זהו, מחרתיים טסים לפראג
-
התניידות מהמלון?מה שאני עוד לא מבינה איך מגיעים מהמלון ליעדים שונים. מתארת לעצמי שבמקום יסבירו לנו. עד כה בבדיקת גוגל נראה לי שהכל רק ברגל.
אם לא ירד גשם (בינתיים צפוי קצת ליום חמישי)אפשר להספיק לעשות סבוב בגבעת פטרין ,דרך מנזר סטרהוב למצודה, לאכול בדרך ולחזור?
או כדאי לחלק לשניים ? לנסוע מתחנת "מאלה סטרנה" בחשמלית 22 לחזור ברגל
זוכרת שבטיול הקודם לא כל כך הסתובבנו במצודה (או שלא הרשים אותי) הגענו דרך מוזיאון הצעצועים רק הצצנו לקתדרלה.
-
התניידות מהמלון?חנה
תכתבי את שם המלון באנגלית
או קישור
ואבדוק אפשרויות תחבורה
טיסה נעימה
-
התניידות מהמלון?לפי דעתי לרוב האתרים אפשר ללכת ברגל. אם רוצים לחסוך את העלייה לטירה אז אפשר באמת לקחת את טראם 22. במלון בטח תוכלו לקבל מפה כמו זו שמופיעה באתר הזה (יותר מפורטת אפילו, ביחד עם אוטובוסים) ולראות בדיוק. ממש קל להתמצא.(אנחנו השתמשנו רק בטראם ובמטרו, לא לקחנו אוטובוסים).
לגבי המסלול שציינת-לטעמי צפוף מדי. אולי אם תהיו ממש זריזים תספיקו. בכל מקרה, הייתי מתחילה בטירה ובקתדרלת סאן ויטוס ואחר ממשיכה.
-
התניידות מהמלון?תודה לך נירית.
מצאתי בבית מפה קטנה שאל על חילקו. נבקש מפורטת יותר ....
-
מחלקה ראשונה או שניה ברכבת?טיפ: אם במקרה יהיה בתא או בקרון צפוף ., תמיד אפשר להתרווח בקרון המסעדה על ארוחת ערב או על בירה צ'כית טובה או על כוס קפה.
-
תשלחו לי בבקשה את הקישור לבלוג של ליאולי כך אצליח להכנס. בעית תקשורת.
-
תשלחו לי בבקשה את הקישור לבלוג של לי
החופשה שלנו מאוקטובר 2014 + רשימת אתרים לביקור בכל אזורחנה, את צריכה משהו ספציפי?
תיהנו
יום 1 - אזור המצודה
חשמלית 22 לגבעת המצודה (עדיף על המטרו, כדי שהמסלול יהיה בירידה)
בדרך למצודה ---- מוזאון המיניאטורות ברחבת מנזר סטרחהוב + תצפית מקסימה
עוברים ליד הלורטה
שער הכניסה למצודה, צמד שומרים רציניים, ועוד תצפית מרהיבה
קתדרלת ויטוס, ויטראז’ים יפים מאוד.
12:00 טקס חילופי משמר מרשים
סמטת הזהב ומוזאון הצעצועים, לא חובה בעיניי בביקור קצרצר.
ערב תאטרון שחור (היינו בwow, לא רחוק ממגדל אבק השריפה , נחמד)
.
יום 2 - בוקר - הרובע היהודי סמוך לעיר העתיקה ולא רחוק מגשר קרל
מהעיר העתיקה ללכת על רחוב פריזסקה המוביל לרובע, ברחוב חנויות מותגים יוקרתיות.
6 אתרים כלולים בכרטיס המורחב לכל האתרים, לדעתי לא חייבים להכנס לכל בתי הכנסת, אם זמנכם מוקצב.
