שווקי חג מולד בבודפשט?
-
חברות וחברים יקרים,
טוב... נפתח איזה חלון הזדמנויות, צוהר של תקווה
, לנסיעת נופש קצרה למשהו כמו 4 לילות, דווקא לבודפשט ולא לשום מקום אחר.עדיפות ברורה לחלוטין ממגוון סיבות שהולידו את ההזדמנות הזאת לאזור ה - 20 בנובמבר.
ייתכן שעם שמיניות באוויר ומאמצים עזים מאוד אפשר יהיה לעבור לאזור 7.12.
וכאן אני זקוק לעזרה -
אני מבין משיטוט באתרים הרלוונטיים (באדיבות הבלוג של לי) ששווקי חג המולד ייפתחו השנה ממש בסוף נובמבר - כלומר - באופציית נובמבר נחמיץ אותם לגמרי?
אין בכלל קישוטים מוקדמים? פונץ' חם? ערמונים? משהו?
עד כמה שווה לעשות מאמצים משמעותיים מאוד (שלא בטוח שיצליחו) בשביל לפקוד את שווקי חג המולד בבודפשט?
עד כמה - סטטיטסטית בלבד כמובן ועם כל ההסתייגויות - יהיה קר יותר בהפרש לא גדול כזה של שבועיים וחצי?
אני אמור לסגור את העניין הזה - אם אכן יצליח לי - תוך זמן אפס בערך אז קומו עורו...
בשמחות,
שמוליק
-
שווקי חג מולד בבודפשט?היי שמוליק,
איך אני שמחה...
השוק המרכזי ב- Vörösmarty tér נפתח ב 28.12
שם כדאי ללון בסביבת כיכר ורוסמרטי / אזור תחנת פרנץ דק טר.
גם אזור בית הכנסת נחשב מרכזי יחסית (מרחק תחנה אחת או שתיים מהכיכר)
עדיף לכלול את ימי סופשבוע בחופשה: שבת ראשון
בודפשט מהנה גם בלי השווקים
גם אם לא תצליח להזיז..
בטוחה שתיהנו מאוד
-
שווקי חג מולד בבודפשט? -
שווקי חג מולד בבודפשט?שמוליק,אם הכוונה לבקר בתקופת שווקי כריסמס,לחווית האוירה המיוחדת-מ28.11 ואני הייתי אומרת להתחיל מ1.12.שיאירו את כול הפנסים בעיר לכבודכם!
בודפשט יפה גם ללא השווקים,אך אם מדובר בהפרש של שבוע 10 ימים,כדאי לעשות מאמץ.
לא לשכוח את הבלוג של המטייל המתמיד
לגבי לינה,נכון שהכי נוח להיות במרכז של השווקים...אך מצד שני עם המלון קרוב לתחנת המטרו זה גם בסדר.למשל ראיתי ע' הזיליקה מלון נחמד במחיר סביר.
אנו היינו פעם בכלל בבודה מרוחק,אל מטר מתחנת מטרו,היה נוח מאוד.גם היום המלון הזה "מרקיור בודה" זול.
בהצלחה להוזזת ימים לדצמבר

-
שווקי חג מולד בבודפשט?כן לעשות שמיניות באוויר בכדי לנסוע בתחילת דצמבר, היינו שנה שעברה ווהיה מקסים!! יכול להיות טיפה יותר קר אבל אם כן, מדובר על עוד שכבת לבוש ולא על עוד מעיל.
כיף לכם
-
שווקי חג מולד בבודפשט?שמוליק בוקר טוב,
לא אחדש לך משהו, רק באתי להגיד שאם יצליח לך בדצמבר-יהיה ממש כיף. נכון שהעיר יפה גם ככה, אבל דווקא שווקים ותאורה הכריסמסית מוסיפים חן לבודפשט בחורף.

-
שווקי חג מולד בבודפשט?מצטרפת לשאלה -
בדקתי אופציות יכולה לנסוע על חנוכה עם כרטיסים ב UP שנקנים בנקודות.
