טיול חורף רעיון - מה דעתכם?
-
אחרי שקראנו את רכל ההצעות שלכם חשבנו על המסלול הבא, אבל לא יודעות אם הוא הגיוני לחודש דצמבר וכמובן שהוא מעלה כלמיני שאלות...
25.11.14-2.12.14 ניו יורק
2.12.14 - 10.12.4 אורלנדו (הגעה לאורלנדו בטיסה)
10.12.14-24.12.14 טיול רכוב למעלה - יציאה מאורלנדו לכיוון ניו יורק דרך ג'ורג'יה, הקרוליינות, וירג'ינייה, מרילנד ופילדלפיה (עצירות ככל שנפשנו חפצה בטווח הזמן ותנאי מזג האוויר עם כוונה לעצירה בוושינגטון DC וחבל האמיש....)
24.12.14-30.12.14 ניו יורק
אם מזג האוויר לא יאפשר נתפוס ב 24 טיסה לניו יורק....
כמה שאלות
1. האם זה מסלול שיש לנו מה לראות בו גם באזורי ג'ורג'ייה והקרוליינות? ואם כן אז מה שבהתחשב בזה שחורף... והאם זה טווח זמן הגיוני למסלול כזה? (הכוונה לסוע בנחת לא לרוץ ממקום למקום)
2. האם בגלל שמדובר בקריסטמס ייתכן שלא נוכל למצוא טיסה במקרה הצורך? או שאם מזג האוויר לא מאפשר לסוע אז גם לטוס אי אפשר? (תאורטית אין לנו בעייה להגיע לניו יורק גם יום אחר כך כי הרי לא חוגגות כריסטמס. ומקווה שנלון בבית של חברה כך שיום לכאן או לשם לא ישפיעו עלינו כלכלית...)
3. לאחרונה הייתי בוושיגטון לפני כעשרים שנה. היא זכורה לי כחווייה טובה, אבל האם באמת יהיה נחמד להיות עם הילדים במוזיאונים שם והאם מישהו יודע מהם נהלי הביקור בית הלבן? האם יש לינה במחיר הגיוני?
4.אם כבר אז כבר - מישהו יודע מהם נהלי הרישום לנישואין בניו יורק?
5. האם יש קנס כספי אם נאלץ להחזיר את הרכב במדינה אחרת מהמתוכנן בגלל מזג אוויר?
המון תודה
יעל
יש לנו בערך עוד שבוע לסגור את המסלול... מבטיחה שאחר כך יהיו פחות שאלות לחוצות.
-
טיול חורף רעיון - מה דעתכם?אזור הדרום מלא מטיילים בחורף (וגם המחירים בהתאם).
נסיעה לאורך החוף אפשרית. לגבי ההרים, סביר שיהיה מושלג (כלומר, כדי להגיע לגטלינבורג בטנסי תצטרכו לעשות עיקוף רציני).
במקום להמשיך צפונה עד ניו יורק הייתי לוקחת כמה ימים דרומה לכיוון הקיז.
בכל מקרה - עדיף להזמין מקומות לינה מראש, עם אפשרות ביטול.
לגבי הטיסות - קשה לי להאמין שתמצאו טיסות מהרגע להרגע בתקופת הקריסמס.
זו התקופה שכולם בורחים דרומה מהקור.
אושרה
-
טיול חורף רעיון - מה דעתכם?1. האם זה מסלול שיש לנו מה לראות בו גם באזורי ג'ורג'ייה והקרוליינות? ואם כן אז מה שבהתחשב בזה שחורף... והאם זה טווח זמן הגיוני למסלול כזה? (הכוונה לסוע בנחת לא לרוץ ממקום למקום) -
כן. יש מה לראות במסלול. יהיה מאד קר, צפונית לקרוליינות, גם לא בהרים. זה אומר שהכבישים עשויים להיות עם קרח, בפרט בבקרים ואתם גם עלולים להזדקק לנהיגת שלג ושרשראות שלג. זה לא פוסל את זה לחלוטין, אבל תצטרכו ללמוד את התחום ולראות אם מתאים לכם. שבועיים זה פרק זמן מתאים לדעתי, כשהמסלול שלכם לא יעבור בהרים אלא ליד החוף מפאת מזג האוויר.
