המלצות ליפן :)
-
יש Wi-Fi חינם ביפןאלון-טיסה מאוסקה לאישיגקי (קבוצת האיים הקרובה לטאיוון) עולה 40 דולר. תודה על ההמלצה על יקושימה!
מאחר ואני רואה כי זמני קצר אני חייב לשאול: האם כדאי לוותר על שיקוקו? או שיש שם דברים שלא כדאי להחמיץ? אני לא רוצה להתפזר...
רוני, תודה! המלצות ספציפיות לטוקיו יתקבלו בברכה

-
יש Wi-Fi חינם ביפןכמה קצר הזמן. זה לא הרושם שנתת, במיוחד אם התחלת בהוקאידו. כן. ניתן לוותר על שיקוקו המצטיין בעיקר בנופי הרים מיוערים. מה עם קיושו? לזה יש לך זמן?
-
יש Wi-Fi חינם ביפןכמה קצר הזמן. זה לא הרושם שנתת, במיוחד אם התחלת בהוקאידו. כן. ניתן לוותר על שיקוקו המצטיין בעיקר בנופי הרים מיוערים. מה עם קיושו? לזה יש לך זמן?
-
יש Wi-Fi חינם ביפןוואלה, שווה בהחלט להגיע לאוקינאווה במחיר כזה. במיוחד אם אתה יכול לטוס לשם מקגושימה או (או אפילו פוקואוקה) במחיר הזה. כי אז פשוט תוכל לרדת דרומה דרך קיושו ומשם לטוס. אני מצטער שנאלצתי לוותר על שיקוקו אבל הזמן תמיד קצר מדי. ההבדל בין קיושו לשיקוקו אפשר להגיד הוא שקיושו זה מסע קצת אגדי בין "אטרקציות" אז שיקוקו זאת ארץ פחות נודעת ו"דרמטית" שתצטרך לגלות.
בזמן קצר הבחירה שלי הייתה בקיושו אבל הייתי חוזר בשביל שיקוקו
-
יש Wi-Fi חינם ביפןאהלן
מהרגע שאעזוב את טוקיו יהיה לי חודש פלוס כמה ימים...
בזמן הזה אני רוצה להספיק את מערב הונשו (החל משמורת פוג׳י ועד הירושימה ומה שמעניין בדרך), ואז נותר לבחור מה לעשות באזור שיקוקו, קיושו ואוקינאווה, כשלדעתי אקדיש בערך שבוע לאוקינאווה.זה לא שלא אספיק בכלל להגיע לשיקוקו, זה פשוט ״תפסת מרובה לא תפסת״... אולי אסע לשיקוקו לכמה ימים אם באמת שווה... בכל מקרה זה לא ביקור אחרון ביפן!!

-
יש Wi-Fi חינם ביפןלמרות שלא הייתי באוקינאווה נדמה לי שלא אטעה אם אמליץ להקדיש לה יותר משבוע על חשבון שיקוקו. למרות שאוקינאווה היא יפן, היא מאד שונה (ממה שקראתי) ולכן שווה להקדיש לה יותר זמן.
מצטרף לאלון וממליץ לך להקדיש לקיושו ומשם לעבור דרומה.
בקיושו - מצפון לדרום:
יציאה מפוקואוקה לחבל סאגה - אזור הכדרות והקרמיקה היפנית. אני לא יודע איך תנוע שם. אני כייפתי עם רכב שכור ולכן המעבר והחיפושים היו כיף אחד גדול.
דרומה משם - מינאמאטה. עוד אתר זיכרון לאסון יפני כתוצאה מהזרמת כספית לים. שיקומו והלמידה מהאסון.
עוד דרומה עד לקצה הוולקני - קגושימה ואיבוזוקי, עם הר הגעש הפעיל סאקוראג'ימה, והאונסנים עם החול השחור והחם.
עליה צפונה ומערבה להר הגעש אסו וסיום בעיר המפעפעת - בפו.
אתה כמובן יכול לשנות את כיוון המסלול ולבדוק אפשרות מעבורת/טיסה לאוקינאווה.
-
יש Wi-Fi חינם ביפןרציתי להגיד לכם תודה רבה חברים...
קודם כל הייתי בבית שלום והיה מדהים... אקי וכל החבר׳ה שם אנשים מדהימים חמים ומעניינים... וראיתי את התמונות של שניכם בספר שלו

