ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

מערב קנדה - שלד

פורום צפון אמריקה
    7
    9
    6352
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • ayeletback
      ayeletback נערך לאחרונה על ידי

עברתי את שלב הכרטיסים ( 3880 דולר לשלושה כרטיסים בבריטיש הלןך לונקובר חזור ממיאמי ).
      תודה לכל מי שענו לי בכל שלבי המחשבות הההתלבטויות.

אני שמה פה שלד מאוד בסיסי לטיול של שבועיים וחצי באיזור ונקובר , חצי האי, פסיפיק רים והרוקיס שיסתיים בקלגרי ( משם ממשיכים לשבוע באורלנדו ) באוגוסט הקרוב. טיול ברכב רגיל ( לא קרוון השתפנתי מהרעיון )

קחו בחשבון שמדובר בנהג יחיד ( שזאת אני ).

4.8 (יום שלישי ) נחיתה בווקובר בשעת הצהריים, לקיחת רכב . אין תוכניות מערב לארוחת אחה"צ לפני התמוטטות
      פוגשים חברים שמטיילים מתחילת הקייץ וממשיכים יחד

5.8 ( רביעי ) - יוצאים במעבורת לננימו, טיול אומגות בננימו. משם ממשיכים לכיוון טופינו .
      שאלה הנהיגה ניראת ארוכה מידי  במיוחד יום אחרי טיסה ארוכה גט לג וכו ( מכירה את עצמי אני נהיית עייפה מהר ביום הראשון במערב ) . לא ניראה לי ריאלי להגיע באותו יום. איפה כדאי לישון בדרך? האם צריך להזמין מראש?

6-7/8 : ( ימים חמישי שישי ) לינה באיזור פסיפיק רים וטיול באיזור. איפה מומלץ ללון? המלצות לטיולים יש בשפע בבלוגים שמצאתי אבל אם למישהו יש מקום שהוא חושב שאסור לפספס אשמח לשמוע.
      אנחנו נוותר על סיור לוויתנים ( אני רגישה למחלת ים ). האם שייט לצפיה בדובים גם הוא כרוך ביציאה לים הפתוח ובעיות מחלת ים או לא?

8.8 ( יום שבת ) יציאה לכיוון ויקטוריה. ע"פ גוגל נסיעה של 4.5 שעות. התמקמות בויקטוריה ויציאה אחה"צ ערב לגני בוצ'ר ( תזמנתי לשבת בגלל הזיקוקים - אנחנו חובבי זיקוקים).

9.8 ( יום ראשון ) בבוקר סיור בויקטוריה. אח"הצ מעבורת חזרה לונקובר. לינה בוונקובר

10-11/8 ׁ (ימים שני שלישי ) וונקובר - אתנחתה עירונית אתנחתה מנהיגה - משפחה  וחברים ( שיש לנו בעיר)

( יום רביעי ) 12.8 יציאה לכיוון ברוקיס.לינה בדרך  ( קמפלוס? )

מעכשיו אני תוהה איך לחלק .

ביום חמישי בבוקר 13.8 יוצאים מכיוון ג'ספר.

יש לנו 9 ימים מלאים עד שבת ה 22.8 שבה בשעות הבוקר נטוס מקלגרי לאורלנדו אז ב 21.8 נלון בקלגרי.

איך לחלק את הלינות . ( אנחנו ננסה לתפוס מקום לאגם אוהרה )?
      אני גם מחפשת רעיונות להפסקות מטבע ב 9 ימים הללו לטובת הילדים ( שיהיו בני 12,9 ) שניראה לי שיצטרכו קצת גיוון. אתנחתאות מהסוג שילדים אוהבים ( פארקי חבלים, בריכות ( עדיף עם מגלשות ) וכל דבר אחר שעולה בדעתכם ).
      לפרוט היכון בדיוק לטייל ברוקיס אכנס מאוחר יותר אבל מן הסתם נגיע לכל המקומות הקלאסים כמו כולם....

