טיול עם בת 11 ותינוק- לאן?
-
הי, אנחנו זוג+ בת 11 ותינוק בן חצי שנה רוצים לנסוע לטיול באפריל/בקיץ. מתלבטים מאוד לאן -באירופה. הצרכים של הילדים שונים... הילדה אוהבת מוזיאונים ורוצה גם טבע וגם קצת פעילויות 'אקסטרים' לגילה. לתינוק (אפריל כמעט שנה) מעדיפים מסלולים שאפשר להיעזר בעגלה + נסיעות קצרות באוטו (שעה +). נשמח להמלצות...
-
טיול עם בת 11 ותינוק- לאן?לכמה זמן הנסיעה?
האם תשקלו שילוב של כמה ימים בעיר וכמה ימים באזור כפרי?
אם אתם רוצים להיצמד למקום אחד לונדון יכולה לענות גם על הצורך באתרים "אורבניים" ובמוזיאונים מכל הסוגים, הגדלים והמינים, וגם בכיסי טבע שמוצאים בה בכל מקום. חלק מהטבע שהעיר עוטפת הוא בשמורות שמשתרעות על שטח גדול, עם אגמים ועופות מים, שאפשר לדמיין שאתם אי-שם ב"קאנטרי"....
נעה
-
טיול עם בת 11 ותינוק- לאן?הולנד יפה ומתאימה מאוד למשפחות לדעתי. אני בכיוון?
-
טיול עם בת 11 ותינוק- לאן?תודה על התשובות. הולנד יכולה לבוא בחשבון. אני מתארת לעצמי שבאוגוסט (אפריל פחות בגלל מז"א?) . האם יש לך המלצות ספציפיות באלו אתרים להתמקד?
התחלנו לחשוב גם בכיוון של טוסקנה. אם הבנתי נכון המרחקים בין האתרים ה'מרכזיים' לא מאד גדולים. לא כל כך ברור לי מה אופי טיולי הטבע/נוף באזור....או שאולי אנחנו לא בכיוון?!
-
טיול עם בת 11 ותינוק- לאן?ראשית אם אפשר לבחור- אז עדיף אוגוסט
הסיכויים (סיכונים) למזג אוויר לא טוב---מחורבן באפריל גדולים יותר.
שנית לגבי היעד- מאד קשה להשוות את טוסקנה להולנד. תוואי הנוף שונה לחלוטין, אופי הפעילות, האתרים וכו.
אבל-היות ומצטרפת גם תינוקת בת שנה. צריך לדעת כי ברוב העיירות (והערים) בטוסקנה מחנים את המכונית בחניון מרכזי בחלקו התחתון של הכפר/עיירה ומשם מטפסים (עם עגלה) את הדרך לכיכר המרכזית ואל היעדים הנוספים שבעיירה.
מעבר לכך- בהיבט של קצת פעילות "אקסטרים"-טוסקנה אינה היעד האופטימלי לגיל 11. כן-יש 2 פארקי חבלים וגן חיות ו...זהו. כך שאם רוצים פעילות אקטיבית-חד משמעית הולנד עדיפה.
אבל----הולנד שטוחה כמו נערה שלא לובשת עדיין חזיה. יש קסם בנופים ע ד הנצח ...אבל יש כאלו שלא אוהבים את תוואי הנוף הזה.
טוסקנה בנויה על גבעות נמוכות.
בשתיהן אין ממש הרים או מפלים או טבע מסעיר.
מקווה שעוזר במשהו לקבלת ההחלטה.
-
טיול עם בת 11 ותינוק- לאן?..... לעומת זאת היער השחור עונה גם על טבע, תוואי נוף מגוונים, פעילויות שונות. אולי כדאי לשקול את האזור.
נעה
-
טיול עם בת 11 ותינוק- לאן?תודה רבה על התשובות. לגבי היער השחור- היינו לפני כ 6 שנים. נהנינו מכל רגע אבל נחכה עוד קצת עד שנחזור..
הראיתי לבני המשפחה את התשובות המפורטות והכיוון שנראה- הולנד...