מישהו נוסע לסצ'ואן הטיבטית?
-
האיש שבתמונה הוא טיבטי מקסים שפגשתי באזור Ganzi לפני כמה שבועות. עובד כאיכר בכפר קטנטן באזור יפהפה סמוך לאחד המנזרים הגדולים באזור.
החלום שלו הוא שתהיה לו משקפת. כזו שיוכל לראות בה למרחקים ולהשגיח על השדות ועל היאקים שבמרעה, להתבונן בנשרים ובפסגות ההרים המושלגות ולהתמלא גאווה כשישאיל אותה לחברים מהכפר. כל כך רוצה שהיה מוכן לשלם סכומים דמיוניים בשבילה, לו רק היו בגאנדזה משקפות...
אז החלטתי לקנות לו אחת.
"מה הכתובת שלך?"
"אין לי כתובת"
"יש כאן דואר?"
"אין...""איך אוכל למצוא אותך?"
"אני גר בבית הזה" (מצביע)
"אוקיי, בוא תעמוד רגע..." (קליק. ועוד קליק)
יופי.
אז מה יש לנו: משקפת, תמונה של האיש, תמונה של הבית, של הכניסה לכפר, שם ומיקום של הכפר על המפה (קל למצוא וקרוב לכביש).
מה חסר: שליח. מישהו שמתכנן לטייל שם ורוצה לעזור להגשים לו חלום!
ובלי קשר: אזור העיירה Ganzi הוא אחד היפים שהייתי בהם, הכפר סמוך למנזר יפה שמומלץ לישון בו, בין מרחבי דשא, הרים יפים, יאקים משוטטים ומעיינות חמים מהממים.
המשקפת יכולה לפגוש אתכם בארץ או בצ'נגדו.
שאו ברכה וג'אשי דהליי

-
מישהו נוסע לסצ'ואן הטיבטית?איזו הודעה מקסימה! הלוואי שיכולתי לעזור, בהצלחה!!!
-
מישהו נוסע לסצ'ואן הטיבטית?וואה! בהתחלה חשבתי שפגשתי את האדם הזה לפני שנה וחצי כשהייתי שם, אבל אז הסתכלתי בתמונות - ומהדמיון... נראה כאילו שפגשתי את הבן שלו (לפחות כשהם מחייכים הם דומים).
בכל מקרה, לא הרבה מגיעים לשם, ובקרוב דאלה גונג יספיק לארח (בזמן החורף).
מה שכן, בכל קיץ מגיעים לשם קבוצת גרמנים-בודהיסטים (הלאמה הטיבטי שלהם גר בגרמניה, אבל במקור מגנזי, והוא חוזר לשם בקיץ. הם מצטרפים גם לאיזה חודש).
הם אלו שעזרו לבנות את בית ההארחה במנזר.
אין איתי את הפרטים עליהם, אבל אני זוכר שהם מהמבורג...
אולי זה קצה חוט שיכול לעזור. אם תיצור איתם קשר, הם ישמחו לעזור. זה מה שהם עושים כשהם מגיעים לשם...
-
מישהו נוסע לסצ'ואן הטיבטית?סיפור יפה מאוד
אני קיבלתי מתנה מחבר שנהרג אח"כ בפיגוע משקפת נחמדה ליום ההולדת בערך לפני 15 שנה ולקחתי אותה איתי לטיול משפחתי בהר הגבוה בסיני בשנת 2000.
המדריך הבדואי נדלק על המשקפת וביקש אותה כמתנה. נתנו לו הרבה דברים אחרים אבל לא הסכמנו לתת את המשקפת וגם לא למכור אותה(מתנה וכו").
כשחזרנו מהטיול שמחים ומרוצים הגענו הבייתה ולאחר יד תלינו את המשקפת והמצלמה עם כל התמונות בכניסה לביית על הקולב של המעילים.
המשקפת והמצלמה נעלמו באותו השבוע ועד היום לא ברור איך (ברור שנגנבו אבל לא ברור איך ומי)
-
מישהו נוסע לסצ'ואן הטיבטית?איזה סיפור מקסים.
הלוואי ויכולתי לנסוע לשם עכשיו ולשמח את האיש החביב
-
מישהו נוסע לסצ'ואן הטיבטית?חברים תודה רבה על התגובות החמות ועל השיתוף

