ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

לונדון

פורום אירופה
    6
    9
    2135
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Bettyasm
      Bettyasm נערך לאחרונה על ידי

שלום אני נערה בת 16 אני מתכננת כבר שנה עם חברותיי לצאת באוגוסט 2015 ללונדון למשך 14 ימים.

קראתי כמה בלוגים ומדריכים על לונדון אבל זה הטיסה הראשונה שלי והכל מסובך ומעורפל הצלחתי להבין הרוב אבל רציתי להבין מה עושים עם האויסטר ומה יותר טוב אויסטר או טרבלקארד? 

עוד שאלה.. אם אתם מכירים בלוג שמישהו עשה עם כל ההסבר שהוא טס ללונדון..החל מהטיסה ועד ההגעה כולל האוטובוסים והכל. מקווה שהייתי מובנת.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • keves160
        keves160 נערך לאחרונה על ידי

לונדון

כדאי אולי לקחת מדריך מודפס ללונדון. כך תוכלי לחפש בו תשובה לכל שאלה שתתעורר בדרך, יהיו בו גם מפות, מסלולים, תחבורה וכו'. ובכל מקרה - היום אפשר גם למצוא תשובות באינטרנט.

למשל: אתר TFL (transport for London) - אתר מעולה שיש בו טריפ פלנר: מכניסים את הכתובת שבה את נמצאת ולאן את רוצה להגיע ובאיזה שעה לצאת/או באיזו שעה להגיע, ומיד מקבלים מה המסלולים הטובים ביותר ברכבת התחתית. גם מפות אפשר למצוא באינטרנט - גוגל מפות וכו'.

טרבלקארד הוא כרטיס נסיעות יומי או שבועי שמאפשר לך לנסוע ליום/שבוע (בהתאם למה שקנית) בכל הרכבות התחתיות (underground) והעיליות (overground) והאוטובוסים בתוך לונדון (לא משדה התעופה!) כמה נסיעות שתרצי בפרק הזמן ששילמת עליו.

צריך לשים לב שלונדון מחולקת לאזורים, וצריך לשלם לפי אלו אזורים את רוצה. בדרך כלל 1+2 (האזורים המרכזיים) הם כל מה שצריך, ומקסימום אם תצאי מהם תוכלי להוסיף עוד קצת כסף באותה נסיעה בשביל החריגה.

אויסטר הוא כמו הכרטיס מהפלסטיק לנסיעות בישראל - מין רב-קו. כדי לקבל אחד את משלמת 5 פאונד (ביום האחרון את יכולה להחזיר את הכרטיס למשרד הכרטיסים ולקבל את ה-5 פאונד בחזרה). הוא תקף גם לתחתית, אוברגראונד ואוטובוסים.

אחר כך את יכולה לטעון עליו מה שאת רוצה: אפשר לטעון טרבלקארד, ואפשר גם לטעון פשוט סכום כסף מסוים ולנסוע עליו עד שייגמר (ואז מטעינים מחדש אם צריך). אם עושים מעט נסיעות ביום (נגיד 2) לפעמים יוצא יותר משתלם לטעון סכום כסף מאשר לקנות טרבלקארד.

הכל תלוי מה את מתכננת לעשות. פעמים רבות תיירים מעדיפים פשוט לרכוש כרטיס לשבוע (אם על האויסטר או בנייר) כדי לא להתעסק יותר מדי עם זה...

לגבי הגעה משדה התעופה - תלוי באיזה שדה את. יש כמה וכמה שדות תעופה סביב לונדון, ובכל אחד יש סידורי תחבורה אחרים. אם תגידי לאן את נוסעת, נוכל להמליץ לך איך להגיע.

ובכל מקרה: יש המון זמן עד אוגוסט. תקראי מדריכים בנחת, תיהני מהתכנון, ואת תמיד יכולה לבוא לפורום להתייעץ, לשאול, לקבל המלצות או להציג את התוכנית שלך כדי לקבל חוות דעת נוספות. יש לך זמן בשפע לתכנן באיזי, וכך להגיע לשם בלי לחץ, מוכנה לגמרי.

