לפעמים יש הפתעות בחיים.
-
בשנים האחרונות מתקיימת מלחמת חרמה של 'מעטים נגד רבים' באפריקה הרחוקה. כמה אלפים בודדים של קרנפים נלחמים על חייהם כנגד מיליארד ויותר סינים (כן סינים).
גברים סינים, מאמינים שמעט (ממש כמה גרמים) אבקה מקרן הקרנף, תעניק להם זיקפת נצח (או לפחות משהו דומה) ולכן הם מנסים בכל דרך אפשרית להיות 'הבעלים המאושרים' של קרן-קרנף. מחיר הקרן שווה למשקלה בזהב !
מהטעם הזה, הם משמידים בשיטתיות עדרים של קרנפים החיים בשמורות האפריקאיות, תוך שהם משתמשים באמצעים טכנולוגיים מתקדמים כמו הליקופטרים ורובים אוטומטיים בעלי קליבר גדול. קרנפים רבים נורים מהאויר עם חצי הרדמה וכשהם נופלים שדודים, הסינים ושליחיהם יורדים מההליקופטר, מנסרים בעזרת מסור מכאני את הקרן עד לעצם. הרוצחים עולים עם הקרן השדודה חזרה להליקופטר והקרנף מדמם למוות, וגופתו נשארת במקום שבו נפל.
הרבה אגודות צדקה קמו בשנים האחרונות והן נלחמות בחרוף נפש ברוצחים הסיניים ובשליחיהם ועושים ככל יכלתם לשבש ולעצור את רצח הקרנפים האפריקאיים. הם מנסרים מראש את הקרן עד יעבור זעם. הם מתקינים משדרים נסתרים בתוך הקרן ואפילו מחדירים לתוכה צבעים ורעלים. 'המצחיק' הוא 'שהערך' (איזה שלא יהיה) של אבקת קרן הקרנף, הוא בדיוק כמו 'רווח קלורי' של לעיסת ציפרניים או טלפיים של פרות!
הרבה ממה שהוזכר למעלה, נוגע גם באופן ישיר 'למלחמת החרמה' שהסינים גם מנהלים כנגד עדרי הפילים האפריקאים! שנהב, שנהב ועוד שנהב! לצערנו, סינים רבים הגיעו לאפריקה במשך 15 השנים האחרונות, כך שעכשיו הם קרובים בהרבה ל'מרכזי הפשע'. (ראו לדוגמא המאמר מהיום בוואי-נט: "שנהבים הוברחו לסין במטוסו של נשיא סין, בתוך שקי דאר" )
החודש, הצטלבו דרכי עם אומן אפריקאי יוצא דופן המצייר את הפילים והקרנפים בצורה שמעולם לא ראיתי קודם. הוא גם תורם חלק ניכר מרווחיו לאותן אגודות הצדקה הנלחמות בחרוף נפש ממש ברוצחי החיות הסיניים ושליחיהם. זו תופעה שבעיני היא מבורכת והיא הולכת ומתרחבת. רבים אינם מחשיבים את האמנים האפריקאים 'כאמנים' (אולי בהשוואה לטיציאן או למיכאל אנג'לו) אולם בכל זאת אני חושב שאמן זה הוא בהחלט יוצא דופן מבחינת רמת העבודות שהוא מציג ובהחלט מבחינת המטרה שהציג לעצמו: הצלת חיות הבר האפריקאיות על ידי שימוש באמנות.
גם אתם תוכלו לעזור אם תרצו.
שתהנו מאמנותו.
-
לפעמים יש הפתעות בחיים.צפריר,
בעיני - בהחלט מטרה ראויה ונושא ראשון במעלה ליצירת אמנות. ואם יש לך עוד כמה דוגמאות להראות - אני אשמח. נדמה לי שהצילום בולע הרבה מהאיכות. אני רואה מעין צללים כהים של קרנפים ופילים מאחורי הדמות הצבעונית או שאולי זה נדמה לי? ובכל זאת מעניין לראות.
בעולם האמנות של היום בכלל אין כל כך טיציאן ומכאל אנג'לו ופיקסו, ונדמה לי שיש במערב פה ושם ניצוצות של עניין באמנות בת זמננו מאפריקה. אולי ההתייחסות עדיין קצת אקזוטית ולא חלק אינטגרלי ממערכי התצוגות במוזיאונים, ובכל זאת יש התעניינות.