מה 15-19/12 בדצמבר.
כמה תעלה לי שהות של 4 לילות?
לפני שאצלול לבלוגים נו לי תוכנית מהירה ל 3.5 ימים ( הטיסה ב 15 מוקדם בבוקר, החזרה יוצאת ב 10:00 ).
מזכירה ש-2 ילדים מעורבים בת 11 ובן 9.
-
שווקי חג מולד בבודפשט?לשמוליק, אני מחוץ לבודפשט היתי לפני חג המולד רק בוינה. וינה קצת יותר מרשימה אבל גם בבודפשט לא חסרים שווקים שנפתחים רשמית ב-28 לנובמבר אבל העיר כבר מוארת מאמצע נובמבר. אין הבדל גדול במזג אויר בין סוף נובמבר לתחילת דצמבר. ציריך גם מזל לתפוס מזג אויר טוב. אם אתם מפחדים מקור אז אין טעם לטיול. לא כולם מתלהבים משווקי חג המולד. אם לכם זה חשוב אז תדחו לדצמבר. אם לא אז גם בסוף נובמבר העיר כולה מוארת בלילה ופה ושם גם השווקים מתחילים לצוץ.
-
שווקי חג מולד בבודפשט?חישוב מאוד גס שעשיתי. לנו (2) זה עלה כ 1,000 $ ל 3 ימים כולל מלון, קניות, אוכל וכו'. מקווה שבודפשט לא התייקרה יותר מידי בשנה האחרונה.
-
שווקי חג מולד בבודפשט?המון המון תודה לכל העונים... נמשיך להתלבט. צריך להחליט ממש מהר...
lbd - שימחת אותי עם האמירה שהעיר בכל מקרה מוארת כבר מאמצע נובמבר, כך שגם אם אשאר עם אופציית נובמבר, עדיין נוכל להנות מהמראות החגיגיים...
-
שווקי חג מולד בבודפשט?היי איילת,
המסלול שלכם מוכן! רק תזמיני כרטיסים....
העיר מתאימה לכל הרכב וכל גיל..
1 יום פשט (ביום א' הפנינג חצרות גוזדג'ו)
1 יום בודה
1 יום בפארק (בשבת וראשון שוק בוקר בפארק, ככר הגיבורים, גן חיות, קרקס, מרחצאות סצ'ני) אפילו יום וחצי
חצי יום אחרון... השלמות.
(רצוי להוסיף עוד יום, שהחופשה לא תהיה עמוסה.. בפרט עם ילדים, ולכלול את יום א' )
העלות סבירה. פחות יקרה מחופשת חנוכה בישראל...
ועוד פירטתי על התקציב.. אבל זה מאוד סוביקטיבי...
חופשה זוגית רומנטית, סטודנטים במינימום תקציב - מאי 2013 עולם קטן
בקישור הראשון, תמצאו את כל סיכומי החופשות בשנה האחרונה + חורף/חנוכה .
"שבוע משפחתי אביבי קסום בבודפשט היפה" אביב 2013 - ענת והילדוןחופשה משפחתית + ילדון, יולי 2014 – איילה
חופשה עם ילדים צעירים מאוגוסט 2014 - אנשיםטובים
תבלו
-
שווקי חג מולד בבודפשט?היי איילה,אפשר לצאת ב14.12 בלילה?
לחזור ב18.12 או 19.12 המחירים מאוד סבירים של וויז אייר.נחיתה בלילה לפעמים עדיפה,מגיעים ישר ללינה המראה נוחה באמצע היום..
הקרקס פעיל בדצמבר?
אמה
-
שווקי חג מולד בבודפשט?הקרקס פעיל בדצמבר,
וניתן להזמין כרטיסים מעכשיו עד סוף השנה...
עלה לנו לפני חצי שנה, כ45 שח לכרטיס בהזמנה באתר (הצולע)
חוץ מההנחה הקטנה, מגיעים בלי לחץ.. והמקומות שמורים.