• amysh
          amysh נערך לאחרונה על ידי

לונדון

לי יש תהייה- 14 ימים רק בלונדון?? או שאתן מתכננות עוד מקומות?

זה המון. לעדתי שבוע בלונדון זה מעל ומעבר.

אתן יכולות לשלב עוד עיר ארופית ב-14 יום (פריז למשל, אנחנו שילבנו עם  אמסטרדם וטסנו בין השתיים. לאמסטרדם צריך להקדיש 3-4 ימים גג).

תחשבו על משך זמן הטיול שלכם. אם רוצים רק לונדון אפשר לקצר לשבוע ו

• myny
            myny נערך לאחרונה על ידי

לונדון

שבועיים בלונדון זה המון זמן  כמו שקודמי המליץ קנו מדריך יש מדריך מצויין של חברת עולם שיש שם הכל על הכל ותמורת כמה עשרות ש"ח החיים קלים יותר בעיר הזו.

טרוולקארט- לדעתי הכרטיס המשתלם ביותר לתיירים המגיעים לעיר לתקופות ארוכות (מעל שבוע). הכרטיס מאפשר נסיעה חופשית בכל אמצעי התחבורה הציבורית. יש להעביר את הכרטיס פעם אחת בעת הכניסה לרכבת או לאוטובוס. הכרטיס כרוך בעלות של כ-28  פאונד למשך שבוע באזורים 1+2. בנוסף, גשו לדוכן הנמצא בדרך כלל ליד הקופה וקחו את חוברת הקופונים עם הנחות שוות ביותר (שניים במחיר אחד) להן אתם זכאים עם הצגת הטרוולקארד והקופון באטרקציות השונות של לונדון. שימו לב כי אם מאבדים את הכרטיס אין עליו אחריות ולא ניתן להנפיק חדש.

אויסטר -הנפקתו עולה 5 פאונד, פיקדון שמוחזר לכם בסוף הטיול בתחנת הרכבת התחתית לפני הנסיעה לשדה התעופה. הכרטיס הינו כרטיס נטען בכסף וניתן לנסוע בו חופשי בכל אמצעי התחבורה הציבורית בלונדון. גם אם אתם נוסעים הרבה, החיוב המקסימאלי ליום יהיה בגובה של כרטיס חופשי יומי (שמחירו כ8-7 פאונד). באמצעות האויסטר אפשר לדלג על כל התורים למכונות הכרטיסים בתחנות. כאשר מחזירים אותו מקבלים חזרה את כל הכסף הנותר מטעינת הסכום האחרון + הפיקדון 5 פאונד. את כרטיס האויסטר יש להצמיד לכפתור הצמוד לנהג בעת העלייה לאוטובוס או להעביר על פני הכפתור המיועד לכך בכניסה לתחנת הרכבת התחתית ולהמתין לצפצוף ופתיחת השער. בעת היציאה בתחנת היעד יש להעביר בשנית את הכרטיס שלכם, על מנת שהנסיעה תיספר.

כרטיס יומי או בודד - ניתן לרכישה בתחנות הטיוב או קיוסקים ותחנות שירות לתייר. כרטיסים יומיים ניתן לרכוש במכונות אוטומטיות ובתחנות האוטובוס רצוי להצטייד בכסף מזומן.

.

• Bettyasm
              Bettyasm נערך לאחרונה על ידי

לונדון

תודה לכולם אני יקח בחשבון את המדריכים. דבר נוסף שרציתי לדעת הוא האם ישנה עוד דרך להגיע מלונדון לדיסני בפריז חוץ ממטוס?

• keves160

לונדון

אכן ישנה.

אפשר להגיע לפריז במעבר ביורוסטאר. יש גם אוטובוסים שיוצאים מלונדון ומביאים אותך עד פריז דרך התעלה.

