ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

כמה שאלות של צעירים.

פורום דרום אמריקה
    5
    14
    3828
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Naor_3457933
      Naor_3457933 נערך לאחרונה על ידי

אני טס בעוד כחודש וחצי לדרום אמריקה (מתחיל בארגנטינה צ'ילה, וממשיך לברזיל ופרו)

אני הולך לטייל תקופה של שלושה חודשים ויש לי כמה שאלות, ומצטער מראש על שאלות של מתחילים, טיול ראשון שלי.

האם ללילה הראשון (או לכמה) מומלץ לסגור מלון או אכסניה מראש לשינה או שלא כדאי לסגור כלום מהארץ?

רציתי לדעת על איזה ציוד אני צריך להתארגן (גודל תיק מומלץ, ביגוד וכו')

איזה דרכים אפשר להמליץ לי לשמור על הציוד (פלאפון, מצלמה כסף וכו')

והאם כדאי לי בכלל לקחת פלאפון חלופי לטיול.

איך אני מתנהל מבחינת כספים (לוקח ויזה? כל הכסף של כל הטיול עליי מזומן?)

האם יש שיטות כמו לקחת 2 ויזות למקרה שאיבדתי וכו'.

לגבי הביטוחים, מה מחיר מומלץ ואיזה ביטוח כדאי לי לעשות?

וזהו אשמח מאוד לשמוע המלצות על מקומות טובים במדינות שציינתי, על דרכי מעבר ממקום למקום (אוטובסים, טיסות וכדומה)

ובגלל עודף המידע שנמצא בגוגל שבלבל אותי אשמח למדריך או מידע מרוכז שיכול מאוד לעזור לי, אני משוכנע שהשאלות ששאלתי הן שאלות חוזרות, אז מראש מתנצל Smile

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • איתי א.
        איתי א. נערך לאחרונה על ידי

כמה שאלות של צעירים.

הי נאור! 

אל דאגה, אלו השאלות שכולם מתחילים איתם...

מה שאני מציע זה שתתחיל בלקרוא פה באתר בחלק שבו מרוכזות כתבות עם עצות מועילות לקראת ובמהלך הטיול (הנה הלינק) ואז אני מאמין שזה יהיה לך הרבה סדר. במידה ויהיו שאלות יותר ממוקדות כמובן שנשמח לענות 

בהצלחה!

• keves160
          keves160 נערך לאחרונה על ידי

כמה שאלות של צעירים.

היות וזה טיול ראשון שלך, סגור מקום ללילה הראשון או אפילו לשלושה הראשונים - כך תוכל להתחיל בראש שקט יותר ולא להתחיל עם חיפושים בנחיתה, אחרי 20 שעות טיסה מתישה.

אם יש לך סלולארי יקר, אולי עדיף לקחת אחד זול ופשוט יותר איתך (אישית לא טרחתי לקחת בכלל). איך שומרים? משתמשים בהיגיון בריא ומשגיחים על הציוד שלך.

מומלץ ללכת להרצאה חינמית בלמטייל על דרום אמריקה. הן מעולות למי שזה טיול ראשון שלו כי מרכזים לך את כל המידע והתשובות לכל השאלות בבת אחת, מויזות וציוד ועד מסלול. וזה בחינם!

• Naor_3457933

כמה שאלות של צעירים.

תודה רבה על הלינק עוזר לי בהרבה שאלות Smile

ולא ידעתי שלמטייל עושים הרצאות, אני אלך לשמוע בטוח שזה יכול רק להועיל,

ויש המלצה למקום שכדאי לסגור בו את הלילות הראשונים בארגנטינה?

וההתלבטות שלי היא בעיקר בגלל שאני רוצה להשתמש בו גם בתור מצלמה,

ואני לא יודע כמה נפוץ שגונבים אותך, למרות שאני אדאג להיות הכי אחראי ולשמור.

• רוני
              רוני נערך לאחרונה על ידי

כמה שאלות של צעירים.

ליום הראשון  מומלץ להזמין  אכסניה.

מומלץ  לקחת  מזומן  כמה  מאות$  מזומן  והיתר בכרטיס אשראי   שאפשר  להוציא  כסף  מבנקטים.

ביטוח  הכי  מומלץ בלמטייל של  חברת  הראל

• Naor_3457933

כמה שאלות של צעירים.

תודה רבה Smile המלצה לאכסניה בארגנטינה לימים הראשונים?

• keves160

כמה שאלות של צעירים.

גם מצלמה אפשר לגנוב.

יש מקומות מאוד מועדים לגניבות בדרום אמריקה, ויש כאלו שלא. בבואנוס איירס צריך מאוד מאוד להיזהר. לעולם לא להפקיר את הרכוש שלך לשנייה. אפילו לא לתלות את התיק על משענת כסא בבית קפה. בשאר ארגנטינה לא היתה בעיה בכלל.

• איתי א.
                    איתי א. נערך לאחרונה על ידי

כמה שאלות של צעירים.