הכרטיס תקף למספר ימים, למרות שאפשר לכסות את הרוב בחצי יום. ניתן לקבל מכשיר האזנה בעברית תמורת 250 קרונות בערך במשרד לבית ביהכנס הישן חדש (יש להשאיר פקדון 500 קרונות ולהציג איזושהי תעודה מזהה)
פסל קפקא – ליד בית העירייה וליד בית הכנסת הספרדי
בית עלמין
ביכנ”ס פנקסוב – בית כנסת ריק עם אלפי שמות נספים. ותערוכת ציורי ילדים מהשואה בקומה 2. לא לפספס !
בית כנסת ישן חדש
.
יום 2 צהריים - סטרה מסטו – העיר העתיקה
הדגמת הכנת סוכריות (חצי שעה לפחות) ברחוב צלטנה. נחמד להסתכל.
מוזאון השעווה – למזג אויר גשום, נחמד. שימו לב, יש יותר מאחד בעיר
סיור תת קרקעי בבית העירייה הישן
תצפית מבית העירייה הישן
שעון בשעה עגולה
חצר אחורית של כנסיית טין.. אזור מקסים לשוטט.
מגדל אבק השריפה, מבט מבחוץ.
קניון פלדיום בכיכר הרפובליקה - שופינג, והמלצה על צ'יינג' מעולה קרוב לכניסה לקניון, מבחוץ בצד שמאל. (אין צורך להכנס לקניון)
בית העירייה החדש ליד כיכר הרפובליקה
יום 3 - מלה סטרנה + גשר קרל + האי קמפה
גני ולנשטיין – בשיפוצים בימים אלה, לבדוק אם ניתן לבקר. נמצאים צמוד לתחנת המטרו מלוסטרנסקה.
מלה סטרנה
כנסיית ניקולס
רחוב נרודובה בעלייה תלולה
גשר קרל (להגיע ביום וגם בלילה)
קיר ג'ון לנון
האי קמפה – ביום יפה
פסלי תינוקות ליד הנהר, ליד מוזאון קמפה
פארק , סמטאות.
פסל המשתינים מול מוזאון קפקא
יום 3 - אם יש זמן - פארק פטרין
אנדרטת האנשים הנעלמים – נמצאת במלה סטרנה, בגינת העלייה לרכבל.
רכבל – כלול בכרטיס הנסיעה בתחבורה הציבורית. לבדוק אם פעיל!! (כשהיינו, לפני כשבועיים, היה מושבת לכמה ימים)
לרכבל יש 3 תחנות. 1) מלה סטרנה 2) תחנת ביניים בפארק 3) תחנה סופית המובילה לתצפית באייפל הקטן ומבוך המראות
חומת הרעב (חפשו אותה כשאתם יורדים מהרכבל, בתחנה האחרונה)
תצפית מאייפל המוקטן,
.
שופינג - שדרות ואצלב – נובה מסטו – העיר החדשה
לשלב עם ביקור בעיר העתיקה
שוק הוולאסקה, (בין העיר העתיקה לעיר החדשה) שוק פירות, ירקות, מזכרות, צעצועי עץ וכו’..
שלוחה של מוזאון השעווה–מבוך מראות מהיר + מיצג קליידוסקופ פראג מוקרן ברצף (ליד מטרו מוסטק) – נחמד, להפסקה קלה מההליכה באזור, ביקור של מקסימום חצי שעה, אין שירותים !
הבניין הרוקד – במרחק נסיעה קצרה קרוב לנהר. לא חובה בעיניי, אם זמנכם קצר.
.
.
שופינג - ביום גשום
מטרו צהוב עד לתחנה סופית לקניון החדיש והמוצלח Most Cerny, כ-20 דקות נסיעה לפחות,חנויות ספורט + חנות דקטלון+ מזרקה יפה מחוץ לקניון שמוארת בערב מקסים.
קניון פלדיום – קל”ב בכיכר הרפובליקה.