2. האם בגלל שמדובר בקריסטמס ייתכן שלא נוכל למצוא טיסה במקרה הצורך? או שאם מזג האוויר לא מאפשר לסוע אז גם לטוס אי אפשר? (תאורטית אין לנו בעייה להגיע לניו יורק גם יום אחר כך כי הרי לא חוגגות כריסטמס. ומקווה שנלון בבית של חברה כך שיום לכאן או לשם לא ישפיעו עלינו כלכלית...)
אני מניחה שבטווחי זמן כאלו הטיסות עשויות להיות יקרות, אבל הכל שאלה של מחיר. בכל מקרה, תבדקי ב-kayak.com, לבדוק לא עולה כסף

3. לאחרונה הייתי בוושיגטון לפני כעשרים שנה. היא זכורה לי כחווייה טובה, אבל האם באמת יהיה נחמד להיות עם הילדים במוזיאונים שם והאם מישהו יודע מהם נהלי הביקור בית הלבן? האם יש לינה במחיר הגיוני?
אין ביקורים בבית הלבן. כן יש תכנית ג'וניור ריינג'ר לבית הלבן, שכמו כל תכניות הג'וניור ריינג'ר, אני יכולה רק להמליץ עליה. מעשיר מאד את הביקור והחוויה, גם להורים וגם לילדים. יש גם תכניות ג'וניור ריינג'ר נוספות בוושינגטון DC. לגבי המוזיאונים, בכפוף לגילאי הילדים, נראה לי דווקא מאד מתאים ובפרט בחורף.
4.אם כבר אז כבר - מישהו יודע מהם נהלי הרישום לנישואין בניו יורק?
אין לי מושג, סורי.
5. האם יש קנס כספי אם נאלץ להחזיר את הרכב במדינה אחרת מהמתוכנן בגלל מזג אוויר?
כן. כמו כן, יהיה לכם כנראה קנס כספי על שכירה חד-כיוונית מפלורידה לניו יורק.
-
טיול חורף רעיון - מה דעתכם?המון תודה.
נראה לי שנישאר לאורך החוף על I95 בגלל מזג האוויר.
עכשיו מחפשת מהן האטרקציות לאורך החוף שיכולות לעניין אותנו....
הבנתי שבוושינגטון קשה להסתדר עם רכב, האם כדאי להחזיר אותו לימים שלנו שם?!... או שלהשאיר כדי שנהיה חופשיות לעזוב אותה בלי להחליט מראש מתי?
מה יש מעניין בקרוליינות? כדי שתחילת המסלול תהיה גם היא אטרקטיבית ושזה לא יהיה נסיעה בלבד עד וושינגטון והאמיש?
לגבי טיסות - כרגע המחירים סבירים. מניחה שזה ישתנה בקרוב.
האם נראה לכם שהמלונות יהיו מלאים בעונה הזאת? אנחנו לא ממש באזור חם, פרט אולי לחלק של פלורידה ולא מתחשק לי להרגיש כבולה למקום מסויים ב ROAD TRIP.
מישהו יודע מתי מתחילה חופשת חג המולד? אני מניחה שברגע שהיא תתחיל נרגיש עומסים בהתאם.
