ברלין - שאלת תחבורה
-
שלום חברים,
עוד מעט נוסעים לשווקי הכריסטמס בברלין,
ראיתי באתר הרכבת S הגרמני אפשרות לרכישת כרטיס נסיעה יומי קבוצתי בעלות של 16,20 EUR, מתאים לקבוצה של עד 5 אנשים ומכסה את אזורים AB, הכרטיס המכסה את ABC עולה תוספת של 0.50 EUR.
אנחנו נהיה קבוצה גדולה ולכן שוקלים לרכוש כרטיס במקום WelcomeCard לחמישה ימים שעולה 37.50 EUR שהוא בעצם כרטיס אישי. וגם כרטיס citytourcard שעלותו 30.90EUR
עוד מידע : s-bahn-berlin
ראיתי שיש המון וריאציות של כרטיסים ואפשרויות.
היש תובנות, פספסתי משהו, או הצעות לשיפור?
תודה לקוראים ולמתעניינים, מצורפים קישורים לאתרי המידע.
-
ברלין - שאלת תחבורהמיקי, כמו שאתה מבין חישובים מתמטיים זה לא אני.
מה שצריך להביא בחשבון זה:
כשאתה קונה את הוולקאם כארד ABC ילדים מתחת לגיל 15 כלומר 14 שנה + 364 יום נוסעים חינם. כך שלתוך משוואת הכדאיות אתה צריך להכניס גם את הפרמטר הזה.
בנוסף לכך, תבדוק באילו אתרים שבתוכנית שלך מקבלים הנחות עם וולקאם כארד. בוודאות פאנורמה אסיסי, תצפית בפוץ-פלאזה, המרתף של ברלין, כמה מסעדות ובתי קפה. ההנחה לא היסטרית אבל נחמדה. במוזיאון פרגמון אגב אין הנחה עם הכרטיס.
בכרטיס התחבורה הקבוצתי הרגיל כל ילד מעל גיל 6 נספר כבן אדם ואין הנחות לאטרקציות.
כרטיס סיטי כארד שאני מודה שפעם ראשונה אני רואה אותו - כתוב שילדים מגיל 6 עד 15 (כלומר 14 + 364 יום) נוסעים בחינם בליווי מבוגר עד לשלושה כאלה לכל מבוגר. מה שלא כתוב אם זה מתייחס לכרטיס AB או ל-ABC. על פניו אם זה תופס גם בכרטיס AB (ואני בספק שתצאו מברלין לאנשהו) הרי שכרטיס כזה לחמישה ימים משתלם יותר מוולקאם כארד לחמישה ימים. אבל תלוי מה האטרקציות שכלולות בו.
בקיצור:
לשאלה מה משתלם התשובה היא: תלוי כמה ילדים עד גיל 15 יש בקבוצה, תלוי כמה מהאטרקציות של וולקאם כארד או סיטי כארד אתם מתכוונים לנצל. עכשיו קח דף עיפרון שב ותעשה חשבון.
-
ברלין - שאלת תחבורהועוד פרמטר חשוב:
אם אתם בטוחים שתמיד תמיד תהיו ביחד - אז הכרטיסים הקבוצתיים שווים.
אם אתם חושבים שאחד מכם (או יותר) ירצו כמה שעות לעצמם לבד בצד אחד של ברלין, בעוד ייתר הקבוצה בצד השני שלה - אז זו בעייה.
רבקה
-
ברלין - שאלת תחבורהרבקה ואלונה תודה רבה על ההתייחסות
בנסיעה הזו אין ילדים, אז כל החישובים הילדותיים לא רלוונטיים.
אנחנו קבוצה גדולה (8 מבוגרים) ולמעשה אנחנו צריכים 2 כרטיסי קבוצה כך שגם אם יהיה פיצול, נוכל להתפצל לשתיים וכל חצי קבוצה תוכל להשתמש בכרטיס אחד.
אחת הכניסות הדרמטיות והאפנתיות שתכננתי לאתרים הייתה דווקא למוזיאון פרגמון...
שוב רב תודות!
-
ברלין - שאלת תחבורהיש כרטיס ששמו 7-Day-Ticket האם הוא משתלם. הבנתי שיש ימים ושעות מסויימים שניתן לצרף לנסיעה מבוגר חינם? מה בידיוק התנאים שלו?
-
ברלין - שאלת תחבורהלפי המחירים הנל- היומי-קבוצתי נראה כמשתלם ביותר. בביקור האחרון שלי בברלין-בקיץ- כ. אישי שבועי עלה כ 35 יורו לאיזורים ABC
התחבורה בברלין נהדרת, זמינה, תכופה ונוחה.
טיול מהנה
רוניה
-
ברלין - שאלת תחבורהמיקי רק קח בחשבון שהמזבח בשיפוצים ולפי מה שהבנתי סגור ואין גישה לאולם שלו ובגלל השיפוצים הם מזהירים מפני תורים ארוכים במיוחד. אנחנו היינו בקיץ די מוקדם בבוקר, סביב 9-30 ולא היה תור, כשיצאנו כעבור איזה חצי שעה כבר היו המונים.
אם אתם בלי ילדים ולא מתכננים אטרקציות יקרות כמו האקווריום , מאדאם טיסו או הדנג'ן אני חושבת שבלב שקט אפשר ללכת על כרטיס יומי קבוצתי.
-
ברלין - שאלת תחבורההמזבח עצמו סגור, אבל המוזיאון עדיין שווה ביקור. השער מהמם, ויש קומה מקסימה של אמנות איסלאמית. הוא לא גדול ואפשר למצות אותו בשעתיים בקלות, אבל הוא מאד יפה למי שאוהב מוזיאונים ארכאולוגים.
לקניית כרטיסים צריך להכנס לתוך המבנה עצמו (לא בבוטקה בחוץ).
-
ברלין - שאלת תחבורהרוניה תודה