עוד שאלה - האם כדאי להוריד יום מהרוקיס לטובת ונקובר?

תודה Smile

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • dhz
        dhz נערך לאחרונה על ידי

מערב קנדה - שלד

אני מכניס כאן קישור לטיול שלי למערב קנדה מהקיץ האחרון.  המסלול שעשיתי דומה במידה רבה לתכנון שלכם ומקווה שיתן לכם רעיונות.  למשל, ממליץ על הארכת הנסיעה מונקובר לרוקיס דרך כביש 99 וויסטלר במקום כל הדרך על כביש 1.

סיכום טיול למערב קנדה וצפון מערב ארה"ב

הסתכלו החל מהודעה 11 עד הודעה 37.  זה לא מיצג מספר ימים כי היו גם תגובות לפוסטים שלי.

לגבי הדרך מ- Nanaimo, מדובר ביום נסיעה.  המקום היחיד שאפשר לעצור בדרך הוא Fort Alberny, אבל אני ממש מסופק אם זה כדאי.  מניח שתגיעו אחה"צ המאוחר לTofino.  כמובן שזה תלוי מתי באמת תצאו מ- Nanaimo.

לגבי מקום לינה ב- Tofino, הייתי מרוצה מה- B&B שמצאתי שם שנקרא Lighthouse Inn.  יש חדרים עם שירותים ואמבטיה צמודים ויש כאלו בלי (בקומה השניה).  אני הזמנתי ברגע האחרון ולכן הסתפקתי בחדר ללא אמבטיה ושירותים צמודים, אבל מדובר בהתחלקות עם חדר אחד נוסף וזו לא היתה בעיה בכלל.  הכל היה נקי ומצוחצח ומאד נעים.  היתרון של הקומה השניה במזג אויר טוב הוא המרפסת הגדולה המשותפת לשני החדרים.

אתר ה- B&B: Lighthouse Inn (Tofino)

הביקור שלי היה צריך להיות יום וחצי נטו, אבל קיצרתי ביום השני בגלל מזג האויר הגשום, שהתחיל עוד באמצע היום הקודם, ונהיה גרוע יותר למחרת.  המקומות בהם ביקרתי מצויים בסיכום הטיול שצירפתי אליו קישור.

הנסיעה לויקטוריה יכולה לקחת גם יותר מ- 4.5 שעות, אם אסתמך על זמן הנסיעה שלי.  יש גם עצירות בדרך, כפי שתקראי בסיכום הטיול שלי.

אני לנתי באיזור הפארקים של הרוקיס 7 לילות (או 8, אם נקח בחשבון את הלילה שלפני התחלת הטיול בפארקים עצמם).  החלוקה היתה 3 לילות בג'ספר ו- 4 לילות ב- Canmore.

• נוסע מתמיד
          נוסע מתמיד נערך לאחרונה על ידי

מערב קנדה - שלד

ממליץ בחום להעביר את האתנחתא העירונית בואנקובר להתחלה, ולא להתחיל מיד למחרת ההגעה עם נסיעות ארוכות. כדי לא לפספס את הזיקוקים בשבת אתם יכולים לשקול את הפיכת המסלול באי ואנקובר, דהיינו לעבור במעבורת לאיזור ויקטוריה (סידני), ואחרי הביקור שם להצפין לננאימו, פסיפיק רים פארק וכו', ולחזור משם במעבורת לאיזור ואנקובר, ואז להמשיך לרוקיס.

למרות שיש מי שיאמר שברוקיס אפשר לבלות גם שבועיים, חודש, או חודשיים, במסגרת זמנכם הכולל והמצומצם בהחלט אפשר ורצוי להוריד אפילו יומיים מהרוקיס לטובת ואנקובר.

• גדליהו מהגרעין
            גדליהו מהגרעין נערך לאחרונה על ידי

מערב קנדה - שלד

בקשר לרוקיז- אם הילדים לא יכולים לזרום עם טבע ובע"ח וכו'- זה יכול להיות בעייתי עבורכם להיות שם 9 ימים. אנחנו מכירים משפחות שהעודף טבע לא עשה להם טוב ולא היו אטרקציות לילדים.