הצעת מסלול לביקור 3-4 ימים בבודפשט
-
תשלחו לי בבקשה את הקישור לבלוג של לי -
תשלחו לי בבקשה את הקישור לבלוג של ליתודה. לא הספקתי לרשום. .. המלון מעניין. אנחנו בעלית גג משופצת ממש קרוב למדרגות של הגשר. יורד היום גשם והתלבטנו...מה לעשות אם יהיה קר. קנית כפפות תדרש.
-
תשלחו לי בבקשה את הקישור לבלוג של ליחנה,
ביום גשם.. אולי לבחור ברובע היהודי, בתי הכנסת קרובים זה לזה.
רחוב פריזקה היוקרתי מקשר בין העיר העתיקה לרובע היהודי. מאוד קרוב.
סיור תת קרקעי בבניין העירייה העתיק (השעון האסטרונומי) + תצפית מהמגדל
יש גם כרטיס משולב לשתי האופציות ועוד משהו.
כשמזג האויר יהיה יותר נעים תשוטטו בחצר האחורית של כנסיית טין
-
תשלחו לי בבקשה את הקישור לבלוג של לילי יקרה. אני כל כך מודה לך . לא יכולתי לחכות לתשובה. הגשם פסק וטיילנו בעקבות רגליו של בעלי. לא בקצב שלי כי הגיבור שכח בבית מעיל וכפפות והחליט שלא יהיה לו קר. הפתרון=לעצור רק כשכבודו צמא ורעב. הפסקת שוקו בפלדיום. ארוחה במסעדה צ'כית. הגן הפרנ'צ' היה סגור.. העצים עוד לא כולם הצהיבו. בית הכנסת ברח' ירושלים סגור עד אפריל. בסך הכל יום נעים. אין על האדריכלות המשכרת חושי. בערב נלך ל אימאג'.
צילומים יהיו כשנחזור. חבל שלא יכולה לשתף מיידית בחוית המלון. מדרגות צרות וחור המנעול לחדר בערך בגובה הראש שלי.
-
היה יום מקסיםהבוקר היה ערפילי מאוד , בהמשך פחות.הלכנו לאורך הנהר בחורשה מקסימה עד פסלי התינוקות. פנינו לכיוון הכניסה לפארק פטרין.טיפסנו ברגל. צבעי שלכת משגעים. הצצנו לסטרהוב. נכנסו ללורטה. בקומה השניה תצוגה יפה. אכלנו במסעדה טובה עם תצפית לפארק. שניות אחרי השעה 3 הגענו לארמון לביקור קצר. צילומים ועוד צילומים של המטפס המאדים גם בחצר מוזיאון קפקא.
מול מנזר סטרחוב גברת עם מטאטא עסקה בהסרת עלים של המטפס. למה?
אחרי מנוחה ארוכה יצאנו לאכול..היה מעולה כמו כל היום.
-
היה יום מקסיםלסיכום היום אומר שהיום נהנינו מתכלת השמיים. הכל נראה אחרת. עברנו ליד האנדרטה ל'קומוניזם' שוטטנו בכייף ביער. חצינו את הגשר אחרי הבית המרקד. המבנים היפים לכל אורך הדרך,כמו בטיול הקודם, משאירים טעם של עוד. מי שלא אוהב להיות פסיק בין המונים שיגיע באמצע השבוע. וכדאי לדעת שאין קשר בין התחזית למציאות. 10 מעלות בפראג הרגיש לי לפחות 15. סריג גולף ופליז איכותי הספיקו בתוספת כובע. בשמש ללא מעיל. יש לנו עוד חצי יום.
ושוב תודה על הנסיונות לעזור.
-
היה יום מקסיםחנה,
איזה כייף לקרוא שאתם נהנים, ומזג האויר מוצלח
תמשיכי לספר, משם
אני עוקבת בהתלהבות
וגם כשתחזרי

שתהיה נסיעה טובה ברכבת לכיוון בודפשט
-
היה יום מקסיםאמש הגענו לבודפשט. הרכבת מגיעה לפראג מדרזדן וכך הגענו באיחור של 40 דקות בגלל שביתה בגרמניה.יש לציין שהיו הרבה מאוד נוסעים. הקרון מחולק לתאים בהם 6 מקומות ישיבה. היה מאוד נוח ולכן לא קשה מידי להעביר 7 שעות.
