ולאן הכי זול לטוס הקיץ?
-
שבוע טוב לכולם,
משפחה בת 5 נפשות מחפשת יעד לטיול בקיץ הבא.
אוהבים לשלב מסלולי הליכה בטבע ברכות ופארקים.
טילנו ונהננו מאוד כבר בסלובקיה ובאוסטריה (זלצבורג וטירול)
התחלתי לבדוק יעדים לשנה הבאה בתקווה שמחירי הטיסות זולים יותר מכמה חודשים לפני.
כיונים ראשונים -אלפים צרפתים, או אזור אגם קונסטאנץ.
אשמח להצעות.
בינתים ראיתי שז'נבה מנצחת את מינכן ומילנאנו.
אשמח לרעיונות וכיונים נוספים.
תודה,
-
ולאן הכי זול לטוס הקיץ?אם נהנתם באוסטריה אז בהחלט ממליץ על האלפים הצרפתים ולא בגלל שגם אנחנו נהיה שם בקיץ. גם הטיסות זולות(כי יש תחרות עם איזיג'ט) ומה"צלילה" לקראת התכנון בקיץ עושה רושם של נופים וטבע והרבה אטרקציות למשפחה.
-
ולאן הכי זול לטוס הקיץ? אלפים צרפתים?שוקלים את היעד (דרך ג'נבה)
אבל אני חוששת שהעלויות במקום יהיו משמעותית יותר גבוהות מאוסטריה.
אני מחפשת מקום שיש בו כרטיס שיכול להתאים משפחה ובכך לחסוך מאוד עלויות.
ראיתי למשל את הכרטיס של אגם קונסטאנץ והוא נראה מעולה.
-
ולאן הכי זול לטוס הקיץ? אלפים צרפתים?החשש שלכם מוצדק. טיול באלפים הצרפתיים יקר מאוד. למעשה שה היה הטיול הכי יקר שעשינו בשנים האחרונות, יותר יקר משוויץ. הנסיעות שם באוטוסטרדות נורא יקר, על כל קטע משלמים, ממש מעצבן, גם הלינות יקרות והאוכל, בקיצרו הכל יקר.
מה עם היער השחור שמאוד פופולארי ולא יקר?
-
ולאן הכי זול לטוס הקיץ? אלפים צרפתים?טיילתי עם 2 ילדים קטנים 10 ימים בסוף אוגוסט 2014 באלפים הצרפתים באזור שאמוני ואני לא חושב שזה אזור יקר במיוחד.
שכרנו דירה מעולה במרכז העיירה במחיר ממש סביר (115 יורו ללילה) ושאר ההוצאות היו די דומות ליעדים אחרים. האוכל ממש לא יקר במושגים ישראלים ובאיכות מעולה.
האוטוסטרדות לא זולות במיוחד אבל כמעט לא השתמשנו בהן כי יש כל כך הרבה אטרקציות באזור מצומצם.
הרכבלים באזור שאמוני יקרים יחסית אבל לא חייבים לעלות לכולם.
אפשר להתמקם בעירות פחות מרכזיות בהן הרכבלים זולים יותר. אולי st gervais או morzine
-
-
ולאן הכי זול לטוס הקיץ? אלפים צרפתים?מסכימה איתך לגבי עלות טיול באלפים הצרפתיים שאינה יקרה במיוחד.
נכון זה לא גרמניה או אוסטריה ואין כרטיסי הנחה משמעותיים.
אבל הלינה אינה יקרה,הכלכלה גם לא.
מה שיקר אלו הרכבלים להרים-ואפשר לבחור בקפידה.
ובעיקר---אפשר לטייל חופשי בהרבה מאד יעדים בלי לשלם אגורה, רק לקחת תרמיל ומקל (לא חובה תרמיל
). -
ולאן הכי זול לטוס הקיץ?אגב חשוב לבדוק שאם הטיסה לג'נבה - למרות שזולה יותר - מה יהיו עלויות שכירת הרכב שם לעומת השכרה בגרמניה למשל ...
-
ולאן הכי זול לטוס הקיץ?האם האלפים הצרפתיים יקרים?
אם נקודת ההשוואה שלכם היא אוסטריה גרמניה:
וודאי יותר יקרים מאוסטריה/ גרמניה. יצריכו יותר מחשבה כיצד לחסוך. יותר כלכלה עצמית והרבה פחות מסעדות ואכילה בחוץ מאוסטריה/ גרמניה.
אם במלונות עסקינן ההפרשים לדעתי מאוד משמעותיים אבל אני לא ארחיב מתוך הנחה שזה פחות רלוונטי .
גם בסופר לא חייבים לקנות את הפרי היקר ביותר וכו' והדברים יצריכו מחשבה והתנהלות נכונה.
סה"כ מחירי הסופר בערך כמו כאן עם חריגות למעלה ולמטה בתחומים מסויימים.
אין חסכון משמעותי בכרטיסי הנחה (למעשה לא הצלחנו בכלל להנות מהנחה כלשהיא) והאתרים יקרים.
בקיצור ההתנהלות היום יומית דורשת מחשבה, פינוקים הם יקרים עלות כניסה לאתרים מהווה שיקול בבחירתם אבל זה אפשרי לטייל ולהנות בלי לפשוט את הרגל.
אם באוסטריה/ גרמניה טיילתם ברווחה כאן תצטמצמו ותסתדרו. בתקציב יומי יותר גבוה אם גם שם העלות הייתה דחוקה לכם אז בעייתי
-
ולאן הכי זול לטוס הקיץ?אני בדיוק מעלה את סיפור הטיול שלנו לאזור היער השחור רבתי.... היינו כשבוע באזור קונסטאנץ. היה מצוין.
את מוזמנת לקרוא פה (לא השלמתי את הסיפור... זה בדרך, אבל את החלק של קונסטאנץ סיימתי.
אמנם לא טיילנו רבות ברגל, אבל ממחקר שערכתי בנושא יש המון מסלולי הליכה