כשהייתי בלונדון בקיץ שעבר היתה תערוכה בטייט מודרן של אמן ממוצא אפריקאי (ארץ קטנטונת ואזוטרית ששכחתי את שמה) שהוא אמנם היום אזרח הולנד אבל הוא הקים בטייט מיצב ענק על פני 12 חדרים שנושאו "מוזיאון לאמנות אפריקאית בת זמננו", והיא עסקה בעצם ביחסי אפריקה והמערב. מכל התערוכות שהיו שם בחרתי לראות את זו. בעיירה אפט בפרובנס הוקם מוזיאון לאמנות בת זמננו מאפריקה. לצערי לא ביקרתי שם כי הייתי עם חבורה של 11 איש. אילו הייתי שם בטיול אינטימי יותר הייתי הולכת לראות. ויש בטח עוד ועוד דוגמאות. ההתעניינות באפריקה באה ביחד עם התעניינות בכל מה שאינו מערבי קלאסי, ולמשל גם באמנים מהמזרח התיכון. בעת הטיול האחרון שלנו לפרובנס, היתה בנים תערוכה של אמן ממוצא לבנוני שעסקה במלחמות לבנון.
תודה על הסיפור.
-
לפעמים יש הפתעות בחיים.בוקר טוב,
איך אפשר לעזור?
תודה על הבאת הנושא למודעות!
-
אם מעניין אותך להציץ בהפניות לתערוכות/מוזיאונים שהזכרתי - הנה:
וגם סימן שאלה מנקודת מבט ביקורתית
כמה תמונות מאלבום flicr על מוצגים ותערוכות במוזיאון
מקווה לחזור פעם למוזיאון בפרובנס ולפגוש עוד הרבה הזדמנויות שכאלה

-
העלת נושא חשוב וכאוב. מצטרפת לשאלה של קיפודה. מעבר לתרומות כספיות ופעילות להלעאת המודעות-מה עוד אנו יכולים לעשות?
אני מקווה שהמאבק לשימור חיי הבר באפריקה ובשאר העולם אכן יצלח.
אשמח לדעת פרטים נוספים על האמן שצילמת את יצירותיו (אפילו שם יספיק לי).
אני מכירה את העבודות והתרומה של richard symonds שצייר חיות באפריקה ובמקומות אחרים ותרם מחצית מהכנסותיו לטובת שימור.
יש היום די הרבה אומנים שעוסקים בנושא, wildlife artists ורובם (כל מי שנתקלתי בו למעשה) תורמים למען המטרה של שמירת טבע. מצער לראות שגם ברשימה כזו יש ממש ייצוג דל לאמנים מאפריקה.
זיוה תודה על התוספות המעניינות.
שבת שלום לכולם.
-
לפעמים יש הפתעות בחיים.הי זיוה
ראשית: תודות על הקישורים המעניינים! כל דבר אסטתי, הוא בעיני 'אמנות' את מוזמנת לקרוא כתבה שלי שפורסמה כאן באתר בדצמבר 2011 שכותרתה: ''טיול באפריקה - על מציאות וקניות''. יש בכתבה זו סיכום די ממצה על אמנות אפריקאית באופן כללי. אפשר למצוא אותה תחת 'כתבות מטיילים' או להכנס לדף הפרטי שלי ודרכו להגיע לכתבה.
-
לפעמים יש הפתעות בחיים.הי קיפודה
כאן קישור לאתרים הנוגעים לעניין. במידה ותורמים לאתר שכזה, תמיד רצוי לוודא תחילה שזהו אתר 'אמיתי' ובעל מוניטין, כך שבטוח שתרומה (קטנה ככל שתהייה) תגיע למקום הנכון. (שמענו על כל מיני אגודות בארץ ועל 'מנהלי' אותן אגודות המרוויחים יותר ממה שהאגודה בעצם תורמת)
save a rhino | wwf.org.ukwwf.org.uk/Adopt_Rhino
Save the Rhino - Official Sitewww.savetherhino.org
International Rhino Foundationwww.rhinos.org
Save the Elephants - Official Sitesavetheelephants.org
דרך אחרת היא לרכוש אחת מהיצירות של האומן הזה. בעניין הזה אוכל לעזור באופן אישי ומי שמעוניין יכל לשלוח לי הודעה פרטית. אני מוכן לעשות את המיטב ולוודא שמה שמגיע מאיזה חבר שלא יהיה, יגיע דרך האומן למקומו 'הנכון' ולא 'ילך לאבוד' באפריקה הרחוקה. דבר אחד ישאר תמיד ברשותו של התורם והיא יצירת אמנות אמיתית (ציור מקורי, אקרילי על קנוואס). האומן מצייר בדרך כלל יצירות גדולות מאוד אבל יוכל להתאים את הגודל לפי בקשה אישית.
-
לפעמים יש הפתעות בחיים.לנירית
הייתי רוצה שגם הנכדים שלי יזכו כמוני לראות את החיות האלו בטבע במקומן הטבעי.