תרגישו חופשי לספר למכרים שנוסעים לסין (אפשר גם לשים לינק בפייסבוק).
רועי, תודה על הטיפ, את החבר'ה מגרמניה לא הצלחתי למצוא למרות גיגול אינטנסיבי... אבל שמעתי על איזה בית ספר של מיסיונרים נוצרים באזור הזה, מכיר משהו כזה?
עדיין, בחלום אני רואה מטייל או מטיילת ישראליים שעל הדרך יוצאים להרפתקה סתם כדי לשמח איש עני אחד, ולראות איך הבעת הפנים שלו משתנה כשהוא קורע את נייר העטיפה...
זה יהיה כל כך כיף אם נצליח! -
מישהו נוסע לסצ'ואן הטיבטית?ווואוו איזה סיפור מדהים!!!
אני כנראה אגיע לשם באפריל ואשמח מאוד מאוד לעזור ולפגוש את הבנאדם המקסים הזה ולהגשים לו את החלום!!
-
מישהו נוסע לסצ'ואן הטיבטית?תודה ניצן! איזה כיף לך
מקווה שיצא לך להגיע לשם. אם זה אכן קורה באפריל דברי איתי ואם זה עדיין יהיה רלוונטי נתאם הכל ואדאג שהכל יחכה לך בצ'נגדו. עד אז - מי שנוסע ורוצה לעזור (או סתם לקבל טיפים לאזור המיוחד הזה) מוזמן לדבר איתי במייל -
תבורכו!!!

-
מישהו נוסע לסצ'ואן הטיבטית?היי
יש לי קשר אישי עם הבעלים של.
Thelandofsnows שמו Jamin.
הוא מטייל באיזור לפחות פעמיים בשנה.
שלח לו מייל תמונה וקצת יותר פרטים.
הוא גר בשינינג. אני יצרתי קשר איתו וסיפרתי לו את הסיפור אבל כאמור קצת יותר פרטים. הוא חוזר לשינינג בינואר.
-
מישהו נוסע לסצ'ואן הטיבטית?לא מכיר מסיונרים נוצרים שם...
צילה -
Land of Snows - פשוט מדהים האתר שלו...
גם אני ראיתי את התמונה מגרדזי בפייסבוק

-
מישהו נוסע לסצ'ואן הטיבטית?Rio,
ב 2013 אחרי טיול בטיבט נסעתי איתו לטיול באיזור kham ו Yushu .
-
מישהו נוסע לסצ'ואן הטיבטית?סיפור מדהים!
זה האזור הכי יפה בסצ'ואן או בצ׳ינגחאי הטיבטיות! הייתי שם לפני חודשיים...
לגבי האתר שדובר פה - מדהים! אינסוף מידע יש לבחור הזה! והוא גם צלם בחסד! דבר איתו בטוח הוא יעבור באזור מתישהו בחודשים הקרובים!
-
מישהו נוסע לסצ'ואן הטיבטית?היי צילה, תודה רבה על הקישור.
לא הכרתי אותו, האתר והצילומים מדהימים!
אשלח לו את כל הפרטים. יש לך את המייל שלו? ידוע לך איפה הוא ממוקם בד"כ?
עומר - כנראה שהיינו שם פחות או יותר באותו זמן. אזור כ"כ מיוחד...
כמה בא לי לחזור לשם עכשיו!
-
מישהו נוסע לסצ'ואן הטיבטית?שלח לו מייל לאתר יש שם contact .
פשוט תציין שאני כתבתי לו והסברתי לו במה מדובר.