נפאל - התקדמנו בצעד גדול ...
-
היי שוב ... אז ככה ...
כתזכורת ... זוג +/- 50 לטיול בנפאל בחודש (17-30) אוקטובר 2015
התקדמנו בצעד גדול ... יש כרטיסי טיסה !
יום 1 (יום חמישי) - יום הגעה נחיתה בצהרים (14.00) בקטמנדו
ימים 2 - 12 - (12 ימים נטו) ?
יום 13 (יום רביעי) - יום עזיבה - טיסה בצהרים (13.30) מקטמנדו
בהיכרותכם עם המנטליות והבירוקרטיה המקומית ...
יש מה להזמין מראש? כל כך הרבה זמן מראש?
אולי ... לשריין לינות בבוקינג (ללא מקדמה וביטול)?
אם כן, איפה? ובאיזה ימים?
איך זה הולך שם? התארגנות וכד'?
מה הייתם ממליצים לעשות בימים שיש לנו? (מעדיף לא טרק ארוך...)
תודה, יערי
-
נפאל - התקדמנו בצעד גדול ...היי יערי,
לדעתי ומנסיוני עם הנפאלים, אין טעם לעשות הזמנות בשלב כ"כ מוקדם (יש עוד שנה...).
מציע לכם להמשיך ולהתבחבש לאיזה טרק לצאת. ממליץ לכם על טרק בן 6-8 ימים ואת שאר הימים תקדישו לטיולי יום באזור עמק קטמנדו ופוקרה.
את ההזמנות למלונות תוכלו לעשות ישירות דרך המלונות ו/או דרך סוכניות טיולים בקטמנדו, כדוגמת סוויסה וכו', כ- 4-5 חודשים לפני הנסיעה.
אם תרשמו איזה רמת מלונות אתם רוצים, ננסה לעזור לכם גם בהמלצה על מלונות ספציפיים.
-
נפאל - התקדמנו בצעד גדול ...תודה תאי ...
כייף להתבחבש ...

אני רוצה מלונות ברמה טובה , 4 כוכבים , יש טובים ? או שצריך לעלות ל 5 כוכבים ?
ואם להוזיל אז איך ה 3 כוכבים?
כדאי לנסות להזמין בבוקינג או במלונות עכשיו ומראש ללא התחייבות? (ככה שיהיה...)
מהנסיון שלך ... המחירים אצל הסוכנים המקומיים זול יותר?
איזה מלונות מומלצים?
מתי וכמה לילות בקטמנודו?
מתי וכמה לילות בפוקרה?
הרפטינג מפחיד? מסוכן? שווה? (יומי או עם לינה?)
אם רק טרקים ... בימים שיש לנו ... נוכל לשלב ג'ומסום עם פון היל ו-האגמים הקפואים - או שאני רץ רחוק ומהר מדי? ... או שאתה/ם ממליץ על כיוון אחר לגמרי ?
-
נפאל - התקדמנו בצעד גדול ...כן, להתבחבש ולתכנן, זה כייף...
יש בקטמנדו מלונות 5 כוכבים מפנקים, אבל רובם מחוץ לטאמל (הרובע שבו מתרכזים התיירים והתרמילאים), יש שני מלונות בני 5 * גם בטאמל, השאר בני 3 * (ויש ביניהם לא רעים).
בפוקרה יש מלונות בני 4 * מצויינים (וכמובן שיש גם 5*), אך שוב, גם בפוקרה כדאי להתעקש ולשהות באזור התיירותי - ה- Lake Side
לגבי ראפטינג - לדעתי, מספיק יום אחד בשביל להבין את הרעיון... ראפטינג ברמת 3 ראפידס (מתוך 5 ראפידס) יספיקו לכם. נהרות אפשריים: טריסולי, קאלי גאנדאקי, מארסיינגדי, סטי.
לגבי טרקים: באזור האנאפורנה (מערבית לקטמנדו, באזור פוקרה) הטרקים: ABC, ג'ומסום ופון היל.
אזור ה"אגמים הקפואים" זה אזור אחר, מצפון לקטמנדו ואי אפשר לשלב עם הטרקים באזור אנאפורנה (אפשר לשלב עם טרק נוסף, הטרק לעמק לאנגטאנג, אבל את שניהם לא תוכלו לעשות מחוסר זמן)..
-
נפאל - התקדמנו בצעד גדול ...תוכל בבקשה לתת לי את שמות המלונות המומלצים על ידך בקטמנדו (בטאמל) ובפוקרה (ב Lake Side) ?
איזה טרק היית ממליץ לעשות באזור האנפורנה?
ג'ומסום ופון היל - זה טרק אחד או שניתן לשלב ביניהם?
הראפטינג יוצא מפוקרה?
-
נפאל - התקדמנו בצעד גדול ...עדיין שווה לעשות את ג'ומסום? יש מסלולים ללכת שהם לא ליד הג'יפים?
-
נפאל - התקדמנו בצעד גדול ...היי,
בנפאל אין צורך להזמין מלון, צריך להגיע לטאמל, מקום ששופע במלונות, תמיד אפשר למצוא חדר מפנק עם מקלחת ומצעים נקיים.
לגבי טראקים, יש את סויסה והם מאוד מומלצים, יש את הלנגטנג שאפשר לעשות טרק של 5 ימים, יש את האיזור של הפון היל שאפשר לעשות בהליכה מהירה ארבעה ימים, כל אחד מהמקומות נמצא במרחק 7 שעות נסיעה במונית או גיפ, אני ממליצה להגיע לקפוקרה ואז לצאת לטראק המדהים של הפון היל, חוויה בלתי נשכחת עם נופים עוצרי נשימה, אפשר לחזור בטיסה לקטמנדו להישאר יום יומיים ואז לקחת גיפ ללנגטנג, המסלול בנוי משתי אפשרויות, אחת זה האגמים, יש את הכפרים של הטיבטים, אני עשיתי ארבעה ימים בכפרים היה מאוד מיוחד.
צריך לקחת מדריך כי הדרך דיי מסובכת.
חזרתי לפני כמה ימים מ 15 ימים בנפאל ואני לא מפסיקה להתגעגע!!
המקום מדהים ביופיו.
יש הרבה מקומות להיות בהם בעמק קטמדו, לראות זריחה ולהנות מהיופי שלא נגמר.
תהנו, יש הרבה ריגושים בנפל המדהימה.
-
נפאל - התקדמנו בצעד גדול ...הי OTAIZI12
תוכלי לפרט באיזה כפרים היית בלאנגטאנג?
צילמת תמונות

-
אני הייתי מזמינה מלון לפחות ללילה הראשון בטאמלמלון מומלץ שהיינו בו הוא holy himalaya.
בפוקארה מלון sampada inn.