האמת שאנחנו לא תפסנו מקום באגם אוהרה ולכן עשינו רק 2 לילות בג'ספר ו-3 בפילדס, כי אנחנו יודעים שעוד נשוב.... והאמת שהיה לנו ביקור מוצלח מאוד. היינו לילה ליד וולס גריי בדרך פנימה ו-2 בקלונה בדרך החוצה.

קצת סטייה מהדרך אבל אם אתם מורידים ימים מהרוקיז- אתם יכולים לצאת מונקובר לקלונה או פנטיקטון- שם אפשר להתרווח בשייט אבובים קצר, בסיור יין ( גם למבוגרים מותר...), לעלות לפארק החבלים ברוולסטוק שהוא מוצלח מאוד, ורק אז לחזור לקמלופס ולכיוון של ג'ספר...

• ayeletback
              ayeletback נערך לאחרונה על ידי

מערב קנדה - שלד

הילדים שלי אוהבים טבע ומתפקדים אחלה בטיולי טבע ארוכים ( גם מאוד רגילים).

אבל הם ילדים וצריך במשך 9 ימים לנסות לחפש גיוון במידת האפשר עבורם.

תודה על הרעיונות אני אחפש את המקומות ואראה את ההתאמה.

• Jenny2
                Jenny2 נערך לאחרונה על ידי

מערב קנדה - שלד

הי איילת,

מערב קנדה על הכוונת שלנו גם לספטמבר 2015, אז אני עוקבת אחרי השאלות שלך (וכבר מצפה לסיפור הטיול!).

מקריאה בלבד, נראה לי חבל לוותר על שייט הצפיה בלוויתנים שיכול להיות חוויה לילדים (וגם למבוגרים). השיט היוצא מויקטוריה (או ונקובר- שניהם מגיעים לאותה נקודה) אמור להיות יותר רגוע מזה היוצא מטופינו.

אני מבינה כי טיולי הצפיה בדובים היוצאים מטופינו נכנסים פנימה למפרצים ואיים באזור ולא יוצאים לים הפתוח, וגם די נצמדים לקו החוף, כך שלא אמור להיות בעיה (מלבד המחיר הגבוה למשפחהangry)

• dhz
                  dhz נערך לאחרונה על ידי

מערב קנדה - שלד

בהרי הרוקיס הקנדיים יש סיכוי די גבוה לראות דובים.  אני נתקלתי לפחות 3 או 4 פעמים בדובים, בעיקר לאורך דרך הקרחונים בחלקה הצפוני יותר (פארק לאומי ג'אספר), אבל לא רק שם.

לכן אינני יודע אם שוה להשקיע בסיור דובים באי ונקובר.

אודה שלא הייתי בסיור הזה.  לא ממש ידעתי על קיומו וממילא לא היה לי זמן לקחת אותו, כך שאינני מדבר על סמך נסיון.

• נרוש
                    נרוש נערך לאחרונה על ידי

מערב קנדה - שלד

היי איילת

אמנם גילאי ילדינו שונים, שלנו היו בני 17,15,11 אבל הייתי מאד מודאגת מהרעלת הטבע הצפויה לילדים, הכנתי המון רעיונות לשבירת הטבע, ובסופו של יום לא השתמשנו ברובם.

הנוער זרם עם הטבע בצורה מדהימה. עשינו לא מעט מסלולי הליכה, וכל אחד מהם היה שונה.

הכיוון שלנו היה שונה- התחלנו בבאנף ושם ישנו קצת לפני קנמור בריזורט מוצלח מאד למשפחות. דירה מרווחת מצוידת עם מכונת כביסה גקוזי גדול ומשותף למקום. לנו היה מוצלח.

* ראפטיניג: באזור באנף תכננו לעשות רפטיניג, לא הזמנו מספיק זמן מראש אז עשינו בג'ספר. היה יקר מאד אבל מוצלח.