תודה
יעל
-
טיול חורף רעיון - מה דעתכם?רק אזהרה חשובה
אחי, בנובמבר שנה שעברה, ביקר לכמה ימים באזור סוואנה-צ'רלסטון - בטמפרטורות היו במשך כמה ימים ברציפות חד ספרתיים וגשם כמובן... וזה עוד בחלק הדרומי יחסית של i-95, אמנם אלו היו ימים חריגים יחסית בחורף חריג יחסית (אנחנו הייינו באזור באפריל ועדיין היה יחסית קר, בטח למי שהגיע מכיוון פלורידה)
ההבדל בטמפרטורות בין אזור זה לבין החלקים הדרומיים של i95 (כמו Cocoa Beach וסנט אוגוסטין הנמצאת רק 3 שעות נסיעה דרומית) הם משמעותייםנדמה לי שהמלצתי להשקיע את רוב הטיול בפלורידה כבר די ברורה (תחפשו גם את סיכום הטיול של הנוסע התמיד שטייל למשל חודש בינואר בפלורידה) -
טיול חורף - נישואין בניו-יורקמכיוון שאח שלי ובן זוגו התחתנו בחורף שעבר בניו-יורק הנה המידע שללחתי לו אז כולל קישורים:
"צעד ראשון - מילוי בקשה לרישיון נישואין און-ליין:
https://www1.nyc.gov/cityclerkformsonline/formslist.htm?recordType=MARRIAGE - בקשה שמוגשת דרך האתר 'חיה' 21 יום בלבד!לאחר מילוי הטופס מקבלים מספר אישור איתו שניכם צריכים להגיע למשרדי רשם העירייה(city clerk). בנוסף יש להביא תעודות זיהוי (דרכונים) ואת התשלום בעבור הרישיון ($35). אין קיצור דרך או תור נפרד למי שמילא את הבקשה באינטרנט אך מילוי מוקדם יקצר את השהות שלכם במקום.כשתגיעו למשרד רשם העירייה יש לפנות ל-information desk שם ידריכו אתכם בצעדים הבאים כשבמקביל יתחילו לעבד את הבקשה שלכם (הם ממליצים בחום לוודא שכל הפרטים נכונים ומובנים לפני ההגעה) ואתם אמורים לקבל את הרישיון במקום.החוק מחייב המתנה של 24 שעות מעת קבלת רישיון הנישואין לפני שניתן לקיים את טקס הנישואין - ניתן לבקש ויתור משפטי ע"י פניה למשרד רשם המחוז במחוז בו קיבלתם את רישיון הנישואין שלכם (http://www.cityclerk.nyc.gov/html/marriage/license.shtml#judicial) (נראה לי מיותר אבל עדיף עודף מידע
)טקס הנישואין עצמו יכול להתבצע גם הוא במשרד רשם העירייה - עלות היא $25. ניתן להתחתן בטקס אזרחי או דתי גם בכל מקום אחר במדינת ניו-יורק.התשלומים יכולים להתבצע בשיק בנקאי או כרטיס אשראי - לא מקבלים מזומן ושקים אישיים.מיקום ושעות פתיחה של סניפי רשם העירייה - http://www.cityclerk.nyc.gov/html/about/office.shtml"אח שלי ציין, אחרי העניין, שהיו צריכים לעבור בין 3 מקומות שונים אך בסך הכל העניין לא לקח יותר מדי זמן והיה די ידידותי למתחתן.
מקווה שיהיה לכן לעזרה והרבה מזל טוב!אביה -
טיול חורף רעיון - מה דעתכם?הערה לגבי בית הלבן - לא הצלחנו להכנס לתוך הבית הלבן מטעמי "בטחונות" או שאין מקום בכלל למרות שביקשנו חצי שנה מראש (אפילו דרך משהו אחר מארה"ב ולא דרך ישראל)
אזי רק מבחוץ אפשר לראות את הבית הלבן
-
טיול חורף - נישואין בניו-יורקתודה רבה
נסגור מסלול ואז אתעמק בפרטים הטכנים של הנישואין...
-
טיול חורף רעיון - מה דעתכם?תודה.
מה זה תוכניות ג'וניור ריינג'ר?
(לא היה לי זמן לחפש)
הקרח על הכביש הפחיד את החצי השני ועכשיו היא חושבת לסוע רק עד DC ומשם ברכבת ופוחדת לנהוג אפילו עד שם... נראה אם היא תשנה את דעתה כי אני לא נוהגת...
בפעם הקודמת לא שילמנו קנס והחזרנו רכב בווגאס אחרי שקיבלנו אותו בסן פרנציסקו... תמיד יש קנס?
יעל
-
טיול חורף רעיון - מה דעתכם?קר שם וכן, יתכנו ואף סביר שיהיו תנאים של נהיגת חורף אמריקאי, כולל קרח ושלג על הכביש. לא מדובר רק בצפון, אלא כבר מצפון קרולינה וצפונה. האמריקאים נוסעים ככה כל הזמן, אבל לנהג לא מנוסה זה בהחלט יכול להיות מפחיד ואף מסוכן. פעמיים יצא לי לנסוע בשלג וכן, הלבינו לי פרקי אצבעות הידיים. אני לא בטוחה שהייתי בוחרת בנסיעה כזו בתור חופשה, באופן אישי. בנוסף, קחו בחשבון שיכול להיות מזג אוויר אפילו סוער יותר, בפרט שהשנה שנת אל ניניו ובהחלט אתן עלולות להתקל בסופת שלגים של ממש.
