ירח דבש בפיליפינים 23 יום
-
היי אני ואישתי מזה חודשיים מעוניינים בירח דבש בפיליפינים ללא טרקים רגליים (הנני חולה במחלה שאינה מאפשרת טיולים רגליים)
אפשר לעשות טיול בלי טרקים רגליים ונסיעות כל היום?? -
ירח דבש בפיליפינים 23 יוםהיי,
קודם כל מזל טוב לך ולאשתך
.לא ברור מההודעה שלך האם המגבלה היא בכלל על הליכה, או רק על הליכות שהן קשות/ארוכות. בכל אופן, כמה אופציות שלא מצריכות הליכה הן שייט בין איים, דבר שנפוץ מאוד בהרבה מקומות. אתם עולים בבוקר על סירה, ויוצאים לשייט של יום (מהבוקר עד אחה"צ) בין איים. עוצרים באי, שוחים/משנרקלים/סתם יושבים על החוף בערך שעה וממשיכים לאי הבא. זה כולל ארוחת צהרים. אם רלוונטי, אז האי פלאואן מאוד מתאים לזה.
יש גם אפשרות לעשות דברים שלא מצריכים יותר מדי הליכה אבל כן תצטרכו להתנייד. למשל יש אי שנקרא בוהול, שם יש לכם כל מני אטרקציות, כמו גבעות השוקולד (אליהן מגיעים באופנוע/רכב והקטע הרגלי היחיד הוא טיפוס לתצפית - עליה במדרגות), ויש שם גם את שמורת קופי הטרסייר, יש חופים, אפשר לצאת לשנרקל/לצלול (אם רלוונטי לך) וגם להגיע לאי או שניים שנמצאים לא רחוק. שם (בכלל בהרבה מקומות בפיליפינים) תוכלו לשכור אופנוע ולנסוע לטייל באי. יש מפלים יפים (צריך לברר מה מהם נגיש לרכבים) ובכלל לנסוע בין הכפרים זה נחמד. תוכלו גם לעשות את זה ברכב. שוכרים רכב עם נהג למשך היום.
אם תרצו בכל זאת להגיע צפונה, לאיזור של הטרקים, אני מניחה שיש אפשרויות גם שם לטייל ברמה מסוימת באמצעות כלי תחבורה (טרייסיקל) שיקח אתכם להראות לכם תצפיות, אולי את המעיינות החמים שיש שם באיזור ואולי איזה כפר או שניים (אני מדברת על איזור בנאוי). מה שכן, למקומות שנחשבים יותר אטרקטיביים שם (שדות האורז של בטאד) לא תוכלו להגיע כי לשם זה רק ברגל.
אם תרצו לעלות על הר געש, יש את טאאל, שעד כמה שזכור לי אפשר לטפס עליו בלי ללכת הרבה. מגיעים עם רכב לנקודה ממנה יוצאת סירה, עם הסירה שטים להר, ואת הטיפוס אפשר לעשות על חמורים (שוכרים במקום). אני לא סגורה על זה שהחמורים מגיעים ממש עד הפסגה - אפשר לברר את זה.
-
יעד לירח דבשאני חולה בטרשת נפוצה המחלה ממש מקשה עלי ללכת ולהתנייד בקלות.
אנחנו מחפשים יעד לירח דבש שלא אצטרך לדאוג יותר מדי בנושא של הליכה מרובה,
סגרנו כרטיס לפיליפינים אבל זוג חברים שלנו חזר מירח דבש ועושה רושם שהיה להם מאוד קשה להתנייד שם..
אנחנו שוקלים לשנות את היעד לתאילנד...
אשמח להמלצות
תודה

-
יעד לירח דבשהיי,
את תאילנד אני לא מכירה, כך שלא אוכל להמליץ.
לגבי הקשיים בהתניידות - בעיקרון בפיליפינים, מאחר ומדובר במדינה של איים, הגעה ממקום למקום מצריכה התניידות שבדרך כלל לוקחת זמן.
במקרה הכי קל תוכלו לקחת טיסה ממקום למקום, ואז הדבר יכלול הגעה לשדה התעופה בכלי תחבורה כלשהו, טיסה, והגעה למלון במקום היעד בכלי תחבורה כלשהו.
במקרים קצת פחות פשוטים, תצטרכו לנסוע משדה התעופה מספר שעות (כך למשל מגיעים לאל נידו שבאי פלאואן - נסיעה של 6 שעות משדה התעופה) בתנאי כביש לא נוחים ובכלי תחבורה לא כל כך נוח (הוואנים שנוסעים לאל נידו בדרך כלל מאוד צפופים). למקומות אחרים תצטרכו לעלות על סירה אחרי הטיסה (בורקאי למשל) ואחר כך לקחת טרייסיקל, שגם הוא לא לגמרי נוח. כלומר, ההגעה ממקום למקום בדרך כלל לא נוחה. מה שכן, אתם בהחלט יכולים למצוא יעדים שבהם תוכלו לשהות בתנאים נוחים בלי שתצטרכו ללכת הרבה. אם אתה רוצה, שלח לי בהודעה פרטית מה בדיוק המגבלות שלך (באיזה תנאים אתה כן יכול ללכת, אם בכלל? אתה שוחה? אתה יכול לעלות על סירה? לשבת בכלי רכב לנסיעה ארוכה אתה יכול? וכו') ואנסה לעזור לך למצוא יעדים שכן יתאימו לך.