עזרה בגיבוש מסלול בקוסטה ריקה
-
היי,
פעם ראשונה שאני מבקר בפורום זה.
אנחנו משפחה עם 3 ילדים גדולים ( 12,17,20) ובקיץ הקרוב היעד שלנו הוא קוסטה ריקה. יש לנו 18 ימים נטו לביקור במדינה. מתכוונים להשכיר רכב ולטייל עצמאית. מקומות בהם אנחנו מעוניינים לבקר:
- שמורת הטבע טורטוגוראו
-פוארטו וייחו
- ארנל
-מונטה ורדה
-מנואל אנטוניו
- טרק בשמורת הטבע קורקודובו.
אני מתקשה לבנות מסלול הגיוני מבחינת נסיעות מעברים ממקום למקום שישלב את כל היעדים בצורה נכונה. האם תוכלו לעזור לי?
תודה,
תומר
-
עזרה בגיבוש מסלול בקוסטה ריקהשלום תומר,
לפני כמה שנים ערכנו טיול משפחתי עם ילדים בקוסטה ריקה, למרות שהילדים שלנו היו אז קטנים הרבה יותר מאשר הילדים שלכם. בכל מקרה אני מצרף קישור לתיאור הטיול שלנו, יכול להיות שהוא יסייע לך בתכנון המסלול הכללי:
אם יש לך שאלות ספציפיות נוספות, אתה מוזמן.
טיול מהנה,
עמיר.
-
עזרה בגיבוש מסלול בקוסטה ריקהבגלל שיש לך גם את קורקובדו וגם את פוארטו וייחו- אתה תצטרך לעשות פעמיים כל צד של המדינה. לכן הצעתי לכם היא- בגלל נחיתה וג'ט לג להתחיל בפורטונה (=ארנל) שזה מקום טוב להתאוששות ולעשות כל מיני פעילויות, לעבור למוטנה ורדה, מנואל אנטוניו ולהמשיך לקורקובדו. קורקובדו הוא די אתגר- צריך לארגן ניירת, אם לא עשיתם זאת מראש, אתם צריכים לחזור לנקודת הרכב- ובגלל שבקיץ השביל הפנימי סגור אתם יכולים ללכת מקרטה ללה סירנה וחזרה- משהו שיכול לקחת 3 ימים לפחות ( בד"כ נשארים עוד יום בסביבת לה סירנה). מה שאומר כל ההגעה לאזור קורקובדו וההליכה יקחו מינימום 5 ימים בלי סידור אישורים- שיכול גם לעכב אם אתם מארגנים שם ( למשל הדעתם כשהמשרד סגור וכו').
אחרי הקורקובדו זו נסיעה מאוד ארוכה לאזור של היציאה לטורטוגרו- כללתי את זה ב-5 ימים שציינתי קודם. לא תספיקו ככל הנראה לסירה לטורטוגרו באותו יום- אז תשארו באזור ותמשיכו למחרת בבוקר. את פוארטו וייחו השארתי אחרונה- כי עם היעדים שרשמתם יש סיכוי שלא תגיעו אליה. תעשו הערכה אולי מחודשת או בדרך אם אתם רוצים להגיע אליה- ואם העיקר זה חוף- תסתפקו במשהו בפסיפי.
בכללי, למרות שיש לכם רכב- אני הייתי אומר להישאר רק בצד מרכז-פסיפי וזאת בגלל שקורקובדו נכלל בתוכנית
נסיעה טובה.
-
עזרה בגיבוש מסלול בקוסטה ריקהתודה רבה על המענה.
אז האם כדאי לאור דבריכם לוותר על טרק הקורקבאדו? או שכדאי לוותר על מקומות אחרים בשבילו.
במידה ונוותר, על איזה מקומות נוספים במדינה אתם ממליצים לבקר?
תודה.
-
עזרה בגיבוש מסלול בקוסטה ריקהמדובר בטרק מאתגר ויפה, יכול להיות אפילו קצת קשה לבן ה-12,
אבל אם רוצים לראות אותו- זה ע"ח דברים אחרים. לא ממש ציינת שום חוף ( אלא אם פוארטו וייחו או ארנל היו בעיקר למטרת חוף) ואם אתה מעוניין לשהות בחוף כלשהוא כדאי שתציין כמה ימים אתה רוצה להיות שם, כדאי גם לחשוב מה אתה רוצה לעשות כל יום- ככה שאפשר לדעת כמה ימים למקום
האם ההתחלה שלך תראה למשל ככה:
יום ראשון- נחיתה ולינה ליד שדה"ת
יום שני- נסיעה לפואס ומפלי לה פז ולינה באזור או בפורטונה אם מגיעים לפני חשיכה
יום שלישי- קנו נגרו
יום רביעי- זיפ ליין, בערב- מעיינות חמים
יום חמישי- טיול סוסים למפל פורטונה, אחה"צ חוות פרפרים/צפרדעים
יום שישי- ריו סלסטה
** כמו שאתה רואה- מילאתי לך שליש מהטיול רק בהגעה ובשהות בפורטונה. האם כל מי שיש לו 18 יום בוחר את הדברים האלו? כנראה שלו- אבל מה שרציתי להראות הוא שגם בלי קורקובדו אתה יכול למלא שהות בשאר המקומות, ויש לך שפע אטרקציות לבקר ולבחור- הרבה תלוי מה אתם מחפשים ואת זה לא ממש ציינת מעבר להרכב הגילאים ומה רציתם להכניס למסלול...