אני דווקא חושב שהיום, שיש WIFI באמת בכל מקום, דווקא כן כדאי לקחת טלפון חכם למרות הסיכון. הנוחות והזמינות שבשמירה על קשר ובהשגת מידע הם פשוט עצומים. רק כמובן צריך לשמור עליו כמו שצריך

לגבי מקומות לינה להתחיל איתם בבואנוס איירס, רוב האנשים מעדיפים ללכת לאחד מההוסטלים הישראליים שם נוח להגיע "בהלם", לקבל עצות ולפגוש אנשים חדשים להמשך הטיול. מבחינת המלצות קונקרטיות, למזלך גם את זה יש באתר - הנה לינק

בהצלחה..

• Naor_3457933

כמה שאלות של צעירים.

תודה, keves160, לשם השאלה שלי חתרה, אני לא רוצה להסתובב בשכונות ובאזורים

שידוע ונפוך שיש גם גניבות ופשיעה וככה לדעת להזהר יותר, אז תודה על ההמלצה לגבי בואנוס איירס (וכן ברור שגם מצלמה אפשר לגנוב)

איתי, זהו בדיוק השיקול שלי, הטלפון החכם שהוא גם מצלמה וגם אינטרנט וגם נגישות כל כך מועיל בחו"ל שחבל לי לוותר עליו,

תודה רבה על ההמלצות, אסגור כמה לילות בהוסטלים שם.

• keves160

כמה שאלות של צעירים.

יש טלפון חכם ויש טלפון חכם.

נסעתי רק פעם אחת עם סלולארי, לטיול של כמה חודשים באירופה לא מזמן כשלא היתה לי ברירה אחרת מסיבות שונות. במקום לקחת אייפון משוכלל, לקחתי טלפון חכם ישן, שחבר זרק. כזה שאם נופל על הרצפה פשוט מרכיבים אותו מחדש והוא עובד, ואם הוא ייגנב - נו, מרגיז אבל לא נורא.

חשוב גם לזכור שטלפון חכם יכול לשאוב ממך לא מעט תשומת לב. אם אתה עסוק כל הזמן בפייסבוק ובאינסטגרם בהעלאות, וגם תוך שיחה עם חברים כל הזמן בודק וואטסאפ, עדיף שתשאיר את זה בבית. לא בשביל זה נוסעים חצי עולם. התנתקות זה חלק חשוב מהחוויה ואפשר לשמור על הקשר עם הבית בסקייפ בקפה אינטרנט וליהנות, פעם אחת לשם שינוי, מניתוק מטכנולוגיה. טיילתי כך גם בדרום אמריקה ובעצם בכל טיולי בכל שבעת היבשות.

• Naor_3457933

כמה שאלות של צעירים.

מסכים איתך לחלוטין, הדבר האחרון שאני מתכנן זה לעשות חבילת גלישה

ולהיות תקוע בפלאפון, מצד אחד צריך את השקט והניתוק אבל צריך גם להיות מקושר לבית בצורה מסויימת, 

מקווה שאמצא את הפתרון האולטימטבי בשבילי, 

שאלתי כדי לדעת אם זה נפוץ הגניבות ולפי זה אחליט מה לעשות,

ברור שהעניין של להיות מנותק זה כבר משהו אחר, שכן גם אם אטוס עם הפלאפון הוא יהיה רק לעת צורך באמת Smile

• niros82
                            niros82 נערך לאחרונה על ידי

כמה שאלות של צעירים.

1) יש המון גניבות, בעיקר בערים גדולות, אבל לא רק. תזהר.

2) טלפון חכם הוא מאוד שימושי - טלפון, GPS, מפה, מצלמה. אתה יודע כמה קשה לפעמים למצוא את ההוסטל בעיר חדשה בלי מפה?

3) טלפון כן יכול לשאוב ממך זמן, וגם לגרום לך להתעסק בטלפון במקום לדבר עם אנשים באוטובוס. זה תלוי בעיקר בך.

4) יכול להוריד מתחושת ההרפתקה, כי כל כך קל לדעת הכל.

• keves160

כמה שאלות של צעירים.

כולם אומרים שהם לא יהיו מחוברים כל הזמן, אבל בפועל זה בדרך כלל לא עובד... אפילו לפני 5-6 שנים כשפחות אנשים טיילו עם סמארטפונים ראיתי בכל מקום ישראלים שיושבים שעות באמצע היום על מחשבים בקפה אינטרנט כדי לכתוב בפייסבוק ולעלות סלפיז. בזבוז זמן, לדעתי, אבל כל אחד ותחביביו שלו...

אנחנו הסתפקנו בשליחת מייל הביתה כשיצא, ופה ושם סקייפ (בעיקר כי היה צריך לסדר את כל העניינים הכספיים של העברת יורו לתשלום על אנטארקטיקה), הכל ממחשבים באכסניות או באינטרנט קפה. אבל לא היינו מהצעירים שיוצאים לטיול אחרי צבא (ובעצם, גם כשטיילתי אחרי צבא לא דיברתי עם הבית יותר מפעם בשבוע).

• Naor_3457933

כמה שאלות של צעירים.

תודה רבה לשניכם, עדיין יש את ההתלבטות בין רמת הגניבות לבין השימושיות של הסמארטפון, ונראלי שאקח אותו איתי ואדאג לשמור אותו וגם לשמור על ההנאה של ההרפתקה,

תודה:)

• 1 / 1
                                • פוסט ראשון
                                  פוסט אחרון