ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

עזרה בחופשה הראשונה

פורום סקי וסנובורד
    4
    5
    3924
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • משה שלמה1
      משה שלמה1 נערך לאחרונה על ידי

שלום אני רוצה השנה ב"ה לצאת לחופשת הסקי הראשונה שלי

יש לי מספר שאלות 

1.קודם כל באיזה תקופה הכי כדאי לנסוע ראיתי שהכי הרבה שלג יש בפברואר האם זה נכון ועד כמה המחירים יותר גבוהים בתקופה זו?

2לאיזה אתר הכי כדאי לי ללכת אני כרגע מתעניין באתר עם תקציב נמוך יחסית אבל אם בית ספר טוב ומזג אויר טוב (אין לי בעיה עם קור) ראיתי אתרים כמו בנסקו שפינדלרוב מלין ופוינה ברשוב שנראו מתאימים (אני לא מחפש אפרה סקי רעשני ) האם זה נכון ואילו עוד אתרים יש ?

3.בנוגע לקניית\השכרת ציוד ולבוש האם לקנות בארץ או שמה?

אני כנראה אצא בתור עצמאי מאחר ואני שומר שבת ורוב הנסיעות הם על שבת ואני רוצה ראשון עד חמישי -שישי וכן בגלל שכנראה שאצא לבד או אם אבא שלי שהוא לא גולש ואז מחירי החבילות גבוהים מאוד 

התקציב שלי הוא בערך 3000-4000 ש"ח כולל הכל (אם כי אני יכול לחרוג עבור ציוד וכו)

תודה רבה מראש

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • K M
        K M נערך לאחרונה על ידי

עזרה בחופשה הראשונה

שלום וברוך הבא לפורום.

האתרים שציינת הם אתרים טובים, ובהחלט מספיקים לגולש מתחיל. פרט לכך, הם זולים יותר מאתרים באוסטריה, שוויץ וצרפת, כך שאני בהחלט חושב שזאת מחשבה נכונה.

אם אתה יוצא לבד, ומכיוון שאתה דתי, כדאי לבדוק האם יש קבוצות מאורגנות של דתיים לאתרים הללו. אם יש, כדאי לשקול זאת. זה יקל עליך בכל העניינים הטכניים. ברוב האתרים בחו"ל לא ניתן לשכור ציוד אישי (מעיל, מכנסים, כפפות, משקפיים, וביגוד טרמי), ולכן כדאי או לשאול מחברים, או לשכור בארץ, או פריטים מסוימים לקנות. מכיוון שזאת נסיעתך הראשונה, ואתה עוד לא יודע אם תאהב או לא, חבל בשלב זה לקנות. חכה לשנים הבאות.....

מצורף קישור "מאיפה מתחילים?". אני ממליץ לך לקרוא בו.

מאיפה מתחילים ?

• jisaacs
          jisaacs נערך לאחרונה על ידי

עזרה בחופשה הראשונה

ראשית, בהצלחה

מה שחשוב לזכור בחופשה הראשונה זה:

1) שגודל האתר וכו' תפקיד שולי לחלוטין בחופשה הראשונה שבה העיקר הוא ללמוד.

2) גם לאיכות ההדרכה חשיבות שולית - כי שיטת ההדרכה היא "שיטת התוכי" שבו המדריך מסביר וכולם מתרגלים וכל אחד מסתכל על זה שלפניו ולמעשה המדריך בדרך כלל מעיר לזה שאחריו.

3) גם כמות השלג, איכותו חשיבותם מועטת (כמובן שיהיה משהו, שוב מאחר והשטח שתכסו קטן והמהירות קטנה...)

הנקודות החשובות לחופשה הראשונה:

1) לוודא באיזה יום נפתחות קבוצות חדשות - באנגלית (!!), לא משנה אם הקבוצה הנה עד שישי ואתה נמצא רק עד חמישי [ העיקר להיות ביום הראשון]

2) ציוד חם - לקנות ו/או להלוות מחברים מראש, לא לקנות בחו"ל כאשר לא מבינים על מה מדובר (למעט גרביים, כפפות - שזה אישיי).

3) הרבה מרץ, סבלנות.

אחרי כמה ימים של נפילות אינ-סופיות, תראה שאתה גולש לאט אבל לא נופל.

בהצלחה,

יונתן

• משה שלמה1
            משה שלמה1 נערך לאחרונה על ידי

עזרה בחופשה הראשונה

תודה רבה לעונים laugh

לאחר מה שאמרתם נראה לי שאסע באמת עם קבוצה מה שיחסוך לי כאב ראש .

בנוגע לציוד עצמו (נעליים, מגלשיים, גוגלס ומקלות) מה בערך טווח המחירים של הציוד הזה והם כדי לקנות בארץ או בחו"ל אחרי התנסות?

את הביגוד עצמו אני אשיג מחברים או אקנה דברים קטנים(גרביים וכו)

• שירליץ
              שירליץ נערך לאחרונה על ידי

עזרה בחופשה הראשונה

נעליים, מגלשיים ומקלות (וגם קסדה!) לא צריך לקנות או להביא מהבית - שוכרים במקום. סדר גודל של מחיר (מהנסיון שלנו באוסטריה) 50-70 אירו לשבוע. יש מקומות שאפשר לקבל את הציוד כדיל עם שיעורי הסקי. יכול להיות שדרך הקבוצה יש לך מחיר טוב (או שזה אפילו כלול). אז תשאל. 

חליפת סקי, ביגוד טרמי, גרביים, כפפות סקי וגוגלס הם ציוד אישי אותו אפשר לקנות או לשאול מחברים. חליפת סקי יש אפשרות גם לשכור בארץ. 

• 1 / 1
              • פוסט ראשון
                פוסט אחרון