מדלהי לכלכותה
-
אם יש לכם הצעות/המלצות/אזהרות בנוגע למסלול מדלהי לכלותה, או סתם רוצים לספר על איזה היילייט שבדרך, אני הרבה יותר מאשמח לשמוע!
יום נעים לכולם!
-
מדלהי לכלכותהשלום רב
אם זה ברכבת אז יש לך בערך 24 שעות נסיעה.
כדאי כמובן להזמין כרטיס נסיעה הרבה לפני.וכמובן סליפר.קחו איתכם ספר
טוב ומוזיקה.אוכל ושתייה מוכרים שם ללא הפסקה.הכי חשוב לקשור את התיק עם כבל
למקום חזק ולהיזהר מכייסים.
נסיעה טובה ובטוחה.
-
מדלהי לכלכותהלחתוך את זה לדלהי ורנסי וורנסי כלכותה - אפשרות אחת.
לקחת דורונטו - רכבת נקודה לנקודה מדלהי לכלכותה זו חוויה נוחה יותר מסליפר. קרון ממוזג, אוכל (דרעק) ברכבת, אוכלוסיה יחסית איכותית. אין עצירות בדרך, הכי מהיר שיש. יקר, כמובן.
-
מדלהי לכלכותהתלוי כמובן בזמן ובמהלך הטיול הייתי מוסיף את רישיקש, אם כי זה קצת צפונה מהכיוון הכללי, ומשם ורנאסי וכלכותה.
אלו 4 נקודות חשובות בטיול בהודו שאינו שלם בלעדיהן.
כלכותה עצמה "שווה" מספר ימים ולא רק תחנת מעבר (לאנדמן? לטמיל נאדו?)
-
מדלהי לכלכותהיש הרבה אפשרויות. אם אתם רוצים נסיעה ישירה - אז כפי שכבר נאמר יש הרבה רכבות ישירות מדלהי והנסיעה לא לוקחת 24 שעות אלא 17-18 שעות בלבד ברכבות הראג'דני המהירות. כרטיסים אפשר לקנות גם בהתראה של יום-יומיים במשרד ההזמנות לתיירים שבתחנת ניו-דלהי. אם אתם מחפשים אתרים בדרך - יש כמה מקומות מעניינים: ראשית יש את אגרה - אם עדיין לא ביקרתם בה, אבל לאגרה גם אפשר להגיע ישירות מדלהי. יש כמובן את ורנסי שבה אפשר להעביר ימים שלמים (או גם לברוח משם אחרי יומיים - שזה גם קורה לחלק מהמטיילים), בנוסף יש עוד כמה אתרים על הדרך שאני ממליץ עליהם בחום: בודגאיה היא מקום מומלץ מאד וגם מקום נחמד ומעניין. יש עוד מספר מקומות על הדרך שהם מחוץ למסלול השחוק ובהחלט מומלצים למי שמתעניין לעומק בהודו ובהיסטוריה שלה: בלקנאו היא עיר מעניינת ביותר עם מורשת מוסלמית מפוארת וארמונות יפים; אפשר גם לעצור באללהאבד בדרך מדלהי/אגרה אל ורנסי ולצפות בטקסי הטבילה במקום החיבור של נהרות הגאנגס והיאמונה (במקום זה נערך גם פסטיבל הקומבמלה המפורסם) ולבקר באחוזה של משפחת נהרו - הבית בו גדלה משפחת השלטון החשובה ביותר בהודו וממנו יצאו שני ראשי ממשלה - ג'אוהארלאל נהרו ואינדירה גנדי; אם רוצים ללכת מעט יותר דרומה אפשר לבקר במקדשים של אורצ'ה וקאג'ורהו שבצפון מאדיה פראדש. בקיצור - למי שרוצה יש הרבה אפשרויות בדרך

-
מדלהי לכלכותהממש מודה לכולם! הכיוון הוא באמת לעשות כמה שיותר תחנות עצירה אז אקח לתשומת ליבי את שנרשם
ואם כבר מדברים על סטייה גם צפונה, כאשר מדובר על דצמבר-ינואר, הקור ממש בלתי נסבל או ששווה בכל זאת? -
מדלהי לכלכותהוכמובן התכנית היא להישאר גם בכלכותה, לא רק לשם תחנת מעבר
אחריה בורמה! -
מדלהי לכלכותהלא יודע איך את מתכננת להגיע מכלכתה לבורמה שימי לב שנכון לעכשיו אין טיסות ישירות ולכן יחסית יקר. אם מעניין אותך לחצות יבשתית זה כנראה אפשרי - בררתי באחרונה את הפרוצדורה ואוכל לפרט אם תרצי. ואם את בעניין של מקום לינה זול בכלכתה - ממש לא קל למצוא סבירים שלא לדבר על טובים - אני ממליץ על גלקסי אין ליד sudder street (רחוב התרמילאים של כלכתה), ביליתי שם שבוע ממש באחרונה.