* רכבנו על אופניים בבאנף- יש כמה מסלולים שמקבלים בחנויות האופניים. היה כיף. ראינו גם דב שחור בדרך ממש בשיפולי האוטוסטרדה.

* גלידה בCOW השווה ברחוב הראשי בבאנף.

* הילדים שטו בקייקים ובסירות באגם פטרישייה.

* בקרחון קולמביה נסענו באוטובוס המיוחד לקרחון, הבנים שלי גם הלכו למרפסת תצפית שאפשר לכלול אותה בתצפית. היה מוצלח.

* בדיעבד היה מוצלח יותר לעשות את הדרך הזו ביותר מיום אחד- היו הרבה שרשורים פה בנושא. מוני תמיד גורס שאפשר לסע את הדרך פעמיים והוא צודק. היה עוד הרבה מה לראות שם.

* תכננו לעלות ברכבל בבאנף. הוא היה עמוס בתיירים כך שלנו לא התאים.

* גם שתי הברכות מים טרמיים שמפורסמות שם, בבאנף ובג'ספר התגלו כברכות מלאות בתיירים, לא דומות לברכות באוסטריה. הסתפקנו בג'קוזי שאצל ילדינו זכה להצלחה, גם במפגש עם ילדים תיירים מארצות אחרות. 

בג'ספר ישנו בבקתות המדהימות שעל שפת נהר האתבסקה. 

* את שייט הדובים לא עשינו. היה נראה לי יקר, וראינו דובים לפני כן, כך שתאוות הדובים הייתה בשליטה.

* שווה להכנס לכל תחנות המבקרים ולבקש את חוברת המשימות לילדים, אז מחתימים אותה ומקבלים פרס בסוף. כמובן שבג'ספר וובאנף ללכת לקבל את החוברת של הריינג'רים הצעירים (זה נקרא שם אחרת מבארהב), אצלנו הם התלהבו מזה וזה מחבר אותם לאזור.

* ראיתי שתכננת להיות בפארק חבלים בננאמו, אנחנו לא הגענו לשם והתלבטנו רבות איפה למלא את חובת האקסטרים. עשינו זאת בגרוס בונקובר במסלול האומגות שהיה נהדר. אולי לא הייתי עושה זאת בהתחלה ואז נוסעת את הדרך הארוכה יותר דרך וויסלר- שהדודה שלי שהייתה במקביל אלינו נסעה דרך שם והתפעלה מאד מהמקום.שם לדעתי יש פארק חבלים ואומגות וזה נראה מקום מקסים.

* אצלנו הבנים בייחוד נכנסו לאגמים לרחצות קצרות. די קר אבל נהנו מאד. גם שבירת טבע.

תהנו זה טיול מדהים.

• hadas ron
                      hadas ron נערך לאחרונה על ידי

מערב קנדה - שלד

הי איילת

לגבי ההתחלה - נראה לי שעדיף לרכז את כל הימים בוונקובר, ולאחר מכן לצאת לכיוון האי ונקובר.

אם בכל זאת את רוצה לצאת למחרת הנחיתה, הייתי הופכת את המסלול ומתחילה בננאימו ו-ויקטוריה (פחות נסיעה), ורק אחר כך פסיפיק רים.

בטופינו ממליצה בחום על מלון בסט ווסטרן המדהים.

לגבי שיט צפיה בדובים, כמונו כמוכם, סובלים קשות ממחלת ים. השייט בטופינו היה בתוך מפרצונים פנימיים ומאוד נהנינו.

הייתי מוסיפה עוד יום לוונקובר, לפחות 3 ימים מלאים.

לגבי הרוקיז, אנחנו חילקנו 3 לילות בבאנף, 3 לילות בג'אספר ועוד 2 לילות בגולדן (לטובת יוהו ואגם אוהרה).
                      אם תרצי אשלח לך במייל את החומר שהכנתי.

• 1 / 1
                      • פוסט ראשון
                        פוסט אחרון