רואים טוב מכל מקום, אם כי רצוי לשבת בשורות הראשונות מול כניסת האמנים (הסברים)
להצטייד באישור התשלום במייל המורכב מקוד של כמה ספרות שמדפיסים
או לשמור את האישור בסמרטפון. ניתן להציג את האישור בטלפון.
אין מופע בכל יום!!
Show Times = לו"ז הקרקס
בסופ"ש שבת-ראשון, מתקיימים 3-2 מופעים ביום. הייתי בוחרת בסופ"ש כדי להגיע לפני לדוכני השוק בפארק
אטרקציה נהדרת לכל גיל, ולא רק עם ילדים... זה היה שיא הביקור שלנו.
במתכונת החדשה של הקרקס, לא משתתפים בעלי חיים (כמעט).
אפשר לתכנן אחרי הקרקס בילוי במרחצאות סצ'ני בערב (ממול הקרקס).
-
שווקי חג מולד בבודפשט?יש פארק מיים מקורה בבודפשט?
איזה מוזיאונים מעניינים ישנם ( במקרה שכל הזמן ירד גשם)? -
אפשרויות לגשם עם ילדים - בבודפשטאפשרויות לגשם עם ילדים
קניון קמפונה - 40 דקות נסיעה. מתאים לילדים צעירים ביום מאוד גשום וקר.
(משחקייה, ארמון הפלאים-מוזאון מדע אקטיבי, אקווריום, פינת ליטוף, טרמפולינה, שופינג, ג'אנק פוד ועוד)
סיבוב בחשמלית 2 - לאורך הדנובה וסביב הפרלמנט (בצד של פשט)
אוטובוס אמפיבי שממשיך מנסיעה לשייט בנהר..
חנות יצירתית להפעלת ילדים, צביעת יצירות גבס בפסג’ Gozsdu. באזור dob utca 16 - kirali utca 13
בפארק - מוזאון תחבורה
בפארק - מרחצאות סצ'ני, לבילוי ערב (בבריכה זרם ספירלי שישעשע גם ילדים).
באי מרגיט - יש בריכה שמתאימה לילדים. לבדוק אם מקורה. פלאטינוס.
הסעות חינם הלוך חזור מכיכר הגיבורים)קרקסבגן החיות (+הלונה פארק) יש מתחמים מקורים שמסומנים במפת הגן במטרייה.בית כנסתהשוק המקורהפרלמנט (בתיאום)בית קפה מתוק שוגר (ממתקים, עוגיות מקרון, גלידה שוקו ועוד)באולינגקולנוע סינמה סיטיבבודה:
המבוך - הביקור אורך כחצי שעה לפחות.
בית חולים בסלע - הביקור אורך שעה. כל שעה עגולה.
מוזאון המרציפן (מקום קטן, ביקור קצר)
פארק מילנריס - פארק שעשועים לילדים צעירים, פעילויות בתחום המדע הטבע מחשבים גנטיקה. נמצא סמוך לקניון Mammut בבודה. כדאי לעקוב אחרי לוח האירועים לפעילויות.
מוזאון הטבע
שייט (עם קריינות בעברית של חב' לג'נדה)
שופינג בקניונים
קישורים להכל ועוד אפשרויות - פירטתי בבלוג.
-
שווקי חג מולד בבודפשט?איילת,לא מוזיאון,רק בית קפה Alexandra bookstore, Paris Cafe, Budapest
גם אנחנו החלטנו לשם
ביקשתי ללא מתנות ליום הנשואים,לא מסעדות,לא צימר בצפון,לא מסיבת הפתעה-קח אותי לקסם האוירה ואני אפילו אארגן הכול לבד

את תמונות הטרמוו מספר 2 בדצמבר ראיתי כבר לפני שנה בגוגל,מאז הוא נכנס לראש.נסענו בו בחופשות הקיץ בערב המאוחר,סתם כך להנאה ומנוחת הרגליים.
אן הבנתי נכון קו דומה מס' 19 בבודה.תחת הכותרת
תמצית הבלוג