במיוחד הלכתי אל 'הסטודיו' (סככת פח קטנה) של האומן לראות אם הוא מצייר גם בסגנון אחר והופתעתי לראות גם ציורים של חיות אפריקאיות אחרות וגם של ציפורים. הוא סיפר לי, שמאז שהוא התחיל בקמפיין שלו בנושא קרנפים ופילים, הציורים שלו ממש 'נחטפים' עודם על המסגרת. מכוון שהוא מצייר בשלוש או ארבע שכבות, ראיתי שאנשים אספו ממנו יצירות של שתי שכבות בלבד. פשוט מצא חן בעיניהם. אמנים אחרים צריכים 'להתפרנס' ואין להם זמן להמתין לבעלי גלריה עד שאלו יעבירו להם את כספם (מהסיבה הזו לא תראו לעולם באפריקה מטעים או פרדסים! האפריקאים יעבדו תמיד רק עם 'קש-קרופ')
שבת שלום לכולם
-
לפעמים יש הפתעות בחיים.נירית
אני מצטער שהשמטתי את שמו של הצייר
שמו הוא וואנגולזי ושמו הנוצרי הוא סמואל (שמואל) הוא נולד בדרום טנזניה לא רחוק מגבול מוזמביק בכפר קטן שבו עוסקים בחקלאות. הוא התייתם מהוריו בהיותו ילד צעיר מאוד וגדל בכפר אצל סבתו שאליה הוא קשור עד היום.
בעקרון הוא לא למד ציור (לדעתי לא ניתנה לו שום הזדמנות) והוא 'יצא לעולם' עם שתי ידיים וכשרון. הוא מאמין שיום אחד הוא יפרוץ את חומת האנונימיות ויעלה לזירה העולמית.
ולזיוה
הצייר (והאוצר) 'שלך' הוא מבנין. מדינה קטנה בין ניגריה וגאנה (בחוף המערבי של אפריקה) בעבר היא נקראה דהומיי. ביקרתי בה כמה פעמים. האומנות שם מיוחדת מאוד.
-
לפעמים יש הפתעות בחיים.תודה צפריר על ההשלמות והתמונות הנהדרות. מעניין ביותר. ואני כל כך מקווה שגם נכדינו ונינינו יצליחו להנות מבעלי החיים הנפלאים בכל מקום בעולם ולא רק בתמונות ומאגרים גנטיים.
מזדהה מאד עם מה שכתב עזריה אלון ז"ל ממקימי החברה להגנת הטבע בארץ
""אין יום שלא מצמיח מאבק חדש, אבל חייבים להמשיך להילחם. לטבע אני לא דואג - אני דואג לאדם: עולם בלי פרפרים, בלי ציפורים ובלי פרחים הוא עולם שאיני יכול להשלים איתו".
-
לפעמים יש הפתעות בחיים.היי eytanin, כותבת לך בפרטי. תודה רבה

-
לפעמים יש הפתעות בחיים.צפריר הממת אותי עם הסיפור הזה על הסינים ואני נסעתי לסין ותרמתי לכלכלה שלהם במקום לתרום לדרום אפריקה או לצייר זה שמציל כמה חיות מהסינים.
תודה על שהעלית את הנושר הכאוב הזה.
כמה עולה ציור כזה לא בסדר גדול במיוחד . אהבתי מאד את הציורים הללו ואת הסגנון
צריך אולי לעניין את הבנקים בציורים האלה.
תודה לכן זיוה ונירית על התוספות המעניינות שהוספתן.
רחל לבון
-
כשהעליתי את הקישורים ראיתי ונזכרתי בשם "בנין". המילה "אזוטרית" האה ממקום של חוסר ידיעה ובדיעבד הייתי מוותרת עליה.
ואת הכתבה שלך אחפש.
תודה על הנושא ועל הכתבה.
-
אני מבקש להודות לך על האשכול הזה.
ממשיך לעקוב אחר תשובותיך וגם אחרי התוספות המעניינות כאן.
אני זוכר עד היום את הסיור המרתק והקצר שלי בספארי בדרום אפריקה ועצוב כל כך לשמוע על המתקפות הבלתי פוסקות נגד הטבע - נגד עצמנו.
שמוליק
-
לפעמים יש הפתעות בחיים.אתמול גיליתי שבקרוב הולך להיות מוקרן בערוץ דיסקוברי / אנימל פלנט, הסרט התעודי
SAVING AFRICA’S GIANTS WITH YAO MING
איני יודע אם זוהי הקרנה עולמית בזמן מסונכרן, אולם אתם יכולים לבדוק אצלכם בלוח ההקרנות. המעניין הוא, 'שהשחקן' הראשי שחוקר את תופעת ההברחות של השנהב, הוא סיני!
הנה קישור
SAVING AFRICA’S GIANTS WITH YAO MING PREMIERES NOVEMBER 18 ... מי יתן ולכל סיני שישתמש באבקה חסרת תועלת מקרן הקרנף, תצמח קרן של קרנף על המצח!