-
טרק קורקובדושלום רב
אנו זוג בשנות ה-60 ,מתוכננים להזמין מלון במפרץ חוסוסיטו (דריק) ל-4 לילות במחצית אפריל הקרוב ,כאשר באחד הימים חשבנו לבצע את קטע המסלול שבין לוס פטוס לסירנה,
על פי נתוני השמורה אורכו של הקטע האמור 15.9 ק"מ האם מניסיונכם ניתן לבצע את הקטע האמור ב-כ-5\6 שעות הליכה רגילה ?, ללא תרמילים כבדים ,אלא רק אוכל ושתיה לדרך .
האם ניתן לתאם הגעה בין מפרץ חוסוסיטו (דריק) דרך לה-פלמה ועד לוס פטוס :נמשל ברכב עביר לחציית הנהרות (מורשה כניסה) או לחילופין סוסים קרוב ככול שניתן ללוס פטוס,
ובסיום קטע הטרק ,מסירנה באמצעות סירה ,ובאין ברירה טיסה למפרץ חוסוסיטו (דריק). או שמה התכנון מומלץ הפוך.
במידה והתשובה חיובית , האם ניתן לקבל הערכת עלויות מקורבת, ומי יכול לארגן זאת באמינות .
אגב ,מבחינת הקושי \המלצות האם יש הבדל מהותי בכוון ההליכה (בין לוס פטוס לסירנה ,או ההפך) מה עדיף טופוגרפית ?,מעבר לשיקול הלוגיסטיקה של הגעה\עזיבה.
האם חודש אפריל עדין נחשב רשמית לתקופה היבשה (למרות שאין חיסיון למזג האוויר),
האם קטע זה פתוח במחצית אפריל,
האם על פי ההנחיות העכשוויות של הפארק אנו מחויבים במדריך צמוד ,
האם על פי התקנות החדשות התשלומים :כניסה לפארק ,וכן לינה\אכילה בסירנה (במקרה של אין ברירה) מחויבים בתשלום חודש מראש ?.
נא דעתכם\עזרתכם במידע.
-
טרק קורקובדוחודש אפריל הוא עדיין העונה היבשה.
מה שבעייתי- לא נותנים לצאת לקטע הזה אחרי 11 בבוקר- כדי שאנשים לא ילכו לאיבוד בחושך כי צריך איזה 6 שעות לסיימו. נוח יותר ללכת למטה מכיוון לוס פאטוס.
אבל יחסית מורכב יהיה עבורכם לצאת מדרייק ביי ללוס פאטוס- ולא בטוח שתגיעו בזמן. עם זאת מדרייק ביי אפשרי לארגן סירה שתשיט אתכם ללה סירנה ואז תגיעו לשם בזמן סביר להתחיל ללכת- ורק תתאמו איסוף בסיום המסלול ( וגם כאן לא בטוח שיהיה לכם תחבורה לחזור לדרייק ביי באותו ערב- בגלל שלדרייק ביי שטים- אלא אם הדרכים עבירות שם לאותו זמן ואז אפשרי להגיע עם רכב....
-
טרק קורקובדותודה
האם יש לכם המלצה \מידע מי יכול לארגן את ההגעה ללוס פטוס ועל איזה סטנדרט של עלויות אנו צפויים ?.
האם יש אופציה להגיע עם רכב מורשה כניסה קרוב ככול שניתן ללוס פטוס ?.
אגב מה עם ההזמנה לשמורה והתשלום ?, האם מראש ?.
לאור תשובתך אנו מבינים שאנו לא חייבים במדריך והשביל פתוח בדר"כ באפריל ?.
-
טרק קורקובדוהשביל יהיה פתוח באפריל
הדרישה למדריך הופיעה רק לאחרונה- זו דרישה משנה שעברה. מנובמבר 2014 הם גם מרשים להגיש בקשות רק 30 יום מראש, ככה שיש תחרות, בעיקר בעונות הבוערות. אם כי הרבה מחברות הטיולים עושות את זה עבור הנרשמים דרכם. בהקשר זה אני אציין שאת המידע הזה הוצאתי מאתר של חברה- לא משהו רשמי מפארק קורקובדו- שאני בכלל לא מצליח לאתר.... ( רק משהו ישן שלא נראה לי עודכן כבר שנים)
זהו האי מייל שמופיע כרשמי של הפארק- אולי אם תנסו לשאול יענו לכם:
הנה האתר הרשמי: www.corcovado.org
אבל בגוגל לא עולה כלום....
אני לא הגעתי לשם מדרייק ביי, אבל אני מניח שמקומות הלינה שם יוכלו לארגן לכם גם הגעה ללוס פאטוס, כי דרכם אפשר לארגן את השייט ללה סירנה....
לא צריך רכב מורשה- מגיעים גם עם מוניות- הבעיה שם שבגלל כל מיני ערוצים- יש רכבים שלא יכולים לעבור יותר- ואז מורידים את הנוסעים הכי בקצה הדרך שהם יכולים לעבור בה.
צריך להסדיר את התשלום והמנהלות של השמורה לפני- יש משרד בפוארטו חימנז ( סגור סופ"ש) אלא אם אירגנתם את המדריך/סוכנות שאיתה אתם מתכוונים לטייל מארגנת את זה עבורכם.