ביקרתי בכל בכל המקומות שהמלצת רוני, באזור האלפים והיה מאוד מיוחד, תודה רבה! (בקמיקוצ׳י נקלעתי לסופת שלגים)
היום בקנזאווה ומפה אעבור לקיוטו. אם יש המלצות פחות מוכרות ששוות ביקור בקיוטו וסביבתה אשמח!
בכל מקרה שוב תודה רבה, ויש כבר כרטיסים לאוקינאווה

-
יש Wi-Fi חינם ביפןאני מקווה שהכרטיס מקגושימה... כי אתה הולך ליקושימה
שמעתי שאראשיאמה חייב ביקור. השאר זה פשוט להסתובב בין המקדשים הקטנים.
-
יש Wi-Fi חינם ביפןעזוב המלצות. לך לאיבוד בקיוטו. מקדש יותר מקדש פחות. העיר מהממת ורק צריך לחרוש אותה כולל חנויות שווקים בתי כלבו (אל תחסוך ביקורים בקומות האוכל). איך אתה ממשיך מקיוטו ומהיכן אתה טס לאוקינאווה?
-
יש Wi-Fi חינם ביפןאהלן
אני ממשיך מקיוטו מערבה וקצת מקצר את קנסאי מפאת חוסר זמן וחוסר אהבה למקומות מיושבים מדי...
אני כרגע בקיוטו והתמזל מזלי לראות קבלת פנים של מקהלת בית שלום. מדהים ומומלץ בחום!
אחרי שאראה את כל המקדשים בקיוטו (ממש) אמשיך מערבה בטרמפים, לכיוון הירושימה ואעצור במוזיאון השואה.
אעבור לקיושו דרך הגשר...
אלון - ברור שהכרטיס מקגושימה

קגושימה- נאהא
נאהא- אישיגקי
אישיגקי- אוסקה
-
יש Wi-Fi חינם ביפן1. אתה מתכוון למוזיאון השואה של בית שלום? תבדוק היטב את זמני הפתיחה של המזיאון. אנחנו הגענו בערב ונאלצנו להמתין עד הבוקר. לא היינו עושים זאת לולא קבענו להצטלם לארכיון שלהם עם סיפורי שואה מהבית. חוץ מזה, המוזיאון, שנקרא בעצם "המרכז ללימודי השואה" הוא לא משהו ולא הייתי מציע לצאת מגדרך על מנת לבקר שם.
2. אני מבין שאתה מותר על שיקוקו. לגבי קיושו כבר כתבתי לך.
-
יש Wi-Fi חינם ביפןיש לי את זמני הפתיחה, אבל אתה אומר שהמקום לא שווה ביקור?
נראה היה לי כמו תחנה נחמדה בדרך להירושימה...
אז אם לא המוזיאון, המלצות אחרות בין קיוטו להירושימה בדרכי מערבה?
על שיקוקו ויתרתי לצערי, פעם הבאה...!
-
יש Wi-Fi חינם ביפןלמרות שויתרת על שיקוקו הייתי מציע לך לעבור בצפונו בנארוטו (מפגש האוקיאנוס עם הים הפנימי שיוצר תופעת טבע יחודית) כולל ביקור מתחת לגשר הענק. עוד בשולי שיקוקו - האי נאושימה. שווה ביקור בן יומיים אם אתה בענין מוזיאונים מעניינים (כבר אמרנו שיפן זה לא רק סושי?). בין לבין ביקור בהימאג'י אם כבר הסתיימו השיפוצים. ולפני כל אלה , רק אם אתה קרניבור ומוכן להוציא סכום יחסית גדול - ארוחת בשר קובה בעיר קובה. חוויה קולינרית מיוחדת.