אלונה,
תודה על ה"אזהרה" ועוד שאלה אליך ואל כולם בענייני מוזיאונים:
לא מתכוונים להעביר ימים שלמים במוזיאונים, אבל הקור לבטח יבריח אותנו פה ושם אליהם, בנוסף לפרגמון, על מה כדאי לחשוב ולתכנן באי המוזיאונים?
ושאלת סיורי נדב,
פניתי אליהם במייל, השיבו במהירות ושלחו המון מידע איכותי. שקלתי לקחת את הסיור "היהודים והרייך השלישי" , חברה טובה יעצה לחשוב בשנית אם אנחנו מוכנים להתחייב לסיור בן 5 שעות בטמפרטורה שקרובה לאזור האפס. כך שדי השתכנעתי לעת עתה. השאלה אם אנחנו לא מפסידים משהו שהוא בבחינת מאסט?
לא חלילה שאני לא סומך על החברה שדיס-המליצה, אלא רוצה לשמוע דעה ממישהו שעשה את הסיור הזה בחורף דווקא ואם זו לא תהיה טרחה כפי שציינתי בקור ואינשאללה בשלג?
תודה!
-
ברלין - שאלת תחבורהקודם כל, אין לי ספק שאתה תחזור עוד לברלין. כך שתראה בפעם הבאה את מה שלא ראית הפעם.
אני לא הייתי מתחייבת לסיור של 5 שעות, בטח לא בקור, ואני לא מביעה את דעתי על הסיור עצמו אלא בעיקר על מזג האוויר .
באי המוזיאונים - אני ממליצה מאוד על מוזיאון ה-DDR
וקצת יותר רחוק על מוזיאון יהדות ברלין.
שניהם מיוחדים לברלין.
רבקה
-
ברלין - שאלת תחבורהמיקי,
אם אתה מתכנן על יותר ממוזאון אחד באי המוזאונים...
אולי יהיה שווה לך לרכוש כרטיס מוזאונים, שהוא לרוב משתלם כבר מהמוזאון השני.
כדאי לרכוש את הכרטיס דוקא במוזאון פחות מבוקש.. שם סביר שלא יהיו תורים.
בטוחה שהסיור מאוד מאוד יעניין אותך.
תתלבשו היטב ותצטרפו.
ואם זה יהיה בלתי נסבל ולא מעניין, תפרשו באמצע.
המדריכים מתורגלים ויש להם מפלטים מקורים בין לבין.
"המיטב" "היהדות" - 2 סיורי חובה (לדעתי), לישראלי המבקר בברלין.
הסיורים יקיפו כל כך הרבה, שיחסכו לכם התרוצצות מיותרת וניווטים בימים הבאים
ותסמנו וי על אתרי החובה. ממליצה בחום.
(אם יהיה פיצול לשני גושי מדריכים - כדאי לבחור את נדב, עמוס, רונן)
תיהנו
-
ברלין - שאלת תחבורהאתה חייב להתחייב על הסיור? ניתן להחליט קרוב לתאריך לפי תחזית מזג האויר?
היית באלזס,טיילת את רוב היום בחוץ.היית בקלוג' בתקופה הקרה...
אין שום דבר מאסט! לכול אחד מאיתנו את צורת והסגנון החופשה/טיול משלו.
אם אני עוד פעם אגיד לבן זוגי היקר "חייבים את זההה" אני מסתכנת או משתחררת לטייל בפעם הבאה עם מי שבא לי רק לא איתו

