה פחות מלאי חיים מהחופים במקסיקו, אין מלא מועדוני לילה ומסיבות, יותר שקט ורגוע.
לדעתי אלה שתי האופציות הסטנדרטיות, הפשוטות, ושהכי מתאימות לירח דבש.
עכשיו זה כבר תלוי בכם, מה אתם מחפשים, מה אתם אוהבים, ומה נשמע לכם יותר מתאים.
-
ניקרגואה vs גואטמלהומה דעתך לגבי בליז או הונדורס כיעד חופים?
הבנו שהצלילות שם הכי יפות במרכז אמריקה.
ואז לשלב את גווטמאלה עם אחד מהם.
אם היית צריך לבחור בין בליז או הונדורס לבין מקסיקו מה היית בוחר?
-
ניקרגואה vs גואטמלההחופים בבליז והונדורס מאוד יפים. וגם החופים במקסיקו.
עם זאת, ההגעה לחופים בהונדורס תארך יותר מדי זמן מתוך טיול של 19 יום. הייתי מוותר על זה.
החופים בבליז יותר נגישים, ובתוך כמה שעות אפשר להגיע מגואטמלה ישר לחופים. הם יפים, ויש צלילות.
אגב, תפתחו מפה ותראו, החופים של הונדורס, בליז ומקסיקו יושבים על אותה רצועת חוף, בייחוד אלה בבליז, שהם מרחק דיי קצר מהחופים הפופולרים ביוקטן שבמקסיקו. לטעמי אין הרבה הבדל מבחינת היופי של החופים עצמם.
ושוב, מקסיקו זו הבחירה הסטנדרטית, הבטוחה. שם בטוח תמצאו את כל מה שפרטת בהודעות הקודמות. אם אתם רוצים להיות הרפתקנים, לכו על בליז. אם אתם רוצים ללכת על בטוח, לכו על מקסיקו.
בסופו של דבר, זה כנראה לא מאוד משנה במה תבחרו, פה ופה יהיו חופים יפים ואתם תהנו.
-
ניקרגואה vs גואטמלהתודה אורי!
בעלי שואל איפה יש יותר בחורות יפות?

וברצינות - מאוד עזרתם, שוב תודה

ניקרגואה הנה אנחנו באים!