טרקים בנפאל
-
רציתי לדעת כמה עולה בערך טרק בנפאל בממוצע ליום
וכמה זמן הולכים כל יום? יש כפרים בדרך לישון?
אני נוסע לבד ומתלבט אם לעשות את הסובב אנאפורנה
טרקים אחרים אני בטוח יעשה אבל זה הכי מפורסם ולכן מעוניין לקבל עליו מידע מבחינת עלות וארגון ודרכי הגעה
-
טרקים בנפאלהיי יוסי,
עלות יום טרק: מאוד תלוי בך (בין 18 דולר ל- 30 דולר), לזה תוסיף עלות פורטר (9-12 דולר ליום).
כמה שעות הולכים ביום? - שוב תלוי בך (בין 5 ל- 10 שעות).
טיול מהנה,
-
טרקים בנפאלשלום תאי,
בין למה למה נעים המחירים? ז״א בתמורה למה נשלם 18 דולר ובתמורה למה 30?
ועוד שאלה, במידה ואנחנו יוצאים זוג לטרק, איך מסדרים את זה עם הפרוטר?
-
טרקים בנפאלהעלות ליום תלויה בעיקר במה וכמה אוכלים במשך היום, וכמה עוגיות, ממתקים, משקאות קלים, בירה וכדומה קנים במשך הטרק .
עלות חדר בגסט האוס היא 1 - 2 דולר ללילה . יש כאלה שמתמקחים, ומקבלים את החדר "כאילו" בחינם, רק תמורת האוכל שהם יזמינו בגסט האוס . אני אישית די סולד מאנשים כאלה שמתמקחים על 1$ ואחר כך קונים קולה וממתקים בפי כמה . ויש קורלציה די גבוה בדברים האלה .
מחיר האוכל (כל מנה) עולה ככול שעולים בגובה . מנת דל-באט יכולה לנוע בין 1.5$ ל- 5$ בגסט האוס שנמצא בגובה של כ- 5,000 מטר .
בקשר לפורטר, בדר"כ רצוי לא להעמיס על הפורטר יותר מ- 15-16 ק"ג .
תנו לפרטר שיסחב את הדברים שאתם צריכים רק ללילה, ובתרמיל שלכם תשאירו את דברי הערך כמובן (דרכונים, כסף, מצלמה, טלפונים) ובגדים כמו מעיל, פליס, חולצה ארוכה וכמובן בקבוק אלומניום של 1 ליטר למים עם בקבוקון כלור לטיהור המים מהנהרות .
את בקבוקון הכלור קונים בסופרמרקט בקטמנדו ב- 20 רופי (שזה כ- 0.2$) .
-
טרקים בנפאלאם לא השתנו התקנות ל"סבלי תיירים", מותר להעמיס עליהם 20 ק"ג (בניגוד לסבלי סחורות שמעבירים 40 ק"ג)
סבל אחד זה די והותר לשני אנשים, ועוד נשאר משקל פנוי
ואם אתם לא מצליחים להתארגן על 20 ק"ג ומטה, אתם בבעיה של העמסת יתר (לוקחים דברים מיותרים), ותראו מה אפשר להוריד.
-
טרקים בנפאלאני מתלבט בעניין בפורטר אם לקחת או לא.
אני צריך לקחת לכל טרק את כל הציוד והדברים שיש לי? כולל דברים שהגעתי איתם מהארץ?
או שמשאירים הכל בגסט האוס ואחרי שמסיימים את הטרק חוזרים לקחת אותם? כי יש כאלה שלא חוזרים לאותו גסט האוס. ואם אני מחליט להשאיר כמה יעלה לי לנעול את הדברים בכספת או משהו כזה?
-
טרקים בנפאללא חייבים לקחת את כל הציוד.
לדעתי גם תלוי עד כמה אתה רגיל ללכת עם תיק על הגב.
יש מספר אופציות לשמור ציוד, אחת מהן היא בית חב"ד לדוגמא.
-
טרקים בנפאלאני מגיע עם תיק אחד מהארץ ואני אקנה שם גם דברים אבל אני לא חושב שכל מטייל מסתובב עם כל הדברים שלו כל עוד שהוא לא בגסט האוס/מלון. השאלה איפה באמת אפשר לשמור אותם כשאני יוצא לטרק של כמה ימים או שבועיים?
-
טרקים בנפאלאפשר בבית חב"ד ואפשר גם אצל סוויסה
-
טרקים בנפאלתודה
-
טרקים בנפאלאופציה נוספת היא לשמור אותם בגסט האוס שאתה נמצא בו לפני הטרק.
שמנו אצלהם בפוקרה תיק גדול כמעט 3 שבועות ולא היה להם בעיה עם זה.
חזרנו אליהם אחרי הטרק... ובסוף אפילו לא ישנו שם כי הוא היה מלא.
לדעתי זה חובה ולא המלצה לקחת פורטר. עד שאתה שם תהנה מהדרך ומהנוף ותטייל עם תיק גב קטן. היה איתנו אחד שהתחיל בלי ואחרי 4 ימים חיפש בכפרים בסביבה של הטרק.
דבר שני פורטר בפועל הוא סוג של מדריך מבחינת הדרך.
דבר שלישי אם אתה יוצא לבד לטרק תמיד טוב שיש עוד מישהו איתך לעת צרה.