טיילנו את הסיור יהדות עם מדריכי נדב בחום של מעל 38 מעלות,בברלין הבלתי ממוזגת,המשכנו לפרגמון הלא ממוזג,ונחתנו על שייט באפיסת כוחות בו הגברים נרדמו
אם היינו צריכים היום להחליט האם לחזור עת הטעויות על איזה היינו חוזרים-הסיור.גם בחום.
אבל,אתם בדצמבר,שווקים,אורות,ריח יין חם אולי הייתי משאירה את היהדות והרייך לפעם הבאה.
אם כבר סיור,היו ימים במערב-נשמע לי מתאים יותר.
-
ברלין - שאלת תחבורהרבקה, לי ואמה

ברור שאני בוגר ימים של קור ואפילו באלזס זה היה מהבוקר עד הערב מחוץ למלון, ללא הפסקה והיה בסדר, כאשר הפסקות היין החם והבירה עשו את שלהם בסיוע.
אולם הפעם בניגוד לפעמים קודמות אני מטייל עם אנשים נוספים שלא כולם יהיו מסוגלים לטייל כמוני אני מניח.
על כן אשאיר את נושא הסיור להחלטה במקום.
בנוסף, בחורף כמות, סוגי הסיורים והימים מוגבלים ולכן צריך לחשוב מראש וחשבתי להיערך מבעוד מועד.
על הסיור "המיטב" פחות חשבתי, יש לי מספיק חומר כדי להצליח ולעשותו לבד.
אמה,
לפי הלו"ז ששלחו לי הסיור שהמלצת לא יתקיים.
שוב רב תודות לעוזרות הנאמנות כולן.
-
ברלין - שאלת תחבורהמיקי, אם יורשה לי.
אני מבינה שזאת הפעם הראשונה שלך ושל רוב הנוסעים בברלין? אני הייתי מתייחסת לנסיעה הזאת לא כאל "אנחנו נוסעים לברלין" אלא כאל "אנחנו נוסעים לחופשה". כי זה בכל זאת חג המולד ודוכנים וקר ודי קשה ללכת עם המעילים קילומטרים כי מתחיל להיות חם ואחר כך שוב קר. אז אתם בחופשה. עכשיו, מה עושים בחופשה? הו, בברלין הולכים לשווקי חג המולד. כמובן. כמובן שופינג. כמובן כן עולים לרייכסטאג. וכמובן כן עוברים ליד נויה ואחה וליד כיכר בבל וליד הדום של ברלין וליד עוד מיליון מקומות שבקיץ או בתקופה אחרת של השנה היית עוצר, נכנס, חוקר, לומד ומלמד. אבל זה חג המולד אז אתה חולף ומצלם. ובערב אתה יוצא או למופע מכובד או לפאב מטורף כי לברלין את אותם בשפע.
כמו שרבקה'לה כתבה. זאת לא הפעם האחרונה. זאת עיר שדורשת ביקור נוסף ועוד אחד ועוד אחד. אז באביב תיקח את הסיור של נדב או אולי של החבר'ה המדליקים שעשו לנו סיור גרפיטי. עכשיו בחורף בתקופה הכי יפה של השנה - קח את זה כחופשה. לא כטיול.
סיימתי עם המניפסט. בינתיים.
אלונה
-
ברלין - שאלת תחבורהשירלי התודה גם לך

אלונה חברתי הטובה, זה הכיוון! יפתחו לנו טיסות וחלונות הזדמנות לביקורים בעונות נוספות , תודה