אם לנהגת לא מרגיש נוח, הייתי שוקלת לרדת מזה ולהתמקד בניו יורק + פלורידה בטיסות. אפשר לבלות בפלורידה חודש שלם וזו עונה מעולה, כי יש המון בעלי חיים ולא חם. זה גם יצא חסכוני יותר כי תטוסו לפלורידה ושם תשכרו רכב ותחזירו אותו בפלורידה.
עם כמה ילדים אתן נוסעות ובאילו גילאים? אצלנו כשהם היו קטנים הם היו רגישים לקור ושלג ולא אהבו. -
טיול חורף רעיון - מה דעתכם?לגבי הקנס - בין קליפורניה לנבאדה אין דמי החזרה וזה החריג. בין שאר המדינות יש, ולרוב זו פונקציה של המרחק בין נקודת הלקיחה וההחזרה.
-
טיול חורף רעיון - מה דעתכם?הילדים ילידי ינואר יהיו בני כמעט שבע וכמעט שנתיים...
הגדולה כבר הייתה בארה"ב בסופת שלג בגיל שנה וצ'ופצ'יק ולא זכור לי כנורא ואיום, אבל רוב הטיול היה במזג אוויר יפה עד גשום...
אני מנסה לשכנע את החוקית שפשוט נטייל בפלורידה, אבל משום מה היא לא מתחברת לאף אחת מההצעות כאן (את כביש 1 מסן פרנציסקו ללוס אנג'לס היא מאוד אהבה, אז אם יש משהו דומה נראה לי שאולי נצליח להדליק אותה). תנינים וביצות זה לא כך כך היא. היא מעדיפה נמרים וקופים שאפשר ללטף...
הרעיון של נהיגת שלג וקרח אכן הלחיץ אותה.
תודה על העצות נשמח לרעיונות לגבי פלורידה.
-
טיול חורף רעיון - מה דעתכם?שלום
היה כאן דיבור על הדיווח של נוסע מתמיד על פלורידה.
בטוח שיכול לעזור לכם-
http://forum.lametayel.co.il/forum_msg/th-1162297/start-0/
מוני
-
טיול חורף רעיון - מה דעתכם?ביצות זה באמת לא נשמע מי יודע מה, אבל בפועל מדובר בבתי גידול מאד מגוונים. להבנתי, האליגטורים נמצאים לא רק בביצות, אגב. שימו לב לשילוט ואיפה הילדים מתרוצצים...
בחורף יש שפע של חיות בר בפלורידה, כל מיני ציפורים אקזוטיות, דולפינים שאפשר לראות מהחוף ופרות ים במקווי המים בתוך היבשה. מזג האוויר נעים (אם כי עקרונית יכול להיות גם קריר עד קר וב-2009 גם ירד שלג בפלורידה), ויש מגוון של שמורות טבע שונות זו מזו.
לא הייתי בפלורידה, אבל להבנתי מול כביש 1 בקליפורניה היא נותנת פייט יפה מאד מבחינת בעלי חיים וטבע.
הכנתי בזמנו סקיצה לטיול בפלורידה, עבורנו. פלורידה, כמו אלסקה, יורדת ועולה אצלנו בתור יעד. שתיהן יו-יו של טיולים
כבר כמעט הזמנתי כרטיסים השבוע, אבל כנראה שבמקום זה נשוב לקליפורניה ולחוף המערבי בקיץ.בכל מקרה, אולי הסקיצה תעזור לכן קצת -
-
טיול חורף - נישואין בניו-יורקתודה לכולם
בעקבות התגובות כאן, ובמקומות אחרים, החלטנו לרדת מהטיול הרכוב צפונה ועכשיו קולות לעשות את המסלול הבא:
https://roadtrippers.com/trips/2911340
בגדול - ממובייל אלאבמה לאזור לייק צ'רלס
נשמח להערות והארות
תודה
יעל