העברה משדה"ת ז'נבה לוואל טורנס/ שאמוני/ אבוריאז'
-
שלום לחברים,
אשמח לקבל את חוות דעתכם בעניין תחבורה ציבורית-הסעות/מונית שיתופית/רכבת+אוטובוס או כל דרך אחרת המאפשרת הגעה (שלא באמצעות רכב שכור) משדה התעופה ז'נבה אל שלושת אתרי הסקי שהוזכרו
אני מחפש דרך יעילה ומהירה יחסית להגיע (טרם הוחלט באיזה אתר סקי אהיה) כאשר השאיפה היא שגם המחיר לא יהיה גבוה במיוחד
אציין כי סירבול ההגעה (כמו גם המחיר אם הוא סביר או לא) הינם מאוד חשובים עבורי אם לבחור באתר זה או אחר בגלל שהייה קצרה יחסית באותו אתר סקי שאבחר,
בתודה מראש!
-
העברה משדה"ת ז'נבה לוואל טורנס/ שאמוני/ אבוריאז'שאמוני הכי קרובה לז'נבה, אבל אבוריאה (לא אבוריאז או אבוריאז'...) כמעט באותו מרחק, הבדל של כמה דקות, עם מרחב גלישה טוב בהרבה.
הסעות לאבוריאה עולות כ-25 יורו לכל כוון עם ski-lifts או morzexpress (יש לי נסיון טוב עם שתיהן). כדאי לנסוע רק עד תחנת הרכבל שבין les gets לבין morzine ולעלות, זה חוסך הרבה נסיעה בתוספת מחיר של כ-7 יורו לאדם (או אפס אם אתם קונים את הסקיפס למטה מתוך כוונה לגלוש ביום ההגעה).
ל-val thorens כדאי לנסוע עם bens bus אם אתה מגיע בסופש, אחרת altibus. כ-100 יורו לאדם הלוך ושוב.
-
100 יורו לוואל טורנס הלוך חזור? באמת?התכנון הוא לנחות בז'נבה בבוקר כך שהחל מ 10 אהיה פנוי להסעה/שאטל/אוטובוס או כל אפשרות אחרת,
הרעיון להגיע לאבוריאה (עם אותו מרחב גלישה משמעותי כפי שציינת) די קוסם לי ואני לוקח זאת ברצינות,
האם באמת לא קיימת אפשרות להגיע לוואל טורנס (ואני יודע שזה רחוב בלפחות שעתיים מאשר נסיעה לאבוריאה/שאמוני) במחירים סבירים יותר?
-
זה מאד זולקודם כל, זה לכרטיס הלוך ושוב. כ-50 יורו כל כוון. ליתר דיוק, טיפה פחות ב-bensbus, בערך 95, קצת יותר ב-altibus, בערך 120.
שנית, זה ממש זול ביחס לכל אופציה אחרת כולל רכבות ואוטובוסים. לא יודע מה קנה המידה שלך להשוואה...
אם אתה נוחת בז'נב ב-10 בבוקר, תוכל להיות על השלג באבוריאה ב-14:00. אם תבחר לגור ב-les gets, כבר ב-13:00.
-
עבור אחד שטרם גלש באלפים הצרפתיים...שמעתי דברים נהדרים על וואל טורנס-מיראבל-קורשבל אבל האם לדעתך זה מצדיק נסיעה יותר ארוכה (מחיר הנסיעה זניח "יחסית"...) כאשר גם ככה מדובר בשלושה/ארבעה ימי גלישה?
אודה לכל רעיון/דיעה והמלצה בעניין!
-
אם טרם היית בשני האתרים, זה לא משנהאזור portes du soleil נהדר, שלושת העמקים נהדר... בכל מקרה תרצה לגלוש בשניהם, לך על מה שנוח לך יותר.
-
אני מבין שבסטאנדרטים האלה-אני מוריד את שאמוני...שקלתי בהתחלה גם את שאמוני כאופציה נוספת לשניים שהוזכרו אך אני מבין שהם משמעותיים בהרבה מאשר שאמוני, האם אני צודק או שאני מפספס פה משהו?
-
שאמוני אתר ייחודי, אתה צריך לקרוא ולהחליטהמגרעות של שאמוני ברורות - אין סקי אין/אאוט, כמה אזורי סקי מפוצלים, עיירה גדולה והומה אדם. על היתרונות תצטרך לקרוא או לשמוע מגולשים שהאתר הזה מדבר אליהם, ויש הרבה כאלה. מבחינת פוטנציאל לגלישה ממושכת ורצופה על מגוון רחב של מסלולים (צרים/רחבים, תלולים/מתונים, בין עצים או מעל היער), PDS ושלושת העמקים הם בליגה משלהם.
-
העברה משדה"ת ז'נבה לוואל טורנס/ שאמוני/ אבוריאז'שאמוני מאוד קרובה. אומנם פעם אחרונה שגלשנו שם הייתה לפני שש שנים. אנחנו היינו שישה והזמנו שאטל. אתה יכול לחפש טיפ שלי "שאמוני לגולש העצמאי" או פשוט דרך האתר הרישמי של שאמוני. יש שם )עד כמה שאני זוכרת( רשימה מפורטת של דרכי הגעה.
-
תודה, החלטתי לחפש ולהתרכז בתחבורה ל Port Du Soleil -
תודה, החלטתי לחפש ולהתרכז בתחבורה ל Port Du Soleilלפני שנה הגעתי ל - AVORIAZ בעזרת חברה ~www.skiidygonzales.com
הם מסיעים עד אבוריאז עצמו. מאוד נוח.
-
נראה טוב! יש עוד אופציות? (נשארים בעיירות הלוויין) -
שאלה בעניין המלצתך על Les Getsהי,
רשמת ש:
הסעות לאבוריאה עולות כ-25 יורו לכל כוון עם ski-lifts או morzexpress (יש לי נסיון טוב עם שתיהן). כדאי לנסוע רק עד תחנת הרכבל שבין les gets לבין morzine ולעלות, זה חוסך הרבה נסיעה בתוספת מחיר של כ-7 יורו לאדם (או אפס אם אתם קונים את הסקיפס למטה מתוך כוונה לגלוש ביום ההגעה).
האם התכוונת שמומלץ להתחיל שם את יום הגלישה או שהתכוונת שכדאי לחפש לינה באזור הזה,
אני רואה במפה שזה די קרוב למרחב הגלישה (יחסית) ואני מתכוון לחפש לינה ב MORZINE, אשמח לחידוד העניין, נראה שאני מפפס פה משהו...
בתודה מראש!
-
Les getsלא הבנתי מה הבנת ממה שכתבתי.
שני דברים:
1. כדי להגיע מהר לאבוריאה, כדאי לנסוע עד תחנת הרכבל שבין העיירה les gets לבין העיירה morzine, משם יש רכבל ישירות לאבוריאה ומגיעים הרבה יותר מהר מאשר בנסיעה במעלה ההר. לכל שרותי ההסעה שבדקתי יש תחנה בתחנת הרכבל הזו.
2. אם יש שלג ב-les gets (בגובה 1200 מטר) אפשר בהחלט לישון שם. זה לא כיף כמו לישון באבוריאה בגלל שמרחב PDS טיפה קטוע במורזין, שם צריך ללכת כמה דקות עם המגלשיים בין המורד שמגיע מכוון les gets לבין הרכבל שעולה לכוון super morzine בואכה אבוריאה. מצד שני, זה קרוב יותר לז'נב ועשוי להיות זול יותר. העיירה נחמדה, לא משהו מיוחד אבל בהחלט חווית סקי חיובית.
-
תודה, אכן תגובה מועילה...