-
ברלין - שאלת תחבורה - בקשה לתזכורתהי, תופסת טרמפ על השרשור כיוון שיש לי גם שאלה וגם הצעה למיקי:
השאלה:
אם אני רוצה לקנות כרטיס קבוצתי האם: (סדרת שאלות שרשרת
)1. אני יכולה לקנות 10 כרטיסים קבוצתיים בפעם אחת ולנקב כל כרטיס ביום אחר, נכון? דהיינו ביום הראשון אנקב 2 כרטיסים ואז תקף ל - 24 שעות ואז ביום השני עוד 2 לעוד 24 שעות וכן הלאה. זה לא כמו בבודפשט שקונים ובקופה כותבים תאריך ושעה. נכון?
2. את הכרטיס הקבוצתי אני יכולה לקנות בכל תחנה של U ו - S? ורק בהן? מה קורה אם הנסיעה הראשונה שלי היא באוטובוס? כדאי לי קודם לגשת ל U לקנות? אם אין בכל U, איך אני יכולה לדעת אם בזו שאהיה בה יש מכונה לממכר כרטיס קבוצתי?
3. האם בתוך שדה התעופה (שונפלד) מוכרים כרטיס קבוצתי או שרק את ה welcome card?
אנחנו נוסעים עם הסעה כך שלא נצא מתוך השדה לכיוון הרכבות כדי לרכוש את הכרטיס.
וטיפ למיקי: אנחנו הזמנו סיור קבוצתי פרטי אצל נדב. נכון, יותר יקר, אבל הוא בנוי ומותאם לנו אישית. כשאתם 8 או יותר, הפער קטן יחסית בין לקחת את הסיור הקבוצתי הרגיל לבין הפרטי.
תודה על כל התשובות.
-
ברלין - שאלת תחבורה - בקשה לתזכורתגלית - נראה שנצטרך לגלות את התשובות בעצמנו

-
ברלין - שאלת תחבורה - בקשה לתזכורתגלית, במידה ולא תקבלי מענה כאן
תנסי לפנות לנדב ותמר במייל ולהתייעץ בשאלות הפתוחות.
את כרטיס ה"וולקאם" קנינו בשדה התעופה.
חשוב להחתים, החתמה אחת חד פעמית לפני הנסיעה הראשונה.
לגבי יתר הדברים.. אין לי מושג.
-
ברלין - שאלת תחבורה - בקשה לתזכורתגם אני טרמפיסט..
נוסעים במרץ, ומנסיון מהנסיעה האחרונה ביוני לברלין שרכשנו את הוולקאם כארד ABC , לא נראה לי שחסכנו משהו, אולי מקסימום יצא אותו הדבר., ולכן במרץ אני עוד לא בטוח אם נקנה כרטיס לשלושה ימים או לא.
מישהו זוכר מה מחיר נסיעה בודדת ומה מחיר של כרטיס יומי?
-
ברלין - שאלת תחבורה - בקשה לתזכורתבאתי לשאול ויצאתי משיב...
גלית, כרטיס יומי תקף עד לשעה 03:00 לפנות בוקר של יום המחרת ולא ל-24 שעות.
לעניין סיור פרטי, אז דיסקסנו כל החבורה והחלטנו שכרגע הכי נוח לנו לא להחליט. העלתי את סוגיית ההתחייבות לסיור של 5 שעות בתנאי קור של מעלה או שתיים וכולם הסכימו שעדיף לנו לראות את ברלין בקצב שלנו ולא להיות מחויבים למדריך. ואם נראה שבכל אופן נרצה הדרכה, נחליט שם במקום ונגיע לנקודת המפגש.
לגבי החתמות וזה... עוד מעט תהיינה לי תשובות

סנצ'ו כנס לפוסט הראשון שלי בלינקים יש לך את כל המידע.
נסיעה חד פעמית ab עולה 2.60 ו-abc עולה 3.20.
כרטיס יומי ab עולה 6.70 ו-abc עולה 7.20.
בתחשיב שעשיתי לקבוצה של 8, 2 כרטיסים קבוצתיים יומיים בעלות של 16 יורו לכרטיס, יוצא לנו 20 יורו לאדם לחמישה ימים שזה זול באופן משמעותי מ-8 כרטיסי וולקאם קארד.
גם זול יותר מכרטיס שבועי ( ללא הנחות הוולקאם קארד ) שעלותו 28.80 לאדם ל-ab.