-
מדלהי לכלכותהצביקה, לא יודע מה בררת אבל הנה לינק שמתאר נסיון מעבר שפורסם לפני 10 חודשים.
לא הייתי ממליץ.
-
מדלהי לכלכותההבנתי באמת שמעבר יבשתי הוא מאוד בעייתי לבורמה, אבל אם יש לך מידע שיכול לעזור זה יהיה נפלא! באמת ראיתי שמחירי הטיסות דיי גבוהים וכוללים כולם עצירות ביניים... תודה!!
-
אוטובוס הודו בורמהאמור להיות שרות אוטובוסים בין הודו לבורמה
ראה לינק מצורף,לפחות נקודת פתיחה
ראה דיון קודם בנושא
-
Bus Service between Mandalay (Myanmar) and Moreh -
Bus Service between Mandalay (Myanmar) and Morehוואלה!
ממש תודה!
-
Bus Service between Mandalay (Myanmar) and Morehהמעבר היבשתי מהודו לבורמה אכן לא פשוט ( לא נראה לי שהאוטובוס הזה התחיל לפעול), צריך להביא בחשבון כמה דברים: -צריך להגיע למאניפור, שדי רחוקה מכלכתה. אפשר לטוס בזול לאימפאל, אבל זו הזדמנות מצוינת לטייל "על הדרך" במדינות המובלעת הצפון מזרחית של הודו. -צריך פרמיט בורמזי. אפשר לארגן אותו דרך המייל באמצעות סוכנות נסיעות בורמזית ( אני התכתבתי עם seven diamonds, אם תרצי אשלח לך את ההתכתבות). -הפרמיט דרכם עולה מאה דולר, הם צריכים שלושה שבועות כדי לארגן אותו, ואת צריכה להגיד להם תאריך מדויק של הכניסה לבורמה ( זה מה שהוריד אותי מהעניין ). - את צריכה להכין מראש ויזה לבורמה. אפשר להוציא בקונסוליה שלהם בכלכתה אבל הם דורשים כרטיס טיסה... לא יודע לגבי דלהי אבל בעקרון לא אמורים לדרוש. ואפשר כמובן להזמין כרטיס ואחר כך לבטל. -כל הפרוצדורה הזו די חדשה כך שהעניינים עוד לא לגמרי "זורמים".
אם את רק מחפשת דרך זולה להגיע מכלכתה לבורמה לא הייתי הולך על זה. אבל אם מעניין אותך לטייל קצת בצפון מזרח הודו - מומלץ בחום! ( זה מה שאני עושה עכשיו ), או שיש לך משיכה לאתגרים אז לדעתי שווה לנסות.
-
Bus Service between Mandalay (Myanmar) and Morehבתור הרפתקה זה מעניין. בתור דרך לקצר זמנים ולחסוך כספי טיסה זה ממש לא פתרון ושני הלינקים של דן רק מצטרפים ללינק שלי.
אני מניח שבמהלך השנים הקרובות יתפתח הענין, בדיוק כמו כל יתר הנושאים הקשורים לתיירות בבורמה, אבל זה עדיין לא המצב.
In the first phase, 4 mini buses having a capacity of 36 passengers each will ply four times a week. The duration will be three days and the one way fare will be 63 US dollars.
-
הלינק של רוני סופרמילא לטעות,לתת תשובות סתומות ואחר כך לקחת קרדיט
-
הלינק של רוני סופרדן,
א. באמת מנסה לעזור ממיטב נסיוני (הדל יחסית לאחרים כאן בפורום).
ב. לא מנסה לקחת או לקבל קרדיט. זה רחוק ממני.
ג. אם הטעיתי (היכן?) אני מתנצל.
-
מדלהי לכלכותהלא יודעת לגבי מעבר יבשתי מכלכלתה לבורמה, אבל טיסות מכלכתה לבנקוק זולות יותר מאשר דלהי-בנקוק, ומתאילנד לבורמה יש טיסות זולות של אייר אסיה, ובפורום מזכירים מדי פעם את המעבר הקרקעי (שאין לי מושג מה טיבו).