אם כבר, תישארו בפריז לכמה ימים של טיול בעוד עיר, ובאחד מהם תיסעו לדיסני. מה רע לבקר כבר בעוד עיר אם יש לכן שבועיים שלמים לטייל? (אם כי אני לא מסכימה לאמירות שאין מה לעשות בלונדון שבועיים - באחד מביקוריי בה הייתי שם לחודשיים!).

לא שווה וגם לא כזה זול לנסוע במיוחד לדיסנילנד פריז. הוא גם קטן ומיושן יחסית לפארקים של דיסני בארצות הברית, ועוד עם מיקי מאוס דובר צרפתית...

• Simon27
                  Simon27 נערך לאחרונה על ידי

לונדון

לונדון זו עיר שכמה זמן  שתהיו בה , אף פעם לא יספיק לכם לראות הכל (נסעתי כבר 4 פעמים לשם ובכל פעם אני רואה מקומות חדשים) .

במקום לנסוע לפריז  שהיא עיר יפה אמנם אבל בעיקר בגלל שאתן נערות הנוסעות לבד , עלי להזהירכן שהעיר מוצפת במהגרים מארצות צפון אפריקה וגם מאפריקה השחורה וחלקם בעלי חזות מפחידה ולא נעימה , רצוי להיות שם בלווית מבוגרים ,  אפשר להישאר בבריטניה ולצאת לטיולים יומיים מחוץ ללונדון כמו העיירה אוקספורד , ארמון וינדזור , טיול של יום לבירמינגהאם , או ברייטון בדרום אנגליה  או שאפשר שבוע בלונדון ושבוע טיול באיזור האגמים המדהים או צפונה משם לסקוטלנד.

• imeshy
                    imeshy נערך לאחרונה על ידי

לונדון

הנה כמה טיפים שאולי יעזרו

נוטינג היל

שוק קמדן

כנסית סט פול - לא להחמיץ

כרטיס אויסטר

קניות ברחוב אוקספורד

אינטרנט אלחוטי בחינם

פאב עתיק ןמגניב

ועוד כמה מילים.

בלונדון אכן אפשר להיות גם הרבה מאוד זמן. אבל, בתור נערות חלק מהדברים לא יתאימו לכן אלא יותר לטיול "שני" לאחר שכבר ראיתם דברים.

לכן אני מצטרף לדברי חבריי לפורום שהמליצו לשלב עם מקומות נוספים.

אופציה אחת היא לטיולי יום שיוצאים מלונדון (אבל חלקם יהיו דיי יקרים) כמו אוקספורד, סטונהג', דובר, וינדזור, טירת לידס וכו'.

אופציה יותר סבירה היא לשלב את הטיול עם יעד נוסף. פריז היא העיר היפה ורומנטית בעולם (לכן הייתי שומר אותה לטיול עם בן זוג). אבל יש עוד הרבה ערים אחרות: ברצלונה כיפית בטירוף, אומרים שברלין נעימה (אני לא מתחבר), מישהו הזכיר את אמסטרדם (לא חושב שהיא מתאימה ליותר משלשוה ארבעה ימים), רומא. בקיצור - אם יעד נוסף, אז ברצלונה.

אשמח לעזור עוד

בהצלחה

• keves160

לונדון

בנסיעה השנייה שלי ללונדון הייתי בה קצת יותר משבועיים ומכיוון שזה היה ביקור שני שלנו בעיר רצינו לטעום גם משהו אחר, אז מצאנו כרטיס רכבת זול לאדינבורו והיינו שם ל-4 לילות. בנסיעה האחרונה, כאמור, הייתי הרבה יותר זמן בלונדון ולא התנגדתי להישאר עוד יותר...

אבל הכל תלוי מה אתן רוצות. אם דיסני חשוב לכן, לכו על שילוב של פריז לכמה ימים. רק קחו בחשבון שזה לא דיסני אמריקה, אלא פחות מוצלח (ובצרפתית, זה די מוזר).

• 1 / 1
                      • פוסט ראשון
                        פוסט אחרון