אני עוד לא בדיוק מבינה איפה אנחנו מתגוררים במעלה ההר ליד היער.
קנינו כרטיס יומי ב1650 פורינט. השתלם. כל נסיעה עולה 350 פורינט וכיון שבבוקר נסענו לבקור משפחתי היו לנו 6 נסיעות.
לא מזמן חזרנו מטיול נחמד בעיר. פינת חמד שלא הכרתי מאחורי אנדרטת הגיבורים. המוזיאון החקלאי. גן יפה בצבעי שלכת. עברנו לחמם התורכי עברנו ליד גדר גן החיות ובקצה, מול גונדל התחממנו עם כוס קה ועוגה. חזרנו על גדת אגם חביב. מחכים לבילוי ערב.
מזג האויר יחסית נוח. מאוד לח וערפילי בערך כמו מצב הרוח אחרי ששומעים חדשות מהארץ. השלכת כאן חומה יותר מאשר בפראג אבל מרשימה במקומות שיש הרבה עצים.
-
היה יום מקסיםהיי חנה,
טוב לשמוע ממך מבודפשט

מניחה שטיילתם בפארק הגדול של בודפשט. Varosliget - CITY PARK
ליד גן החיות נמצא מתחם הקרקס, ואפשר לרכוש שם כרטיסים למופע.
בשלושת הימים הבאים, המופע ייערך ב- 15:00.
ניתן להגיע חצי שעה לפני ולקנות גם ברגע האחרון. במטרו הצהוב (תחנת סצ'ני).
מתאים לכל גיל. כ50 ש"ח לכרטיס. זול יותר לרכוש באתר.
לערב האחרון בעיר, אני ממליצה על ארוחת אבירים מסעדת "סר לנסלוט"
צריך להזמין מקום מראש (לבקש לאולם הראשי) [email protected]
יש שם מנות עוף בגריל מעולות ומרק גולש טעים. לא יקר והמופע קליל ונחמד.
מגיעים בקלות עם המטרו הכחול, תחנת נוגטי. ומשם צועדים 5 דקות ברגל.
תמשיכו להינות ותנסו להתנתק מהחדשות כאן....
-
היה יום מקסיםחנה ערב טוב
כמה טוב לשמוע על הדיווחים שלך בזמן אמיתי.
שמחה שמזג האויר האיר לכם פנים בסך הכל.
את מחזירה אותי לטיול שלנו ואני תיכף הולכת להמשיך בסיפור הטיול שלי שעקב פגישותי עם רופאים ההספק שלי נמוך.
תבלו בכיף את יתרת הזמן שנותרה לשהותכם בחו"ל
רחל לבון
-
היה יום מקסיםהיום היה לנו קר. בבוקר בררנו מחיר לרכבת לסנטאנדרה כי בכל מקרה נוח לנו להגיע לתחנת ביתני... באוטובוס מהבית. גילינו שכבעלי דרכון אירופאי זכותינו לנסוע בחינם לכל מקום. סימן שהזדקנו כרונולוגית=לא מבקשים מאיתנו תעודה, מספיק שבעלי מכריז שאנחנו בפנסיה, בשפת המקום. 45 דק' ברכבת וטיל רגלי
בכייף. ..הטאבלט מזייף.
ארוחת ערב מצוינת אכלנו ברחוב פנוניה.
המשך יבוא.
-
היה יום מקסיםלי יקרה הרעיון ללכת לקרקס מוצא חן בעיני. האם יקירי ירצה? בערב נאכל היום בבית עם ילדי הקרוב. טרם ראינו אותם. הולכת לבדוק מה כדאי לעשות בשעות לפנה"צ. עדיין ערפילי וקר.
רחל יקרה, אקרא את המשך סיפורך כשנחזור. מקוה שאת מרגישה טוב.